واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: سی دی جنجالی از نگاه یک مدیر فرهنگیدر میان صدها واکنش از سوی چهره های سیاسی و انتظامی، سرانجام شمقدری بعنوان یکی از مدیران فرهنگی نسبت به انتشار مستند «ظهور نزدیک است» واکنش نشان داده است.
از نخستین روزهایی که در میان خبرهای ریز و درشت رسانه ها خبری مبنی بر انتشار یک مستند جنجالی با موضوع حساس «ظهور» منتشر شد تا به امروز واکنش ها نسبت به این اتفاق متفاوت بوده است؛ از چهره های مذهبی تا چهره های انتظامی و حتی سیاسی نسبت به تحلیل و چرایی این رویداد اظهارنظر کردند اما از حوزه وسیع فرهنگ که شاید در نگاه نخست می توانست جدی ترین نقش را در زمینه مدیریت جلوگیری از توزیع و حتی خنثی کردن اثرات سوء احتمالی ایفا کند، صدایی برنخواست تا اینکه در نشست خبری نمایشگاه کتاب بهمن دری در پاسخ به سوال یکی از حاضران اشاره ای گذرا به این سی دی کرد و تمام! حال و در روزهایی که خبر از بازداشت کارگردان این مستند جنجالی رسیده است جواد شمقدری در قامت یک مدیر فرهنگی با خبرگزاری سینمای ایران (رسانه ای نزدیک به خود او) گفت وگویی ترتیب داده است تا ضمن اعلام موضع نسبت به این فیلم تصریح کند: «با برخورد قضایی در حوزه فرهنگ مخالف است»(!)نمی دانم این خبر چقدر صحت داردمعاون سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این گفت وگوی کوتاه دیدگاه های خود را در مورد انتشار فیلم "ظهور نزدیک است" و اقدامات مشابه بیان کرده است. او در خصوص خبر بازداشت عوامل سی دی "ظهور نزدیک است" گفته است: «نمی دانم این خبر چقدر صحت دارد اما به نظر می رسد دستگاه قضایی برای این اقدام خود حتماً مستندات قانونی کافی داشته است. طبق آئیین نامه های مصوب در حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص نحوه مجازات اشخاص که در امور سمعی و بصری فعالیت های غیر مجاز انجام داده اند چنین مجوزی مبنی بر بازداشت سازندگان این سی دی وجود ندارد. شمقدری: به نظر می رسد بعضی برای حل مشکلات و لغزش های حوزه فرهنگ ابتدا به سراغ شیوه های امنیتی و انتظامی می روند در حالی که این گزینه آخرین مرحله و البته نامناسب ترین شیوه است.البته این سی دی مجوز لازم را اخذ نکرده است و مانند بعضی از برنامه های دینی و مذهبی که متاسفانه به شکل غیر قانونی تولید و تکثیر می شوند عمل کرده است ظاهراً این خود یک قانون نانوشته و عرفی شده است که افراد و مراکزی که محصول مذهبی و دینی تولید و منتشر می کنند از اخذ مجوزهای لازم از مراکز ذیربط مانند معاونت سینمایی یا هنری و فرهنگی خود را مبرا می دانند.» شمقدری در تشریح این مواد قانونی می افزاید: «طبق ماده 2آیین نامه مذکور در صورتی که فعالیت تجاری در زمینه تولید و تکثیر و عرضه آثار ویدئویی و لوح فشرده بدون اخذ مجوز صورت گیرد متخلفان از یک تا ده میلیون تومان جریمه نقدی می شوند.
هم چنین در این آیین نامه آمده این مراکز توسط نیروی انتظامی پلمپ و افراد طبق موازین قضائی دستگیر می شوند در خصوص مواردی همچون این سی دی سکوت کرده است چون قانون به رفتاری اشاره دارد که وجه تجاری دارد. البته ذیل یکی از تبصره ها اشاره کرده است در مرحله تشخیص عمل ارتکابی دادگاه می تواند نظر کارشناسی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی را ملاک عمل قرار دهد. برخورد انتظامی یا فرهنگی!؟این مدیر فرهنگی در ادامه در خصوص برخورد امنیتی و انتظامی در حوزه فرهنگ و هنر می گوید: «با برخورد امنیتی و انتظامی در حوزه فعالیت های فرهنگی و هنری مخالف هستم. به نظر می رسد بعضی برای حل مشکلات و لغزش های حوزه فرهنگ ابتدا به سراغ شیوه های امنیتی و انتظامی می روند در حالی که این گزینه آخرین مرحله و البته نامناسب ترین شیوه است. هر تلاش و محصول فرهنگی ناظر به دیدگاه و تفکر اندیشه ای که بهتر است آن اندیشه و تفکر نقد و مورد تحلیل قرار گیرد.» در ÷ی انتشار این اظهارات می توان امیدوار بود دیگر چهره های فرهنگی نیز در این زمینه اعلام نظر کرده و بررسی راهکارهای فرهنگی (و نه سیاسی و انتظامی) در مواجهه با مواردی از این دست را در دستور کار خود قرار دهند.فرآوری: امید صبوریبخش سینما وتلویزیون تبیان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 484]