واضح آرشیو وب فارسی:موج: رييس بنياد حفظ آثار و نشر و ارزيابي دفاع مقدس:از برخي دستگاه هاي دفاع مقدس گله مند هستم
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد فرهنگ رييس بنياد حفظ آثار و نشر و ارزيابي دفاع مقدس گفت: متأسفانه برخي از دستگاه هاي دفاع مقدس و فرهنگي كشور اطلاعات و اسناد مربوط به هشت سال دفاع مقدس را نگه داشته و در اختيار محققان، پژوهشگران و دانشجويان قرار نمي دهند.
به گزارش خبرنگار موج، ميرفيصل باقرزاده در مراسم افتتاح بخش تخصصي كتب دفاع مقدس كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران و رونمايي از نسخه چاپي و الكترونيكي سه جلد از مجموعه 16 جلدي كتاب جنگ ايران و عراق از نگاه مطبوعات جهان با بيان اين مطلب اظهار داشت: معتقدم انديشيدن نياز به دومرحله دارد؛ نيت حق و حمايت از حق
وي افزود: در هشت سال دفاع مقدس انديشه بلند اسلامي ايران با دفاع جانانه تثبيت شد و درحال حاضر ما مرحله حمايت از انديشه را برعهده گرفتيم و بايد از دستاوردهاي فرهنگي دفاع مقدس دفاع كنيم.
رييس بنياد حفظ آثار نشر و ارزيابي دفاع مقدس تصريح كرد: حفظ دستاوردهاي فرهنگي دفاع مقدس كار بسيار سخت و دشواري بوده كه مستلزم فرآيند سه حوزه زايش، تبليغ و عرضه آثار فرهنگي است.
وي عنوان كرد: در زايش مسأله گردآوري بانك اطلاعات و اسناد منطقه اي مطرح بوده كه براي توليد آثار برجسته فرهنگي است.
باقرزاده اظهار داشت: دركنار بحث زايش كه مقدمه فرآيند است، فعاليت هايي را ساماندهي كرده ايم و درواقع همه تلاش مي كنند تا آثاري را گردآوري كنند و در ذخيره و بانك اطلاعاتي خود سيانت كنند.
وي افزود: متأسفانه ما شاهد يك اشكال مبني بر منجمدسازي اطلاعات هستيم كه برخي از دستگاه هاي فرهنگي و دفاع مقدس به جاي آن كه آثار و مدارك و اسناد با ارزش خود را تبديل به يك اثر كرده و منتشر كنند، گرفتار يك مشكل و آن هم منجمدسازي است.
رييس بنياد حفظ آثار و نشر و ارزيابي دفاع مقدس تصريح كرد: از برخي دستگاه ها گله مند هستند كه حوزه اطلاعات و آرشيوي نخست وزيري سابق كه بخشي از اسناد در آن وجود دارد، منجمد شده و در اختيار محققان قرار نمي گيرد.
وي افزود: آثار به همت پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس بنياد در طول سه سال اخير از داخل بانك اطلاعات بنياد استخراج شده و مجموعه اي از روزنامه ها منتشر شده را گردآوري كرده و به صورت سه جلد كتاب درآمده است.
باقرزاده تصريح كرد: رجوع به اسناد براي دانشجويان نظامي و غيرنظامي ضرورت دارد و بايد توجه كنيم كه جوانان اين كتاب ها را مطالعه كنند و در كنار مطالعه تجزيه و تحليل داشته باشند.
وي عنوان كرد: اين سه جلد كتاب حاوي 900 عنوان كتاب است.
در پايان احمد جنتي محب رييس مركز ملي اسناد و كتابخانه دفاع مقدس تصريح كرد: با مشاركت و كمك همه سازمان ها 700 هزار برگ از آثار دفاع مقدس جمع آوري كرده ايم كه 300 هزار برك سند مكتوب است و در نهايت در 16 بانك اطلاعاتي جمع آوري شده است.
وي افزود: كتابخانه دفاع مقدس حاوي 8 هزار عنوان كتاب دفاع مقدس و 20 هزار جلد كتاب به زبان فارس، لاتين و عربي است.
رييس مركز ملي اسناد و كتابخانه دفاع مقدس تصريح كرد: در اين كتابخانه تعدادي مقالات، پايان نامه هاي دانشجويي، سي دي، عكس و ... قابل ارائه است.
وي عنوان كرد: همچنين 35 هزار عنوان كتاب از بريده جرايد دوران دفاع مقدس گردآوري شده است.
جنتي محب تأكيد كرد: 35 هزار عنوان كتاب در قالب 50 جلد كتاب 500 صفحه اي در شمارگان 2 هزار جلد است كه از اين ميان امسال 16 جلد آن آماده مي شود.
وي تصريح كرد: همچنين براي اولين بار نسخه الكترونيكي را ضميمه اين كتاب ها قرار داديم.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 418]