واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: فتح خرمشهر ياد آور رشادتهاي رزمندگان دلير اسلام در دفاع از وطن
داخلي. اجتماعي. دفاع مقدس. س. م خرداد.
"توجه فرماييد، توجه فرماييد، خرمشهر شهر خون آزاد شد."
با شنيدن اين خبر از راديو آحاد مختلف مردم از اعم از پير و جوان و نوجوان مسرور از فتح خرمشهر توسط رزمندگان سلحشور اسلام، به خيابانها آمدند و با توزيع نقل، شربت و شيريني اين رويداد غرورآفرين ملي را گرامي داشتند.
آري فتح خرمشهر مساله سادهاي نبود كه بتوان به راحتي از كنار آن گذشت. خرمشهر كه بعد از اشغال توسط مزدوران بعثي به خونين شهر تبديل شده بود بعد از ۵۷۵روز مقاومت و با رشادتهاي دليرمردان لشگر اسلام از يوغ دشمن زبون رهايي يافت و با فتح آن تمام معادلات نظامي صدام در منطقه بر هم خود.
وجب وجب خاك و خيابانهاي خرمشهر قهرمان دلاورمرديهاي قهرمانان ايران زمين را از ياد نبرده، آنان كه از ماههاي آغازين جنگ تحميلي با تجهيزات بسيار اندك در برابر دشمن تا بن دندان مسلح رشادتها آفريدند.
آري خرمشهر هنوز هم ياد مجاهدتهاي قهرمانانه شهيد محمد جهانآرا فرمانده سپاه اين شهر و نيروهاي اندك وي را كه با تجهيزات نظامي بسيار كم و حتي با بمبهاي دست ساز در برابر نيروهاي بعثي مقاومت كردند و تفسير بسيار زيبايي از رشادت و مردانگي را آفريدند، از ياد نبرده است.
بعد از عمليات فتحالمبين، مهمترين خبر خوش و عيدي براي مردم ايران پيروزيهاي جديد رزمندگان در آزادي مناطق اشغال شده توسط دشمن بود لذا فرماندهان سپاه و ارتش عمليات بيتالمقدس را طراحي كردند.
مهمترين اهداف عمليات بيتالمقدس "انهدام نيروهاي دشمن حداقل به استعداد بالغ بر دو لشگر، آزادسازي خرمشهر، هويزه و پادگان حميد، آزادسازي حدود شش هزار كيلومتر از خاك كشورمان و خارج كردن شهرهاي اهواز، حميديه و سوسنگرد از برد توپخانه دوربرد دشمن" بود.
نهم ارديبشهت ماه سال ۳۰ ،۱۳۶۱دقيقه بامداد ناگهان صداي فرماندهان قرارگاه كربلا در بيسيم به همه يگانهاي عملياتي طنينانداز شد.
"بسماللهالرحمنالرحيم، اذا جاء نصرالله و الفتح و رايتالناس...
از قرارگاه مركزي كربلا به تمامي يگانهاي عملياتي يا عليبن ابيطالب(ع) يا عليبن ابيطالب(ع) به حول و قوه الهي به پيش."
با صدور اين فرمان توسط محسن رضايي و شهيد صياد شيرازي فرماندهان وقت سپاه و نيروي زميني ارتش، عمليات بيتالمقدس براي آزادسازي خرمشهر قهرمان آغاز شد.
در ۲۵دقيقه اول عمليات، تيپ ۲۵كربلا نخستين يگاني بود كه با دشمن درگير شد و تا ساعت ۳بامداد همه يگانهاي عملياتي در مواضع مورد نظر نبرد خود را با دشمن شروع كردند و تيپهاي ۴۱ثارالله و بيتالمقدس از رودخانه كرخه نور گذشتند.
نيروهاي قرارگاه فتح بعد از عبور از اين رودخانه در غرب كارون به انهدام يگانهاي دشمن پرداختند و به سرعت خود را به جاده اهواز، خرمشهر رساندند و در روز اول عمليات، رزمندگان اسلام ۸۰۰كيلومتر مناطق اشغالي را در غرب كارون به تصرف در آوردند.
ساعت ۱۱/۳۰دقيقه ۱۶ارديبشهت ماه سال ۱۳۶۱مرحله دوم اين عمليات آغاز شد و نيروهاي قرارگاه فتح با خيز جانانه خود را به دژ مرزي رساندند حالا ديگر شهر مهم بصره پيش روي رزمندگان اسلام بود و با آغاز مرحله دوم عمليات نيروهاي عراقي از جبهه شمالي عقبنشيني گستردهاي را آغاز كردند.
در مجموع طي دو مرحله عمليات پنج هزار كيلومتر از مناطق اشغالي از يوغ دشمن بعثي رهايي يافت و علاوه بر كشته و زخمي شدن تعداد زيادي از نيروهاي بعثي، ۹هزار و ۷۵نفر از آنان به اسارت درآمدند.
۱۹ارديبشهت ماه مرحله سوم عمليات شروع شد و به دنبال آن اول خرداد ماه نيز مرحله چهارم و پاياني عمليات بيتالمقدس با رمز يا "محمدبن عبدالله" آغاز شد و نيروهاي خودي بعد از درگيري شديد با دشمن توانستند خود را به پليس راه خرمشهر برسانند.
با طلوع خورشيد بامداد سوم خرداد ۱۳۶۱حلقه محاصره خرمشهر توسط نيروهاي ايراني تنگتر شد و در اين لحظات شهر خرمشهر بعد از ۵۷۵روز اشغال توسط دشمن بعثي مانند پرندهاي براي آزادي بال بال ميزد.
در ساعات پاياني فتح خرمشهر، بالگرد هوانيروز ارتش كه براي بررسي وضعيت در آسمان خرمشهر به پرواز درآمده بود از طريق بيسيم اين مطلب را مخابره كرد: اكثر خيابانهاي خرمشهر مملو از نيروهاي بعثي است كه دستهايشان را بر سر گذاشته و خواستار تسليم شدن هستند.
هنوز هم فرماندهان بعثي به نيروهاي خود وعدههاي دروغين ميدادند كه مقاومت كنيد، نيروهاي پشتيباني در راه است و هر كدام از افرادي كه فرار كنند به جوخه اعدام سپرده ميشوند، غافل از اينكه اكثر نيروهايشان در اين عمليات كشته شده و يا به اسارت درآمده بودند.
نخستين يگانهاي ايراني ساعت ۱۳روز سوم خرداد ماه ۱۳۶۱وارد شهر خرمشهر شدند و خرمشهر قهرمان و اين سرزمين زخم خورده از شقاوت بعثيون بعد از ۱۹ماه مقاومت جانانه طعم آزادي را چشيد و رزمندگان اسلام بعد از فتح خرمشهر خود را براي اقامه نماز شكر به مسجدجامع آن رساندند.
دشمن بعثي در اين عمليات خسارتهاي بسيار زيادي متحمل شد و حتي سپاه چهارم عراق چنان تار و مار شد كه مدتها زمان لازم بود كه دوباره خود را بازسازي كند و ۱۹هزار نفر از آنان به اسارت درآمدند.ك/۴
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 378]