واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: با بروز بحران در اقتصاد جهاني: اميد تركيه براي جذب بيشتر سرمايههاي خارجي كاهش يافته است
علمي آموزشي
آنكارا - تركيه كه در سال ۲۰۰۷ميلادي توانست با جذب ۲۲ميليارد دلار سرمايه خارجي در رديف بازارهاي مهم سرمايهگذاران جهان قرار گيرد، امسال انتظارات خود را به لحاظ روند نامطلوب در اقتصاد جهاني براي جذب ۱۰تا ۱۵ ميليارد دلار سرمايه خارجي محدود كرده است.
تركيه در سال ۲۰۰۷ميلادي توانست نزديك به ۲۲ميليارد دلار سرمايه خارجي جذب كند كه اين رقم نسبت به سال ۲۰۰۶ميلادي ۹/۸درصد افزايش نشان ميداد، ولي در سه ماه اول سال جاري ميزان ورود سرمايه خارجي به اين كشور با بيش از ۵۳درصد كاهش نسبت به دوره مشابه سال گذشته به ۴/۴ميليارد دلار رسيد.
انجمن سرمايهگذاران بينالمللي تركيه در گزارشي با استناد به آمار سازمان خزانه داري اين كشور پيش بيني كرد كه با ادامه اين روند، ميزان ورود سرمايه مستقيم خارجي به تركيه در سال جاري بين ۱۰تا ۱۵ميليارد دلار خواهد بود.
اين انجمن عوامل داخلي و خارجي را در كاهش علاقه سرمايهگذاران خارجي به سرمايهگذاري در تركيه عنوان كرده و افزوده است: روند نامطلوب در اقتصاد جهاني ناشي از بروز بحران وام و اعتبارات در آمريكا، افزايش شديد قيمت نفت و مواد غذايي در جهان از يك سو و روند نامطلوب مسايل سياسي در داخل تركيه از سوي ديگر موجبات اين بيعلاقگي را نزد سرمايهگذاران خارجي براي تصميمگيري به سرمايهگذاري هاي جديد در تركيه فراهم كرده است.
به گفته آگاهان اقتصادي در آنكارا، اقامه دعوي انحلال براي حزب حاكم آك در تركيه و تلاش قشر نخبگان خارج از حاكميت كه همواره اركان نظام جمهوري لائيك اين كشور را در كنترل خود داشته اند، براي حفظ قدرت خود و مقاومت براي انتقال قدرت به لائيكها از يك سو و چالش بر سر چگونگي انجام اصلاحات ساختاري و حقوقي و مقرراتي در مورد نحوه همگرايي با اتحاديه اروپا از طرف ديگر به علاوه ترديدهايي كه خود حزب حاكم در اين راه از خود نشان داده و كاهش سرعت رشد در انجام برخي اصلاحات ساختاري در اقتصاد و سياست همه دست به دست هم داده و زمينه كاهش تمايل سرمايهگذاران خارجي به سرمايهگذاري در تركيه را مهيا كرده است .
شايان ذك است در سال گذشته ميلادي ميزان سرمايهگذاري مستقيم خارجي در اين كشور با احتساب ارزش املاك و اراضي خريداري شده خارجيان به ۲۱ميليارد و ۸۷۳ميليون دلار رسيد.
اين رقم در سال ۲۰۰۶ميلادي برابر ۱۹ميليارد و ۹۱۸ميليون دلار بود.
در سالهاي اخير روند ورود سرمايه خارجي به تركيه همسو با اصلاحات بزرگ ساختاري در اقتصاد تركيه (به ويژه خصوصيسازي ) در راه ادغام با اقتصاد جهاني و همگرايي با اتحاديه اروپا رو به افزايش گذاشت.
ميزان ورود سرمايه خارجي به تركيه قبل از سال ۲۰۰۰ميلادي سالانه از يك ميليارد دلار فراتر نميرفت. ولي درسال گذشته به بيش از ۲۰ميليارد دلار رسيد.
جمعه 3 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 236]