واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ستون از چهار گوشه جهان
خروج ماهاتير محمد از حزب حاكم
اعتماد ملي: نخستوزير سابق مالزي ماهاتير محمد پس از 22 سال حضور در حزب حاكم اين كشور روز گذشته كنارهگيري رسمي خود از حضور در اين حزب را اعلام كرد. ماهاتير محمد همزمان با اعلام رسمي خروج از سازمان ملي مالاييهاي متحد از ساير همحزبيهاي خود نيز خواست كه به تبعيت از وي همين كار را انجام دهند. خروج سران سابقهدار حزب ميتواند بر قدرت اين حزب اثر گذاشته و اوضاع سياسي اين كشور را بر هم بزند. نخستوزيري سابق مالزي تا سال 2003 رهبري سازمان ملي مالاييهاي متحد را برعهده داشت. ماهاتير محمد خطاب به خبرنگاران اعلام كرد كه تنها زماني به سازمان بازميگردد كه عبدالله احمدبداوي نخستوزيري فعلي از سمت خود كنارهگيري كرده باشد. ماهاتير 82 ساله اعلام كرده است كه به بزرگترين حزب حاضر در ائتلاف حاكم باز نخواهد گشت مگر آنكه بداوي 68 ساله از سمت رياست اين حزب كنارهگيري كند. ماهاتير محمد در جريان اعلام خروج از حزب مدعي شد كه بداوي از زمان انتخاب به عنوان نخستوزير مالزي در ماه مارس ميلادي كشور را به سمت گردابي مهلك راهنما شده است. نخستوزيري سابق اين كشور براي چندمين بار خواهان استعفاي بداوي شد. خروج ماهاتير محمد از حزب حاكم كه در طول 50 سال گذشته بر اريكه قدرت در مالزي تكيه زده بودند، ميتواند به اپوزيسيون اين كشور كمك شاياني كند. رهبري اپوزيسيون مخالف حاكميت در مالزي را معاون سابق نخستوزيري انور ابراهيم برعهده دارد. ماهاتير محمد در بخشي از سخنانش از همحزبيهاي خود خواست كه به نشانه اعتراض به بيكفايتي بداوي استعفاي خود از حزب را اعلام كنند اما به هيچوجه به عضويت اپوزيسيون درنيايند. پس از اينكه ائتلاف حاكم به رهبري عبدالله احمدبداوي در انتخابات عمومي در ماه مارس به شدت شكست خورد، ماهاتير محمد فشارها را بر نخستوزير مالزي افزايش داد.
اپوزيسيون زيمبابوه:
در دور دوم موگابه را دفن ميكنيم
اپوزيسيون اصلي زيمبابوه وعده داد تا در دور دوم انتخابات رياستجمهوري در ماه ژوئن، رابرت موگابه را دفن كند. آنها همچنين خواستند روند كنترل نتايج انتخابات در دسترس رسانهها قرار گيرد.
به گزارش رويتر، جنبش تغييرات دموكراتيك () MDC، فعاليتهاي انتخاباتي خود را در آستانه دور دوم انتخابات رياستجمهوري كه در 27 ژوئن 77 تير) برگزار خواهد شد، در غياب مورگان چانگيراي رهبر خود آغاز كرد. چانگيراي بازگشت خود را به زيمبابوه پس از آنكه حزب وي متوجه طرحي براي كشتن او شد، به تاخير انداخت. توكوزاني خوپه، معاون رئيس حزب جنبش تغييرات دموكراتيك، در جمع 10 هزار هوادار اين جنبش در بولاوايو دومين شهر زيمبابوه، اعلام كرد كه اپوزيسيون اين بار با اختلاف بيشتري بر رابرت موگابه رئيسجمهور 84 ساله اين كشور پيروز خواهد شد. خوپه به هواداران حزب گفت: ما تصميم گرفتيم تا در دور دوم شركت كنيم و به مردم زيمبابوه فرصتي ديگر دهيم تا ديكتاتوري را از اين كشور بيرون كنند. ما هماكنون پيشبيني ميكنيم رابرت موگابه هيچ رايي به دست نخواهد آورد. وي افزود: ما بايد ضربه نهايي را به موگابه وارد كنيم. ما در 27 ژوئن مراسم خاكسپاري حزب را برگزار خواهيم كرد. ما آنها را دفن خواهيم كرد تا مطمئن شويم دوباره زنده نخواهند شد. معاون رئيس MDC عنوان كرد كه تاييد نتايج انتخابات ماه ژوئن بايد در دسترس رسانهها و ناظران قرار گيرد و با دوربين ضبط شود تا زانو پي اف نتواند تقلب كند.
گسترش درگيريهاي مرگبار در آفريقايجنوبي
اعتماد ملي: حملات عليه كارگران مهاجر در مركز شهر ژوهانسبورگ آفريقايجنوبي و حومه آن دستكم 12 كشته بر جاي گذاشته است. خشونتها كه يك هفته پيش در حومههاي فقيرنشين ژوهانسبورگ آغاز شده بود، هماكنون به مركز اين شهر رسيده است. پليس از گاز اشكآور و گلولههاي پلاستيكي استفاده كرده است تا جوانان مسلح را از حمله به خارجيها و غارت و آتش زدن اموال آنها بازدارد. گزارش شده كه صدها نفر از كارگران مهاجر به پاسگاههاي پليس و كليساها پناه بردهاند. ثروت نسبي آفريقايجنوبي موجب جذب كارگران بسياري از كشورهاي فقيرتر همسايه به اين كشور شده است. در حال حاضر بيش از 3 ميليون كارگر اهل كشور زيمبابوه در آفريقايجنوبي كار ميكنند. دستكم 5 نفر در منطقه كلولند، در حوالي ژوهاسنبورگ سوزانده يا با مشت و لگد كشته شدهاند. كلولند پنجمين حومه ژوهانسبورگ است كه شاهد حمله اهالي محل به مهاجران زيمبابوهاي بوده است. دهها نفر به خاطر جراحات ناشي از ضربات چاقو يا گلوله به بيمارستان منتقل شده اند. صدها مهاجر آفريقايي ديگر نيز از ترس خشونتها به پاسگاه پليس محلي پناه بردهاند. بيگانهستيزي يك هفته گذشته، جامعه آفريقايجنوبي را حيرتزده كرده است. رهبران سياسي و كليسايي اين كشور خشونتهاي اخير را مشابه شرايط حاكم در زمان حكومت نژادپرست در آفريقايجنوبي توصيف كردهاند. خشونتها يك هفته پيش در شهرك سياهپوستنشين آلكساندرا آغاز شد. در آلكساندرا، مهاجران از كشورهاي آفريقايي همسايه مورد حمله مردان مسلح به سلاح كمري و ميلههاي آهني قرار گرفتند كه شعار ميدادند خارجيها را بيرون كنيد. مهاجران وحشتزده از زيمبابوه، موزامبيك و مالاوي براي نجات جان خود به پاسگاه پليسي در شهرك سياهپوستنشين ديپسلوت پناه بردهاند. اين افراد در اين پاسگاه مجددا مورد حمله قرار گرفتند؛ مهاجمان به مغازهها حمله كردند و كلبهها را به آتش كشيدند. نلسون ماندلا، رئيسجمهور سابق آفريقايجنوبي، از احتمال سقوط كشورش به آنچه تفرقه مخرب توصيف كرد، ابراز نگراني كرده است. پس از فروپاشي رژيم نژادپرست آفريقايجنوبي ميليونها مهاجر آفريقايي براي كاريابي و امنيت سرازير اين كشور شدهاند. اما نرخ بالاي بيكاري، كمبود مسكن و بالا بودن جرم و جنايت در اين كشور باعث شده كه بسياري براي ابراز خشم خود از مشكلات اجتماعي، مهاجران را هدف حمله قرار دهند. دفتر صليب سرخ جهاني اكنون به كمك صدها مهاجر وحشتزده شتافته كه از خانههاي خود گريخته و بدون سرپناه ماندهاند. اين سازمان بينالمللي پتو و غذا در بين آنها توزيع كرده است.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 443]