واضح آرشیو وب فارسی:الف: انتقاد وزيرخارجه انگليس به سياست اوباما در قبال ايران
ديويد مليبند، سياست باراك اوباما در قبال ايران را كه مقامات واشنگتن و اروپا بيم دارند موضع سرسختانه آنها در قبال تهران را تضعيف كند، زير سوال برد.
به گزارش ايسنا، روزنامهي تايمز نوشت: وزير امور خارجه انگليس در سفر اخيرش به آمريكا با كانديداهايي انتخابات رياست جمهوري آمريكا از جمله باراك اوباما، هيلاري كلينتون وجان مككين گفتوگو كرد. اما گفته ميشود زماني كه وي در روز چهارشنبه با مشاوران سياست خارجي اوباما ملاقات كرد، تمايل اعلام شدهي وي براي ملاقات با مقامات برخي كشورها از جمله ايران را زير سوال برد.
ميليبند دربارهي تجارت (با توجه به اين كه مشاوران اوباما ميگويند قصد دارند درباره توافقاتي نظير نفتا دوباره مذاكره كنند) و اين كه اروپاييها تا چه اندازه از افزايش نيروي نظامي آمريكا در افغانستان حمايت ميكنند، با آنها مذاكره كرد.
در ادامهي اين مطلب با ذكر اين ادعا كه اشاعهي هستهيي در ايران دومين تهديد امنيتي بزرگ جهان از نظر انگليس است، آمده است كه لندن نسبت به آن چه حمايت ايران از شبه نظاميان شيعه و حماس و حزب الله خوانده شده عميقا نگران است.
مليبند هفته گذشته در اظهاراتي بياساس گفت: نقش ايران به عنوان منبع بيثباتي در منطقه بدن ترديد باعث نگراني است.
تايمز ادامه داد: شرح دقيق گفتوگوي انجام شده با اوباما متفاوت است و قطعا اين نگراني وجود دارد كه انگليس به عنوان مداخله كننده در انتخابات رياست جمهوري آمريكا در نظر گرفته شود.
مككين هفتهي گذشته از اوباما به دليل اعلام تمايلش براي گفتوگو با برخي دشمنان خارجي آمريكا به شدت انتقاد كرد. مككين اين تمايل را تعهد ساده لوحانه براي گفتوگوي مستقيم با برخي كشورها خوانده بود. اوباما در تابستان گذشته در يك مناظره تلويزيوني در پاسخ به اين سوال كه آيا تمايل دارد با مقامات كشورهايي نظير ايران و كوبا بدون پيش شرط در اولين سال رياست جمهورياش ملاقات كند يا خير گفت: اين كار را خواهم كرد.
اما به نظر ميرسد وي در هفتهي گذشته از اين حرف خود عقبنشيني كرد و گفت كه هنوز تمايل به ملاقات با مقامات ايران دارد اما نه پيش از انجام آن چه وي آن را «مقدمات» خواند و نه ضرورتا به محوريت احمدي نژاد، رييسجمهور ايران؛ در هر حال اوباما ميگويد ديپلماسي سرسختانه اما همراه با تعامل (كه كندي و ريگان در رابطه با اتحاد جماهير شوروي دنبال كرده بودند)، رويكرد و فلسفهاي متفاوت براي ديپلماسي شكست خورده دولت فعلي در قبال ايران خواهد بود.
ميليبند در كنفرانس خبري با كاندوليزا رايس، وزير امور خارجهي آمريكا در حمايت انگليس از جبههاي متحد عليه ايران كه مورد تصويب آمريكا و متحدان اروپايياش قرار گرفته تاكيد كرد.
يكي از مشاوران وزير امور خارجه ي انگليس به تايمز گفت كه ميليبند دقت بسياري داشت تا از انتقاد مستقيم از هر گونه مواضع كانديداهاي رياست جمهوري آمريكا خودداري كند.
او درعين حال گفت: ما ميدانيم كه اوباما ميخواهد تعامل بيشتر داشته باشد اما نميدانيم او چه مسيري را انتخاب خواهد كرد يا منظور از «هيچ گونه پيش شرط» هنوز مشخص نشده است اما زماني كه مشخص شود ما قادر خواهيم بود متوجه شويم كه در چه قسمتهايي با آن چه ما انجام ميدهيم تناقض يا تلاقي دارد.
يك سخنگوي وزارت امور خارجهي انگليس اندكي بعد گفت: فقط ميخواهم تاكيد كنم كه ديويد ميليبند از سياست اوباما آشفته نشد. اگر اين طور بگويم كاملا اشتباه كردهايم.
رندي شوغان، رييس سياست خارجي مككين نيز گفت كه دربارهي ملاقاتش با ميليبند اظهار نظر نميكند و در عين حال اظهار كرد: موضع اوباما كاملا متفاوت با مواضع فرانسه و انگليس است؛ در غير اين صورت گوردون براون، نخستوزير انگليس و نيكلا ساركوزي، رييسجمهور فرانسه بدون پيش شرط با رييسجمهور ايران ملاقات ميكردند.
اگر چه انگليس (برخلاف آمريكا) روابط ديپلماتيكش را با ايران حفظ كرده است، غرب در درخواست براي انزواي ايران كمابيش متحد است. آمريكا، انگليس، فرانسه و تا حدي آلمان براي اعمال تحريمهاي سختتر عليه ايران اعمال فشار كردهاند.
شنبه 4 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 430]