واضح آرشیو وب فارسی:فارس: شكست متوالي مذاكرات صلح رژيم صهيونيستي بار ديگر سيطره بر بخشي از كرانه باختري را مطرح كرد
خبرگزاري فارس: منابع آگاه اعلام كردند، رژيم صهيونيستي در مذاكرات جديد خود با تشكيلات خودگردان فلسطين مسئله سيطره اين رژيم بر بخشي از كرانه باختري را مطرح كرد كه با مخالفت طرف فلسطيني روبهرو شد.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه فلسطيني "قدس"، يك مقام آگاه فلسطيني اعلام كرد،"زيپي ليوني" وزير امور خارجه رژيم صهيونيستي در نشست اخير خود با "احمد قريع" رئيس هيات مذاكره كننده فلسطيني نقشه جديد عقبنشيني اسرائيل از كرانه باختري تا جايي كه 5/8 درصد سرزمينهاي فلسطيني اين منطقه را تحت سيطره داشته باشد ارائه داد.
اگرچه نسبتي كه ليوني در مذاكرات جديد خود ارائه داده است كمتر از نقشه يك ماه قبل اسرائيل مبني بر حاكميت بر 12 درصد از كرانه باختري است، بوده اما تشكيلات خودگردان فلسطين همواره بر عقبنشيني اسرائيل تا پشت مرزهاي جنگ شش روزه 1967 تاكيد كرده است.
منبع فلسطيني گفت، رژيم صهيونيستي پنجشنبه گذشته در جلسه مذاكره با طرف فلسطيني اين نقشه را مطرح كرده اما قريع با آن مخالفت كرد.
رژيم صهيونيستي در صدد بقاي حاكميت خود بر شهركهاي صهيونيستنشين در كرانه باختري است و به همين دليل پيشنهاد تبادل اراضي اين منطقه با مناطقي ديگر در خاك فلسطين اشغالي را مطرح كرده است.
اين مقام فلسطيني افزود، طرف فلسطيني تنها با تبادل 8/1 درصد از كرانه باختري با سرزمينهاي فلسطين اشغالي موافقت دارد.
وي گفت، مساحت 5/8 درصدي كرانه باختري را كه اسرائيل قصد عقبنشيني از آن را ندارد شامل تجاوزات اين رژيم در قدس شرقي كه شهركهاي يهودينشين در آن ساخته نميشود و اسرائيل نميخواهد مساله قدس را تا قبل از پايان و نتيجهگيري از روند مذاكرات كنوني مطرح كند.
"محمود عباس" رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين شنبه گذشته در نشست شوراي انقلاب جنبش فتح گفت،چيزي از مذاكرات با اسرائيل حاصل نشده و مسائل داخلي اسرائيل و آمريكا،اين دو كشور را از توجه به روند مذاكرات غافل كرده است.
وي ابراز نگراني كرد اتهام فساد مالي ايهود اولمرت، نخستوزير رژيم صهيونيستي و جنجال انتخاباتي نامزدهاي رياست جمهوري آمريكا، پيشبرد مذاكرات را مختل كند.
در پي وقوع جنگ سال 1967، رژيم صهيونيستي با حمايت قدرتهاي استعماري و با شكست دادن ارتش كشورهاي عربي، كل مساحت فلسطين و نيز ارتفاعات جولان در سوريه و صحراي سينا مصر را به اشغال خود درآورد. در اين زمان، رژيم صهيونيستي با آسودگي، اقدام به مصادره اراضي فلسطينيها و ساخت شهركهاي مختلف صهيونيست نشين در نوار غزه و كرانه باختري كرد.
به طوري كه تا سال 2002، 206 شهرك صهيونيست نشين در كرانه باختري و 23 شهرك در نوار غزه ساخته شد و تا سال 2000، 50 درصد اراضي باقي مانده تحت تملك فلسطيني ها به دست صهيونيستها اشغال شد.
گرچه سازمان ملل نيز تداوم اشغال اراضي سال 1967 را از سوي اسرائيل نامشروع ميداند ولي به هر حال كرانه باختري توسط ديوار حايل به بخشهايي پراكنده و كوچك تقسيم شد و صهيونيست ها به روند زمين خواري خود ادامه دادند.
در سال 1993 و در پي امضاي قرارداد اسلو كه مهمترين دستاورد حكومت خودگردان و گامي به عقب براي صهيونيست ها محسوب مي شود اسراييل، متعهد شد كه محل استقرار سربازانش را از مركز شهرهاي عمده كرانه باختري (جنين، طولكرم، نابلس، رام الله، بيت لحم، اريحا، قلقيليه و الخليل) به حوزه آنها منتقل كند. بدين ترتيب اسرائيل، مدخل هاي ورودي و خروجي شهرها و حدود 400 روستاي درون كمربند امنيتي ايجاد شده به سويله رژيم صهيونيستي را به عهده گرفتند ولي مسئوليت وقاعي حفظ امنيت، منابع يا زمين هاي خارج از مراكز مسكوني به عهده اسرائيليهاست و فلسطيني ها حق مداخله در امور مهاجران، پليس و ارتش اسراييل را ندارند.اسرائيل همچنين اختيار امور 50 تا 60 روستاي فلسطيني را بر عهده دارد.
بر اين اساس كرانه باختري به 3 قسمت A ، B و C تقسيم شد. منطقه A كه 3 درصد كرانه باختري را تشكيل مي دهد و شامل شهرهاي مذكور بوده و تحت حاكميت غيرنظامي تشكيلات خودگردان است.
كنترل امنيتي مناطق B كه متضمن 68 درصد سكنه فلسطيني كرانه باختري و 8/22 كل مساحت كرانه باختري مي شود برعهده رژيم صهيونيستي و اداره امور اقتصادي، اجتماعي آن به عهده تشكيلات خودگردان است.
مناطق C يعني 2/74 درصد كرانه باختري نيز به طور كامل تحت كنترل اسرائيل است. همچنين طي قرارداد اسلو، 60 درصد نوار غزه كه مجموعا 288 كيلومتر مربع است به تشكيلات خودگردان سپرده شد.
طبق قرارداد شرم الشيخ كه به "واي ريور 2" موسوم شد، مقرر گرديد 10درصد از منطقه C به منطقه Bو 1/8 درصد از مناطق B و C به منطقه A منتقل شوند. ولي با اين حال اين قرارداهاي ناعادلانه نيز كه در صورت اجرايي شدن آنها، 40 درصد سرزمين هاي اشغالي به صورت پراكنده به فلسطيني ها اختصاص مي يافت، عملي نشد و رژيم صهيونيستي از آن امتناع كرد و تنها يك درصد از منطقه Cرا به منطقه A تبديل كرده و واگذاري ساير درصدها و مراحل را معلق كرد.
علي رغم تعهدات رژيم صهيونيستي در اين كنفرانس در مورد توقف شهركسازي، روند حوادث بعدي نشان داد كه اين رژيم به هيچ يك از تعهدات خود پايبند نيست.
انتهاي پيام/.
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 371]