تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):عدالت نيكو است اما از دولتمردان نيكوتر، سخاوت نيكو است اما از ثروتمندان نيكوتر؛...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849995569




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ناتواني رهبران نهضت صلح در آمريكا در تقابل با جنگ افروزان


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ناتواني رهبران نهضت صلح در آمريكا در تقابل با جنگ افروزان
خبرگزاري فارس: در روزنامه هاي مخالف دولت بوش مقاله هاي زيادي درباره ي تأثير ويرانگر جنگ عراق و افغانستان بر اوضاع اقتصادي مردم عادي آمريكا نوشته شده است. بنابراين، اين سوال امروزه مطرح است كه چه عاملي باعث انفعال مردم آمريكا در برابر دولت بوش، عليرغم فشار وحشتناك اقتصادي بر آنها شده است.
مقدمه

در روزنامه هاي مخالف دولت بوش مقاله هاي زيادي درباره ي تأثير ويرانگر جنگ عراق و افغانستان بر اوضاع اقتصادي مردم عادي آمريكا نوشته شده است. بنابراين، اين سوال امروزه مطرح است كه چه عاملي باعث انفعال مردم آمريكا در برابر دولت بوش، عليرغم فشار وحشتناك اقتصادي بر آنها شده است.
جيمز پتراس استاد ممتاز دانشگاه بينگهامتون نيويورك در رشته جامعه شناسي و استاديار دانشگاه سنت موري شهر هاليفكس در كانادا است. وي كه از انقلابيون و فعالان و نويسندگان ضد امپرياليستي است، مرتب در سايت اينترنتي www.palestinechronicle.com مقاله مي نويسد.
وي قبلا با نهضت كارگران بدون زمين برزيل و نيز نهضت كارگران بيكار در آرژانتين همكاري كرده است. جيمز پتراس نويسنده ي مقاله ها و كتاب هاي متعددي است. وي در مقاله اي تحت عنوان: جنگ هاي خاورميانه اي ايالات متحده: مخالفت اجتماعي، ناتواني سياسي در سايت www.palestinechronicle.com، در رابطه با ناتواني مردم آمريكا در رويارويي با دولت شان آورده است: "شما نمي توانيد به صلح دست يابيد مگر اين كه دشمن را در خانه و در خارج بشناسيد."

*******

سرهنگ بازنشسته از نيروي تفنگداران دريايي ايالات متحده از ايالت تنسي: به هر كجا كه قدم مي گذارم، از كپنهاگن تا استانبول، پاتاگونيا (منطقه اي در آمريكاي جنوبي بين آرژانتين و شيلي) تا مكزيكو سيتي، خبرنگاران و چهره هاي علمي، اتحاديه هاي تجاري و تجار و مغازه داران و شهروندان عادي، بي اراده از من مي پرسند چرا عموم مردم آمريكا كشتن بيش از يك ميليون نفر از شهروندان عراقي طي دو دهه گذشته، و هزاران نفر از مردم افغانستان را از سال 2000 به بعد را تحمل مي كنند؟ آنها مي پرسند چرا مردمي كه بنا بر نظرسنجي ها بيش از شصت درصد آنها موافق خروج نيروهاي ايالات متحده از عراق هستند تا اين حد از نظر سياسي ناتوانند؟ خبرنگار يكي از روزنامه هاي تجاري مهم در هند از من پرسيد: اگر تقريبا تمام شركت هاي نفتي عمده در جهان، از جمله شركت هاي چند مليتي ايالات متحده، مشتاق امضاي معاملات نفتي با تهران هستند، چه چيزي مانع آن مي شود كه ايالات متحده به خصومت ها و نگرش ستيزه جويانه اش عليه ايران پايان دهد؟ مخالفان جنگ در اروپا، آسيا و آمريكاي لاتين در نشست هاي بزرگ عمومي از من مي پرسند در برابر توافق يكپارچه و يكدست بين جمهوري خواهان كاخ سفيد و كنگره ي تحت سلطه حزب دموكرات براي ادامه ي تأمين مالي كشتار مردم عراق، حمايت از اسرائيل در به گرسنگي كشاندن مردم فلسطين تا سر حد مرگ، كشتن آنها و اشغال كشورشان و نيز نابودي لبنان، نهضت صلح چكار مي كند؟ چه بر سر نهضت صلح ايالات متحده آمده است؟

آيا نهضت صلحي وجود دارد؟

درست قبل از حمله ي ايالات متحده به عراق در مارس 2003، بيش از يك ميليون نفر از شهروندان آمريكايي در مخالفت با جنگ به تظاهرات برخاستند. از آن زمان به بعد، حتي در حاليكه ميزان كشتار مردم عراق افزايش مي يابد و در حاليكه تلفات ارتش ايالات متحده نيز رو به افزايش است و سايه ي شوم جنگي جديد عليه ايران در افق ديده مي شود، از سوي آمريكا تنها اعتراضاتي چند و در مقياسي كوچك مشاهده شده است.(1) انحلال نهضت صلح عمدتا نتيجه ي تصميم رهبران سازمان هاي صلح عمده و اصلي به تغيير ماهيت عملكرد آنها بوده است، تغيير ماهيت از بسيج مردم و نيروهاي اجتماعي به صورت مستقل به درگير شدن در مسائل انتخاباتي، به عبارت ديگر كاناليزه كردن فعالان سياسي و قرار دادن آنها در مسير كار كردن براي كانديداهاي دموكرات، كه اغلب آنها از جنگ حمايت مي كنند. منطق ارائه شده از سوي اين "رهبران طرفدار صلح" اين است: آن هنگام كه اين دموكرات ها با رأي مردم به درون مجلس راه يافتند، به خواسته هاي رأي دهندگان مخالف جنگ پاسخ خواهند گفت. البته تجربه ي عملي و نيز تاريخ مي بايست به اين نهضت هاي صلح، خلاف اين واقعيت را مي آموخت: دموكرات ها در كنگره، از زمان حمله آمريكا به عراق و افغانستان، هر بار كه بحث بودجه نظامي و افزايش آن مطرح شد، به نفع آن رأي دادند. تسليم بي قيد و شرط اكثريت تازه انتخاب شده ي دموكرات ها تأثيري متزلزل كننده بر روحيه ي فعالان گيج و مبهوت شده صلح داشته و بسياري از رهبران آنها را بي آبرو ساخته است.

فقدان يك نهضت ملي

همانطور كه آقاي ديويد بروكز (در روزنامه ي لاجورنادا در تاريخ دوم جولاي 2007) به درستي در نشست اجتماعي ايالات متحده گزارش نمود، در حال حاضر يك نهضت اجتماعي ملي منسجم در ايالات متحده وجود ندارد. در عوض، ما مجموعه اي از "گروههاي هويت" غيرمنسجم داريم كه هر يك در محدوده اي باريك از منافع (هويت) خود قرار گرفته و در ساختن يك نهضت ملي عليه جنگ كاملا ناتوانند. رويش و گسترش اين "گروههاي هويت غيردولتي"، بر اساس ساختار، تأمين مالي و رهبري آنهاست. بسياري از آنها براي تأمين امور مالي خود كه مانع گرفتن موضوع سياسي مي شود، به بنيادهاي خصوصي و بنگاههاي عمومي وابسته اند. در بهترين حالت آنها به عنوان "گروههاي لابي" عمل نموده و صرفا به اعمال فشار به نخبگان سياسي هر دو حزب مي پردازند. رهبران اين نهضت ها براي توجيه حقوق سالانه ي خود و نيز تأمين پيشرفت هاي آتي در سازمان هاي دولتي، به حفظ موجوديتي مجزا (از خطوط سياسي) متكي مي باشند. اتحاديه هاي تجاري ايالات متحده در بيش از نيمي از آمريكا عملا وجود ندارند: اين اتحاديه هاي نماينده ي كمتر از 9% بخش خصوصي و 12% كلي نيروي كار هستند. اغلب مقامات اتحاديه هاي كارگري ملي، منطقه اي و شهري سالانه حقوق هايي قابل مقايسه با مديران اجرايي شركت هاي تجاري دريافت مي كنند: بين 300000 تا 500000 هزار دلار. تقريبا 90 درصد بوروكرات هاي اتحاديه هاي تجاري برتر از دموكرات هاي طرفدار جنگ حمايت كرده و آنها را تغذيه مالي مي كنند و از بوش و بودجه هاي پيشنهادي كنگره براي جنگ پشتيباني كرده اند. آنها اوراق قرضه صادر شده توسط اسراييل را خريده (25 ميليارد دلار) و از كشتار فلسطيني ها و بمباران لبنان توسط اسراييل حمايت كرده اند.

لابي طرفدار حمايت جنگ؛ بدون مخالف
ايالات متحده تنها كشور جهان است كه در آن، نهضت صلح تمايلي ندارد كه نهادهاي اجتماعي و پرنفوذ سياسي عمده، كه پيوسته جنگ هاي ايالات متحده در خاورميانه را مورد تشويق قرار داده و از آنها حمايت مي كنند را به رسميت بشناسد، علنا آنها را محكوم كند و يا با آنها مخالفت كند. قدرت سياسي تشكيلات قدرت هاي طرفدار اسراييل، تحت رهبري ايپاك (كميته آمريكايي روابط عمومي اسراييل)، كه از درون دولت آمريكا توسط رهبران بلندپايه طرفدار اسراييل در كنگره و كاخ سفيد و مقامات پنتاگون حمايت مي شوند، در كتاب ها و مقالات متعدد به وسيله روزنامه نگاران برجسته، دانشمندان علوم سياسي و رئيس جمهور سابق، جيمي كارتر به نگارش و كتابت در آمده است. سازمان مجمع قدرت صهيونيست (2) بيش از دو هزار كارگزار تمام وقت، بيش از 250000 عضو فعال سياسي، بيش از يك هزار ميلياردر و مالتي ميليونر سياسي اهدا كننده ي كمك هاي مالي دارد كه به هر دو حزب سياسي دموكرات و جمهوري خواه كمك مالي مي كنند.
سازمان پيكره ي قدرت صهيونيست، 20 درصد بودجه كمك هاي نظامي خارجي ايالات متحده را براي اسراييل، بيش از 95 درصد حمايت كنگره را براي بايكوت غزه و حملات مسلحانه اسراييل عليه مردم آن، حمله آن كشور به لبنان و گزينه ي نظامي پيشدستانه عليه ايران را تأمين مي كند.
حمله ايالات متحده به عراق و سياست اشغالگري آن در آن كشور، شامل دلايل و مدارك ساختگي براي توجيه حمله، به شدت تحت نفوذ مقامات بلندپايه اي قرار گرفت كه نسبت به اسراييل وفادار بوده و با آنها ارتباط طولاني مدت داشتند. "ولفوويتز" و "فيث"، مردان شماره 2 و 3 در پنتاگون، از صهيونيست هاي عهد عتيق هستند كه در اوايل حرفه ي خود، به دليل تقديم اسناد حساس و سري به اسراييل، حق ورود بدون بازرسي قبلي به مراكز حساس امنيتي و نظامي را از دست داده اند. مشاور اصلي سياست خارجي معاون رئيس جمهور، "ديك چني"، در طرح حمله به عراق، "اروينگ لبوويتز" (اسكوترليبي) است. وي دست پرورده و همكار قديمي "ولفوويتز" و يك مجرم سابقه دار است. ليبي لبوويتز با دفاع از مشاركت كاخ سفيد در تنبيه مقامات دولتي منتقد به تبليغات او در رابطه با جنگ عراق مرتكب جرم شهادت دروغ شده است. ليبي لبوويتز در طول جلسات محاكمه خود در دادگاه، از لابي طرفدار اسراييل حمايت هاي مالي و سياسي تأثيرگذاري را دريافت نمود. به محض اين كه تقاضاي فرجام خواهي وي در رابطه با پنج فقره جرم، شهادت دروغ، ايجاد موانع براي تحقيق عدالت و دروغگويي توسط دادگاه رد شد، رئيس سازمان مجمع قدرت صهيونيست، رئيس جمهور آمريكا بوش را متقاعد ساخت كه حكم زندان وي را لغو كند و در حقيقت، قبل از آن كه حتي يك روز را در زندان بگذراند، عملا وي را از يك حكم حبس 30 ماهه رهايي بخشيد. در حاليكه سياستمداران دموكرات و بعضي از رهبران نهضت هاي صلح از رئيس جمهور بوش انتقاد كرده اند، هيچيك از آنها شجاعت ندارند كه لابي اسراييل، سوق دهنده ي كاخ سفيد به سوي جنگ با عراق را مقصر بدانند. روساي سازمان هاي آمريكايي يهودي مهم، كه شمار آنها به 52 سازمان مي رسد، شعبه هاي محلي و منطقه اي آنها نيروي اصلي در پشت اولويت جنگ اسراييل عليه ايران مي باشند. اين سازمان ها با عضو اسراييلي – آمريكايي كنگره ي آمريكا، رهم امانوئل و دو سناتور برجسته ي صهيونيست، چارلز شومر و جوزف ليبرمن، در حذف بندي از اختصاص بودجه ي جنگ براي عراق و افغانستان موفق شدند كه بر اساس آن، قرار بود روز مشخصي براي خروج نيروهاي ايالات متحده از عراق تعيين شود. در برابر تبليغات گسترده و موفقيت آميز، تلاش هاي كنگره و رسانه هاي گروهي كه توسط لابي هاي طرفدار اسراييل به نفع سياست هاي جنگ سازمان يافته و تغذيه مالي مي شد، هيچ سند علني و آشكاري وجود ندارد كه نشان دهد شركت هاي عظيم نفتي از جنگ آمريكا در عراق، حمله اسراييل به لبنان و يا تهديد حملات پيشدستانه عليه ايران حمايت كرده اند.
مصاحبه با بانك هاي سرمايه گذار، مديران اجرايي شركت هاي نفتي و يك بررسي كامل از جرايد و انتشارات نهادهاي نفتي عمده طي هفت سال پيش، دلايل و مدارك قاطعي را تأمين مي كند مبني بر اينكه "شركت هاي بزرگ نفتي" به شدت علاقه مند به مذاكره و امضاي موافقت نامه هاي نفتي با صدام حسين و دولت جمهوري اسلامي ايران بودند. "شركت هاي بزرگ نفتي" به جنگ هاي ايالات متحده در خاورميانه، به ديده ي تهديدي عليه روابط سودآور طولاني مدت خود با تمام كشورهاي نفتخيز عرب محافظه كار در خليج فارس نگاه مي كنند.
عليرغم برخوردار بودن از جايگاهي راهبردي در اقتصاد ايالات متحده و ثروت عظيم شان، "شركت هاي عظيم نفتي" در رويارويي با قدرت سياسي و نفوذ سازمان يافته ي لابي طرفدار اسراييل كاملا ناتوان ماندند. در حقيقت، "اليوت ابرامز" ، يكي از صهيونيست ها و ميليتاريست هاي افراطي مشاور امنيت ملي كاخ سفيد در امور خاورميانه، شركت هاي عظيم نفتي را به حاشيه راندند. عليرغم فعاليت گسترده و پايدار سازمان هاي صهيونيستي به طرفداري از جنگ در داخل و خارج از دولت و عليرغم فقدان هر گونه تلاش آشكار و يا پنهان در طرفداري از جنگ از سوي "شركت هاي بزرگ نفتي"، رهبران نهضت صلح ايالات متحده از حمله به لابي جنگ طرفدار اسراييل خودداري نموده و كماكان به اشاعه ي حرف هاي كليشه اي بي پايه و اساس درباره ي نقش "شركت هاي بزرگ نفتي" در تنازعات خاورميانه پرداختند.
شعارهاي ظاهرا "افراطي" عليه صنعت نفت از سوي بعضي از متنفذين روشنفكر برجسته به عنوان "پوششي" براي خودداري از وظيفه ي به شدت چالش برانگيزتر، يعني چنگ در چنگ لابي صهيونيستي قدرتمند انداختن، نقش آفريني مي كند. براي ناكامي راهبران نهضت صلح در رويارويي با لابي نظامي و جنگ طلب صهيونيست چندين دليل وجود دارد. يكي از آنها ترس از تبليغات و هياهوي قوي و تلاش هاي سازمان يافته براي بدنام كردن و بي حيثيت نمودن افراد است. امري كه لابي طرفدار اسرائيل، با تهمت هاي ستيزه جويانه ي "سامي ستيزي" خود و نيز توان و ظرفيت اش براي قرار دادن منتقدين در ليست سياه كه به از دست دادن شغل براي آنها منجر مي شود، نابودي حرفه آنها، سوءاستفاده علني و آشكار و تهديدهاي مرگ عليه آنها، در انجام آن متخصص است. دومين دليل كوتاهي رهبران نهضت صلح در انتقاد از لابي طرفدار جنگ، نفوذ "افراد مترقي" طرفدار اسراييل در اين نهضت است. اين افراد مترقي حمايت خود از "صلح در عراق" را مشروط به انتقاد نكردن از لابي اسراييلي طرفدار جنگ در داخل و خارج از دولت ايالات متحده، نقش اسراييل به عنوان يك شريك ستيزه جو و متخاصم ايالات متحده در لبنان، فلسطين و كردها در شمال عراق مي كنند. نهضتي كه ادعا مي كند طرفدار صلح است اما از حمله به طرفداران اصلي جنگ خودداري مي ورزد، در حقيقت در پي عبث و پوچي است: اين نهضت توجه عمومي را از مقامات بلندپايه ي طرفدار اسراييل در دولت و نيز لابي گراني كه در كنگره ي آمريكا از جنگ حمايت نموده و ليست اولويت هاي كاخ سفيد در خاورميانه را تهيه و تنظيم مي كنند، منحرف مي كند. با تمركز، بر رئيس جمهور آمريكا جورج بوش، آن هم به طور انحصاري، رهبران نهضت صلح از رويارويي با اكثريت اعضاي طرفدار اسراييل در كنگره ي تحت سلطه ي دموكرات ها كه از جنگ حمايت مي كنند، طفره رفته و خودداري مي نمايند. اين ها همان كساني هستند كه از سياست افزايش نيروي بوش در عراق پشتيباني كرده و از گزينه ي نظامي اسراييل در برابر ايران، بدون قيد و شرط حمايت مي كنند.
فروپاشي نهضت صلح ايالات متحده، فقدان اعتبار اغلب رهبران آن و از دست رفتن روحيه بسياري از فعالان سياسي را مي توان در ناكامي هاي سياسي راهبردي يافت:
عدم تمايل به شناسايي و رويارويي با نهضت هاي في الواقع طرفدار جنگ و نيز ناتواني در ايجاد يك راه چاره ي سياسي در برابر حزب دموكرات جنگ طلب و ستيزه جو.
شكست سياسي رهبران نهضت صلح در برابر اكثريت عمده آمريكايي هاي منفعل و بي اراده كه مخالف جنگ مي باشند، همان كساني كه در چهارم جولاي 1997 (روز جشن استقلال آمريكا) پرچم هايشان را به نشانه شادي تكان ندادند و نه دنباله روي لابي طرفدار اسراييل و نه روشنفكران توجيه كننده ي سياست هاي آن در محافل مترقي مي باشند، بسيار چشمگير است. به منتقدان ضد جنگ در سراسر جهان گفته مي شود كه بيش از شصت درصد مردم آمريكا مخالف جنگ اند اما حقيقت اين است كه خيابان هاي ما خالي هستند چرا كه رهبران نهضت صلح فاقد شهامت، بزدل و از نظر سياسي ناتوانند.

-----------------------------------------------------------------------------

1. لازم به ذكر است كه آنچه سرانجام دولت ايالات متحده را مجبور به خارج ساختن نيروهاي نظامي خود از ويتنام نمود، علاوه بر تلفات سنگين سربازان آمريكايي در برابر مبارزين ويتنامي كه در ماههاي آخر اشغال ويتنام به حدود سه هراز نفر در ماه مي رسيد، فعال شدن خود مردم در نهضت ضد جنگ ويتنام (Vietnam – anti – war movement) بود.

2. Zionist power configuration
.......................................................................................
منبع: مركز اسناد انقلاب اسلامي
 چهارشنبه 1 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 468]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن