تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):اگر نزد خداوند عبادتى بهتر از شكرگزارى در همه حال بود كه بندگان مخلصش با آن عبادتش ك...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827901699




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

در انتظار روزهاي گرم سياست


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: در انتظار روزهاي گرم سياست


روزنامه- مطبوعات امروز، در كنار اخبار متنوعي كه از سوژه‌هاي مختلف سياسي منتشر كرده‌اند تحليل‌هايي نيز ارائه داده‌اند. از فضاي روزنامه‌ها چنين برمي‌آيد كه همگي در انتظار روزهاي آتي و تشكيل مجلس هشتم هستند تا فضاي داغ‌تري را تجربه كنند.

مطبوعات امروز، در كنار اخبار متنوعي كه از سوژه‌هاي مختلف سياسي منتشر كرده‌اند تحليل‌هايي نيز ارائه داده‌اند. از فضاي روزنامه‌ها چنين برمي‌آيد كه همگي در انتظار روزهاي آتي و تشكيل مجلس هشتم هستند تا فضاي داغ‌تري را تجربه كنند.

بازار داغ اتهام زني

روزنامه جمهوري اسلامي به اتهام زني توسط برخي گروه‌هاي سياسي پرداخته و نوشته است: از نمونه‌هاي روشن اين نوع برخورد، تهمت ضديت با ولايت فقيه و عدم‌التزام به اسلام است كه در طول سال‌هاي اخير بسياري از وفاداران به انقلاب و نظام جمهوري اسلامي را با آن رمي و طرد كردند. اينكه هيأت‌هاي اجرايي انتخابات مجلس هشتم هزاران نفر را با همين تهمت فاقد صلاحيت داوطلبي براي مجلس دانستند و سپس همان افراد توسط مراجع قانوني بالابر تاييد صلاحيت شدند گوشه‌اي از همين واقعيت تلخ را مي‌نماياند.

بعضي جريان‌هاي سياسي كار را به جايي مي‌رسانند كه حتي اركان انقلاب و نظام جمهوري‌اسلامي را كه نيم قرن مبارزه و شكنجه و زندان را براي حاكميت ولايت فقيه تحمل كرده‌اند و از پايه‌هاي اصلي و اساسي پيروزي انقلاب‌اسلامي و شكل‌گيري نظام‌اسلامي محسوب مي‌شوند به عدم‌اعتقاد به ولايت فقيه متهم مي‌كنند! كاري كه چند روز قبل توسط يك پايگاه خبري صورت گرفت و يك خبرگزاري نيز به آن دامن زد و با پاسخ‌هايي كه به آنها داده شد چشم اين فتنه كور شد. شگفت آنكه اين هر دو رسانه مدعي مسلماني و اصولگرايي هستند و با اين‌حال خود را به اين قاعده اسلامي روشن ملتزم ندانستند كه تهمت عدم‌اعتقاد به ولايت فقيه را به كسي كه بازوي پرتوان ولي فقيه در تمام 30 سال بعد از پيروزي انقلاب اسلامي بوده و هست و در دوران قبل از پيروزي انقلاب نيز تمام عمر خود را صرف حاكم شدن ولايت فقيه كرده نبايد با ديدن يك جمله مخدوش در يك كتاب يا يك نقل قول ناقص وارد كرد و به صحنه جامعه و افكار عمومي كشاند.

اصلاح‌طلبان، نااميد از يافتن راه‌حل

روزنامه كيهان در سرمقاله امروز خود مي‌نويسد: مشخصه اصلي انتخابات مجلس هشتم براي اصلاح‌طلبان اين بود كه اولا با وجود مشاركت بالاي مردم، آراء جز به مقداري بسيار اندك به جانب آنها ميل نكرد و ثانيا، براي نخستين بار نظام سياسي به آن دسته معدود از اصلاح‌طلبان كه سوابق آنها نشان مي‌داد درصورت ورود به حاكميت نقض چارچوب‌هاي اساسي آن را در دستور كار خود قرار خواهند داد اجازه حضور در رقابت نداد. اصلاح‌طلبان اكنون به فكر افتاده‌اند كه بايد اين هر دو مشكل را چاره كنند. راه حلي كه براي مشكل عدم‌اقبال مردمي يافته‌اند اين است كه چهره‌اي چون محمد خاتمي را راضي به حضور در انتخابات بكنند. پيش روي تلاش‌ها براي راضي كردن خاتمي به حضور در انتخابات 2 مشكل وجود دارد. اول اينكه نزديكان خاتمي ظاهرا عقيده دارند بي‌رغبتي راي دهندگان در انتخابات مجلس هشتم به فهرستي كه نام او در صدر آن قرار داشت علامتي است از اينكه حساب كردن روي راي بالاي او در ميان مردم تا حدودي خيال‌پردازي است و آدم عاقل در رقابتي كه باخت در آن از پيش محرز است شركت نمي‌كند.

دومين مشكل هم اين است كه خاتمي به حمايت يكپارچه اصلاح‌طلبان از خود مطمئن نيست و علاوه بر اينكه احزابي نظير كارگزاران و اعتماد ملي بازي خاص خود را در انتخابات آينده تعقيب مي‌كنند، حتي حزب مشاركت هم در حمايت از خاتمي يكدل نيست و افرادي مانند محمدرضا عارف از هم اكنون علاقه‌مندي خود را به حضور در رقابت اعلام كرده‌اند. هنوز معلوم نيست اصلاح‌طلبان براي حل اين دو مشكل راهي خواهند يافت يا نه؛ ولي حتي با فرض حل آنها باز هم در اين باره كه مسئله اساسي رويگرداني مردم از اصلاح‌طلبان حل شده باشد محل ترديد جدي است. مسئله اصلي اين است كه مردم وقتي اصلاح‌طلبان در صحنه باشند به آنها راي نمي‌دهند و وقتي در صحنه نباشند به رهنمودهاي آنها توجهي نمي‌كنند و اين مسئله چه خاتمي در صحنه باشد و چه نباشد و چه اصلاح‌طلبان يكپارچه از او حمايت بكنند و چه نكنند تا زماني كه اصلاح‌طلبان اساسا در راهبرد سياسي خويش بازنگري نكنند حل نخواهد شد.

عزل و نصب‌هاي بي‌هدف

روزنامه مردمسالاري در سرمقاله امروز خود آورده است: بركناري وزير كشور علاوه بر مسئله عزل و نصب‌هاي بي‌هدف كه هرازگاهي در كابينه دولت نهم رخ مي‌دهد، مسئله ديگري را مدنظر منتقدان قرار داده است و آن انتخاب زمان بركناري ايشان بود كه موجب مي‌شود سرپرست وزارت كشور به جاي وزير به مجلس هشتم گزارش انتخابات را ارائه دهد. اين مسئله را نبايد با چالش‌هاي اخير مجلس و رئيس دولت مرتبط دانست چرا كه اقدامات گذشته دولت نهم نشان داده است در تصميماتش به‌دنبال هدف معيني نمي‌گردد. اين سرمقاله مي‌افزايد: عملكردهاي پورمحمدي هم در وزارت كشور چندان قابل دفاع نيست زيرا ايشان در جريان انتخابات نقش فعالي نداشتند و بيشتر اقدامات اجرايي انتخابات را گروه‌هاي ديگري بر عهده داشتند و اكنون هم همان گروه گزارشي از عملكردشان تنظيم خواهند كرد و چندان تفاوتي هم نمي‌كند كه چه كسي اين گزارش را در مجلس قرائت كند. در دولت احمدي‌نژاد تاكنون آنقدر اقدامات و تصميمات بدون دليل گرفته شده است كه بعيد به‌نظر مي‌رسد بركناري وزير كشور در اين مقطع زماني با انگيزه يا هدف خاصي صورت گرفته باشد.

اهميت روابط ايران و آفريقا

روزنامه سياست روز در مقاله‌اي به روابط ايران و آفريقا پرداخته و نوشته است: بسياري از كشورهاي آفريقايي در حوزه كشورهاي اسلامي هستند كه متاسفانه به دليل سياست‌هاي مغرضانه قدرت‌هاي بزرگ از نظرها پنهان مانده و مورد استثمار قرار گرفته‌اند. باتوجه به سياست كشورمان مبني بر گسترش روابط با كشورهاي اسلامي و حمايت از آنها براي اتحاد جهان اسلام، توسعه روابط ايران و آفريقا امري الزام‌آور است كه مي‌تواند به ساير كشورهاي اسلامي ارتقا يابد.اين روزنامه مي‌افزايد: قاره آفريقا به رغم فقر و عقب‌ماندگي كه از سوي قدرت‌هاي بزرگ بر اين قاره تحميل گرديده از جايگاه اقتصادي ويژه‌اي در عرصه بين‌الملل برخوردار است به گونه‌اي كه قدرت‌هاي بزرگ در لواي سانسورهاي خبري براي توسعه نفوذشان در اين قاره فعاليت مي‌كنند.

باتوجه به اشتراكات ديني، برخورداري ايران و كشورهاي آفريقايي از منابع غني و بكر براي توسعه اقتصادي، گرايش طرفين به توسعه و پيشرفت و... توسعه روابط ايران و آفريقا در بعد اقتصادي مي‌تواند در حوزه‌هاي مختلف توسعه يابد. اين فعاليت‌ها مي‌تواند ايران را در جمع بازيگران بزرگ عرصه بين‌الملل در حوزه سياسي و اقتصادي وارد سازد. در همين حال باتوجه به برخورداري ايران و كشورهاي آفريقايي از منابع عظيم انرژي، همكاري‌هاي طرفين مي‌تواند نفت را به ابزاري براي مقابله با سياست‌هاي قدرت‌هاي بزرگ و جلوگيري از انحصار طلبي آنها مبدل سازد.

شاقول براي سنجش مجلس هفتم

روزنامه اعتمادملي در سرمقاله امروز خود مي‌نويسد: داستان استيضاح يك وزير موسوم به وزير بازرگاني به شاقولي براي عملكرد 4 ساله يكي از ضعيف‌ترين دوره‌هاي مجلس جمهوري اسلامي ايران بدل شده است. يك روز، نامه استيضاح امضا مي‌شود آنگاه شبانگاهي امضاها پس گرفته مي‌شود. ديگر روزي امضاهاي ديگر از راه مي‌رسد و اينك در پايان، بار ديگر داستان استيضاح با پادرمياني بخشي از هيات رئيسه در تعليق قرار مي‌گيرد. نمايندگان مجلس هفتم تا كمتر از يك هفته ديگر بخشي از تاريخ خواهند شد، اما به نظر مي‌رسد در صفحات آينده تاريخ آنها از همان آغاز پذيرفته بودند نه مصدق باشند و نه مدرس. گويا آنها مي‌خواهند فراموش شوند.

لزوم جبران كاهش ارزش سپرده‌ها

روزنامه ايران در سرمقاله اقتصادي خود آورده است:براساس آمار و اطلاعات رسمي در كشور ما در سي سال گذشته ارزش پول در هر سال به‌طور متوسط نزديك به بيست درصد كاهش يافته است. معناي اين سخن آن است كه قدرت خريد يك اسكناس ۱۰ هزار ريالي در حال حاضر برابر با قدرت خريد ۴۲ ريال در سي سال پيش است. كاهش ارزش پول در همه پرداخت‌ها و دريافت‌هايي كه به‌صورت مدت دار صورت مي‌گيرد مي‌تواند موجب زيان رساني به يك طرف مبادله شود. به‌عنوان يك مثال روشن بازپرداخت يك بدهي (يا قرض) يك ميليون توماني كه در سال ۱۳۵۷ صورت گرفته اگر با همان مقدار اسمي در سال ۱۳۸۷ پرداخت شود [با فرض ۲۰ درصد تورم سالانه] از لحاظ قدرت خريد معادل يك دويست وسي وهفتم آن خواهد بود. برعموم روشن است كه با يك ميليون تومان در آن سال اگر مي‌شد يك واحد مسكوني كوچك خريد، با همان مبلغ اسمي در حال حاضر نمي‌توان حتي يك متر از آن واحد مسكوني را خريداري كرد.

سؤال اساسي اين است كه آيا عقل و منطق مي‌پسندد كه در بازپرداخت اين قرض يا بدهي به همان مبلغ اسمي اكتفا كنيم آيا با پرداخت همان مبلغ اسمي اداي دين صورت گرفته است؟ كساني كه به سؤال مذكور پاسخ منفي داده‌اند، بحث لزوم جبران كاهش ارزش پول در مبادلات را مطرح كرده‌اند.اين مقاله مي‌افزايد: در شرايط تورمي انگيزه سپرده گذاران براي سپردن سرمايه‌هاي خود نزد بانك‌ها به شدت كاهش مي‌يابد خصوصاً در قرض اين مسئله بيشتر مصداق دارد و اين چيزي نيست كه از ديد اهل نظر پوشيده باشد. زيرا قرض دهنده خواهان دريافت اصل پول خود است و اصل پول او از ديدگاه عرف چيزي كمتر از قدرت خريد اوست. در شرايط تورمي كه قدرت خريد او به شدت كاهش مي‌يابد حاضر به قرض دادن نيست بنابراين به‌نظر مي‌رسد براي رعايت عدالت و جلوگيري از اجحاف به سپرده گذاران و تشويق آنها براي سپردن سرمايه خود به بانك‌ها و لزوم كاهش نقدينگي براي كنترل تورم بحث جبران كاهش قدرت خريد پول
سپرده گذاران خصوصاً در سپرده‌هاي قرض الحسنه امري جدي و حياتي باشد.

تكذيب گزارش قصد حمله به ايران

برخي مطبوعات آمريكايي نوشتند:كاخ سفيد روز سه‌شنبه گزارش منتشره در اسرائيل را داير بر اينكه جورج بوش قصد دارد پيش از پايان دوره رياست‌جمهوري‌اش به ايران حمله كند تكذيب كرده است.وب‌سايت روزنامه اورشليم پست مه نوشت: راديو ارتش روز سه‌شنبه به نقل از مقام‌ها در اورشليم (بيت‌المقدس) گفت كه جورج دبليو بوش رئيس‌جمهور آمريكا قصد دارد در ماه‌هاي آتي، پيش از پايان دوره حكومتش، به ايران حمله كند. اين روزنامه در ادامه نوشت: اين مقام ادعا كرد كه يك عضو ارشد گروه همراهان رئيس‌جمهور در جريان ملاقاتي محرمانه گفت: آقاي بوش و معاونش ديك چني بر اين نظر هستند كه اقدام نظامي ضروري است. دانا پرينو، سخنگوي كاخ سفيد، در بيانيه اي گفت: مقاله شماره امروز اورشليم پست درباره موضع رئيس‌جمهور در مورد ايران كه از منابعي ناشناس نقل قول مي‌كند، ارزش كاغذي كه روي آن چاپ شده است را ندارد. وي افزود: اجازه دهيد با تاكيد مجدد بر سياست دولت به آن واكنش نشان دهم: ما، همراه با متحدان بين المللي خود كه خواستار صلح در خاورميانه هستند، با بلندپروازي‌هاي اتمي ايران براي دستيابي به سلاح اتمي مخالفيم.

به اين منظور، براي وارد كردن فشار شديد ديپلماتيك و اقتصادي بر ايراني‌ها تلاش مي‌كنيم تا آنها را قانع كنيم رفتار خود را عوض كنند و برنامه غني‌سازي اورانيوم را متوقف كنند. وي گفت كه رئيس‌جمهور آمريكا هرگز نبايد هيچ گزينه‌اي را كنار بگذارد، اما شيوه و اقداماتي كه براي رسيدگي به اين مسئله براي ما ارجحيت دارد، همچنان همان توسل به ابزارهاي صلح آميز ديپلماتيك است. در اين زمينه هيچ چيزي عوض نشده است. اورشليم پست در گزارش خود نوشت كه ترديد رابرت گيتس وزير دفاع و كاندوليزا رايس وزير خارجه مانع تصميم دولت براي دست زدن به چنين حمله‌اي به ايران شده است. بوش گفت: اگر ما به اصلي‌ترين حامي تروريسم در جهان اجازه دهيم كه به مرگبارترين سلاح جهان دست پيدا كند، به نسل‌هاي آينده خيانتي نابخشودني كرده‌ايم.

تاريخ درج: 1 خرداد 1387 ساعت 11:29 تاريخ تاييد: 1 خرداد 1387 ساعت 14:10 تاريخ به روز رساني: 1 خرداد 1387 ساعت 14:09
 چهارشنبه 1 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 276]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن