واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: به مناسبت روز جهاني تيروئيد اعلام شد: 42 ميليون نفر درهند به بيماري تيروئيد مبتلا هستند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
پزشكان و متخصصان هندي به مناسبت روز جهاني تيروئيد اعلام كردند كه نزديك به 42 ميليون نفر در اين كشور به بيماريهاي تيروئيد مبتلا هستند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، طبق گزارش جديد انجمن تيروئيد هند (ITS)، اختلالات تيروئيدي در بين مردم اين كشور بسيار شايع است و هنوزعده زيادي از مبتلايان كه احتمالا با اين مشكلات دست به گريبان هستند هنوز بيماري آنها شناسايي نشده و با اين وضعيت مشكلات تيروئيدي به بيماري پنهان در اين كشور تبديل شده است.
متخصصان خاطرنشان كردند كه زنان هشت برابر بيش از مردان در معرض ابتلا به اين دسته بيماريها هستند.
پروفسور يوني كريشنان در انستيتو علوم پزشكي آفريقا در كوچين دراين باره خاطرنشان كرد: همزمان با رشد بدن، نياز به هورمونهاي تيروئيد در بدن افزايش پيدا مي كند و زنان بويژه پس از رسيدن به بلوغ بيشتر درمعرض ابتلا به اين بيماري هستند.
وي در ادامه گفت: اگر بيماران تيروئيدي مورد توجه و رسيدگي قرار نگرفته و بيماري آنها كنترل نشود، ممكن است با مشكلات جدي سلامتي مانند بالا رفتن سطح كلسترول، بيماريهاي قلبي، پوكي استخوان، ناباروري و افسردگي مواجه شدند.
غده تيروئيد هورمونهايي توليد مي كند كه در هر يك از اعضاي بدن، بافتها و در تك تك سلولها متابوليسم را تنظيم مي كنند. اين غده با رشد اعضاي جسمي كودكان، توان رواني و حتي سطح هوشي آنها درارتباط بوده و تاثير گذار است.
پزشكان هندي خاطرنشان كردند كه با توزيع نمك يددار به تقريبا تمام نقاط كشور، اين مشكل به شيوه قابل ملاحظه اي رو به كاهش گذاشته است.
اما آنچه مورد نياز است اطلاع رساني بيشتر و گسترده تر به مردم در اين خصوص و نيز متمركز كردن تلاشها در برخي از نقاط كشور است كه درصد مبتلايان به بيماري بسيار بالا است.
شايعترين علايم هيپوتيروئيد كه 80 درصد از موارد اختلالات تيروئيدي را موجب مي شوند عبارت از خستگي، افزايش وزن، كم تحملي نسبت به سرما، خواب آلودگي، افسردگي، گواتر، خشكي پوست و مو، خشن شدن صدا، فراموشي و يبوست هستند.
تيروئيد غده كوچكي است كه در زير پوست و ماهيچه ها در جلوي گردن قرار دارد. رنگ اين غده قرمزمايل به قهوه اي با دو نيم كره چپ و راست است كه شبيه به بالهاي پروانه به نظر مي رسد. وزن اين غده نيز سبك است.
اين غده به رغم اندازه كوچكي كه دارد بي نهايت وظيفه مهمي بويژه در نوجوانان دارد. هورمونهايي كه اين غده ترشح مي كند متابوليسم و فرايند رشد را در كنترل دارند. براي انجام اين كار تيروئيد نياز به يك عنصر شيميايي موسوم به يد دارد كه بدن اين عنصر را از مواد غذايي كه ما مي خوريم و آبي كه مي نوشيم بدست مي آورد. بيماري تيروئيد زماني بروز مي كند كه غده تيروئيد مقدار مناسبي از اين هورمونهاي مورد نياز براي بدن را توليد نمي كند.
اگر اين غده دچار بيش فعالي شود بيش از حد هورمون تيروئيد وارد جريان خون مي كند كه پيامد آن بروز بيماري هايپرتيروئيد يا پركاري تيروئيد است. اين بيماري باعث مي شود بدن بيش از حد مورد نياز و بسيار سريعتر از حد طبيعي انرژي مصرف مي كند و سرعت متابوليسم در سلولها بالا مي رود.
از سوي ديگر، وقتي فعاليت تيروئيد كاهش يابد اين هورمونها به ميزان كمتري توليد مي شوند و نتيجه آن بروز بيماري كم كاري تيروئيد است. در اين وضعيت كه ميزان هورمونهاي تيروئيدي در جريان خون كاهش پيدا مي كند، بدن بسيار آرامتر انرژي مصرف مي كند. در هر دوي اين حالتها اندازه غده تيروئيد بزرگتر مي شود و فعاليتهاي متابوليسم و رشد طبيعي بدن دچار اختلال مي شود.
انتهاي پيام
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 522]