تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):تقوای خدا پیشه کنید و دینتان را با ورع و تقوا حفظ کنید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805564846




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

محمد علي مرادي: كنكاش درستي بر سينماي علي حاتمي صورت نگرفته است


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: محمد علي مرادي: كنكاش درستي بر سينماي علي حاتمي صورت نگرفته است


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - سينما

در دومين روز از برگزاري سمينار «سنت در گذر زمان» مهدي ميرمحمدي منتقد، نمايشنامه‌نويس و محمدعلي مرادي دكتراي فلسفه از دانشگاه برلين حاضر شدند و از سينماي علي حاتمي سخن گفتند.

به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)؛ در اين مراسم كه در پرديس هنرهاي زيباي دانشگاه تهران برگزار شد، مهدي ميرمحمدي عنوان كرد: علي حاتمي بيشتر با گرايش به بازي‌هاي نمايشنامه‌اي وارد سينما شد و به ايجاد تغييراتي در نثر و زبان‌ نمايشنامه‌هاي تئاتري پرداخت.

او با اشاره به اين‌كه زبان نوشته‌هاي حاتمي شباهت بسياري با شهر قصه داشت، توضيح داد: اولين فيلم حاتمي «حسن كچل» به نوعي اقتباسي است از يكي از نمايشنامه‌هاي خودش كه توسط داود رشيدي در تئاتر سنگلج اجرا شده بود.

وي ورود حاتمي به عرصه‌ي سينما را به زمانه‌اي مربوط دانست كه حاتمي استراتژي تئاتري داشته است و توجه به فرهنگ را از افتخارات خود مي‌دانسته است و ادامه داد: گاه علي حاتمي براي ثبت يك آواز محلي در فيلمش، تغييرات متعددي در آن ايجاد مي‌كرد. چراكه ثبت اين مسايل براي او از اهميت ويژه‌اي برخوردار بود و در ساخت فيلم‌هاي سينمايي، (همان‌طوركه در فيلم حسن كچل نيز به خوبي مشهود است) او با تغييرات كوچكي ريتم‌هاي زباني مختلف مي‌سازد.

اين نمايشنامه‌نويس در ادامه‌ي اين جلسه به ذكر نمونه‌هاي عيني در فيلم‌هاي علي حاتمي پرداخت.

او در پاسخ به‌سوالي مبني بر نقش علي حاتمي در سينماي ملي، گفت: علي حاتمي مي‌تواند بخشي از هنر و سينماي ملي باشد و در اثار او با ايده‌اي مواجه مي‌شويم كه مي‌توان از آن با عنوان «زيباي‌شناسي پرش» ياد كرد، چراكه در غرب زيبايي‌شناسي را براساس تناسب مي‌دانند.

وي در پايان با تأكيد بر اين‌كه حاتمي نه موافق قطعي و صددرصد سنت است و نه مخالف مطلق مدرنيته و گفت: در عصر حاضر، امكان ندارد كسي بتواند در تقليد از مرحوم حاتمي، موفق عمل كند و نه تنها افراد توان اين‌كار را ندارد، بلكه انجام اين‌كار لزومي هم ندارد، چراكه زمانه‌ي فعلي هنر خاص خود را مي‌طلبد و اين هنر در كنار حاتمي و ساير گذشتگان به هنر ملي تبديل مي‌شود.

به گزارش ايسنا، در ادامه دكتر محمدعلي مرادي نيز درباره‌ي اين‌كه «چگونه مي‌توان بر سينماي حاتمي فلسفيد» به صحبت پرداخت و گفت: يكي از مشكلات جامعه ما اين است، كه عده‌اي تنها به رويكرد سنتي توجه دارند و عده‌اي ديگر تنها رويكرد جديد و فلسفه‌ي غرب را در نظر مي‌گيرند. اما درست آن است كه بر روي دانشي كه از غرب مي‌گيريم به تدبر و فلسفه بپردازيم.

اين استاد فلسفه، در ادامه سينماي ايران را داراي سه گرايش دانست و افزود: ما هنوز نتوانسته‌ايم ساختار اين گرايش‌ها را مورد شناسايي دقيق قرار دهيم و همين مسئله يكي از نقاط ضعف ماست.

مرادي، ضمن معرفي «هزار دستان» به‌عنوان هسته‌ي مركزي آثار حاتمي، آن را از جنبه‌هاي مختلف قابل بررسي دانست و اظهار كرد: اگر حاتمي با مدرنيته مشكل دارد به دليل طرز تفكر اوست و ما نمود اين طرز تفكر را در نحوه‌ي حركت دوربين، ديالوگ‌ها، دكور و ساير قسمت‌هاي فيلم مشاهده مي‌كنيم. اما ذهن بسياري از فيلم‌سازان فاقد اين نظم است و قاعدتا ذهن آشفته فاقد عنصر آگاهي است. درست است حاتمي با مدرنيته مشكل دارد، اما در پرداختش به موضوع از نظم و هماهنگي خاصي بهره مي‌برد و با آگاهي تمام، سعي مي‌كند از بروز هرگونه تناقضي ممانعت به عمل آورد.

دكتر مرادي در ادامه، با تأكيد بر لزوم رسيدن به نظم براي ساخت فيلم‌ها، حاتمي را از معدود فيلم‌سازان معاصري دانست كه ذهنش آشفته نيست.

وي با اشاره به فيلم «هزار دستان» خاطرنشان كرد: در اين فيلم ورود دليران به دوران جديد با آمارگيري نشان‌ داده مي‌شود و از آن‌جا كه اين شيوه مدرن سرشماري افراد را از شيوه‌ي كيفي به شيوه‌ي كمي تبديل مي‌كند، حاتمي از اين منظر به نقد مدرنيته مي‌پردازد و طي اين نقد تأكيد مي‌كند كه مدرنيته اصالت واقعي ندارد و مهم‌ترين نكته‌ي اين فيلم كه مورد نقد حاتمي نيز قرار گرفته، اراده‌ي معطوف به قدرت است.

گفتني است، در ادامه‌ي اين برنامه نيز، فيلم «كمال‌الملك» به نمايش درآمد و ميزگرد كه قرار بود با حضور جمشيد مشايخي، احمد بخشي و اميد روحاني برگزار شود، برپا نشد.

انتهاي پيام
 دوشنبه 6 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 341]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن