تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 14 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عاقل‏ترين مردم كسى است كه در امور زندگيش بهتر برنامه‏ريزى كند و در اصلاح آخرتش بيشتر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825828416




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

معتادان تزريقي مشغول كارند!


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: معتادان تزريقي مشغول كارند!


آسيب‌ها- مرجان فاطمي:
اتمام حجت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در زمينه نصب خود‌پردازهاي سرنگ و لوازم بهداشتي در اماكن عمومي، ستاد مبارزه با مواد‌مخدر را وادار كرد تا براي دفاع از آن هم كه شده، ساكت ننشيند و دلايل اصلي اين مخالفت‌ها را زير سايه علامت سؤال بزرگي به ميدان بياورد.

پيش از اين وزارت بهداشت ابهام‌هايي را در رابطه با نبود آموزش مناسب براي استفاده از اين دستگاه‌ها و همچنين ريخته شدن قبح و زشتي برخي آسيب‌ها در جامعه با اعمال اين طرح اعلام كرده بود.

اما دكتر سعيد صفاتيان، مدير درمان و بازپروري ستاد مبارزه با موادمخدر، خطاب به مخالفان نصب خودپردازهاي سرنگ معتادان در داخل يا حاشيه مراكز درمان اعتياد، از در پاسخگويي به ابهام‌هاي مطرح شده در آمد و گفت: «كدام فرد معتاد درست در لحظه‌اي كه نياز به مصرف مواد‌مخدر دارد حاضر مي‌شود بيايد و بنشيند و ساعت‌ها حرف‌هاي اميد‌بخش يك مددكار يا مشاور را به‌عنوان مداخلات آموزشي بشنود يا اينكه كدام‌يك از داروخانه‌هاي شبانه‌روزي حاضر مي‌شوند نيمه‌شب به فردي ‌با شكل و شمايل يك معتاد، سرنگ دست اول تقديم كند.»

اجراي طرح آزمايشي نصب دستگاه‌هاي خودپرداز درحالي با مخالفت روبه‌رو شده است كه به گفته دكتر صفاتيان، چندي پيش در جلسه كميته كشوري مبارزه با ايدز توانسته بود موافقت وزير بهداشت را به ‌عنوان بالاترين مقام رسمي اين وزارتخانه جلب كند.

وقتي قبح آسيب‌ها زايل شود

بنا به استدلال وزارت بهداشت عرضه اين لوازم موقعي كه هيچ‌گونه مداخله آموزشي در كنار آن نباشد باعث مي‌شود تا آن چيزي كه مدت‌هاست به‌عنوان يك قبح در مقابل رفتارهاي پرخطر و بسياري از آسيب‌ها وجود داشته است، يكباره ريخته شود و تمام پرده‌پوشي‌ها در اين زمينه را به مخاطره بيندازد.

به همين دليل هم هست كه محمدباقر صابري زفرقندي، رئيس اداره پيشگيرى و درمان سوء مصرف مواد‌مخدر وزارت بهداشت، نصب چنين دستگاه‌هايي را درحال حاضر ضروري نمي‌داند و معتقد است: «با نصب چنين دستگاه‌هايي در سطح شهر، آن هم بدون نظارت و به‌ صورت خود‌پرداز، در واقع تمامي تدابير و تلاش‌هايي را كه از سوي سازمان‌هاي مرتبط براي رفع معضل اعتياد صورت گرفته است، يك روزه بر باد خواهيم داد.»

مدير درمان و بازپروري ستاد مبارزه با موادمخدر با وجود اينكه مي‌گويد به گفته‌هاي وزارت بهداشت در اين مورد اعتقاد كامل دارد، اما معتقد است: «درست است كه ستاد مبارزه با مواد‌مخدر هم ارائه خدمات مشاوره‌اي به معتادان را از الزامات مي‌داند، اما موضوع اينجاست ‌كه نمي‌توان از معتاد تزريقي پرخطر كه در يك لحظه، فقط دنبال پيدا كردن سرنگ است، انتظار داشت كه در كنار استفاده از خودپردازهاي سرنگ از خدمات مشاوره هم بهره‌مند شود.»

تقليل بيماري‌هاي عفوني

با اينكه زفرقندي، ضرورت وجود دستگاه‌هاي خود‌پرداز را در سطح شهر انكار مي‌كند و آسيب‌هاي حاصل از آن را به هر ترتيب بيشتر از فوايدش مي‌داند، ولي دكتر مينو محرز، رئيس انجمن علمي بيماري‌هاي عفوني، بر لزوم نصب چنين دستگاه‌هايي تاكيد دارد و تصريح مي‌كند: يكي از مهم‌ترين مشكلاتي كه بسياري از معتادان را به وضعيت بحراني مي‌كشاند، استفاده از سرنگ‌هاي ‌مشترك، آن هم درست در مواقع نياز است.

معتادي كه شايد با كمك‌هاي مراكز آموزشي خيلي سريع‌تر مي‌توانسته راه درمان را طي كند، حالا فقط به ‌علت يك بار استفاده از سرنگ آلوده، تمام موقعيت‌هاي بازگشت به زندگي عادي را از دست مي‌دهد.»

مدير درمان و بازپروري ستاد مبارزه با مواد‌مخدر هم فعاليت دستگاه‌هاي خود‌پرداز سرنگ و لوازم بهداشتي در زمينه كاهش بيماري‌هاي عفوني را به‌طور كلي مثبت ارزيابي مي‌كند و مي‌گويد: «زماني كه يك معتاد تزريقي، تنها با پرداخت يك سكه 50 توماني به لوازم بهداشتي دسترسي پيدا كند، علاوه بر اينكه خودش از ابتلا به بيماري‌هاي عفوني در امان مي‌ماند، خطر گسترش اين بيماري‌ها در بين ديگران را هم كاهش مي‌دهد.»

البته با اين وجود، به ‌نظر رئيس اداره پيشگيرى و درمان سوءمصرف مواد‌مخدر وزارت بهداشت، تنها زماني نصب اين دستگاه‌ها ضرورت پيدا مي‌كند كه معتادان تزريقي به هيچ طريقي به مراكز درماني دسترسي نداشته باشند.

زفرقندي ادعا مي‌كند: «مراكز درماني در كشور ما بسيار فعال هستند و تمام داروخانه‌ها هم سرنگ و ساير لوازم بهداشتي را در اختيار اين افراد قرار مي‌دهند.»

برهم‌زننده چهره زيباي شهر

با وجود آمار روزافزون ايدز و بيماري‌هاي عفوني و مقاربتي ديگر كه در دفاتر سازمان‌هاي مختلف به ثبت رسيده است، رئيس اداره پيشگيري و درمان سوء‌مصرف مواد‌مخدر وزارت بهداشت، يكي ديگر از دلايل مخالفت با اين طرح را نازيبا شدن چهره شهر مي‌داند و در اين باره مي‌گويد: «نصب اين دستگاه‌ها علاوه بر اينكه چهره شهر را زشت مي‌كند، خطرات جبران‌ناپذير ديگري هم به همراه دارد. به ‌عنوان مثال چگونه مي‌توانيم انتظار داشته باشيم كه گذر كودكان پاك براي كنجكاوي هم كه شده به اين مكان‌ها نيفتد؟»

اما آنگونه كه از سخنان صفاتيان، ‌جانشين دبيركل ستاد مبارزه با مواد‌مخدر پيداست، در همان جلسه اول‌، اين موضوع كه نصب خودپردازهاي سرنگ نبايد در اماكن و مراكز عمومي مانند مترو صورت گيرد، به شدت مورد تاكيد قرار گرفته است.

به گفته صفاتيان از همان ابتدا، ستاد مبارزه با مواد‌مخدر با اينكه اين دستگاه‌ها در مكان‌هاي عمومي نصب شوند، مخالف بود. براي همين هم مكان‌هايي نظير مراكز درمان اعتياد، از جمله DICها، مراكز شبانه‌روزي يا سرپناه‌هاي سازمان بهزيستي براي اين كار در نظر گرفته شده است.»

با اين اوصاف دسترسي به چنين دستگاه‌هايي فقط زماني حاصل مي‌شود كه فرد معتاد در ارتباط مستقيم و تحت نظارت اين مراكز باشد. بنابراين دست هيچ‌يك از معتادان معمولي هم به اين سرنگ‌ها نمي‌رسد، چه برسد به افراد معمولي و كودكان.

پرسش اينجاست كه اگر اين طرح مشكل داشته، پس چرا وزارت بهداشت از ابتدا با آن مخالفت نكرده و حالا حدود 7 ماه است كه بحث اين خودپردازها رسانه‌اي شده است؟

از طرف ديگر در ميان اين اختلاف‌ها نبايد از نظر دور داشت كه همين حالا هم عده‌ زيادي از معتادان و بيماران آلوده به ايدز در شهر سرگردانند و متأسفانه تعدادشان نيز در حال افزايش است.

خدا مي‌داند كه اين اختلاف‌ها را پاياني هست يا نه! و يا اينكه در اين مدتي كه مسئولان مشغول ارزيابي مديريتي طرح خود هستند، چند معتاد ديگر سرنگ آلوده به رگ مي‌زنند.

طنز تلخي است، اما همين حالا هم كه اين گزارش را تمام كرديد، معتادان تزريقي مشغول كارند!

تاريخ درج: 4 خرداد 1387 ساعت 13:40 تاريخ تاييد: 5 خرداد 1387 ساعت 02:07 تاريخ به روز رساني: 5 خرداد 1387 ساعت 02:07
 يکشنبه 5 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 309]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن