واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تابستان ، تعطيلي مدارس و كلي اوقات فراغت
داخلي. اجتماعي. اوقات فراغت.
فرا رسيدن خرداد ماه نويد فصل امتحانات و پايان يك سال ديگر تحصيلي دانشآموزان نوجوان و جوان را كه در مقاطع مختلف تحصيلي اشتغال دارند، ميدهد.
بار ديگر تعطيلي و يك عالمه اوقات فراغت كه اگر به درستي ساماندهي نشود بي شك ميتواند به مرور مشكلات و پيامدهاي بسيار ناگواري به دنبال داشته باشد.
نوجوانان و جوانان گلهاي معطر و خوشبوي زندگي هستند كه بايد به همه لحظات آنان بخصوص اوقات فراغت و بيكاري آنان توجه شود و اين امر مستلزم همكاري و اختصاص اعتبار مناسب براي برگزاري برنامههاي مفرح و شادي بخش و آموزشي است.
شماري از كارشناسان ايلامي درخصوص اوقات فراغت جوانان معتقدند: ايجاد تحول و جاذبه در برنامههاي غنيسازي اوقات فراغت جوانان و نوجوانان در تابستان ۸۷با هدف يادگيري مهارتهاي خاص در سال نوآوري و شكوفايي بايد انجام گيرد.
آنان، خواستار سوق دادن برنامههاي اوقات فراغت به روستاها به ويژه مناطق محروم از سوي دستگاههاي ذيربط شدند تا بتوان بدين وسيله علاوه بر آشنايي نوجوانان با فرهنگ اصيلي روستايي به گونهاي در مناطق به دور از سرو صدا و آلودگي هوا اوقات فراغت آنان را سالمسازي كرد.
آنان خواستار، ساماندهي و برنامهريزي براي پركردن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان متناسب با سن و تواناييهاي آنان در بخشهاي مختلف فرهنگي، علمي، هنري، ورزشي و... شدند.
يكي از اين كارشناسان گفت: براي پركردن اوقات فراغت بيش از ۲۰ميليون جوان و نوجوان ۱۱تا ۲۴ساله طي قريب يكصد روز نياز به برنامهريزي دقيق و هماهنگي دستگاههاي مرتبط دارد.
"علي اميدي" افزود: جوانان و نوجوانان در معرض بيشترين آسيب قرار دارند و لذا ميطلبد كه با تدارك برنامههاي جذاب فرهنگي، هنري، ورزشي، تشكيل اردوهاي مختلف بويژه اردوهاي گردشگري، اوقات فراغت آنها را پر و از گزند خطرها بر حذر داريم.
وي گفت: بايد تلاشمان اين باشد كه با بسيج توانمنديها و امكانات دستگاههاي اجرائي، جوانان و نوجوانان بتوانند مهارتهاي ويژه در يك يا چند زمينه هنري، خدمات رايانهاي، انس با قران، زبان، امداد رساني، آموزشهاي فني و حرفهاي، رزمي و ورزشي و...را ياد بگيرند.
وي، با مهم خواندن طرح اوقات فراغت جوانان گفت: براي بهرهگيري هرچه بيشتر از اين طرح لازم است مشاركت جوانان در عرصه سازندگي پررنگتر ديده شود.
وي، ضرورت ايجاد هماهنگي بين دستگاههاي ذيربط در امر غنيسازي اوقات فراغت را يادآورشد و گفت: اگر هر دستگاهي بخواهد به صورت منفرد عمل كند نتيجه مطلوب حاصل نخواهد شد و ممكن است اثرات منفي بدنبال داشته باشد.
وي، خواستار ضابطهمند شدن برنامههاي اوقات فراغت جوانان در اين استان شد.
وي، همچنين پيشنهاد كرد برنامههاي اوقات فراغت درجهبندي و سطح بندي شود و تحت كنترل و نظارت دقيق و كارشناسانه قرار گيرد.
يكي ديگر از كارشناسان استان گفت: از ويژگيهاي اوقات فراغت توجه به كيفيت و تنوع برنامهها و تخصصي كردن آنهاست و تلاش بر اين است كه از شعار زدگي در اين زمينه پرهيز كنيم.
"ديانا كريمي" خواستار فراهم كردن فضاهاي مطلوب براي طرح اوقات فراغت جوانان و نيز تقويت زيرساختهاي آن شد.
وي، همچنين انجام برنامههاي تفريحي در ايام اجراي طرح اوقات فراغت براي جوانان به منظور جلوگيري از خستگي آنها در كلاسها را پيشنهاد كرد.
وي گفت: اجراي برنامههاي آموزشي در كنار برنامههاي مفرح و شاد باعث ايجاد انگيزه و نشاط و شادي در بين افراد ميشود.
وي در ادامه ضرورت توجه ويژه به بانوان را مورد تاكيد قرار داد و افزود: براي پركردن اوقات فراغت و سرگرمي بانوان لازم است مكانهاي مناسبي براي آنان در نظر گرفته شود.
وي گفت: ظرفيتسازي براي اجراي طرح اوقات فراغت به گونهاي متناسب با شرايط و مقتضيات سني افراد بايد صورت گيرد.
وي افزود: اجراي برنامههاي جذاب و شاد و نيز انجام بازيهاي بومي محلي و ديگر رشتههاي ورزشي در مراكز آموزشي ميتواند در سالمسازي اوقات فراغت نوجوانان كمك قابل توجهي كند.
وي همچنين پيشنهاد كرد، كلاسهاي اوقات فراغت رايگان باشد و اعتبار لازم از طريق دولت تامين شود تا خانوادهها به بهانه هزينه اين كلاسهاي آموزشي مانع حضور آنان در اين برنامهها نشوند.
وي گفت: در صورت دريافت شهريه، كودكان و نوجوانان زياد از برنامهها اوقات فراغت استقبال نميكنند و در كلاسها ثبت نام به عمل نميآورند و در نهايت نتيجه مطلوب از اين طرح حاصل نخواهد شد.
وي با بيان اينكه، طرح اوقات فراغت نبايد مختص تابستان باشد بر دائمي شدن اين طرح تاكيد نمود.
كريمي بر لزوم اتخاذ روشهاي تشويقي در بحث اوقات فراغت اشاره كرد و افزود: با اجراي مكانيزمهاي خاص بايستي هر دستگاهي را كه در اجراي طرح غنيسازي اوقات فراغت شايستگي از خود نشان داد و بيشترين موفقيت را كسب كرد مورد تقدير و تشويق قرار گيرد.
بيش از ۱۵۷هزار دانش آموز در مقاطع تحصيلي مختلف و چندين هزار دانشجو در ايام تابستان در ايلام فارغ از تحصيل و بيكار هستند.ك/۴
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 389]