واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: هوس شیرینی نکن!غالبا اکثر مردم به دنبال این هستند که چگونه از هوس خوردن شیرینی جات جلوگیری کنند اما تنها تعداد اندکی می توانند در این راه موفق شوند. اگر شما نیز جزو همان افرادی هستید که برای کاهش میل تان به شیرینی جات و مواد قندی تلاش کرده اید، حتما می دانید انجام این کار بسیار دشوار است.
اعتیاد به شیرینی مثل اعتیاد به الکل یا نیکوتین است؛ بدن شما به شیرینی وابسته می شود و حتی وقتی که مقدار بسیار ناچیزی شیرینی از رژیم غذایی تان کاسته می شود انرژی تان را از دست می دهید و احساس ضعف می کنید.یکی دیگر از اثرات جانبی اعتیاد به شیرینی این است که آستانه ی تحمل شیرینی بدن تان بالاتر می رود، یعنی این که بدن شما می تواند در یک لحظه مقادیر زیادی قند داشته باشد. شما می توانید تنقلات شیرین میل کنید اما بهتر است برای حفظ سلامتی، مصرف آن ها را کنترل کنید. هوس شیرینی علائم زیادی دارد و گاهی اوقات مردم به هیچ وجه تشخیص نمی دهند که هوس خوردن شیرینی دارند. برای مثال وقتی که یک روز شیرینی میل نمی کنید کم تحرک و دچار کمبود انرژی می شوید. از جمله نشانه های دیگر هوس خوردن شیرینی جات، شامل: بیش فعال شدن پس از خوردن شیرینی و تنقلات شیرین و علائم دیابتی(تشنگی و میل به دفع ادرار دائمی، مستعد عفونت بودن و...) است. با این حال در این مرحله شما هنوز به بیماری دیابت مبتلا نشده اید. مواد قندی باعث می شود حتی در زمان سیری نیز احساس گرسنگی کنید. جلوگیری از هوس خوردن شیرینی جات کار بسیار دشواری است. برای شروع شما می توانید هرگونه تنقلات شیرین را از منزل تان خارج کنید. شیرینی جات نخرید و در صورت امکان از مراجعه به غرفه های فروش این نوع خوراکی ها خودداری کنید.اعتیاد به شیرینی مثل اعتیاد به الکل یا نیکوتین است؛ بدن شما به شیرینی وابسته می شود و حتی وقتی که مقدار بسیار ناچیزی شیرینی از رژیم غذایی تان کاسته می شود انرژی تان را از دست می دهید و احساس ضعف می کنیددر عوض می توانید به خوراکی های بدون قند روی بیاورید. این نوع غذاها در همه جا یافت می شوند؛ زیرا مصرف کنندگان بسیاری وجود دارند که مراقب سلامتی خود هستند. آن ها معمولا تحت عنوان خوراکی های بدون شکر یا رژیمی عرضه می شوند. بنابراین پیدا کردن آن ها کار چندان سختی نیست اما فراموش نکنید که اکثر آن ها حاوی مقدار زیادی شیرین کننده های مصنوعی هستند و ثابت شده است که این مواد برای سلامتی مُضر است. استفاده از غلات کامل نیز روشی مؤثر برای جلوگیری از میل شدید به خوردن شیرینی جات است؛ زیرا غذاهای حاوی غلات کامل، سرشار از فیبر و مواد مغذی دیگر است.
خوردن سبزیجات فیبردار نیز شیوه ی خوب دیگری است که می توانید امتحان کنید. با خوردن سبزیجات فیبردار می توانید از مقدار مواد قندی رژیم غذایی تان کم کنید؛ زیرا شما با خوردن آن ها احساس سیری خواهید کرد و موفق به فرو نشاندن هوس شیرینی خود خواهید شد. آن دسته افرادی که میل شدیدی به خوردن شیرینی جات دارند می توانند این کار را شروع کنند. با توجه به کمی چسبناک بودن محلول های قندی غلیظ و خون حاوی قند بالا، بهتر است که برای تنظیم شدن جریان خون تان آب بنوشید. ورزش نیز روش مناسبی برای تعدیل هوس شیرینی است. نکته ی مهم این است ورزش کردن نه تنها شما را سالم تر، بلکه از نظر ذهنی نیز قوی تر می کند. با جسمی تندرست و ذهنی قوی مبارزه با این هوس ها آسان تر خواهد شد. شما برای مهار هوس های شیرینی تان نیاز به استراحت نیز خواهید داشت. استراحت کافی به شما کمک می کند که جلوی هوس شیرینی تان را بگیرید؛ زیرا بی خوابی باعث می شود که بدن برای حفظ خود نیاز به قند بیشتری داشته باشد.همان گونه که قبلا ذکر شد، اگر یاد بگیرید که قندها را بشناسید و از خوردن آن ها پرهیز کنید در مهار میل به خوردن شیرینی بسیار موفق خواهید شد. نخستین گام برای سرکوب هوس شیرینی، شناخت علائم اعتیاد به مواد قندی و محرک هایی است که شما را وادار به خوردن این مواد می کند. سپس، شناسایی آن ماده قندی و اجتناب از مصرف آن، داشتن ذهنی قوی و برنامه ای منظم بهترین راه برای سرکوب هوس های خوردن شیرینی جات است. با تلاش برای کسب عادت های سالم خوردن، پی خواهید برد که هر روز انرژی تان بیشتر خواهد شد و احساس بهتری خواهید یافت. اگر به دنبال موفقیت های طولانی مدت هستید بسیار حائز اهمیت است که عادت های درست را در خود ایجاد کنید.بخش تغذیه تبیانمنبع: همشهری - ترجمه: اعظم محمودوند مطالب مرتبط:میل زیاد به مواد کربوهیدراتی طبیعی است؟علاقه شدید به مواد شیرین و افسردگیپنج ماده غذایی برای بهبود احساساتغذاهای موثر در احساس بدحالیغذاهای مفید در حالات روحی مختلفمقابله با غذا خوردن ناشی از احساساتغذا خوردن از روی احساساتمرز بین وسواس و تغذیه سالم
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 207]