واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: برنده جايزه نوبل فيزيك: فعاليت محققان ايراني در زمينه ذرات بنيادي قابل توجه است
جام جم آنلاين: استاد برتون ريشتر ، برنده جايزه نوبل فيزيك 1976 و استاد دانشگاه استفورد آمريكا و برنده جايزه نوبل فيزيك و دكتر جان برايت، رييس مركز تحقيقات انرژي آمريكا بامداد جمعه به دعوت دانشگاه صنعتي شريف وارد تهران شدند.
به گزارش ايسنا ، دكتر ريشتر و دكتر برايت در بدو ورود به ايران در نشستي با خبرنگاران در محل هتل استقلال به سوالاتشان پاسخ دادند.
برنده جايزه نوبل فيزيك 1976 در ابتدا با اشاره به اين كه براي اولين بار به ايران ميآيد به آشنايي خود با دكتر ياسمن فرزان، پژوهشگر جوان پژوهشگاه دانشهاي بنيادي اشاره كرد كه اخيرا از سوي اتحاديه بينالمللي فيزيك محض و كاربردي(آيوپاپ) به عنوان برنده جايزه دانشمند جوان در زمينه فيزيك ذرات معرفي شده است.
وي خاطرنشان كرد: خانم فرزان كه برنده جايزه بهترين فيزيكدان جوان در زمينه فيزيك ذرات شده است، حدود يك سال در دانشگاه استنفورد مشغول به تحصيل بودند و از آن دوران با وي آشنايي دارم.
ريشتر در ادامه به فعاليتهاي ايران در زمينه شتابگرها و فيزيك ذرات اشاره كرد و گفت: ايران در ساخت يكي از قطعات شتابگر «سرن» فعاليتهاي زيادي داشته است كه اگر اين شتابگر به مرحله نهايي برسد، ايران پيشرفتهاي خوبي در زمينه فيزيك ذرات داشته است. ايران همچنين در ساخت مركز تحقيقات سينكروترون در اردن همكاري كرد و ميتوان گفت نقش اين كشور در زمينه انرژيهاي بالا و ذرات بنيادي با وجود كوچك بودن، قابل توجه و چشمگير است.
اين استاد فيزيك ذرات بنيادي همچنين در پاسخ به سوال خبرنگاري كه از او درباره پيلهاي سوختي سوال كرد، گفت: عدم اطمينان از عملكرد پيلهاي سوختي و تامين محفظه مناسب نگهدارنده هيدروژن و كاتاليستهاي پلاتيني را از جمله مشكلات پيش رو براي استفاده از اين فنآوري عنوان و در عين حال ابراز اميدواري كرد كه با ادامه مطالعات در زمينه پيلهاي سوختي بتوان تا 10 سال ديگر از آنها در خودروها استفاده كرد.
دكتر ريشتر، استاد فيزيك دانشگاه استنفورد كه به همراهي دكتر جانبرايت، فيزيكدان ديگري از فرهنگستان علوم آمريكا به ايران ميآيد، علاوه بر ديدارها و نشستهاي علمي با اساتيد و متخصصان ايراني، ششم خردادماه در نشستي عمومي در جمع استادان و دانشجويان علاقمند در دانشگاه صنعتي شريف سخنراني ميكند.
موضوع سخنراني ريشتر كه قرار است ششم خرداد ماه از ساعت 15:30 تا 16:30در سالن جابربن حيان دانشكده شيمي دانشگاه صنعتي شريف برگزار شود، «فيزيك ذرات بنيادي» است.
دكتر ريشتر در سال 1976 به همراه سميوئل چائو چونگ تينگ به دليل كارهاي پيشگامانهشان در كشف نوع تازه اي از ذره بنيادي سنگين مشتركا به دريافت جايزه نوبل فيزيك نايل شدند.
برتون ريشتر كه در مارس سال 1931 در بروكلين نيويورك به دنيا آمده، تحصيلات عالي خود را تا اخذ دكتري فيزيك در موسسه تكنولوژي ماساچوست (MIT) پشت سرگذاشت و پس از پايان تحصيلاتش در سال 1956 به بخش فيزيك دانشگاه استنفورد پيوست.
وي سالها به عنوان پژوهشگر و استاد فيزيك ذرات بنيادي در اين دانشگاه فعاليت داشته و چندي نيز مديريت فني مركز شتابگر خطي استنفورد را برعهده داشته است.
استاد ريشتر از سال 1999 پس از بازنشستگي تحقيقاتش را در حوزه انرژي و گازهاي گلخانهيي پي گرفته است.
جمعه 3 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 380]