واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: حداد عادل: قرائت گزارش تحقيق و تفحص از قوه قضاييه ضروري بود
جام جم آنلاين: رييس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به اعتراض جمعي از نمايندگان نسبت به قرائت گزارش تحقيق و تفحص از قوه قضاييه در صحن علني مجلس گفت: قرائت اين گزارش براي اقتدار و جايگاه مجلس شوراي اسلامي ضروري بود.
به گزارش ايرنا، اسماعيل جبارزاده نماينده تبريز در اعتراض به قرائت گزارش تحقيق و تفحص از قوه قضاييه گفت كه اين گزارش بايد در كميسيون حقوقي و قضايي خوانده و به تصويب مي رسيد و تا ديروز اين گزارش در كميسيون به تصويب نرسيده بود.
وي با اشاره به اين كه اين گزارش در چاپ دستورات هفتگي مجلس نيز درج نشده است گفت: براساس آيين نامه مدت انجام يك تحقيق و تفحص 6 ماه است كه در صورت تمام نشدن حداكثر تا 6 ماه ديگر قابل تمديد است.
جبارزاده تاكيد كرد: در خواست تحقيق و تفحص از قوه قضاييه 27/10/83 به تصويب مجلس رسيده است و با احتساب دو دوره 6 ماهه بايد حداكثر تا 27/10/84 انجام مي شد كه اين اقدام خلاق آيين نامه است.
وي افزود: منطقي نيست تحقيق و تفحص در 6 ماه صورت بگيرد اما تهيه گزارش آن 3 سال به طول انجامد.
حدادعادل در پاسخ با تاكيد بر ضرورت قرائت گزارش تحقيق و تفحص از قوه قضاييه در صحن علني مجلس گفت: موضوع اين گزارش در 27/10/83 مطرح شد در حالي كه قبل از آن تحقيق و تفحص از كل يك قوه سابقه نداشت.
وي تصريح كرد: مسوولان قوه قضاييه از ابتدا به اين موضوع با چشم شك و ترديد نگاه كردند و رييس محترم قوه قضاييه اين اقدام مجلس را غير قانوني مي دانست اما پس از بحث هاي زياد موضوع مورد قبول قرار گرفت.
حدادعادل تصريح كرد: محدوديت اين تحقيق و تفحص مربوط به بخش امور قضايي بود كه مورد تاييد هم قرار گرفت اما در نهايت كار آغاز اين تحقيق و تفحص يك سال به طول انجاميد.
رييس مجلس خاطرنشان كرد: مدت زمان انجام تحقيق و تفحص در واقع منطبق با آيين نامه است و تنها به دليل برخي مشكلات كار با يك سال تاخير آغاز شد.
حدادعادل تاكيد كرد: با توجه به اين كه قوه قضاييه آنطور كه بايد و شايد با اين گروه همكاري نكرد تصور شد اطلاعات امكان دارد دقيق نباشد و ما نيز اصرار داشتيم كه مطلبي خلاف واقع گفته نشود بنابراين من از همه خواستم كه مطالب را با حوصله گوش كنند و اگر مطلب خلافي درج شده است حذف شود.
رييس مجلس با تاكيد بر اين كه ما قصد تضعيف قوه قضاييه را نداريم، گفت: آقاي ابوترابي نايب رييس دوم مجلس را مامور كردم كه در اين موضوع وارد شود، وي نيز با مراجعات مكرر به كميسيون حقوقي و قضايي سعي كرد به طور دقيق كارها صورت گيرد.
حداد عادل تاكيد كرد: اين گزارش بيش از بقيه گزارش ها در جامعه مطرح شده است و خواندن آن براي اقتدار و جايگاه مجلس ضروري بود.
وي گفت: مجلس قصد تخلف از آيين نامه يا تضعيف قوه قضاييه را ندارد اما خواندن اين گزارش به سود مردم است.
پس از سخنان رييس مجلس محمدتقي محصل همداني رييس كميسيون حقوقي و قضايي مجلس نيز در تذكري نسبت به قرائت اين گزارش در صحن علني مجلس اعتراض كرد و گفت كه گزارش تهيه شده از قوه قضاييه مسير قانوني خود را طي نكرده است.
وي تصريح كرد: پس از كامل شدن گزارش تحقيق و تفحص اين گزارش بايد در كميسيون مشترك قرائت مي شد و زماني كه بخشي از آن قرائت شد مورد اعتراض برخي از اعضاي كميته تحقيق و تفحص قرار گرفت و رسما اعلام شد كه ما به واسطه اعتماد به برخي دوستان گزارش را امضا كرديم.
محصل همداني تصريح كرد: قرار شد بخش امور قضايي گزارش به مخبر كميسيون حقوقي و قضايي داده شود و وي نيز پس از قرائت اين بخش آن را قابل قرائت در مجلس ندانست و در نهايت موضوع در 12 صفحه خلاصه شد اما باز هم امور قضايي در آن وارد شده بود.
رييس كميسيون حقوقي و قضايي مجلس گفت: اصلاحات مورد نياز در گزارش نهايي اعمال نشده و حذفيات از گزارش خارج نشده است كه بنده طي نامه اي به رييس مجلس اعتراض خود را نسبت به اين امر اعلام كردم.
حدادعادل در پاسخ به محصل همداني گفت: اين طبيعي است كه وقتي گزارشي قرائت مي شود عده اي با آن موافق و عده اي مخالف هستند.
وي افزود: ممكن است رييس و مخبر كميسيون با بخش هايي از گزارش مخالف باشند كه اين مانع تصويب نمي شود و اگر گزارش به تصويب اكثريت اعضاي كميسيون برسد قانوني است.
وي گفت: رييس كميسيون حقوقي و قضايي يك بار اين گزارش را امضا كرده است و نمي توان گفت كه من نخوانده گزارش را امضا كرده ام علاوه بر اين با خواندن يك گزارش دنيا به پايان نمي رسد.
رييس مجلس گفت: گزارش تحقيق و تفحص از قوه قضاييه به تصويب كميسيون حقوقي و قضايي رسيده است و برخي از اعضاي كميسيون در مقابل مخالفان تاكيد دارند كه گزارش بايد قرائت شود.
پس از اين اظهارات محمد دهقان مخبر كميسيون حقوقي و قضايي به قرائت گزارش تحقيق و تفحص از قوه قضاييه پرداخت كه جمعي از نمايندگان در اعتراض به اين موضوع صحن علني مجلس را ترك كردند.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 369]