واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: بحران لبنان و توافق بر سر يك رييس جمهور
در حالي كه مردم لبنان در سراسر اين كشور جشن هشتمين سالگرد پيروزي مقاومت در برابر صهيونيست ها و توافق گروههاي سياسي را برگزار مي كردند ،قانونگذاران لبناني سرانجام در انتخاب رييسجمهور اين كشور، ديروز به پارلمان رفتند تا در كنار نمايندگاني كه از كشورهاي مختلف در مراسم تحليف حضور يافته بودند ، ميشل سليمان را به عنوان رييسجمهور توافقي لبنان انتخاب كنند.
بحران لبنان روز گذشته در حالي با سوگند رياست جمهوري ميشل سليمان و جشن هشتمين سالگرد پيروزي مقاومت بر صهيونيست ها پايان يافت كه حزب الله پايان بحران سياسي لبنان را شكست طرح هاي آمريكا در اين كشور و تكميل كننده پيروزي مقاومت در جنگ 33 روزه دانست و خواستار اتحاد تمام گروههاي لبناني براي حفظ اين پيروزي شد.
* ميشل سليمان كيست؟
وي درسال 1996 ميلادي به عنوان فرمانده تيپ ششم تعيين و تا 1998 ميلادي در اين پست مشغول خدمت بود تا اينكه در 21 دسامبر 1998 ميلادي به فرماندهي ارتش لبنان تعيين گرديد. ژنرال سليمان در دوره فعاليت نظامي خود 12 مدال افتخار، لوح تقدير و تقديرنامه دريافت كرده است. وي همچنين چهار دوره نظامي را ازجمله در بلژيك، فرانسه و آمريكا گذرانده است.
وي مبارزه با تروريسم و كشف چندين شبكه تروريستي و جاسوسي اسرائيل از جمله آخرين شبكه جاسوسي اين رژيم در سال 2006 ميلادي را در پرونده كاري خود دارد. ناسايي و اجراي عمليات عليه شبكه هاي تروريستي تندرو در آغاز سال 2000 ميلادي و از بين بردن اكثر اعضاي آن و متلاشي كردن شبكه هاي مرتبط با آنها در همه مناطق و بازداشت عناصر اين شبكه ها از ديگر سوابق كاري ژنرال سليمان است.
اجراي عمليات عليه شبكه فتح الاسلام در اردوگاه نهرالبارد در شمال لبنان در سال 2007 ميلادي از ديگر سوابق فعاليت ضد تروريستي وي محسوب مي شود.
ژنرال سليمان همچنين مقابله با رژيم اسرائيل و حمايت از مقاومت تا آزاد سازي جنوب لبنان در سال 2000 ميلادي، تكميل استقرار نيروها در سراسر خاك لبنان بعد از خروج ارتش سوريه در سال 2005 ميلادي، تكميل و ساختارسازي دوباره ارتش لبنان بعد از اصلاح خدمت وظيفه عمومي، تحكيم موضع ارتش در پشتيباني از دموكراسي و ملي گرايي در راستاي حفاظت از امنيت و حقوق مردم از ديگر سوابق كاري وي به شمار مي رود.
بيترديد ميتوان گفت حزبالله لبنان بار ديگر در يك نبرد داخلي در قالب جنگ غيرمستقيم با سران 14 مارس و حاميان آنها به پيروزي رسيد و طعم اين پيروزي اگر بالاتر از پيروزي در جنگ تمامعيار 33 روزه با اسرائيل نباشد، كمتر هم نيست.بسياري از تحليلگران مسائل خاورميانه ميگويند تحولات اخير لبنان ادامه سناريوي جنگ 33 روزه اسرائيل با حزبالله بود تا اين جنبش را خلع يد كنند اما بار ديگر اين سناريو با عقبنشيني فواد سنيوره كه در تنگناي شديدي از سوي حزبالله و حاميان وي طي 8 روز در داخل قرار گرفته بود، عقيم ماند.بدينترتيب با تجزيه و تحليل دقيق تحولات چند روز اخير لبنان و سفر يك هيات عاليرتبه اتحاديه عرب به رياست عمروموسي به بيروت، مسلم گرديد كه حزبالله لبنان بخشي از جريانات تاثيرگذار و كارآمد در تحولات داخلي اين كشور است و هيچ سناريويي نميتواند هم حزبالله را از تحولات سياسي كنار گذارد و هم سلاح آن را كه در جهت حفظ تماميت ارضي و منافع ملي لبنان به كار گرفته ميشود، خلع كند.
همواره در حوادث اخير لبنان كه رژيم صهيونيستي در آرزوي ديدار جنگ ارتش و حزبالله بود، ارتش با درك درست نسبت به موقعيت حزبالله تنها پس از آنكه مقاومت پس از بر سرجاي نشاندن متعرضين به حقوق ملت خيابانها را خالي كرد وارد عرصه شد. در اين موضوع ارتش به عنوان نماد وحدت ملي نقشي سازنده داشت.
ژنرال ميشل سليمان كانديداي اصلي براي جانشيني اميل لحود است. دليل اول اين انتخاب به سابقه همراهي با مقاومت برمي گردد. اقداماتي كه در دوره فرماندهي ارتش به عمل آورده در جهت ثبات و اقتدار لبنان بوده است. بسياري از همرزمان او جزو شهداي مبارزه عليه صهيونيسم هستند. به خاطر مي آوريم كه در روزي كه فرزند سيد حسن نصرالله در عمليات ضد صهيونيستي شهيد شد ميشل سليمان با ياران اش مقاومتي چشمگير در دفع تجاوزات دشمن به ثبت رساندند.
استقلال عملي سليمان و نيز پايبندي او به منافع ملي لبنان مهمترين ويژگي مورد توجه بوده است ضمن آنكه در يك سال و اندي كه از رقابت و كشمكش سياسي لبنان مي گذرد او توانست بي طرفي ارتش را به نمايش بگذارد.
در اين شرايط ميتوان سليمان را انتخابي مناسب ارزيابي كرد و البته طي روزها و ماههاي آينده عملكرد وي را به نظاره نشست.
امروز در جشن پيروزي حزبالله، نصرالله مواضع خود در خصوص دولت جديد را بيان ميكند و احتمالاً مقاومت جهت حفظ وحدت ملي و براساس توافقنامه دوحه به حمايت از سليمان خواهد پرداخت و البته همچون هميشه با صراحت مسائل و مشكلات را بيان ميكند.
دوشنبه 06 خرداد 1387
باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران «ايسكانيوز»
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 393]