تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداى والا مى فرمايد: وقتى بنده من كار نيكى اراده كند و نكند آن را يك كار نيك براى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804013575




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مجموعه انديشه‌هاي سياسي متفكران مسلمان منتشر شد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مجموعه انديشه‌هاي سياسي متفكران مسلمان منتشر شد
مؤسسه بوستان كتاب مجموعه‌اي از انديشه‌هاي سياسي متفكران مسلمان را كه با تلاش پژوهشكده علوم و انديشه سياسي آماده شده در قالب يازده جلد كتاب چاپ و منتشر كرد.

به گزارش خبرگزاري مهر، در اين آثار انديشه‌هاي سياسي شخصيت‌هاي برجسته‌اي چون: علامه وحيد بهبهاني، ابوالحسن مسعودي، علامه نائيني، آيت‌الله كاشاني، آيت‌الله خويي، ملا محمد مهدي نراقي، ابن ادريس حلي و ميرزاي قمي بيان شده است.

علامه وحيد بهبهاني از فقيهان بزرگ سده دوازدهم هجري است. وي با تقويت مكتب اصولي و استمرار آن طي دو قرن اخير، فصل جديدي از حيات سياسي شيعيان را در عصر غيبت رقم زد. ابوالفضل سلطان محمدي، نويسنده كتاب «انديشه سياسي علامه وحيد بهبهاني» در اين اثر به مطالعه و بررسي آراء و نظريه‌هاي سياسي علامه بهبهاني درباره رابطه دين و سياست، حكومت، نوع نظام سياسي شيعه در عصر غيبت، ولايت فقيه و شرايط و اصاف حاكم اسلامي مي‌پردازد.

«انديشه سياسي ابوالحسن مسعودي» عنوان اثر مرتضي يوسفي‌راد است. وي درباره اين متفكر مسلمان مي‌گويد: ابوالحسن مسعودي هر چند در تاريخ و جغرافيا مشهور است اما براي نخستين بار به پديده‌هاي سياسي به ويژه جامعه و دولت و اصول و قواعد كلي رشد و تعالي جامعه و يا شكست آن با نگرش تجربي مي‌پردازد. اين كتاب انديشه سياسي اين عالم بزرگ را در شش فصل بررسي مي‌كند كه برخي از عناوين آن عبارتند از؛ اوضاع سياسي، اجتماعي، فرهنگي و زندگي‌نامه، مباني فكري و روش‌شناسي، سياست‌‌شناسي و طبقه‌بندي اجتماعي مسعودي از جوامع گذشته.

مسلم تهوري در اثر خود با عنوان «زندگي سياسي آيت‌الله كاشاني» درباره شخصيت آن عالم مجاهد مي‌نويسد: آيت‌الله سيد ابوالقاسم كاشاني، نقش برجسته‌اي در تاريخ معاصر ايران و بيداري ايرانيان داشت. اين كتاب به زندگي علمي و مبارزات سياسي وي و نقش ايشان در ملي شدن صنعت نفت اشاره مي‌كند و آراي اين روحاني را درباره پيوند دين و سياست، استقلال خواهي و اتحاد جهان اسلام مي‌كاود. «انديشه سياسي آيت‌الله خويي» اثر محمد اكرم عارفي است. وي در اين اثر آورده است: آيت‌الله ابوالقاسم خويي (ره) يكي از برجسته‌ترين فقهاي تاريخ معاصر بود كه با نگاه عميق و ژرف خود به متون ديني عرصه‌هاي جديدي در انديشه سياسي ديني گشود. اين اثر انديشه سياسي اين فقيه بزرگ را در پنج فصل؛ زندگي و زمانه، مباني معرفتي، اصول و قواعد فقه سياسي، زندگي سياسي در عصر غيبت و حكومت فقيه آورده است.

نويسنده كتاب «انديشه سياسي ميرزاي قمي» درباره آن عالم فقيد نوشته است: ميرزاي قمي، عالم بزرگ شيعي است كه به اذعان فقها انديشه‌هاي او در گستره فقه و اصول، تأثيرگذار بوده است، در عرصه فقه سياسي، دو ديدگاه به او نسبت داده‌اند: اعتقاد به مشروعيت سلطنت (حكومت شاهان) و اعتقاد به عدم مشروعيت سلطنت. اين كتاب در صدد بيان اين ديدگاه است كه ميرزاي قمي بنابر مصالحي با حكومت، تعامل داشته اما هيچ‌گاه براي سلطنت «مشروعيت بالأصاله» قائل نبوده است و به‌تدريج نظريه سياسي ايشان به نظريه «ولايت سياسي فقها» تحول يافته است.
 سه شنبه 31 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 258]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن