واضح آرشیو وب فارسی:مهر: صلاحي:بيمه هاي خارجي هم در مناطق آزاد حضور مي يابند
مشاور رئيس جمهور در امور مناطق آزاد و ويژه اقتصادي از انجام رايزني ها براي حضور بانكها و بيمه هاي خارجي در مناطق آزاد خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمود صلاحي امروز در نشست خبري همايش بين المللي چابهار، ترانزيت و توسعه محور شرق در تهران با اشاره به پيشينه راه اندازي مناطق آزاد در دنيا گفت: هم اكنون 850 منطقه تجاري- صنعتي در دنيا وجود دارد كه به نوعي واقعيت بخشي از اقتصاد كشورها را تشكيل مي دهد؛ اين درحالي است كه از اين تعداد 6 منطقه آزاد در ايران واقع شده اند.
مشاور رئيس جمهور در امور مناطق آزاد افزود: چنانچه ميانگين عمر مناطق آزاد دنيا را 100 سال در نظر گيريم مناطق آزاد ايران يك ششم متوسط عمر و سابقه مناطق آزاد را در دنيا در اختيار دارند.
وي تصريح كرد: پيوند اقتصاد ملي كشورها با اقتصاد منطقه، پيوند اقتصاد ملي با اقتصاد جهاني، جذب سرمايه گذاري خارجي با روش تسهيل سازي ضوابطي كه برخي كشورها را گرفتار ديوانسالاري هاي مرسوم كرده است و نيز توسعه صادرات با تاكيد بر صادرات مجدد از جمله اهداف راه اندازي مناطق آزاد است.
صلاحي گفت: در مناطق آزاد توليد از هرگونه عوارض و ماليات معاف است و البته در گام بعد به دنبال اين هستيم كه بانكها و بيمه هاي خارجي را در مناطق مستقر كنيم، در اين راستا جلساتي با رئيس كل بانك مركزي برگزار شده كه در انتهاي كار هستيم، ضمن اينكه كميته پولي و بانكي طرح پايلوت توسعه روابط اقتصادي جمهوري اسلامي ايران با كشورهاي حاشيه جنوبي خليج فارس نيز در حال انجام كار كارشناسي بر روي اين موضوع است.
وي خاطرنشان كرد: در اين راستا با چند بانك و بيمه خارجي به توافق رسيده ايم تا در مناطق آزاد حضور يافته و به جذب سرمايه گذاري خارجي بپردازند چراكه يكي از ملزومات جذب سرمايه گذار فراهم آوردن امكانات پولي و مالي است.
صلاحي همچنين در خصوص پتانسيل هاي منطقه آزاد چابهار گفت: هر يك از مناطق آزاد ايران ويژگي هاي منحصر به فرد خود را دارند كه در اين راستا مي توان ويژگي ترانزيت را براي منطقه ازاد چابهار برشمرد، اين درحالي است كه سه كريدور بزرگ و مهم در دنيا از جمله مهمترين كريدورهاي حمل و نقل محسوب مي شوند كه هر سه از ايران عبور مي كنند، بر اين اساس چابهار نيز در يك منطقه حساس ترانزيتي براي دنيا واقع شده كه به آبهاي آزاد دسترسي دارد.
وي با تاكيد بر ضرورت فعال شدن منطقه آزاد چابهار در امر ترانزيت افزود: چابهار داراي مزيتي است كه براساس آن مي توان 3 تا4 دلار در هر تن صرفه جويي در هزينه حمل ونقل را داشت اما متاسفانه اين مزيت به دليل نبود ريل نمي تواند مورد توجه قرار گيرد كه البته مصوبات خوبي نيز براي اتصال راه آهن اين منطقه به خراسان صورت گرفته است.
صلاحي همچنين تاكيد كرد: از يكسال گذشته و در جهت اجراي سياستهاي اصل 44 قانون اساسي، پروژههاي جديدي به شركتهاي دولتي واگذار نخواهد شد؛ اين درحالي است كه هم اكنون 75 تا 80 درصد فعاليتهاي اجرايي در مناطق آزاد توسط بخش خصوصي صورت مي گيرد و اين روند توسعه خواهد يافت.
وي از مذاكره با 500 تاجر فعال ايراني مقيم امارات خبر داد و افزود: اين مذاكرات در جهت ورود سرمايه گذاران خارجي به ويژه ايرانيان مقيم خارج از كشور است.
دبير شوراي عالي مناطق آزاد به پروژه سوخترساني به كشتي هاي گذري در آبراه خليج فارس اشاره و تصريح كرد: قشم بهترين مكان براي اين پروژه است و اكنون مقدمات اجرايي آن نيز با توجه به وجود امكانات مناسب در اين منطقه چون پالايشگاه و مازوت براي كشتي ها به اتمام رسيده است.
وي افزود: ظرف 1 ماه آينده بيش از 60 پروژه اولويت دار از 6 منطقه آزاد تجاري كشور به سرمايه گذاران براي سرمايه گذاري اعلام مي شود. بر اين اساس، قصد داريم براي جذب سرمايه گذاران، بهاي زمين در مناطق آزاد را به صورت اقساطي از سرمايه گذاران اخذ كنيم تا پروژهها دچار مشكل كمبود نقدينگي نشوند.
در ادامه محمدطاهر باقري زاده، مديرعامل آزاد چابهار گفت: سازمان مديريت و برنامهريزي كشور به استناد مطالعات پايه آمايش سرزمين در سال 63، مطالعات توسعه محور شرق را انجام داد و در سال 64 به تصويب هيئت دولت رساند.
وي خاطرنشان كرد: طرح توسعه محور شرق پس از 17 سال تدوين شد و در سال 81 به پيشنهاد سازمان مديريت و برنامهريزي اين طرح در هيئت دولت تصويب شد.طرح توسعه محور شرق، مشتمل بر 18 ماده است كه كريدور ترانزيتي شرق كشور ايران را از مبداء ورودي بندر چابهار تانقاط خروجي مرزهاي شمالي كشور ترسيم مي كند.
باقري زاده، افزايش نقش و سهم ايران در ترانزيت كالا و حمل و نقل بينالمللي، افزايش سهم بندر چابهار در بازرگاني داخلي و خارجي و ترانزيت كالا و ارتقاي عملكرد بندر چابهار تا حد يك مگاپورت در راستاي تبديل آن به يك HUB منطقه اي را از اهداف طرح توسعه محور شرق بيان كرد.
سه شنبه 31 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 540]