واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: رهبر شورشيان فارك كشته شد
جام جم آنلاين: دولت كلمبيا با كشته شدن رهبر شورشيان ضد دولتي (فارك) در اظهاراتي شگفتانگيز كه تاكنون در مورد اين شورشيان مطرح شده، اعلام كرد: رهبران اين گروه براي آزادي گروگانها و تسليم شدن اعلام آمادگي كردهاند.
به گزارش فارس ، مقامات دولت كلمبيا امروز يكشنبه در بيانيهاي اعلام كردند رهبر طولانيترين شورش در آمريكاي لاتين كشته شد و به تبع آن برخي از سران اين گروه اعلام كردهاند براي آزادي تمام گروگانهاي معروفي چون "اينگريد بتانكور"سياستمدار فرانسوي كلمبيايي كاملا آمادگي دارند.
"آلوارو اوريبه" رئيس جمهور كلمبيا در اين زمينه گفت كه وي تماسهايي از برخي از رهبران شورشي اين گروه ماركسيستي دريافت كرده كه در برخي از آنها اعلام شده سران گروه فارك حاضرند گروگانهاي خود از جمله بتانكور را آزاد كنند.
اوريبه در پي بوجود آمدن شكاف عميق در ميان اعضاي اين گروه و درست پس از تائيد دولت كلمبيا به كشته شدن "مانوئل مارولاندا" رهبر فارك، گفت: «دولت اطلاعاتي بدست آورده است كه مشخص ميكند برخي از رهبران فارك تصميم گرفتهاند از اين گروه جدا شوند. آنها ادعا كردهاند اگر آزاديشان تضمين شود بلافاصله بتانكور را آزاد ميكنند.»
اوريبه نيز به نيروهاي فارك تضمين داد و به آنها تاكيد كرد كه اگر آنها گروگانها را سالم تحويل دهند آزاديشان را تضمين ميكند.
رئيسجمهور كلمبيا در يك برنامه زنده تلويزيوني گفت: «آن دسته از رهبران فارك كه بتوانند گروگانها را آزاد كنند، به مقامات فرانسه ارجاع داده ميشوند تا آنها در موردشان تصميم بگيرند.»
اوريبه همچنين از پيشنهاد دولت براي ارايه جايزه 100 ميليون دلار در ازاي آزادي يك يا چند گروگان خبر داد.
فارك يكي از گروههاي شورشي در آمريكاي لاتين خصوصا در كلمبيا است كه سالها با دولت اين كشور در حال مناقشه است.
اين گروه، اينگريد بتانكور يكي از كانديداهاي اسبق رياستجمهوري كلمبيا را به عنوان گروگان در اختيار دارد و آزادي وي را منوط به آزادي اعضاي خود ميداند.
بتانكور يك گروگان بيمار كلمبيايي فرانسويالاصل است كه اكنون در هفتمين سال اسارتش در دست نيروهاي فارك قرار دارد.
دو ماه پيش نام يكي ديگر از رهبران اين گروه، "رودريگو گراندا"، وارد ليست افراد تحت تعقيب پليس بينالملل (اينترپل) قرار گرفت كه در گروگانگيري بتانكور نقش داشت.
اينترپل به منظور دستگيري گراندا كه در ارتباط با آدمربايي و كشتار مردم در پاراگوئه نيز تحت تعقيب بود اعلام "اعلان سرخ" كرده بود.
انتشار "اعلان سرخ" از سوي اينترپل به منزله وارد كردن نام اشخاص در ليست سياه است.
يك اعلان نميتواند كشوري را تحت فشار بگذارد تا مظنونين را دستگير يا آنها را به كشورهايشان پس فرستد، اما ميتواند مقامات دولتي را مجاب سازد تا به افراد مظنون اجازه دهند تا آزادانه به كارهايشان رسيدگي كنند و حتي تغيير مكان دهند.
گراندا كه به كشتار مردم، آدمربايي و عضويت داشتن در گروههاي جنايتكار متهم است در يكي از وبسايتهاي وابسته به فارك گفته بود كه آنها، گروگانها را تنها در ازاي آزادي تضميني شورشيان زنداني آزاد خواهند كرد.
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 290]