تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سزاوار است كه عاقل ، از مستى ثروت، قدرت ، دانش ، ستايش و مستى جوانى بپرهيزد، چرا ك...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851249777




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

حسن‌بيگي در نشست «ادبيات مقاومت، مقاومت ادبيات»: متوليان فرهنگي ادبيات جنگ را به تعدادي نويسنده منحصر كردند


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: حسن‌بيگي در نشست «ادبيات مقاومت، مقاومت ادبيات»: متوليان فرهنگي ادبيات جنگ را به تعدادي نويسنده منحصر كردند
خبرگزاري فارس: «ابراهيم حسن بيگي» گفت: اينكه جنگ در انحصار تعدادي نويسنده مورد قبول مسئولان بود، مقصر نويسندگان نيستند؛ چون خود نويسندگان هم با تك صدايي ارتباط ندارند و مسبب اين موضوع متوليان فرهنگي هستند.


به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس، ابراهيم حسن بيگي نويسنده رمان‌هاي دفاع مقدس عصر روز سه شنبه 31 ارديبهشت به ايراد نقطه نظرات خود در نشست «ادبيات مقاومت، مقاومت ادبيات» درباره رمان جنگ پرداخت.
وي گفت: اينكه مي‌گويند رمان دفاع مقدس خلق نشده است را خيلي قبول ندارم. ما شاهد خلق رمان‌هايي در اين زمينه در دهه شصت و بحبوحه جنگ مثل رمان «زمين سوخته» بوديم و پس از جنگ هم رمان‌هاي زيادي در اين عرصه به وجود آمد. ولي اينكه چرا اين رمان‌ها اثرگذار نيستند و نتوانسته دين خود را به جنگ ادا كنند موضوعي است كه آن را قبول دارم.
حسن بيگي در ادامه تصريح كرد: كم توجهي به جنگ تنها به موضوع به ادبيات خلاصه نمي‌شود مگر سينما و صدا و سيما و تجسمي و ديگر هنرها توانستند دين خود را به جنگ ادا كنند. واقعيت اين است كه ما به ارزش‌هاي دفاع مقدس پشت كرديم.
اين نويسنده خطاب به دانشجويان دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه تهران كه ميزبان نشست بودند، گفت: شما يادتان نيست كه در آن 8 سال اقتصاد، فرهنگ، سياست و اجتماع تغيير كرده بود و نگاه همه ما نگاه عاشورايي بود. آنچه كه در تاريخ به عنوان عاشورا به ما منتقل شده بود 1400 سال بعد توسط پدران و برادران شما در جنگ تجديد مي‌شد و هر روز جنگ عاشورايي بود.
حسن بيگي با بيان اينكه ما پس از جنگ از بسياري از ارزش‌ها فاصله گرفتيم اظهار داشت: اگر امروز دغدغه‌اي براي دگرديسي و پرداختن مجدد به آن ارزش‌ها وجود ندارد به خاطر اين است كه ما اين ارزش‌ها را به مفت فروختيم و در اين ميان دولت‌هاي پس از جنگ، مردم و نويسنده و هنرمند همگي مقصرند.
وي با اشاره به اين موضوع كه اكنون ادبيات و سينما و تلويزيون اين موضوعات را پس مي‌زنند، اذعان داشت: دولت بعد از جنگ يعني دولت آقاي رفسنجاني به نحوه نادرستي رفاه طلبي را كه حق مردم بود به آنها ارائه كرد و باعث اين گروه شد. هنوز هم خيلي از خانواده‌ها مشكلات امروز را ريشه در جنگ هشت ساله مي‌دانند.
اين نويسنده عرصه دفاع مقدس تصريح كرد: درباره اينكه فرهنگ دفاع مقدس فراموش شده زياد تحقيق و پژوهش انجام گرفته است و امروز اين موضوع گريبان نويسنده را مي‌گيرد. بي‌حرمتي‌‌ايي كه امروز ما به رزمندگان مي‌كنيم نه تنها براي هيچكس از مردم جامعه دغدغه نيست به تبع آن براي نويسندگان هم دغدغه نيست و همه اينها سبب مي‌شود ادبيات دفاع مقدس امروز شكوفا نشود و در حد همان نهال زمان جنگ باقي بماند.
حسن بيگي ادامه داد: من كه خودم امروز جانباز هستم و مي‌خواهم قلم به دست بگيريم و بنويسم از اين نگاه نااميدم. ما نمي‌نويسيم به آيندگان بگويند به به و چه چه كه ما عجب پدران شجاعي داشتيم؛ ما مي‌نويسيم كه آنها بگويند ببين چگونه پدران ما سرزمين را حفظ كردند و به ما سپردند و ما حالا بر سر پول به جان هم افتاديم.
در ادامه اين نشست حاضران به طرح پرسش هاي خود از حسن بيگي پرداختند.
نويسنده رمان «محمد» درباره ادبيات دهه 60 درباره جنگ گفت: ادبيات دهه شصت دقيقا همسو با تبليغ جنگ بود و بعد از جنگ ما نبايد با اين سرشت ادامه مي‌داديم بعد از جنگ شرايط نامناسبي فراهم شد. يك تعداد انتشارات دولتي كه بودجه زيادي مي‌گرفتند و با نويسندگان معدودي در ارتباط بودند به اين نويسندگان دفاع مقدس فشار وارد مي‌كردند كه هر چه سريع‌تر اثر خلق كنند. در نتيجه كارهاي امثال ما قبل از چاپ هرگز خوانده نمي‌شد و هيچ ويرايشي روي آن صورت نمي‌گرفت كه اين سبب شد ادبيات جنگ در سطح بماند.
حسن بيگي در پاسخ به پرسش ديگري درباره اينكه چرا ادبيات دفاع مقدس در انحصار گروه خاصي از نويسندگان قرار گرفت بيان داشت: بياييد فكر كنيد كه به 10 نويسنده بزرگ كشور مي‌گفتيم رمان جنگ بنويس. مثلا به جاي امثال من و سيدمهدي شجاعي به دولت آبادي و گلشيري پيشنهاد نوشتن رماني درباره جنگ مي‌شد. آيا رمان جنگ دولت آبادي هم مثل رمان «كليدر» رمان خوبي مي‌شد؟ من بعيد مي‌دانم.
وي افزود: اينكه جنگ در انحصار تعدادي نويسنده مورد قبول مسئولان بود مقصر نويسندگان نيستند چون خود نويسندگان هم با تك صدايي ارتباط ندارند و مسبب اين موضوع متوليان فرهنگي هستند. همانها كه امروز مي‌گويند جز از يك روي جنگ نبايد بنويسيد.
نويسنده رمان «هشت‌گانه» خاطرنشان كرد: اگر الان «زمستان 62» نوشته اسماعيل فصيح و يا «زمين سوخته» نوشته احمد محمود منتشر شود شايد مشكلاتي كه در آن روزها مانع از چاپ اين آثار مي‌شد مطرح نشود. من به عنوان يك نويسنده معتقدم هركسي هرچيزي درباره جنگ مي‌تواند بنويسد و حتي حسن بيگي‌ها و شجاعي‌ها و اميرخاني‌ها هم به چند صدايي در اين زمينه معتقدند.
انتهاي پيام/ش
 چهارشنبه 1 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 232]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن