واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: تازه های دنیای علم و فناوری در سال جدیدیک ایده جالب! طراحی کره ای پرینتری جمع و جور و کوچک به شکل کتاب طراحی کرده که علاوه بر زیبایی، حجم کمی از فضا را اشغال می کند اندازه این پرینتر در سایز یک کتاب است و به راحتی می توان آن را به محل کار و دانشگاه برد.
این دستگاه با استفاده از بلوتوث با سایر گجت ها ارتباط برقرار کرد و از عکس یا فایل مورد نظر پرینت می گیرد. البته این پرینتر زیبا به پورت USB هم مجهز خواهد بود. اگر شرکتی پیدا شود و این طرح را تبدیل به یک محصول واقعی بکند آن وقت می توانید در مدرسه و دانشگاه با یک کتاب پرینت بگیرید. کینکت به کمک جراحان می آیداز زمانی که کینکت بعنوان گجت بازی وارد بازار شد، تلاشهای زیادی برای استفاده های دیگر از آن هم انجام گرفت که خیلی از این تلاشها هم موفقیت آمیز بوده اند و حالا قرار است کینکت نقش یک جاسوس دو جانبه را برای جراحان بازی کند.
بگذارید کمی به عقب بر گردیم، از زمانی که روبوتهای جراح (مانند روبوت داوینچی) وارد عرصه جراحی از راه دور شدند، نحوه کنترل آنها همواره یک مشکل بوده، اولا استفاده از جوی استیک برای کنترل دستهای نه چندان ظریف روبوت اصلا باب میل جراحان نبود، ثانیا جراحان هیچ بازخوردی از محیط عمل نداشتند، مثلا ممکن بود که ابزار جراحی به یک استخوان برخورد کرده و متوقف شده باشد، اما جوی استیک همچنان به جلو می رفت و جراح هیچ حسی از برخورد نداشت، مخصوصا وقتی که برخورد در زمینه دوربین واضح نبود. برای مشکل اول، یکی از محققین لابراتوار CIRL روشی ابداع کرده تا با استفاده از کینکت حرکات دستهای جراحی تشخیص داده شود و دستورات لازم به بازوهای روبوت جراح فرستاده شود. به این ترتیب جراحان با حرکات همیشگی و راحت تر دستان و انگشتان خود می توانند بصورت ظریفتری بازوهای جراحی را حرکت دهند. از طرف دیگر عده ای از مهندسین دانشگاه واشنگتن هم روشی ابداع کردند تا با استفاده از کینکت حرکات بازوهای روبوت زیر نظر گرفته شود و بازخورد آن به کنترل کننده منتقل شود، به این ترتیب وقتی ابزارهای جراحی به مانعی می خورند حرکتشان کند میشود یا از کنار استخوانی لیز می خورند، حس لازم می تواند به جوی استیک مخابره شود و با ویبره یا توقف حرکت دسته جوی استیک، جراح را از وضع موجود باخبر سازد. در مورد اول ما یک کینکت کنار جراح خواهیم داشت تا حرکات او را چک کند و در مورد دوم یک کینکت کنار روبات خواهد بود تا جزییات حرکت او را به جراح اطلاع دهد. این دو تحقیق جدا از هم و در دو موسسه مختلف صورت گرفته اند، اما تصور کنید که این دو روش با هم ادغام شوند یعنی حرکات دست جراح به بازوهای روبات منتقل شود و حرکات بازوهای روبات هم به دستکشی که جراح پوشیده است و با استفاده از ویبره های ظریف تمام جزئیات حرکت بازوی روبوتیک را برای جراح قابل حس کند، در این حالت تقریبا شرایطی واقعی خواهیم داشت که بسیاری از مشکلات فعلی روباتهای جراحی از دور را برطرف می کند. استفاده از کینکت در جراحی نه تنها یک پیشرفت به حساب می آید بلکه باعث صرفه جویی قابل توجهی هم می شود، فقط در مورد تحقیق دانشگاه واشنگتن هزینه ساخت چنین دستگاهی حداقل پنجاه هزار دلار بود که اکنون با کینکت صد و پنجاه دلاری همان کار به صورت بهتری انجام میشود. معرفی رایانه مفهومی با مانییتوری که لوله می شود!
Mac Funamizu یکی از سرشناسترین طراحان دستگاههای دیجیتالی در دنیا مدل مفهومی رایانه رومیزی جدیدی را ارایه کرده که به ادعای وی، تاکنون این مدل در دنیا تولید نشده است. این رایانه رومیزی به نمایشگر انعطافپذیر OLED مجهز شده است و زمانی که در حالت خاموش بهسر میبرد و کاربران با آن کاری ندارند، میتوان نمایشگر آن را به سمت پایین لوله کرد.نکته قابل توجه در مورد این رایانه رومیزی این است که هر یک از کاربران میتوانند اندازه نمایشگر را بر اساس نیاز و سلیقه خود انتخاب کنند و بر این اساس، در بهترین حالت ممکن از رایانه خود استفاده کنند.
موشواره این رایانه نیز تغییرات فراوانی یافته و نسبت به موشوارههای امروزی پیشرفتهتر شده است. اگر چه سیستم داخلی این رایانه رومیزی و نمایشگر آن به صورت کامل طراحی شده است، کارشناسان تولید آن را در آینده نزدیک غیرممکن میدانند.برخی کارشناسان معتقدند که برای تولید انبوه این محصول دستکم ده سال زمان لازم است. فراوری:محسن مرادیبخش دانش و زندگی تبیانمنابع: برسام، نارنجی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 660]