واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يك استاد حوزه و دانشگاه: 20 فرقه با وجه مذهبي در مسائل سياسي كشور دخالت ميكنند
خبرگزاري فارس: پژوهشگر و استاد حوزه و دانشگاه گفت: بيش از 20 فرقه صوفيانه با وجه مذهبي در مسائل سياسي كشور دخالت ميكنند.
به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين، محمد تقي فعالي امروز در همايش آسيب شناسي عرفان هاي نوظهور كه در سالن كوثر برگزار شد، بيان داشت: در ايران چهار جريان عرفاني وجود دارد كه يكي از اين عرفانها، عرفان اسلامي است كه تقرب به خدا، وجود واسطهاي ميان خلق و خدا به نام وحي و اعتقاد به روز واپسين و حيات ابدي از ويژگي هاي مهم اين عرفان است.
وي ادامه داد: جريان دومي كه در كشور ما وجود دارد جريان معروف به مدعيان دروغين است كه طيف گستردهاي را شامل ميشود به طوري كه كساني كه عضو اين جريان هستند ادعاهاي دروغين ميكنند.
استاد حوزه و دانشگاه اضافه كرد: جريان سوم در كشور ما سلسههاي دراويش است كه اين جريان مربوط به تصوف است، تصوف در قرن دو هجري در جهان اسلام آغاز و تا نه هجري استمرار داشت و از آن زمان تاكنون در كشور ما افول داشته است.
وي افزود: در ميان صوفيان بيش از صد فرقه به وجود آمد كه تعداد بسياري از آنها از بين رفته و امروز 50 فرقه صوفي باقي مانده است.
فعالي تصريح كرد: اين فرقهها از زمان صفويه حضور جدي و قاطعي پيدا كردند كه بيش از 20 فرقه در كشور ما حضور جدي دارند و عليرغم اينكه مي گويند در مسائل سياسي دخالت نمي كنيم ولي به شدت در مسائل سياسي كشورمان دخالت كرده و حتي اقداماتي عليه جمهوري اسلامي ايران انجام مي دهند.
وي به جريان چهارم در كشور اشاره كرد و اظهار داشت: جريان چهارم در كشور ما جريان نوظهور معروف به جنبش هاي نوپديد ديني است كه سابقه آن به بعد از جنگ جهاني دوم و پنجاه سال گذشته باز مي گردد كه عمده اين جنبش در آمريكا جريان دارد.
اين پژوهشگر توضيح داد: اين جريان در آغاز دهه 70 ميلادي داراي هفتادو هشت فرقه بود كه در آغاز دهه نود بالغ بر سيصدو پنجاه و هم اكنون داراي دو هزار و پانصد فرقه است كه رشد سريعي را در اين جريان شاهد هستيم.
وي ادامه داد: پايگاه و زادگاه تمامي اين فرقه ها در آمريكاست و يكهزارو سيصد تا يكهزار و 400 فرقه از اين جريان در انگليس حضور جدي دارند كه باتوجه به روند روبه رشد اين فرقهها، فرقه ستيزي در محافل غربي و شرقي رواج يافته به طوري كه در آمريكا صدها NGO فعاليت ضدفرقهاي دارد.
فعالي اعلام كرد: عرفان هاي نوظهور به هفت دسته فرقههاي معنوي هندي، فرقههاي معنوي آمريكايي، فرقههاي معنوي مسيحيت، عرفان يهود، عرفان هاي چيني، فراعلم و سينماي ماورايي تقسيم ميشود.
وي افزود: فرقه معنوي هندي يكي از نفوذپذيرترين فرقه ها ست چرا كه قدمت آن به صده هاي قبل از مسيح بازمي گردد و نفوذ و تاثيرگذاري بيشتري نيز نسبت به ساير فرقه ها دارد و مي توان گفت امروز در جهان به لحاظ معنوي و عرفاني فرقه معنوي هندي حرف اول را مي زند.
استاد دانشگاه امام صادق يادآور شد: فرقه معنوي هندي به دو بخش سنتي و نوظهور تقسيم مي شود كه در بخش سنتي شامل آيين ودا، برهمن، جين، بودا و تانتراست كه آيين بودا در اين فرقه بيشتر مورد توجه است.
وي عنوان داشت: امروز در دانشگاه هاي معتبر غربي مانند هاروارد بودا به عنوان رشته اي مطرح تدريس مي شود و بسيار مورد تبليغ است به طوري كه در مراسم بزرگداشت مولوي كه در سال گذشته در غرب برگزار شد از مولوي به عنوان يك بوداي مسلمان ياد شد و اين اقدام نشان مي دهد كه آنها مي خواهند آيين بودا را گسترش دهند.
فعالي اضافه كرد: يكي از مهمترين زيرساخت هاي تفكر هندي تناسخ به معني انتقال روح از كلبدي به كالبدي ديگر در همين دنيا است كه متأسفانه ما امروز شاهد برگزاري محفل تناسخ به صورت آكادميك در كشورمان هستيم كه اعتقاد به تناسخ عاملي براي بزه هاي عرفاني است.
وي فرقه هاي نوظهور هندي را شامل يوگا، اوشو، سايبابا، رام ا...، كريشنا، يوگاگاندا و دالائي لاما دانست و بيان داشت: يوگا يكي از مهمترين بخش ها در فرقه هاي نوظهور هندي است كه دويست شاخه فرعي و هفت شاخه اصلي دارد و محور آن نيز ايجاد آرامش است البته آرامش در يوگا آرامش عميق وآنچه از فطرت انسان برمي خيزد نيست.
اين پژوهشگر گفت: در حال حاضر يكهزار مركز يوگا در كل كشور ما فعال است كه تنها تعداد اندكي از آنها داراي مجوز فعاليت هستند و اكثر آنها بدون مجوز فعاليت مي كنند.
وي با اشاره به تركيب عرفان و مواد مخدر در غرب افزود: امروز ابتذال غرب ديگر سكس نيست بلكه امروز غرب عرفاني كه مي تواند انسان را به پروردگارش نزديك كند و منشاء تقرب بشر با خالقش باشد را با مواد مخدر تركيب كرده است و اين ابتذال امروز غرب است.
فعالي توضيح داد: با توجه به اينكه عارف رياضت مي كشد تا به آرامش دست يابد در غرب مي گويند كه با مواد مخدر اين آرامش دوچندان ايجاد مي شود و نيازي نيز به رياضت كشيدن نيست و عرفان را با مواد مخدر همراه كرده اند.
وي تاكيد كرد: عرفان ها و جريان هاي مذكوري كه بيان شد با عرفان ناب اسلامي و انديشه هاي قرآني سازگار نيستند و فاصله زيادي دارند كه بايد اين عرفان ها را بشناسيم و به ديگر افراد جامعه نيز بشناسانيم تا در جلوگيري از گسترش عرفان ها انحرافي گام مثبتي را برداشته باشيم.
در ادامه مشاور امور بانوان در سازمان آموزش و پرورش اظهار داشت: با توجه به اينكه امام علي ع فرموده اند فرزندان خود را براي زمان خودشان تربيت كنيد لازم است تا برنامه هايي به در خصوص عرفان هاي نوظهور و انحرافي برگزار شود تا والدين با آگاهي فرزندان خود را تربيت كنند تا در مقابل آسيب ها واكسينه شوند.
معصومه ايزدپناهي اضافه كرد: بعد از انقلاب اسلامي گرايش به معنويت در جهان روند رو به رشدي را داشته لذا جريان استكبار جهاني براي جلوگيري از گسترش معنويت، در جوامع فرقه هاي گوناگون را ايجاد مي كند.
وي يادآور شد: استكبار جهاني با ايجاد اين فرقه ها قصد دارد تا جوانان و نوجوانان ما را از گرايش هاي ديني دور كند كه با بالا بردن سطح آگاهي جوانان و نوجوانانمان مي توانيم در مقابل اين هدف شوم دشمنان بايستيم.
انتهاي پيام/ص
پنجشنبه 2 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 355]