واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: در سال ،۱۳۸۵ بيش از ۴۷ميليارد دلار انرژي در كشور مصرف شد
اقتصاد. نفت و گاز. وزارت نفت
مديرعامل شركت بهينهسازي مصرف سوخت كشور كل مصرف حاملهاي انرژي در كشور در سال ۱۳۸۵را بالغ بر يك ميليارد و ۲۹۲ميليون بشكه معادل نفت خام به ارزش تقريبي ۴۷ميليارد و ۵۰۰ميليون دلار اعلام كرد كه نسبت به سال ۱۳۷۵ رشد ۴۵درصدي نشان داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، مهندس عباس كاظمي روز چهارشنبه در آيين گشايش اولين جشنواره ملي ابتكارات كاربردي در زمينه انرژي كه در روز بهره وري و بهينهسازي مصرف و همزمان با يك صد سالگي صنعت نفت برگزار شد، ضمن اظهار اين مطلب، افزود: بخشي از اين افزايش كه به دليل رشد جمعيت و توسعه اقتصادي كشور و رفاه عمومي بوده ، اجتناب ناپذير است . اما بخش قابل ملاحظهاي از اين رشد به دليل عدم رعايت الگوها و استانداردهاي مصرفي و حتي بيتوجهي به هدر رفت و تلفات مصرف حاملهاي انرژي ميباشد.
وي سپس تصريح كرد، مصرف منطقي انرژي و همكاري و مشاركت در كاهش گرم شدن كره زمين دو هدف مهمي است كه در سياستهاي بهينهسازي مصرف انرژي مورد توجه قرار ميگيرد.
اين مقام مسئول در ادامه افزود: شركت بهينهسازي مصرف سوخت براي رسيدن به اهداف فوق روشهاي مقرراتي و حمايتي و جلب مشاركتهاي بينالمللي را دنبال ميكند.
وي سپس با اشاره به اينكه يكي از ابزارهاي مهم در بهبود مصرف انرژي تدوين قوانين، مقررات و استانداردها است ، تدوين و اجباري كردن برچسب انرژي براي محصولات با سوخت فسيلي، برچسب مصرف سوخت خودروها، تدوين معيارهاي مصرف براي صنايع انرژي بر و اجباري كردن اين معيارها را از جمله مقررات تدوين شده در شركت بهينهسازي مصرف سوخت از روزهاي نخست تاسيس آن برشمرد.
كاظمي تخصيص يارانه از طريق طرحهاي مطرح شده در كارگروه تبصره ، ۱۱ همكاري با ستاد تبصره ، ۱۳اعطاي برخي كمكهاي بلاعوض براساس ايين نامه هاي مصوب در حمايت از سرمايه گذرايهاي داخلي و خارجي بخش خصوصي را از روشهاي حمايتي شركت بهينهسازي مصرف سوخت در رسيدن به اهدافش عنوان كرد.
وي در ادامه افزود: جلب مشاركتهاي بينالمللي از ديگر سياستهايي است كه شركت بهينهسازي مصرف سوخت براي پيشبرد اهداف ارتقاي بازده مصرف انرژي اتخاذ كرده است. هم اكنون تلاشهاي مناسبي در جهت جلب مشاركتهاي بين المللي در حال انجام است كه بخشي از آن ميتواند با اجراي طرحهاي بهينه سازي مصرف انرژي در قالب قراردادهاي مبتني بر كارايي شركتهاي خدمات انرژي يا ESCOصورت گيرد.
مديرعامل شركت بهينهسازي مصرف سوخت با تاكيد بر اينكه بهينهسازي بدون اطلاع رساني حاصل نميشود و بخش عمدهاي از خلاءهاي موجود با تبليغات، فرهنگسازي و آموزش پر ميشود، تصريح كرد، تهيه آمار و اطلاعات، شفافسازي و آگاهسازي از اجزاء اصلي در اجراي برنامههاي كاهش مصرف سوخت ميباشد.
كاظمي با اشاره به اينكه تقويت هستههاي تحقيق و توسعه در بخشهاي مختلف بخصوص در صنايع كشور در حوزه بهره برداري مطلوب از منابع طبيعي با تاكيد بر انرژي ، سياستهاي اصولي در طرحهاي افزايش بهره برداري انرژي قلمداد مي شود، تصريح كرد، توجه به بهبود روشهاي مديريتي و فرهنگسازي از ديگر سرفصلهاي برنامههاي كاهش مصرف سوخت است.
اين مقام مسئول افزود: به اين منظور، طرح كمك به تهيه ساختار واحدهاي مديريت انرژي در واحدهاي صنعتي كشور و برگزاري دورههاي مديريت انرژي براي مجريان و دست اندركاران توسط شركت بهينهسازي مصرف سوخت با سرعت و جديت در حال پيگيري است.
به گزارش خبرنگار ايرنا ،وي در خاتمه ابرار اميدواري كرد، با اعمال شيوه هاي نوين مديريتي تا سال ۱۴۰۳در بخش ساختمان ۱۵درصد ، در بخش صنعت ۲۵ درصد و در بخش حمل و نقل ۲۰درصد افزايش در بازدهي انرژي ، حاصل شود.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 320]