تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام کاظم (ع):از شوخی (بی مورد) بپرهیز، زیرا که شوخی نور ایمان تو را می برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804816357




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

همايش بزرگداشت ملاصدرا/خانواده خاستگاه كرامت بشري است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: همايش بزرگداشت ملاصدرا/خانواده خاستگاه كرامت بشري است
دكتر مصطفي محقق داماد در همايش حكمت متعاليه و تدبير خانواده گفت: ملاصدرا معتقد است معرفت و حكمت موجب كرامت بشري مي‌شود اما خاستگاه تأمين و تضمين كرامت بشري خانواده است.

به گزارش خبرنگار مهر، عصر امروز در اين همايش كه به همت بنياد حكمت اسلامي صدرا برگزار شد ، دكتر مصطفي محقق داماد رئيس گروه مطالعات اسلامي فرهنگستان علوم پيرامون خانواده خاستگاه كرامت بشري از نگاه ملاصدرا سخنراني كرد.

وي در آغاز به جدايي تدبير منزل از سياست مدن نزد حكما اشاره كرد و گفت: البته امروزه سياست خانوادگي بخشي از سياست مدن است. گويا حكما متوجه بوده‌اند كه خانواده قلعه بلندي است كه از آن قانون عبور نمي‌كند، لذا در خانواده عشق، مودت و سكون بايد حاكم باشد. در حالي كه در سياست مدن قانون حاكم است.

استاد دانشگاه شهيد بهشتي با اشاره به نبودن مبحثي ذيل عنوان تدبير خانواده نزد صدرا گفت: اصل كرامت بشري اصلي است كه امروز محور حقوق بشر جهاني است و البته human right در كانت نيست ، اما در كلمات كانت human dignity هست. در سخنان حكماي ما نيز چنين است.

وي تأكيد كرد: ملاصدرا در مورد كرامت بشري به‌صراحت مي‌گويد كرامت بشري چيزي است كه بشر را مستحق خلافت الله در عالم كرده است و با آن بر ملائكه تفوق يافته است. كرامت بشري قوه علم و حكمت است و اگر نباشد هيچ مايه امتيازي براي بشر وجود ندارد.صدرا در اينجا به شعري اشاره مي‌كند كه در آن عقل را مايه شرافت انسان و برتري او بر ساير موجودات عالم مي‌داند.

دكترمحقق داماد تأكيد كرد: نزد ملاصدرا آنچه مايه برتري انسان است عقول بشري و علم و حكمت است. صدرا مي‌گويد معرفت و حكمت موجب كرامت بشري است. اما آنچه مي‌تواند كرامت را براي بشر تأمين كند فراوان است.

وي گفت: اختلاف افراد انسان در اين نشئه بر هفت چيز است. اولي اختلاف سرشت و طينت است، دوم اختلاف احوال والدين در صلاح و فساد است. آدمي هم از نظر جسم و هم از خلق و خوي از پدر و مادر ارث مي‌برد.

دكتر محقق داماد به اهميت آموزش خانوادگي تأكيد و سپس عوامل ديگر را چنين برشمرد: به نظر سوم اختلاف سوم آن چيزي است كه نطفه از آن بهره مي‌گيرد و پاكي و ناپاكي خون كاملاً به فرزند ارث مي‌‍رسد. چهارمين اصل در تأمين كرامت بشري تغذيه و شيري است كه انسان در كودكي مي‌خورد، زيرا شير پاك در خصلت و خوي انسان تأثير مي‌گذارد.

وي تأكيد كرد: لذا اين سه اصل تأثير فراواني در تربيت انسان دارند، يعني شير پاك، تربيت خانوادگي و سرشت تاثير فراواني در كرامت بشري دارند. قرآن مجيد نيز سه اصل را در خانواده محوري مي داند. نخست اصل سكون است، اصل دوم مهر و عشق است و اصل سوم مهرباني است و اين سه اصل ستونهاي خانواده است.

دكتر محقق داماد عنصر پنجم در شايستگي براي كرامت انساني نزد ملاصدرا را، اصل اختلاف احوال در نحوه تعليم و تلقين و عادت‌بخشي آداب شرعيه خواند و گفت: پدر حق يعني تكليف دارد كه آداب حق و حقيقت را به كودك بياموزد.البته معناي ديگر حق آن است كه پدر حق دارد و نه فقط تكليف. يعني حق دارد كه فرزندش صالح باشد و البته اين معنا را من بيشتر ترجيح مي دهم. لذا خانواده بايد كرامت و شرف را به كودك آموزش دهد.

دكتر محقق دادماد گفت: از اين 7 اصل، 5 اصل به خانواده و به پدر و مادر مربوط است.

وي در پايان به اهميت خانواده در رشد و پرورش افراد تأكيد كرد و گفت: امروز اگر محيط زيست بخواهد سالم بماند يا در جامعه صلح حاكم باشد، بايد از خانواده شروع كنيم.
 چهارشنبه 1 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 327]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن