واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: لنكراني بعد از بازگشت از اجلاس سازمان جهاني بهداشت: تجربه ايران در مبارزه با دخانيات به عنوان مدل در اختيار ديگر كشورها قرار ميگيرد
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز:وزير بهداشت گفت: با توجه به تجربه موفق ايران و اروگوئه در زمينه مبارزه با دخانيات به ويژه تدوين قانون جامع كنترل و مبارزه با دخانيات، اين تجربيات به عنوان مدل اجرايي در اختيار كشورهاي ديگر عضو سازمان جهاني بهداشت قرار ميگيرد.
به گزارش روز يكشنبه گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران"ايسكانيوز"، دكتر كامران باقري لنكراني پس از بازگشت از شصت و يكمين اجلاس سازمان بهداشت جهاني افزود: در اين اجلاس كه همزمان با پايان شصتمين سال فعاليت سازمان جهاني بهداشت و مصادف با سي امين سال بيانيه آلما آتا در ژنو تشكيل شده بود، طي سخنراني در مجمع عمومي با اشاره به به سياستهاي سلامت محور براي دستيابي به اهداف نظام سلامت بحث شد.
وي ادامه داد:همچنين بر مباحث مربوط به تغييرات آب و هوايي و تاثير آن بر سلامت، مساله فلسطين و وضعيت بهداشتي نوار غزه، مرگ و مير نوزادان و مادران منطقه به دليل عدم دسترسي به خدمات بهداشتي بر اثر تهاجمات صورت گرفته و آثار سوء استفاده برخي از قدرتها از سلاح اورانيومي و تاثير آن بر سلامت مردم منطقه و پيامدها و عوارض آن بر سربازان مهاجم تاكيد شد.
*در قانون مالكيت معنوي براي بخش سلامت بايد اصلاحاتي انجام شود
دكتر لنكراني در اين اجلاس علاوه بر سخنراني در مجمع عمومي سازمان جهاني بهداشت در اجلاس وزراي بهداشت كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد كه براي اولين بار تشكيل ميشد سخنراني كرد و گفت: بايد در قانون مالكيت معنوي براي بخش سلامت اصلاحاتي انجام شود تا مانع دسترسي كشورهاي در حال توسعه به تجهيزات پزشكي و داروها نشود.
همچنين در اين اجلاس مصوب شد با اصلاح روشهاي پذيرش دانشجو و اصلاح قوانين مهاجرت سعي شود مشكلات برخي كشورهاي عضو اين جنبش در زمينه تامين نيروي انساني نظام سلامت رفع شود.
وي در حاشيه اين اجلاس ديدارهاي مهمي با 9 تن از وزراي بهداشت كشورهاي عضو از جمله چين، پاكستان، كوبا، مالزي، روسيه سفيد، الجزاير ، سودان، سوئيس و اندونزي انجام داد كه در اين ديدارها بر همكاريهاي متقابل و پيگيري قراردادهاي قبلي تاكيد شد.
همچنين وزير بهداشت چين در ديدار با دكتر لنكراني از كمكهاي جمعيت هلال احمر كشورمان در زلزله اخير چين تشكر كرد.
در ديدار وزير بهداشت اندونزي با وزير بهداشت كشورمان، دو طرف بر اين كه نبايد تهديد آنفولانزاي پرندگان به يك فرصت براي ثروت اندونزي برخي از كشورها تبديل شود و واكسن اين بيماري بعد از ساخت بايد در اختيار همه كشورهاي درگير قرار گيرد، تاكيد كردند.
وزير بهداشت كشورمان در حاشيه اين اجلاس با دكتر مارگارت چان، رييس سازمان جهاني بهداشت نيز ملاقات داشت كه در اين ديدار خانم چان از پيشرفتهاي بهداشت و درمان ايران بعد از انقلاب اسلامي اظهار تشكر كرد و از ايران خواست نقش فعالتري در مباحث بهداشت به ويژه مباحث مربوط به آنفولانزاي پرندگان در منطقه ايفاء نمايد.
*حمايت از صادرات واكسن توليد شده توسط جمهوري اسلامي ايران
دكتر چان همچنين قول داد با حمايت از برنامه توليد واكسن و برنامههاي ارتقاء سلامت در ايران از صادرات واكسن توليد شده توسط جمهوري اسلامي ايران به منظور رفع نيازهاي كشورهاي ديگر نيز حمايت كند.
معاونان بيماريهاي عفوني و غيرواگير سازمان جهاني بهداشت نيز در ملاقات با دكتر لنكراني از مجموعه فعاليتهاي دولت ايران در زمينه بهداشت به عنوان يك مدل مورد توجه ياد كردند و از پوشش واكسيناسيون، اصلاح الگوي مصرف روغن و مبارزه با دخانيات در ايران تقدير كردند.
معاون برنامه ايدز سازمان جهاني بهداشت نيز در ملاقات با وزير بهداشت كشورمان خواستار انتقال تجربيات موفق برنامه كاهش آسيب در ايران به كشورهاي عضو شد.
در حاشيه اين سفر دكتر لنكراني با پزشكان ايراني مقيم سوئيس ملاقات كرده و همچنين از يك بيمارستان دانشگاهي و مراكز ترك اعتياد اين كشور نيز بازديد كرد. /187/110
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 283]