واضح آرشیو وب فارسی:مهر: به بهانه هفته بدون دخانيات؛چه آسان مرگ را استقبال مي كنيم!
خبرگزاري مهر - گروه اجتماعي: دود تنباكو و سيگار حاوي بيش از چهار هزار ماده شيميايي است كه شمار زيادي از آنها مواد محرك يا سمي و سرطان زا هستند. اين در حالي است كه جمعيت افراد سيگاري همچنان رو به فزوني بوده و از سوي ديگر سن مصرف مواد دخاني نيز در حال كاهش است.
به گزارش خبرنگار مهر، دود سيگار بيش از 40 نوع تركيب سرطان زا دارد و نيكوتين موجود در دود سيگار و تنباكو به سرعت جذب جريان خون مي شود و ظرف 3 ثانيه به مغز مي رسد و روي سلولهاي عصبي آن اثر مي گذارد و... اينها، جملات هشدار دهنده اي است كه با شنيدن آنها، وحشت از مرگ را به جان آدمي مي اندازد اما وقتي از اين حرفها و نصايح دور مي شويم، دوباره وسوسه مي شويم و يك نخ سيگار دود مي كنيم.
به گفته يك متخصص خون و انكلوژي، استفاده از مواد دخاني مهم ترين عامل مرگ و ميرهاي قابل پيشگيري محسوب مي شود و از هيمن رو، خطر بروز سرطان در سيگاري ها بيش از ديگران است و اين افراد حداقل 15 سال زودتر از افراد غير سيگاري به سنين در معرض خطر سرطان مي رسند. ضمن اينكه خطر بيماري قلبي و سرطان ريه در افراد غير سيگاري كه در خانه در معرض دود سيگار اطرافيان خود هستند، 25 درصد بيشتر از ديگران است.
از سوي ديگر، بررسي ها نشان مي دهد كه 50 درصد سرطان هاي مثانه در مردان و بيش از 30 درصد سرطان هاي مثانه در زنان با استعمال دخانيات ارتباط دارد و سرطان كليه نيز در افراد سيگاري شايع تر است و نكته مهم تر در مورد مضرات سيگار، اينكه خطر پيدايش سرطان سينه در زنان سيگاري و حتي در زناني كه در معرض دود سيگار اطرافيان هستند (در مكانهاي سربسته)، بيش از ساير زنان است.
دكتر حسن آذري پور، عضو كميته كشوري كنترل دخانيات وزارت بهداشت، از سيگار به عنوان تنها ماده اعتيادآور نام مي برد كه به طور قانوني در دسترس همگان قرار دارد.
وي در دسترس بودن و قيمت ارزان سيگار را، يكي از مهم ترين فاكتورهايي مي داند كه باعث تسهيل در مصرف سيگار مي شود.
عضو كميته كشوري كنترل دخانيات وزارت بهداشت، از گرايش به سمت مصرف مواد دخاني در سنين 13 تا 25 سالگي خبر مي دهد و مي افزايد: 9 ميليون نفر از جمعيت 70 ميليوني كشور سيگاري هستند.
آذري پور با اعلام اين مطلب كه 25 درصد از جمعيت بالاي 15 سال ايران در معرض شيوع مصرف مواد دخاني قرار دارند، مي گويد: 14،1 درصد افراد سيگاري در كشورمان، بين 13 تا 15 سال هستند.
سازمان ملل متحد، در گزارشي اعلام كرده در صورت ادامه روند كنوني مصرف سيگار، تعداد قربانيان سيگار تا پايان قرن به يك ميليارد نفر مي رسد. در قرن حاضر تا كنون 500 ميليون نفر در اثر مصرف دخانيات جان باخته اند و چنانچه اين روند مهار نشود تا پايان قرن 500 ميليون نفر ديگر نيز به اين آمار اضافه خواهند شد.
جمعه 3 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 276]