واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: رژیم غذایی موثر بر تستوسترونتستوسترون(Testosterone) هورمون جنسی غالب در مردان است. البته در خانم ها نیز مقدار کمی تستوسترون وجود دارد.
بعضی از نقش های تستوسترون در بدن عبارت هستند از: - تاثیر روی حجم توده ماهیچه ای- تاثیر روی چگالی استخوان- تاثیر روی قدرت و توان- تاثیر روی تمایل جنسی- تاثیر روی سطح گلبول های قرمز این هورمون توسط بدن ساخته می شود و در مواد غذایی ای که مصرف می کنیم وجود ندارد؛ اما برخی مواد غذایی خاص به تولید این هورمون در بدن کمک کرده، گردش خون را تقویت می کند که این باعث می شود تستوسترون بیشتری به اندام های مناسب بدن برسد. به این گونه مواد غذایی که به تولید تستوسترون کمک می کنند، منابع غذایی تستوسترون گفته می شود. منابع غذایی تستوسترون روی(zinc): بهترین منبع غذایی روی، گوشت است. بهترین گوشت، گوشت سفید مرغ است. بهترین نوع ماهی هم سالمون یا همان ماهی آزاد است. افراد گیاهخوار می توانند به جای گوشت از حبوبات یا بادام زمینی استفاده کنند. هیچ میوه ای در این گروه به تولید تستوسترون کمک نمی کند؛ چون استفاده ی منابع گیاهی "روی" برای بدن دشوار است، منبع خوبی برای تستوسترون شمرده نمی شود. ویتامین A: وجود این ویتامین برای عملکرد طبیعی اندام های تناسلی ضروری است. بسیاری از میوه هایی که تولید تستوسترون را در این دسته تقویت می کنند عبارت هستند از: سیب، ذغال اخته، طالبی، آناناس و مرکبات. سایر منابع ویتامین A شامل ماهی(باز هم سالمون)، سبزیجات برگ دار(اسفناج) و سبزیجات رنگی مثل گوجه فرنگی، فلفل قرمز و کدو زرد یا همان کدو رشتی می باشد. امیدوارم که ماهی سالمون دوست داشته باشید چون علاوه بر این که منبعی عالی از ویتامین A و روی و همچنین پروتئین و امگا 3 به حساب می آید، گفته می شود که میزان هورمون جنسی متصل به گلوبولین(SHBG) را نیز پایین نگه می دارد. وقتی تستوسترون در جریان خون با SHBG برخورد می کند، به آن متصل شده و دیگر نمی تواند با هیچ سلول دیگری ارتباط برقرار کند. تاثیر شبکه ای تستوسترون که به SHBG متصل باشد درست مانند نبود تستوسترون است چون از هر گونه تاثیر آن بر بدن جلوگیری می شود. ماهی سالمون می تواند منبع غذایی شماره یک شما برای بالا بردن تولید تستوسترون در بدن تان.
موارد زیر موجب کاهش سطح تستوسترون می شود:* غذاهای سرخ کردنی، قند و کافئین، غده آدرنال را بیش از حد تحریک کرده و باعث می شود تستوسترون کمی تولید کند. تحریک بیش از اندازه ی آدرنال باعث خستگی آدرنال شده و این به آن معنا است که دیگر نه تستوسترون و نه هیچ چیز دیگر تولید نخواهد کرد. پس اگر صبحانه تان مملو ازسرخ کردنی ها، قهوه با کرم و شکر باشد، مطمئنا همه ی تلاشی که برای جلوگیری از تولید تستوسترون در بدن باید بکنید، را به طور کامل انجام خواهید داد. * رژیم گیاه خواری باعث کاهش سطح تستوسترون می شود. اجتناب از مصرف گوشت قرمز می تواند سطح تستوسترون را کاهش دهد زیرا مصرف گوشت باعث تحریک تولید این هورمون می شود. یک دلیل آن می تواند این باشد که کلسترول موجود در گوشت قرمز پیش ساز هورمون تستوسترون است. * رژیم های کم چربی: رژیم کم چربی باعث کاهش سطح تستوسترون می شود زیرا چربی ها برای تولید تستوسترون ضروری هستند. البته منظور چربی های مفید برای بدن است نه چربی های اشباع و ترانس و ... . * سویا: سویا با داشتن فیتواستروژن باعث کاهش سطح تستوسترون می شود. فیتواستروژن ها، ساختاری بسیار مشابه با استروژن دارند. * کربوهیدرات ها: رژیم غذایی پُرکربوهیدرات باعث کاهش سطح تستوسترون می شود. افزایش دریافت کربوهیدرات ها باعث افزایش قند خون و تحریک ترشح هورمون هایی چون انسولین و کورتیزول می شود. بر اساس مطالعات انجام شده، این دو هورمون باعث کاهش تولید تستوسترون شده و مخالف عمل این هورمون در بدن می باشند. * پروتئین: دریافت پروتئین زیاد، باعث کاهش سطح تستوسترون می شود.در نتیجه، یک رژیم غذایی سالم و تولید تستوسترون کاملا در ارتباط با یکدیگر هستند. فرآوری: مریم مرادیان نیری – کارشناس تغذیهبخش تغذیه تبیانمنابع:وبسایت گیتی بهدادی پور - کارشناس تغذیهسایت ایران هلرز * مطالب مرتبط:خوراکیهای فوقالعاده برای آقایان افزایش استروژن با مواد غذایی تاثیر رژیم غذایی بر باروری
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 703]