واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي خبر داد: نياز كشور به واردات داروهاي نوتركيب تا پنج سال آينده برطرف مي شود
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اشاره به سه درصد داروي وارداتي كه بيشترين يارانه را به خود اختصاص مي دهد، گفت: از سياست هاي دانشگاه، توليد داروهاي نوتركيب است به طوري كه تا پنج سال آينده نياز بيماران خاص به اين داروها تامين خواهد شد.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، دكتر عليرضا زالي در ششمين همايش سراسري كارشناسان بيماري خاص دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور افزود: بالغ بر 95 تا 97 درصد از داروهاي مورد نياز كشور در داخل توليد مي شود اما با توجه به هزينه داروي نوتركيب مورد استفاده بيماران خاص بايد به سمت توليد در اين زمينه اقدام كرد.
وي ادامه داد: در سال 86، يارانه بيماران خاص 220 ميليارد تومان بود كه در واقع شاهد اضافه شدن 50 ميليارد تومان اعتبار به مصوبات قبلي بوديم به طوري كه در پايان سال 86 به بحران كمبود دارو نرسيديم.
زالي تصريح كرد: متاسفانه خدمات، امكانات و تجهيزات دارويي بيماران خاص گران قيمت بوده و اين هزينه ها با وجود جهاني بودن، بر اقتصاد و نوسانات امروز كشور به دليل واردات اين داروها تاثير بدي دارد.
وي افزود: اگر بخواهيم هزينه درمان بيماران خاص مثلا يك بيمار هموفيلي را در نظر بگيريم از توان فني يك خانواده ثروتمند ايراني نيز خارج است بنابراين بايد به صورت يارانه اي و زير پوشش حمايت هاي دولت قرار گيرد.
رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: با وجود اينكه شش هزار و 400 بيماري در جهان در وجوه مختلف انسان ها را درگير كرده اما به دليل شرايط ويژه بيماري هاي خاص، نگاه نظام سلامت و سرمايه گذاري در آن ها متفاوت است.
وي تصريح كرد: رابطه ميزان شيوع بيماري و توجه نظام سلامت در بيماري خاص به دليل پيچيدگي تشخيص و ارايه خدمات درماني كه با طول درمان بالا نيازمند روش هاي گوناگون درماني بوده كنار گذاشته مي شود.
زالي اهميت دادن به حواشي بيماري خاص براي بيمار و خانواده را ضرروي دانست و افزود: انجام اقداماتي مثل توانبخشي، قدرت تطابق، افزايش روحيه و كار درماني مي توان بيماران را به جامعه بازگرداند.
*درمان بيماران خاص نيازمند يك پروتكل علمي است
رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي ادامه داد: درمان بيماران خاص نيازمند يك پروتكل و مداخله علمي است در حالي كه تاكنون فقط به فكر تجويز دارو به بيماران خاص هستيم بدون اينكه به هزينه وارد شده به بيمار و نظام سلامت توجه شود.
وي افزود: خيلي از درمان هايي كه امروزه در كشور انجام مي شود و هنوز در دنيا در مرحله تحقيقاتي بوده و در بسياري از بيماري ها هزينه كمتري را متحمل مي شوند چرا كه پروتكل درماني مشخصي دارند.
زالي با تاكيد بر اينكه در اداره بيماران خاص دانشگاه ها نگاه علمي و مبتني بر شواهد بايد حاكم شود، گفت: بسياري از بيماران مانند ام اس نياز به داروي آوونكس ندارند بلكه بايد بر نوع تاثيرگذاري دارو بر اين بيماري در كشور تحقيق شود./05/120
سه شنبه 31 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 369]