واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: با توجه به نقش تعيين كننده تهران در كشور نگاهي به گاز پايتخت
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: گاز طبيعي نقش مهمي در تامين نياز صنعتي، نيروگاهي و خانگي در كشور دارد كه بستر سازي و تقويت آن در بخش هاي اصلي از جمله مراكز مهم كشور نقش تعيين كننده اي در حفظ ثبات كشور دارد.
به گزارش روز جمعه خبرنگاراقتصادي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، به نظر مي آيد در آستانه 100 ساله شدن صنعت نفت، تمامي شركت ها و سازمان هاي زيرمجموعه صنعت نفت با توان بيشتري به كار خود ادامه دهند تا هر كدام سهمي در افتخارات اين صنعت داشته باشند.
در اين گزارش به دليل حساسسيت و نقش گاز طبيعي، به اين زير شاخه صنعت نفت پرداختيم و از آن جا كه معمولا هر كشوري قلب تپينده اي دارد، رويكرد اين گزارش را به بررسي گاز و وضعيت آن در استان تهران بنا كرديم.
استان تهران شايد از اين جهت قابل توجه باشد كه در حال حاضر چهار ميليون خانوار در آن از گاز بهره مي برند و حتي تامين گاز هفت نيروگاه از 49 نيروگاه گازي كشور توسط اين استان انجام مي شود و حدود پنج هزار و 230 مصرف كننده صنعتي، چرخ كارخانه خود را با تكيه بر توليدات گازي اين استان مي چرخانند.
به گفته حسيني نيا، مدير عامل شركت گاز استان تهران، در حال حاضر يك چهارم تامين گاز كشور را استان تهران بر عهده دارد.
از اين لحاظ توانايي هاي اين استان رشد چشم گيري داشته است اما ازنگاه ديگر وظيفه سنگيني بر عهده شركت گاز اين استان است كه اين مقدار گاز را تامين و عرضه كند.
استان تهران به عنوان مركز ايران نقش مهمي در كشور دارد زيرا هم از لحاظ صنعتي و از لحاظ اداري اگر گاز اين استان در لوله هاي شهري و روستايي جريان نداشته باشد بخش عظيمي از كشور و شايد در بخش هاي خاصي تمام كشور لطمه ببيند.
براي همين است كه اين استان،سالانه 22 ميليارد متر مكعب از گاز كشور را دريافت و عرضه مي كند تا به نوعي مهمترين بخش كشور از گاز بي بهره نشود كه شايد لطمه هاي جبران ناپذيري را بر اقتصاد و انرژي كشور وارد كند.
شركت گاز اين استان از اين حيث از سال 84 تصميم به مقاوم سازي تاسيسات گازي استان تهران گرفت تا سرمايه هاي قبلي خود را ماندگار نگه دارد و با خيالي آسوده به سمت افزايش گنجايش ظرفيت تاسيسات گازي گام بردارد.
و اين در حالي است كه از 140 هزار كيلومتر خط لوله شبكه گازي كشور، 19 هزار و 840 كيلومتر آن به استان تهران تخصص دارد و اين استان يك ميليون و 230 هزار انتشعاب گاز را با يك ميليون و 930 هزار مشترك در خود جاي داده است.
شركت گاز استان تهران در نظر دارد از 128 ميليارد تومان بودجه اي كه به آن اختصاص داده شده است، اولويت را به ساماندهي بخش هاي زيربنايي اختصاص دهد.
البته در اين بين و حتي با اين هدف، شركت گاز تهران طرح هاي عمراني جديدي هم در دست كار دارد تا آنجا كه تا قبل از زمستان امسال و طبق بيانات مدير عامل شركت ملي گاز استان تهران، خط پنجم سراسري اين استان به بهره برداري مي رسد تا در مجموع روزانه 110 ميليون متر مكعب گاز توسط پنج ايستگاه اين استان وارد تهران شود و زمستان گرم و تضمين شده اي را به مردم عرضه كند.
شركت گاز استان تهران با پتانسيل هاي دروني خود توانسته است 5/98 درصد جمعيت شهري استان و 50 درصد جمعيت روستايي را از نعمت گاز برخوردار كند، 13 شهرستان ،53 شهر و هزار و 100 روستا از جمله مكان هايي هستند كه در پوشش شبكه هاي گازي استان قرار گرفته اند و در آينده نزديك 49 تا 56 شهر و 198 روستا ديگر به آن ها افزوده مي شوند.
شركت گاز استان تهران علاوه بر تقويت و افزايش ظرفيت پايه اي خود در عرصه تقويت جايگاه هاي CNG نيز عملكردهاي بالايي داشته تا آن جا كه تعداد اين جايگاه ها تا پايان سال 87 به 210 عدد مي رسد تا هم از لحاظ تامين گازي براي مصارف اداري، خانگي، صنعتي، خودروهاي استان نيز بي بهره نماند و هواي اين ابرشهر آلوده، نيز نفس بكشد شايد اين ها تنها بخشي از توانايي هاي شركت ملي گاز ايران است كه تنها به استان تهران اختصاص داشت.
ولي به هر حال عملكرد گاز رساني و تامين آن در استان تهران كمتر دچار صدمه و كم كاري شده است و اين موضوع تا آنجا ادامه دارد كه مدير عامل اين شركت مي گويد: ظرفيت تاسيسات گازي استان به خوبي جوابگوي نياز استان است وچه بسا توان پاسخگويي به نياز استان هاي هم جوار را نيز دارد .
با اين شرايط به نظر مي رسد، بسترسازي ها صورت گرفته است و علاوه بر تهران ، ديگر شهرها نيز در خود اين نياز را مي بينند كه بعد از تقويت سيستم هاي دروني خود ، توان خود را جذم كنند تا از اين افزايش ظرفيتها بهينه استفاده كنند.
با وضعيت حاضر ، مابقي مطلب بر مي گردد به آن بخش قضيه كه بايد تامين كننده و پر كننده لوله هايي باشند كه آماده و حاضرند تا گاز حاصل را به بهترين نحو ممكن به دست مصرف كننده برسانند كه البته اين موضوع از اين حيث است كه از به طور جدي واساسي از چندين سال قبل در دستور كار دولت ، وزارت نفت وشركت ملي گاز ايران قرار گرفته است.
هر چند دير، اما حالا كه بستر آماده است شايد با توان بيشتري بتوان كسري گذشته را جبران كرد./120
جمعه 3 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 435]