واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: معاون سيما: صداوسيما به سراغ ساخت برنامه خنثي نخواهد رفت
به اعتقاد ميرباقري در دو - سه سال اخير، سيما وارد مضاميل ديني و سياسي چه داخلي و چه خارجي شده است كه در سنوات قبل خيلي بعيد به نظر مي رسيد به غير از ساختار سخنراني، گفت و گو و حداكثر ميزگرد بتواند به اين موضوعات بپردازد.
مرتضي ميرباقري معاون سيما با بيان اين كه صداوسيما به سراغ ساخت برنامه خنثي نخواهد رفت، در اين باره گفت: قطعا كارشناسان و مردم، برنامههاي خنثي را نميپذيرند و خود مديران سازمان صداوسيما هم نسبت به مسائل، اين گونه جهتگيري نميكنند اما بايد بسيار هنرمندانه، بدون اين كه جامعه احساس نگراني كند ـ همانند يك طبيب كه در صدد درمان است ـ مسائل را مطرح كرد.
ميرباقري در پاسخ به اين پرسش كه با فشارهاي اخير بر صداوسيما و جرح و تعديلهاي اعمال شده ، چه آيندهاي را ميتوان براي رسانه ملي، هنرمندان و مخاطبان اين رسانه انتظار كشيد؟ گفت: رسانه صداوسيما به سياستهاي نظام، تعلق خاطر مردم و تواناييهاي برنامه سازان، آشنا است و برآيند اينها را معمولا بايد روي آنتن بفرستد البته در برخي مواقع برنامههايي از شبكهها پخش شده كه بخش يا قشري از جامعه نسبت به آن احساس نگراني كرده اند؛ مقداري از اين نگرانيها با توضيحاتي كه توسط ما ارائه شد ميتوانست مرتفع شود و مقداري هم با برخي از اصلاحات منطقي كه ميتوانستيم در كار انجام دهيم رفع شده است.
معاون سيما ادامه داد: من به هيچ وجه نگران آن نيستم كه در اين تعاملي كه ما با حوزههاي سياسي، ديني، فرهنگي و اجتماعي ، نهادهاي حكومتي و دولتي انجام ميدهيم ، مانعي در كار ما به وجود بيايد. ما به هر ميزان كه فرصت داشته باشيم منوياتمان را با هم مطرح كنيم تا فرصت تعامل ما با حوزههاي فرهنگي و برنامهسازي بيشتر شود و در مسير هموارتري قرار گيريم.
به اعتقاد ميرباقري در دو - سه سال اخير، سيما وارد مضاميل ديني و سياسي چه داخلي و چه خارجي شده است كه در سنوات قبل خيلي بعيد به نظر مي رسيد به غير از ساختار سخنراني، گفت و گو و حداكثر ميزگرد بتواند به اين موضوعات بپردازد.
وي يادآورشد: درباره صهيونيسم و مضامين ديني توانستيم به برنامههاي جذاب نمايشي برسيم. تنها در اين زمينه بايد رفع سوءتفاهم ميشد و حوزههاي تخصصي، سياسي، ديني، فرهنگي و اجتماعي بايد احساس ميكردند، اين جماعتي كه برنامهسازي ميكنند ، كار بلد هستند. براي دستيابي به اين هدف، بايد بخشي را خودمان مذاكره ميكرديم و بخشي هم زمينهاش فراهم ميشد تا تهيهكنندگان بتوانند مذاكراتشان را انجام دهند.
وي درباره حساسيتهايي كه پس از پخش «ساعت شني» نسبت به صدا وسيما بيشتر شد و به جرح و تعديل بيشتر سريالهاي ديگر نيز انجاميد، خاطرنشان كرد: در زمينه «ساعت شني» يك حساسيت كاذبي به وجود آمد كه با توضيحاتي كه ارائه داديم و اصلاحاتي كه انجام شد و به منطق داستاني ما لطمهاي نزد، اين حساسيت كم رنگتر شد. واقعا آن چه كه روي آنتن رفت همان چيزي بود كه ما در ابتدا طراحي كرده بوديم و هيچ كدام از حساسيتهايي كه به وجود آمد، عبارت از اين نبود كه مديران رسانه بيش از آن مقدار به سمت يكسري تذكراتي بروند.
ما به هر ميزان كه فرصت داشته باشيم منوياتمان را با هم مطرح كنيم تا فرصت تعامل ما با حوزههاي فرهنگي و برنامهسازي بيشتر شودمرتضي ميرباقري اذعان داشت: وقتي سريال «ساعت شني» آماده شده بود، ما به يكسري ملاحظاتي رسيده بوديم و با توليدكنندگان مطالب خودمان را مطرح كرده بوديم .
همان مسير درحال جلورفتن بود؛ فقط نكتهاي كه وجود داشت اين بود كه ما واقعا به دليل توليدات متنوع و فراوان و مناسبت هايي كه وجود دارد، كمتر فرصت ميكنيم با اقشار و بخشهاي مختلف سياسي و اجتماعي مذاكره كنيم و برخي مطالب را براي آنان توضيح بدهيم.
اين بعضا برخي سوءتفاهمها را به وجود ميآورد؛ وگرنه ما هربار به مجلس يا كميسيون ذي ربط مجلس رفتيم، باور كنيد كه حتي يك فريم از كارها كم نشده است. تنها اين حضور و توضيحات باعث شده كه آنان بيشتر متوجه شوند كه منطق و تحليل ما نسبت به مسائل چگونه بوده است و به چه نحوي جلو مي رويم.
معاون سيما دغدغه خاطرهايي كه در خصوص جرح و تعديل آثار هنرمندان و فشار برسازمان صدا وسيما وجود دارد را مهم خواند و گفت: ما واقعا نسبت به آسيبهاي اجتماعي و اتفاقاتي كه رخ ميدهد نگرانيهايي داريم. تذكراتي كه رسانه ميدهد باعث بيداري و هوشياري ميشود.
ميرباقري به اين پرسش كه آيا پاسخگويي به فشارها و تذكرات اقشار مختلف، پس از مدتي، صدا وسيما را به رسانهاي خنثي مبدل نخواهد كرد؟ پاسخ منفي داد و گفت: بايد برآيند كار را ديد؛ اگر به توليداتي كه در زمينههاي مختلف داشتهايم، نظري بيندازيد، انصافا عنوان توليدات خنثي به آنها نميدهيد.
معاون سيما كه پيش از اين رياست سازمان ملي جوانان را برعهده داشته است ، گفت: من حسب تجربيات و شناسنامه كاري كه دارم سالها در زمينههاي اجتماعي مطالعاتي را انجام دادهام و ميدانم در زندگي جوانان ما چه ميگذرد و براي خانوادههاي ما چه اتفاقي در حال رخ دادن است بنابراين به هيچ وجه حاضر نيستيم در مجموعهاي كه در آن كار ميكنم، كار خنثياي توليد شود. اما آن چه وجود دارد اين است كه متوجه حساسيت هم هستيم.
ميرباقري اظهار كرد: حتما بايد درباره آسيب هاي اجتماعي به مردم تذكراتي را بدهيم و در تمام ساختارها به اين مساله مي پردازيم منتها برخي ممكن است اين اختلاف نظر را با ما داشته باشند كه در ساختر نمايشي به دليل جذابين بالايي كه دارد نبايد تمام مسائل را مطرح كرد .
معاون سيما به اين پرسش كه آيا در حال حاضر از سوي سازمان صداوسيما نظارت بيشتري در خصوص ساخت سريالها صورت ميگيرد؟ پاسخ منفي داد و درعين گفت: هم اينك در مرحله فيلمنامه قصد ارتقاء كيفيت را داريم. تصميم داريم در اين مرحله مطالب ما زير پوستي و عميقتر مطرح شود؛ بدون اين كه حساسيت برخي را بتواند برانگيزد.
وي مثال زد: يكي از كارگردانان مهم فيلمنامهاي را آورد كه ما از او خواستيم موضوع مدنظر را خيلي غليظ تر مطرح كند و در حوزه نيروي انتظامي و غيره خواستيم مشاورههاي بيشتري در اختيارش قرار گيرد تا مطالب اساسيتر مطرح شود.
دكتر مرتضي ميرباقري به اين پرسش كه آيا نظارت بيشتر روي بخش فيلمنامه به كاهش جرح و تعديل منجر مي شود؟ پاسخ مثبت داد: ما در حال حاضر مذاكرات و تعاملات بسيارگستردهاي را با هنرمندان داريم و شايد كمتر زماني در طول هفته و بخصوص روزهاي پنج شنبه و جمعه، دفتر معاونت سيما از حضور هنرمندان خالي باشد و با آنان مذاكره انجام ندهيم.
وي با بيان اين كه هدف از انجام مذاكرات ارتقاء كيفي كارها است، گفت: رسانه حركت تكاملي را طي ميكند و ما از بسياري از مرزهاي كاذب را عبور كردهايم ما در ارتباط مسائل اجتماعي و ديني، هوشمندانه وارد مرزهاي جديدي شدهايم كه درباره مختصات آن مرزها تعمق ميكنيم البته ممكن است از سوي برخي جريانها و سايتها كه صبركمتري دارند، حساسيتهايي مطرح شود اما به اندازهاي نيست كه براي ما ايجاد مشكل كند.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 220]