واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: پرهيز از فتنه - سرمقاله اعتماد ملي 22 ارديبهشت 1387
تحولات لبنان شكل شتابنده و نگرانكنندهاي به خود گرفته است. مجموعه سناريوهايي كه به نظر ميرسد كمتر ريشه در تحولات سياسي لبنان داشته باشد، آن را به سوي بيثباتي سياسي سوق ميدهد. لبنان كشوري است با قبايل و مذاهب گوناگون. از سال 1916 كه قرارداد ساكس و پيكو زمينههاي تحقق لبنان جديد را فراهم آورد ساختار سياسي اين كشور در مثلثي با سه رأس مسيحيان ماروني، اهل سنت و شيعيان شكل گرفته است. در سال 1975 براساس سرشماري مربوط به شكر و برخي از اقلام، جمعيت لبنان به ترتيب صدور شناسنامه با اولويت مسيحيان ماروني، سنيها و شيعيان شكل گرفته است. اين مدل در ساختار سياسي لبنان نيز تجلي يافته است؛ بدين معنا كه رئيسجمهور ماروني، نخستوزير سني و رئيس مجلس شيعه است.
شكنندگي سياسي در لبنان تحت تاثير دو پارامتر ديگر داخلي و خارجي نيز ميباشد. لبنان كشوري طايفهاي و مذهبي است و چنين ساختار اجتماعياي عليرغم تجددخواهي فراوان لبنانيها همچنان حفظ شده است.عامل خارجي به دولتهاي سوريه و اسرائيل برميگردد كه از نزديك بر فرآيند سياسي اين كشور تاثيرگذارند. مضافا اينكه در سالهاي اخير پاي كشورهاي ديگري نيز به لبنان باز شده است. مرور آنچه ذكر شد شكنندگي عميق سياسي لبنان را نشان ميدهد. جنگ 33روزه و موفقيت چشمگير مقاومت اسلامي لبنان كه از پايگاه قومي و مذهبي يكساني سود ميبرد، صحنه سياسي لبنان را وارد مرحله نويني ساخته است. واقعيت آن است كه نقش حزبالله پس از جنگ 33روزه با پيش از آن قابل مقايسه نيست. اين نكتهاي است كه دولتهاي قدرتمند خارجي خاصه آمريكا و رژيم متجاوز اسرائيل كه بازنده اصلي نبرد بود حاضر به پذيرش آن نيستند. فواد سنيوره كه از ارتباطات عربي- آمريكايي- اسرائيلي سود ميبرد در كنار عناصر ديگر گروه 14 مارس و به طور مشخص ديدهبان جاسوسي اسرائيل، وليد جنبلاط ، عاملان به هم زدن نقش و جايگاه جديد حزبالله در لبنان ميباشند. مهم آن است كه گروههاي مذكور به دنبال انجام كاري هستند كه آمريكا و اسرائيل ناتوان از تحقق آن بودهاند. دولت لبنان بهخوبي ميدانست كه تسلط بر شبكه مخابراتي حزبالله به معني تسلط قطعي سازمان اطلاعاتي اسرائيل بر است.جاي تأسف آن است كه در اين طرح ماجراجويانه برخي از دولتمردان لبناني كه ارتباطات نزديكي با عربستان سعودي دارند درگير ماجرا شدهاند. از سويي ديگر سوابق قابل تامل جنبلاط، مصلحان و عقلاي لبنان و عرب را بايد به اين حقيقت فرا بخواند كه سياستمداراني از اين دست محتملا آلتدست رژيم صهيونيستي خواهند بود.اينك حزبالله كنترل بيروت را در دست دارد. اما بايد هشيار باشد كه گرفتار فتنه نشود. مهمترين فتنه، افتادن در دام جنگهاي داخلي است. حزبالله تنها داراي يك ارتش قومي و يا لبناني نيست. مقاومت به كل جهان اسلام تعلق دارد و مضاف بر آن سيدحسن نصرالله امروز محبوبترين شخصيت جهان عرب است، مبادا به دست خود كاري كنند كه از اين سروري معنوي كاسته شود. اگر چنين شود، اسرائيل برنده ماجرا است.
فتنه دوم درگيري حزبالله با ارتش ملي لبنان است. فرماندهان ارتش به خوبي صلاحيت و درايت خود را در دو سال اخير نشان دادهاند. هرگونه مقابله با ارتش به صورت استراتژيك به ضرر حزبالله و لبنان است. نكته پاياني بيثباتي سياسي در لبنان و عدم انتخاب رئيسجمهور است. بر سياستمداران لبناني و رهبران مقاومت فرض است كه هرچه سريعتر فرمولي براي خروج از اين وضعيت شكننده پيدا كنند و تكليف نهاد رياستجمهوري لبنان را در كمترين بازهزماني حل و فصل نمايند. تداوم اين وضعيت از نظر سياسي به نفع لبنان نيست.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
پنجشنبه 2 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 238]