واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: شيكاگو، منادي صلح با ايران - احسان عابدي
شايد جنگ دور باشد، آنقدر كه همه تهديدها عليه ايران را پوچ و باطل بدانيم، اما آن سوي دنيا مردماني هستند كه راهي براي مقابله با بلندپروازيهاي جورج دبليو بوش ميجويند. در شهر شيكاگو ائتلافي از انديشمندان، روزنامهنگاران، سياستمداران و حتي چهرههاي نظاميشكل گرفته است كه عليه جنگ با ايران تبليغ ميكنند. چهرههايي چون كه ايرانيان او را با كتاب ميشناسند، در كنار ، استاد روابط بينالملل دانشگاه شيكاگو و ، تفنگدار دريايي و رئيس بازرسان تسليحاتي سازمانملل در عراق، هموطنان خود را نسبت به مخاطرات اين جنگ احتمالي آگاه ميكنند. آنها حتي كار را به شوراي شهر هم رساندهاند و اگر نفوذ صهيونيستها نبود تا امروز قطعنامهاي عليه اين جنگ ناميمون تصويب شدهبود.
پايگاه اطلاعرساني اين ائتلاف از تقابل دو نگاه در شوراي شهر شيكاگو نسبت به جنگ خبر دادهاست. گروهي به نمايندگي در صدد تصويب قطعنامهاي عليه جنگ با ايران هستند، اما تاكنون تلاشهاي آنان بهواسطه قدرت شهردار شيكاگو و همپيمانان او در شوراي شهر ناكام ماندهاست. روز چهارشنبه گذشته، 14 ماه مي، محافظهكاران، رايگيري درباره قطعنامه را از دستور كار شوراي شهر خارج كردند تا ادامه راه براي صلحطلبان دشوارتر شود.
مايكل لين، عضو برجسته ائتلاف دراينباره ميگويد:
لين كه اميد بسياري به تصويب اين قطعنامه داشت، پيش از اين در مقالهاي از نمايندگان شوراي شهر خود خواسته بود كه پيام صلح شهروندان شيكاگو را به گوش ايرانيان برسانند. وي نوشته بود كه اين قطعنامه برآيند آراي روشنفكران و سازمانهاي عدالت اجتماعي در آمريكا است و به همين خاطر اميد ميرود كه به تصويب نمايندگان شوراي شهر شيكاگو برسد. در مقاله لين آمده است:
مايكل لين در اين مقاله، پاسخ منتقدان ائتلاف را نيز داده است، كساني كه معتقدند دولتهاي محلي نبايد دخالتي در سياستهاي خارجي كشور آمريكا داشته باشند. او در اين باره نوشته است:
از اين نظر آراي مايكل لين، شباهت زيادي به آراي عضو ايراني اين ائتلاف دارد. دكتراحمد صدري، استاد دانشگاه ليك فارست شيكاگو دراينباره ميگويد: دكتر صدري به درستي معتقد است، اين ملتها هستند كه هميشه تاوان اشتباهات دولتمردان خود را ميدهند. او ميگويد: اين اولين بار نيست كه شهروندان شيكاگو پيشگام جنبشي صلحطلبانه شدهاند. پنج سال قبل نيز آنان با فشارهايي كه به شوراي شهر خود وارد كردند، باعث تصويب قطعنامهاي عليه جنگ با عراق شدند و پس از آن مردمان سيصد شهر ديگر آمريكا به تأسي از شيكاگونشينان چنين كردند. با اين تفاسير، شايد تصويب قطعنامهضد جنگ با ايران موجي ديگر را به وجود ميآورد كه به سرعت تمام آمريكا را فراميگرفت، اما اعضاي ائتلاف نااميد نيستند و از تلاش خود براي تصويب اين قطعنامه در شوراي شهر شيكاگو خبر ميدهند، امري كه همه صلحدوستان را به تحسين واداشته است، خاصه ايرانياني كه در آن شهر زندگي ميكنند. احمد صدري ميگويد:
حال ميرسيم به مضمون قطعنامه. در اين قطعنامه چنين آمده است:
از آنجا كه حمله پيشگيرانه به ايران منجر به انزواي بيشتر ايالات متحده در جهان ميشود...از آنجا كه حمله پيشگيرانه به ايران باعث شعلهورشدن آتش كينه نسبت به آمريكا در خاورميانه و هرجاي ديگر جهان ميشود، فضايي دوباره را براي تروريسم فراهم ميكند و امنيت آمريكاييان را در شيكاگو و در همه جهان به خطر مياندازد...
از آنجا كه جنگ با عراق و اشغال اين كشور تاكنون هزينههاي انساني بسياري داشتهاست، از جمله كشتهشدن بيش از 4000 سرباز آمريكايي، مجروح شدن بيش از 38000 سرباز آمريكايي و كشته و مجروح شدن بيش از يك ميليون عراقي... از آنجا كه سازمان اولويتهاي ملي كه هيچ گرايش خاص سياسياي ندارد، گزارش دادهاست، جنگ با عراق و اشغال اين كشور هزينهاي معادل با 500 بيليون دلار به مالياتدهندگان آمريكايي دركل، 2/5 بيليون دلار به شهروندان شيكاگو و 104 ميليون دلار به مردم هر كدام از نواحي 50 گانه شيكاگو تحميل كردهاست... از آنجا كه هر نبردي با ايران مستلزم هزينههاي سنگين و تامين آن از منابع ملي است كه بايد صرف نيازهاي اساسي مردم در شيكاگو و 50 ناحيه تابع آن شود... بنابراين، اعلام ميشود كه شوراي شهر شيكاگو خواستار است نمايندههاي ايالت ايلينويز پيام مردم اين شهر را در مخالفت با حمله آمريكا به ايران بشنوند و از دولت بوش بخواهند كه سياست گفتوگو با ايران را پيشه كند. همچنين مقرر ميشود، رونوشت اين قطعنامه براي رئيسجمهور، جورج دبليو بوش و همه نمايندگان شيكاگو در كنگره ارسال شود.اين قطعنامه به امضاي نماينده ناحيه 49، نماينده ناحيه 2، نماينده ناحيه 4، نماينده ناحيه 7، نماينده ناحيه 22، نماينده ناحيه 47 و نماينده ناحيه 48 شيكاگو رسيده است.
------------
------------
پنجشنبه 2 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 278]