واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: همه آنچه باید درباره فریزر بدانیدمادربزرگ تعریف می کند که در روزگار جوانی او هوا آنقدر سرد بود که برف و کولاک زمستانی تا ماه ها در کوی و برزن ماندگار می شد و آنها نیاز به وسیله ای به نام فریزر نداشتند. روزهای سرد که گوشت و مواد غذایی دیگر را در هوای آزاد آویزان می کردند و روزهای گرم تر هم یا مواد غذایی خشک شده مصرف می کردند یا این مواد را درون حلقه چاه آب می آویختند و خلاصه زندگی خوشی را سپری می کردند.
اما حالا این گونه نیست. زندگی همه ما با وسیله ای به نام فریزر گره خورده است. به گونه ای که اگر در خانه ای فریزر نباشد گویی زندگی هم ممکن نیست. بگذریم که لایه ازن سوراخ شده و هوا خیلی گرم تر از گذشته است، اما زندگی شهرنشینی، شمار رو به فزونی خانم های کارمند، کمبود وقت و خیلی دلایل دیگر ما را به وسیله ای به نام فریزر وابسته کرده است، اما فریزر حتی مدل های جدیدش که برفک هم نمی زند به نگهداری و مراقبت ویژه نیاز دارد. این نوشتار اطلاعات مفیدی به ما در این باره می دهد. کارشناسان تاکید می کنند که فریزر و یخچال را به هیچ وجه نباید نزدیک وسایل گرمازا مانند شومینه، شوفاژ و اجاق گاز گذاشت. فاصله فریزر باید با دیوار حداقل 20 سانتی متر باشد تا هوا براحتی در آن جریان یابد. فریزر و یخچالتان را ترجیحاً کنار پنجره قرار ندهید تا از نور خورشید در امان باشد. فریزر شما باید حتماً تراز باشد تا از فشار بر موتور کاسته شود و سر و صدای آن هم شما را آزار ندهد. هیچ وسیله تزیینی مانند گلدان و ... را روی فریزر نگذارید. این مساله بویژه در مورد فریزرهای جدید و انواع ساید باید سایدها بیشتر تاکید شده است.
نظافت فریزر فریزرهایی که برفک می زنند باید حداقل هر 3 ماه یک بار و حداکثر هر 6 ماه یک بار یخ زدایی شوند. برای یخ زدایی ابتدا چند ساعت زودتر فریزر را از برق بکشید و وقتی یخ ها نرم شد مواد غذایی را از آن بیرون بیاورید، اما به هیچ وجه از وسیله ای مانند کفگیر و قاشق و وسایل فلزی استفاده نکنید. می توانید از پنکه و سشوار برای یخ زدایی سریع استفاده کنید. وقتی یخ ها آب شد فریزر را کاملاً خشک کرده و سپس با محلول جوش شیرین و آب آن را شستشو دهید. نوار دور در فریزر را کاملاً خشک کنید. درجه برودت فریزر را با توجه به دمای فصل تنظیم کنید. هرگز مواد غذایی را درهم و برهم در طبقات قرار ندهید. گوشت، مرغ و ماهی را در طبقات بالا و سبزیجات و خشکبار را در طبقات پایین قرار دهید. هیچ نوع ماده غذایی حتی نان را بدون نایلکس یا فویل درون فریزر قرار ندهید. این کار موجب می شود مواد غذایی شما از یکدیگر طعم و بو نگیرند. روی مواد غذایی خود حتماً تاریخ خرید را درج کنید و برای مصرف کوتاه مدت خود مواد غذایی تهیه کنید. مواد غذایی در مدت طولانی خواص خود را از دست می دهند. هرگز برای نگهداری مواد غذایی مانند حبوبات و خشکبار از ظروف شیشه ای استفاده نکنید. مواد غذایی را به صورت داغ و گرم در فریزر نگذارید و هوای داخل بسته های مواد غذایی را خارج کنید. از باز و بسته کردن مکرر فریزر تا جایی که ممکن است خودداری کنید. برای بوزایی فریزر را از بوگیرهای مخصوص یا یک تکه زغال استفاده کنید و هر 3 ماه یک بار آن را عوض کنید. در صورت روشن شدن چراغ قرمز فریزر باید بدانید مشکلی در برق رسانی یا منبع گاز فریزر پیش آمده، برای رفع مشکل با تعمیرکار مجرب تماس بگیرید. بخش مهارت های زندگی تبیانمنبع: روزنامه جام جم
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 303]