واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: مصري: اعلام خط فقر سياهنمايي است
------------
وزارت رفاه و تامين اجتماعي، نسبت به اطلاعات كارشناسي منتشر شده پيرامون خط فقر واكنش نشان داد.
براساس متني كه از سوي اين وزارتخانه در اختيار رسانهها قرار گرفت، سخنگوي وزارت رفاه اظهار نظرهاي كارشناسان دراينباره را اقدامي عليه نظام جمهوري اسلامي خوانده و اعلامكردهاست: طرح فقر و نابرابري در ايران مدتهاست در دستور كار نهادهاي بينالمللي و مراكز وابسته به صهيونيستها قرار گرفته و همراه با موضوع حقوق بشر در ايران بهعنوان كليديترين موضوعات قابل طرح عليه نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران مورد استفاده قرار ميگيرد.
محسن احمدي نسبت به انتشار سخنان كارشناسان اظهار تأسف كرده، افزود: برخي افراد و جريانات داخلي اصرار دارند همنوا با بيگانگان بر خلاف آمارهاي رسمي و استنادات كارشناسي، جمعيت فقير كشور را بسيار بيشتر از واقعيت موجود نشان دهند.
احمدي در متني كه روي پايگاه اطلاعرساني وزارتخانه قرار گرفته آوردهاست: در روزهاي گذشته يكي از مراكز خبري ارقامي را از قول فردي با عنوان تدوين گر نقشه فقر كشور منتشر كرده و باعث حرف و حديث هاي فراوان در اين خصوص شده است.
اشاره مستقيم سخنگوي وزارت رفاه به انتشار اظهار نظرهاي كارشناسي حسين راغفر، كارشناس رفاه اجتماعي، است.راغفر در گفتوگوي ياد شده، حداقل خط فقر مطلق را براي استان تهران در سالجاري با خوشبينانهترين پيشبيني تورم 770 تا 780 هزار تومان اعلام كردهبود.
وي خط فقر مطلق كشور را براي سال گذشته650 هزار تومان و درسال 83، 238 هزار تومان، براي سال 84، 276 هزار تومان و در سال 85، 325 هزار تومان اعلام كرد.
اما سخنگوي وزارت رفاه معتقد است: تدوين نقشه فقر در كشور نيازمند مشاركت مراكز دولتي از جمله مركز آمار ايران، بانك مركزي، وزارت رفاه و... است در حاليكه هيچ كدام از اين مراكز از تدوين اين نقشه خبر ندارند.
رودررو با واقعيت
حسين راغفر در گفتوگو با همشهري با دفاع از نظراتي كه پيش از اين پيرامون ميزان خط فقر در كشور ارائه كردهبود گفت: در اينباره حاضرم با هر مركزي كه مدعي انجام تحقيقات براي تعيين خط فقر است به بحث بنشينيم و با ارائه دلايل كاملا علمي و منطقي از ميزان خط فقري كه اعلام كردهام دفاع كنم.
استاد دانشگاه الزهرا، در پاسخ بهنظرات منتشر شده از سوي وزارت رفاه مبني بر سياه نمايي در زمينه فقر در كشور يادآور شد: ارائه آمار صحيح به مسئولين كشور هرگز نميتواند دليلي براي سياه نمايي باشد چرا كه با اين آمار واقعي ميتوان به بهترين شكل براي كنترل فقر در كشور برنامهريزي كرد، در حاليكه اگر آمار كمتر از ميزان واقعي و مخدوش اعلام شود نميتوان انتظار داشت مسئولين كشور از عهده كنترل فقر و پيامدهاي آنكه مسلما جرايم متفاوت است برآيند.
راغفر با اصرار براينكه چنانچه آمار به دستآمده شفاف باشد نيازي به پنهان كردن نيست، افزود: اگر آماري كه توسط مراكز دولتي استخراج شده، دستكاري نشده و واقعي است، ميتوان به راحتي آن را در اختيار رسانهها و مردم گذاشت و نبايد واهمهاي از اعلام اطلاعات در ميان برخي مسئولين وجود داشتهباشد، در حاليكه ما پيدرپي اخباري ميشنويم مبني بر اينكه اطلاعات مربوط به خط فقر تنها در اختيار مسئولين قرار ميگيرد و ترس از انتشار اطلاعات در زمينه خط فقر همواره به چشم ميخورد.
اين پژوهشگر رفاه اجتماعي افزود: كساني كه واقعيتهاي تلخ را كتمان ميكنند و زمينه را براي نارضايتيهاي گستردهتر مردم فراهم ميكنند، نميتوانند گرهي از مشكلات كشور بگشايند، اما كساني كه از سر نگراني براي امنيت كشور تلاش ميكنند تا واقعيت را به گوش مسئولين برسانند سعي دارند تا از مشكلات مردم گرهگشايي كنند.
به گفته راغفر مهمترين دليل تشكيل وزارت رفاه مديريت مشكلات ناشي از فقر و نابرابري است و به همين دليل از اين وزارتخانه انتظار ميرود تا با نگاهي روشن و واقعي به بررسي مشكلات بپردازد.
او گفت: اگر متخصصيني در دستگاههاي دولتي مدعياند كه مطالعاتي در زمينه فقر در كشور داشتهاند من حاضرم در يك رودررويي هر جا كه لازم هست، روش محاسبهام را به دقت نشان بدهم و حتي حاضرم نشان بدهم كه آمار واقعي بهمراتب بيشتر از چيزي است كه من اعلام كردهام.
روزنامه همشهري آمادگياش را براي برگزاري ميزگردي با حضور نمايندگان وزارت رفاه و دكتر حسين راغفر در نزديكترين زمان ممكن اعلام ميكند.
آماري كه وزارت رفاه اعلام كرد
سخنگوي وزارت رفاه فهرستي از كمكهاي وزارت رفاه به گروههاي آسيبپذير در 2 سال گذشته ارائه كرده و گفته: طي 2 سال گذشته وزارت رفاه و تامين اجتماعي با هدف حمايت ويژه از اقشار آسيب پذير و كاهش فقر با انجام اقداماتي نظير ايجاد امنيت تغذيه و كاهش فقر براي 9 ميليون نفر با اعتباري بالغ بر 368 ميليارد تومان در سال 1385 و براي 12 ميليون نفر با اعتباري بالغ بر5/468 ميليارد تومان در سال 1386، توزيع سبد كالاي مصرفي بين 5 ميليون شاغل و بازنشسته دستگاههاي اجرايي با بودجهاي بالغ بر 150 ميليارد تومان،
افزايش 50 درصدي ميزان مستمري ماهانه مددجويان تحت پوشش سازمان بهزيستي و كميته امداد امام خميني(ره)، اختصاص80 ميليارد تومان بودجه براي توانمندسازي كودكان و زنان سرپرست خانوار، اختصاص 300 ميليارد تومان اعتبار از محل هدفمند كردن يارانهها در سال 1386 براي حمايت ويژه از اقشار نيازمند، معافيت مددجويان كميته امداد و سازمان بهزيستي از پرداخت حق انشعاب آب، برق، گاز و فاضلاب و نيز هزينههاي مربوط به پروانه ساخت مسكن، اختصاص 200 هزار فقره جهيزيه و تامين هزينه تحصيلي نزديك به يك ميليون نفر از دانشآموزان و دانشجويان تحت حمايت دستگاههاي اجرايي و افزايش حداقل حقوق بازنشستگان كشوري و تامين اجتماعي از 160 هزار تومان به 250 هزار تومان اقدام كردهاست.
مشاور وزير رفاه و تامين اجتماعي اعلام كرد: با توجه به وظيفهمندي اين وزارتخانه در آيين نامه اجرايي ماده 90 درخصوص اعلام خط فقر شديد در ارديبهشت هر سال، كار گروه ويژهاي در معاونت هدفمند كردن يارانهها و رفاه و اجتماعي اين وزارتخانه مامور مطالعه، بررسي و استخراج اطلاعات و آمار در اين خصوص شده است و از آن جا كه هزينه در آمد خانوار توسط مركز آمار ايران تهيه ميشود و با توجه به اهميت هزينه اسفند ماه در سبد خانوار ايرانيها، همه ساله اطلاعات اسفند ماه با توجه به تعطيلات نوروزي در پايان فروردين و اوايل ارديبهشت جمع آوري ميشود و بالطبع پردازش و تحليل اين اطلاعات در مركز آمار ايران و معاونت هدفمند كردن يارانههاي اين وزارتخانه تا پايان ارديبهشت ماه به طول ميانجامد. كه اميدواريم در اواخر همين ماه آمار واقعي خط فقر شديد شهري و روستايي كشور را به مبادي ذيربط اعلام كنيم.
احمدي ادامه داد: وظيفه وزارت رفاه و تامين اجتماعي تنها اعلام خط فقر نيست بلكه بايد با هماهنگي و نظارت بر اعمال سياستهاي اقتصادي، اجتماعي كشور با همكاري تمامي نهادهاي فعال ملي و منطقهاي، زمينه توانمند سازي فقرا و كاهش محروميت در كشور را فراهم آورد.
سخنگوي وزارت رفاه و تامين اجتماعي خاطر نشان كرد: وزارت رفاه و تامين اجتماعي انتظار دارد كارشناسان و رسانههاي همگاني بيش از آنكه به اعلام خط فقر توجه كنند به اين وزارتخانه بهعنوان متولي اجراي نظام جامع رفاه و تامين اجتماعي در اجراي بهتر سياستهاي كاهش فقر ياري رسانند.
وي فقر شديد را وضعيتي دانست كه شخص حتي اگر همه در آمد خود را به خريد مواد غذايي اختصاص دهد، ديگر قادر به تامين حداقل نيازهاي ضروري نخواهد بود و شامل كساني است كه درآمد آنها براي خريد سبد غذايي نيز كافي نيست، اما فقر مطلق شامل وضعيتي است كه در آن خانوار به لحاظ درآمدي قادر به تامين حداقل نيازهاي اساسي خوراكي و غيرخوراكي( مسكن، پوشاك، درمان و آموزش) خود نباشد.
سخنگوي وزارت رفاه و تامين اجتماعي افزود: طبق آيين نامه چتر ايمني رفاه اجتماعي محاسبه فقر شديد به وسيله هزينه سبد مطلوب غذايي كه توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تدوين شده است مورد محاسبه قرار ميگيرد و فقط به ميزان كالري سبد غذايي اكتفا نميشود.
وي درخصوص نحوه محاسبه خطوط فقر خاطر نشان كرد: بهمنظور محاسبه اين خطوط از سبدهاي مطلوب غذايي علاوه بر ميزان انرژي، پروتئينها، املاح و ويتامينهاي ضروري و ساير ريز مغذيهاي لازم براي حفظ سلامت جسمي و فكري فرد مانند گوشت، ميوه، نان و ماكاروني استفاده ميشود.
بنا بر اعلام مشاور وزير رفاه و تامين اجتماعي، طبق توافق دفتر فقر زدايي وزارت رفاه و تامين اجتماعي با دفتر تغذيه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي سبد غذايي بزرگسالان ۲هزاركيلو كالري و سبد غذايي كودكان ۳تا ۶ سال ۱۸۰۰كيلو كالري در نظر گرفته شده است.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 464]