تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه اگر مردم آثار آن را مى دانستند، به جهت حريص بودن به خير و بركتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820795564




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

توليد كوچك‌ترين كليد نوري توسط محققان آي‌بي‌ام


واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: توليد كوچك‌ترين كليد نوري توسط محققان آي‌بي‌ام
تهران-خبرگزاري ايسكانيوز: محققان آي‌بي‌ام كوچك‌ترين كليد نانوفتونيكي را كه تا به امروز ساخته شده است، توليد كردند.
به گزارش روز چهارشنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" اين ابزار مبتني بر يك ساختار موجبر اُپتيكي نوسانگر مزدوج است كه امكان اتصالات اُپتيكي روي تراشه را فراهم مي‌آورد. اين كار يك گام اصلي ديگر به سمت ايجاد ابزارهاي فوتونيكي اَبَرفشرده و محاسبات تمام‌نوري است.
فنگنيان ژيا يكي از اعضاي اين گزوه پژوهشي گفت: بسياري از كليدهاي امروزي هنوز هم مسير الكترون‌ها را باز و بسته مي‌كنند. با در نشر گرفتن تقاضاي روزافزون حافظه‌هاي با چگالي بالا و پردازنده‌هاي سريع، ابزارهاي فتونيكي نانومقياس آينده بايد مسير فوتون‌ها را باز و بسته كنند.
اين ابزار جديد از سيم‌هاي فتونيكي سيليكوني نانومقياس ساخته شده‌اند (450 در 220 نانومتر) و مبتني بر يك موجبر نوسانگر كوپل شده (CROW) هستند. اين موجبر يك ساختار فتونيكي تناوبي است كه از پنج نوسانگر مزدوج تشكيل شده است. چنين ساختاري يك شكاف فتونيكي دارد كه نوري با طول موج مشخص از آن عبور كرده و نورهايي با طول موج‌هاي ديگر از آن منعكس مي‌شوند.
ژيا گفت: اين كليد از طريق به زدن ويژگي‌هاي نوري يكي از نوسانگرها تغيير حالت مي‌دهد. در اين حالت باند عبوري در حالت «روشن» حذف شده و نور منعكس مي‌شود.
به گزارش ايسكانيوز به نقل از نانو، اين كليد همچنين نسبت به تغييرات دما تا مثبت يا منفي 15 درجه سانتي‌گراد حساسيت ندارد، زيرا ساختار CROW يك باند عبوري بزرگ و مسطح (در محدوده 350 گيگاهرتز) دارد.
اين يعني تغييرات دمايي باند عبوري را تنها به ميزان كمي جابه‌جا كرده و زماني كه كليد در حالت خاموش قرار دارد، سيگنال نوري دست نخورده باقي مي‌ماند. اين عدم حساسيت به تغييرات دمايي در محيط‌هاي واقعي روي تراشه بسيار مهم خواهد بود.
اين كليد در مدت زمان كمتر از 2 نانوثانيه عمل كرده و نرخ خطاي آن كمتر از 12- 10 مي‌باشد.
بنا بر گفته اين گروه پژوهشي يكي از كاربردهاي بالقوه اين ابزار، شبكه‌هاي نوري روي تراشه براي پردازنده‌هاي رايانه چندهسته‌اي است.
ژيا در ادامه توضيح داد: مي‌توان از اين كليد براي مسيردهي سيگنال‌هاي نوري بسيار سريع ميان هسته‌ها استفاده كرد.استفاده از فوتون به جاي الكترون براي ايجاد ارتباط ميان هسته‌هاي مختلف يك پردازنده رايانه‌اي، فرصت‌هاي زيادي ايجاد مي‌كند، اما چالش‌هاي زيادي را نيز شامل مي‌شود.
در حال حاضر گروه پژوهشي آي‌بي‌ام در حال توسعه ابزارهاي فتونيكي سيليكوني ديگري مي‌باشند كه براي شبكه‌هاي نوري روي تراشه مورد نياز هستند. آنها همچنين در حال يكپارچه‌سازي اين ابزارها با مدارات CMOS مي‌باشند.
نتايج اين كار پژوهشي در مجله Nature Photonics منتشر شده است./د/184/110
 چهارشنبه 1 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[مشاهده در: www.iscanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 275]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن