تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات عقل تحمّل نادانان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853097610




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

روزهاي آخر


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: روزهاي آخر 
روزهاي آخر
نفس‌هاي يك سال تحصيلي ديگر هم به شماره افتاده است و شمارش معكوس براي رسيدن به كنكور شروع شده است.در اين روزهاي آخر چگونه بايد خود را براي كنكور آماده كنيم؟ هر سال، جمعيت بسياري از دختر و پسرهاي جوان، شايد در بزرگ‌ترين امتحان و مسابقه‌ي زندگي خود يعني كنكور شركت مي‌كنند كه برنده شدن در اين ماراتن را بزرگ‌ترين آرزوي خود مي‌دانند و براي رسيدن به سد كنكور صف مي‌كشند كه بسياري از آن‌ها، به دليل محدوديت ظرفيت و پذيرش، پشت درهاي دانشگاه مي‌مانند و دغدغه و نگراني آن را هميشه به همراه دارند. اضطراب قبول شدن در كنكور هميشه هست اما بي‌ترديد هرچه بيش‌تر به روز كنكور نزديك مي‌شويم، بر اضطراب داوطلبان افزوده مي‌شود تا جايي كه در روز آزمون، اضطراب به اوج خود مي‌رسد.
روزهاي آخر
شايد اضطراب روزهاي آخر، داوطلبان را براي درس خواندن و تلاش بيش‌تر، ترغيب كند اما در واقع اين تلاش‌هاي آخر، ممكن است به ضرر داوطلب تمام شود و نگراني و اضطراب آزمون را در او بيش‌تر كند. بنابراين در اين روزهاي كوتاه باقي‌مانده تا كنكور، سعي كنيد به دنبال آرامش باشيد و البته در كنار آن، به مرور مطالبي بپردازيد كه قبلاً مطالعه كرده‌ايد، زيرا ديگر زمان مطالعه سپري شده است و اين كار تنها موجب برهم زدن آرامش و تعادل روحي شما مي‌گردد. اشتباه نكنيد! منظور از مرور و دوره، مطالعه‌ي مباحثي است كه قبلاً فراگرفته‌ايد. براي مثال شما بارها يك فصل از رياضيات را مطالعه كرده و تست هم زده‌ايد اما پس از صرف وقت بسيار، در عمل به اين نتيجه رسيده‌ايد كه نمي‌توانيد تست‌هاي مربوط به آن را حل كنيد، بديهي است كه شما هنوز اين فصل را فرا نگرفته‌ايد و اگر واقعاً به اين نتيجه رسيده‌ايد كه براي رفع مشكلتان، نياز به باز آموزي داريد، ديگر مجال چنين كاري نيست. اما اگر در فصل ديگري، مطلب را آموخته‌ايد و مي‌توانيد تست‌هاي آن را علي‌رغم اشكالات زياد، حل كنيد و پيشرفت خود را در آن‌ها مشاهده كنيد و كارتان در حد رفع اشكال و مرتب كردن مطالب در ذهن و تسلط و حافظه‌اي كردن مطالب است، وضعيت فرق مي‌كند و بايد اين كار را با جديت انجام دهيد، چرا كه بدون ترديد انجام اين مراحل (رفع اشكال- مرتب كردن فرمول‌ها و نكات- حفظ كردن) ضامن نتيجه‌گيري از زحمات قبلي شما است و عدم انجام آن، موجب هدر رفتن روزهاي زيادي است كه صرف مطالعات اوليه در آن مباحث كرده‌ايد.
روزهاي آخر
دروس را براي مرور و دوره، مي‌توان به دو دسته تقسيم كرد: يك دسته شامل دروسي است كه به طور كامل خوانده، تست زده و دوره هم كرده‌ايد. وضعيت تسلط شما در اين دروس، بالاي 50 درصد است. دسته‌ي ديگر شامل دروسي است كه بر آن‌ها تسلط كافي نداريد. وضعيت شما در اين دروس زير 50 درصد است. وقت روزانه‌ي خود را قسمت كنيد. بخش اصلي آن را كه حدود 70 تا 80 درصد از وقت روزانه‌ي شما را تشكيل مي‌دهد، صرف خواندن دروس دسته‌ي دوم كنيد و بخش ديگر را كه شامل 20 تا 30 درصد وقت باقي‌مانده‌ي شماست، به دروس دسته‌ي اول اختصاص دهيد.  كار شما در اين دروس، اختصاص دادن اندكي از وقت روزانه‌تان (حداقل نيم ساعت) براي هر يك از دروس دسته‌ي اول،‌ جهت حل تست‌هاي آن است. اين حفظ ارتباط بسيار ارزشمند است و موجب تسلط روزافزون شما در همه‌ي دروس مي‌شود. شما حتي مي‌توانيد در حل تست‌هاي يك درس،‌ آن‌‌ها را از چند مبحث مختلف تمرين كنيد، مثلاً اگر براي ديفرانسيل يك ساعت وقت در نظر گرفته‌ايد، يك روش اين است كه همه‌ي زمان در نظر گرفته شده را صرف خواندن يك بخش از آن درس كرده و مثلاً تمام وقت خود را انتگرال بخوانيد، يا وقت خود را صرف خواندن چندين مبحث مختلف كنيد و مثلاً چند تست انتگرال، چند تست مشتق و ... را در دستور كار خود قرار دهيد.
روزهاي آخر
حسن اين شيوه‌ آن است كه هر روز از طريق حل تست‌هاي مباحث مهم (به خصوص آن‌هايي كه خودتان نياز بيش‌تري احساس مي‌كنيد) اين آمادگي ذهني را كسب مي‌كنيد كه خيلي سريع از يك موضوع به موضوع ديگر پرداخته و سرعت و تحرك فكري‌تان را در مباحث گوناگون آن درس افزايش دهيد.نكته براي داوطلبان قوي‌تر: اگر تسلط شما در اغلب دروس خوب و عالي است، باز هم دروس را به دو دسته تقسيم كنيد و براي دروسي كه نسبتاً ضعيف‌تر هستيد، وقت كافي در نظر بگيريد. بديهي است كه در اين صورت، بيش‌ترين فعاليت شما، حل و مرور تست‌ها است و نسبت تقسيم اوقات روزانه، بين دو دسته دروس تغيير مي‌كند و براي دروس دسته‌ياول (دروسي كه قوي‌تر و مسلط‌تر هستيد) بايد وقت بيش‌تري در نظر بگيريد.براي مطالعه‌ي دروس دسته‌ي دوم (دروسي كه در آن‌ها ضعيف‌تر هستيد) ساعات مطالعه را طولاني‌تر و به اندازه‌ي نياز در نظر بگيريد. زماني را كه براي مطالعه‌ي اين دروس در نظر گرفته‌ايد، بين 2 تا 4 درس تقسيم كنيد. بعضي‌ها علاقه دارند كه در يك روز، فقط يك درس را مطالعه كنند اما اين عمل، بهره‌وري مطالعه را كاهش مي‌دهد و در طول مدت كوتاهي، موجب گسيختگي ارتباط فكري‌شان با مطالبي كه چند هفته‌ي قبل خوانده‌اند، مي‌شود. اما با اين حال، شما مي‌توانيد درسي را كه موجب نگراني‌تان شده است، در مهلت كوتاهي جمع‌بندي كرده و مجدداً برنامه‌ي مطالعه را به وضعيت عادي برگردانيد.اگر توانسته‌ايد كليه‌ي دروس را تا اين زمان مرور كنيد، برنامه خوبي اجرا كرده‌ايد و حالا مي‌توانيد يك بار ديگر و با اطمينان خاطر و اعتماد به نفس، آن‌ها را دوره كنيد. ولي اگر درس‌ها و كارهاي باقي‌مانده، هنوز اجازه‌ي اجراي چنين برنامه‌اي را به شما نداده‌اند، حداقل اين اصل مهم را در برنامه‌ي خود اجرا كنيد كه تمام مطالب حفظ كردني و قسمت‌هاي مشكل دروس (از نظر خودتان و با توجه به تجربه‌ي مطالعاتي‌تان) را در اين چند روز فرصت باقي‌مانده تا كنكور براي آخرين بار دوره كنيد.
روزهاي آخر
شما مي‌توانيد در 4 روز آخر، با صرف روزي 4 الي 5 ساعت و حتي كم‌تر از آن، تمام كتاب شيمي را به خصوص بخش‌‌هاي دشوار و مهم‌ آن را دوره كنيد. تجربي‌ها حتماً در ده روز آخر، زيست‌شناسي را مرور كنند و بر قسمت‌هاي مشكل‌تر تاكيد كرده و تسلط يابد، لغات، تاريخ‌ ادبيات‌ها، متون مهم، تست‌هاي علامت زده در دروس مختلف و هر آنچه‌ كه مرور و دوره‌ي آن در اين ايام كوتاه باقي‌مانده تا كنكور، مي‌تواند مفيد باشد، حتي فرمول‌هاي رياضي يا تست‌هاي آن را در برنامه‌ي روزهاي آخر خود قرار دهيد. بديهي است كه عمده‌ي وقت شما متعلق به مطالب و دروس حفظ كردني است. 
روزهاي آخر
بر اساس ارزيابي‌هايي كه از سرعت مطالعه‌ي خود در دروس مختلف داريد و با توجه به منابعي كه بايد بخوانيد، با دقت تمام، وقت لازم براي هر درس را محاسبه كنيد و اگر مجموع اين وقت، از وقت واقعي و مفيد شما فراتر رفت، از منابع تعيين شده، قسمت‌هاي كم اهميت‌تر را حذف كنيد و برنامه‌ي تنظيم شده را با واقعيت و توانايي‌هاي خودتان تطبيق دهيد.عدم توجه به اين موضوع مي‌تواند منجر به لطمات جدي گردد. كم‌تر شدن ساعات خواب از ميزان حداقل، اضطراب و احساس كسالت در اثر عدم اجراي برنامه و نرسيدن به اهداف تعيين شده كه همه، ‌افت شديد توانايي‌هاي فكري، حافظه‌اي و تمركز را در پي خواهند داشت، از نتايج يك برنامه‌ي نادرست و غيرواقعي است.جمعه‌اي كه در راه است، براي شما روز بسيار مهمي مي‌تواند باشد. شما بايد در اين روز به ارزيابي واقع بينانه‌اي از خود در دروس مختلف برسيد. فراموش نكنيد كه ارزش وقت صرف كردن براي رسيدن به اين نتيجه و ارزيابي از خود، از ده‌ها ساعت مطالعه‌، بيش‌تر است. فاصله‌ي 5، 6 روزه‌ي باقي‌مانده تا كنكور، ديگر مجالي براي خواندن كتاب جديد يا حتي تست‌ جديد نمي‌گذارد. در اين هفته بهتر است منابعي را كه هفته‌ي پيش مطالعه كرده‌ايد و هنوز در بعضي مباحث آن احساس ضعف مي‌كنيد، مطالعه كنيد و يا تست‌هايي را كه علامت زده‌ايد، مجدداً مرور كنيد. حل دوباره‌ي تست‌هاي كنكورهاي آزمايشي‌اي كه قبلاً در آن‌ها شركت كرده‌ايد، مي‌تواند بسيار موثر باشد.
روزهاي آخر
تجربه‌ي سال‌هاي گذشته نشان داده است كه اين تست‌ها، ضمن در نظر گرفتن چهارچوب‌هاي جديد كنكور، مشابهت زيادي با تست‌هاي كنكوري كه قرار است در آن شركت كنيد، دارد. نيازي به گرفتن زمان و نمره‌دهي نيست اما اگر اين كار موجب افزايش روحيه و اعتماد به نفس شما مي‌شود، آن را انجام دهيد. يادتان باشد كه سوالات كنكور دو سال گذشته را حتماً در اين مدت مرور كنيد. البته حتماً تست‌هاي آن را ديده‌ايد و يا قبلاً حل كرده‌ايد ولي اين كار به شما يادآوري مي‌كند كه در كنكور، سوالات عجيب و غريب نمي‌پرسند و بايد همين مطالبي را كه از كتاب‌هاي درسي آموخته‌ايد، به خوبي فراگرفته و پاسخ دهيد تا موفق شويد. اگر دانش‌آموزي قوي هستيد، وضعيت براي شما كمي فرق مي‌كند. اگر در درسي وضعيتي عالي داريد و منابع تستي خود را هم دوره كرده‌ايد، به طوري كه همه‌ي مطالب آن برايتان حافظه‌اي شده است، مي‌توانيد با توجه به زمان، منبع «تستي» جديدي را در دستور كار خود قرار دهيد.در اين مدت، اجراي اين توصيه‌ها، بدست آوردن درك درستي از آن‌ها، فراموش نكردن و يادآوري به موقع هر يك از آن‌ها، خود نياز به صرف وقت و حواس جمع دارد. يك فرد نزديك كه واقف به اين مسايل بوده و به طور نسبي آن‌ها و شما را درك كند (فردي كه دست كم بتوانيد به راحتي با او گفت‌وگو كنيد و مسايل خود را مطرح كنيد)، مي‌تواند در پذيرش امر نظارت و هم فكري در تهيه گزارشات و ثبت و درج وظايف، به خصوص در اين روزهاي آخر، كمك فكري شما باشد و باري از دوش شما بردارد تا بتوانيد بهتر تصميم بگيريد.
روزهاي آخر
در صورتي كه اين كار از طريق مشاور يا مربيان آموزشي شما يا هر دو انجام گيرد، تأثير چشمگيري در نتيجه‌گيري و آرامش دروني شما خواهد داشت.بي ترديد يكي از عوامل مهم عدم موفقيت در كنكور، عامل اضطراب و استرس داوطلبان است كه گاهي با فشار خانواده‌ها براي قبولي فرزندانشان در كنكور، افزايش هم مي‌يابد. اضطراب موقعيتي است كه در شرايط و وضعيت خاص، فرد با آن مواجه مي‌شود و بالاترين سطح ناراحتي و نگراني را احساس مي‌كند. در اين روزها اضطراب ناشي از كنكور، مشكل بسياري از داوطلبان است و متأسفانه اين دسته، علي‌رغم مطالعه‌ي خوب و آمادگي كامل، به دليل اضطراب، در كنكور ناموفق عمل مي‌كنند، البته وجود كمي اضطراب در هر امتحاني طبيعي است اما لازم است كه راه‌هاي غلبه بر اضطراب و استرس را نيز فراگرفت.  تپش قلب، خشك شدن دهان، سرد شدن دست و پا، از دست دادن تمركز، لرزش دست و ... نشانه‌هاي آشنايي هستند كه در اثر فشار رواني و اضطراب ايجاد مي‌شوند و خواه ناخواه كاركرد فرد را مختل كرده و بازده را پايين مي‌آورند. نخستين گام براي مقابله با اضطراب، حفظ ارادي آرامش است، به اين معنا كه اگر مشكلي پيش آمد، به جاي اين كه دست و پاي خود را گم كرده و دست از تلاش برداريد، به صورت ارادي تصميم بگيريد كه آرام باشيد. به هنگام احساس تنش و اضطراب به خود بگوييد: «آرام باش» و براي اين كه مطمئن باشيد كه آرام هستيد يا نه، 3 تا 5 نفس عميق كشيده و كل بدن‌تان را بررسي كنيد و ببينيد اگر انقباض و فشردگي در ناحيه‌اي وجود دارد، آن را برطرف كنيد، براي اين كار بهتر است چشم‌ها بسته بوده و اين اتفاقات را تجسم كنيد.
روزهاي آخر
يكي ديگر از راه‌هايي كه مي‌توانيد در كسب آرامش از آن استفاده كنيد، انجام كارها به شيوه‌اي آرام‌تر است. دانش‌آموزان به اين روش، تكنيك slowmotion مي‌گويند و آن را يكي از موثرترين روش‌ها در روزهاي پاياني براي دست‌يابي به آرامش مي‌دانند، از آنجا كه در اين ايام همه جا سخن از مديريت زمان و سرعت عمل است، ممكن است انجام دادن كارها با سرعت بالا و گاه با عجله تبديل به يك عادت شود كه اين مساله خود به خود باعث اضطراب مي‌گردد. پيشنهاد مي‌كنيم براي حفظ آرامش، زماني را به انجام «كند» كارها اختصاص دهيد. براي مثال مي‌توانيد هنگام صرف غذا، در كمال آرامش و با خيالي آسوده غذا بخوريد....هدف از اين كار اين است كه مادامي كه در حال رفع ضعف‌ها و نقايص خود هستيد واغلب انرژي شما صرف اين دروس مي‌شود، ارتباط خود را با دروس دسته‌ي اول قطع نكنيد و تسلط و توانايي فكرتان را در آن‌ها حفظ كرده و حتي افزايش دهيد و به اين ترتيب، به حفظ اعتماد به نفس و آرامش روحي خودتان كمك كنيد. مرکز يادگيري تبيان - گردآوري و تنظيم: مريم فروزان کيا





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 401]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن