واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: برپايي مراسم بزرگداشت فردوسي در شاهرود
شاهرود - خبرگزاري ايسكانيوز : با برپايي مراسمي و با حضور جمعي از كارشناسان و اساتيد ادبيات شهرستان شاهرود مقام شاعر بزرگ ايران فردوسي گرامي داشته شد .
به گزارش روز سه شنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران " ايسكانيوز " عماد عبادي سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان شاهرود با خير مقدم به مدعويني كه براي بزرگداشت شاعر پارسي و حماسه سراي ايران زمين حكيم ابوالقاسم فردوسي طوسي حضور بهم رسانيده بودند ، اظهار داشت : گاهي بايد در آثار بزرگان بيشتر تامل كنيم چرا كه در اين عصر مدرنيزه و پيشرفته امروزي ، حس زيبايي شناسي ما دچار نقصان شده و با تامل در آثار بزرگان و يادبودهايي كه براي اين افراد برجسته برگزار ميكنيم بايد حس توجه به زيبايي را در خود تقويت نمائيم .
مراسم با اجراي ضرب باستاني توسط محمود ملكي و نقالي داستان آرش از شاهنامه فردوسي توسط حسن سرچاهي از هنرمندان انجمن نمايش اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شاهرود ادامه يافت .
در ادامه اين مراسم نسرين فرخ پيام از كارشناسان ارشد ادبيات فارسي و استاد دانشگاه و پژوهشگر ادبي مطالبي را در خصوص انديشه ها و عناصر فكري فردوسي بيان نمود . وي حكيم ابوالقاسم فردوسي را از چهره هاي شناخته شده جهاني نام برد و چهار عنصر فكري فردوسي ( 1- دين و اعتقاد فردوسي -2- حزن و اندوه فردوسي-3- دروغ از ديد گاه فردوسي-4- خرد گرايي فردوسي ) را تشريح كرد و اظهار داشت : شاهنامه فردوسي كه يكي از شاهكارهاي مهم ادبي در جهان مي باشد ، دنيايي از دين ، خرد ، اخلاقيات ، دنيا شناسي و آخرت شناسي را در خود جاي داده است .
وي در ادامه در خصوص تاريخ ايران در دوره فردوسي و حمله اعراب به ايران و ترويج اسلام در ايران و برخورد خلفاي اعراب با ايرانيان مطالبي را بيان نمود . فرخ پيام تصريح كرد : فردوسي به اعتقادات و خردورزي خيلي تاكيد داشته و از خرد به عنوان يك دهش خداوندي ياد كرده و همچنين فردوسي در شاهنامه در موارد بسياري از نكوهش دروغ سخن گفته و آنرا يك عمل غير اخلاقي و شيطاني برشمرده .
در ادامه برنامه ، دكتر مهدي قان بيگي از اساتيد هنري در رشته سفال و سراميك و پژوهشگر هنري بياناتي را در خصوص توصيف رنگ در شاهنامه ايراد نمود و خاطرنشان كرد: فردوسي شخص بسيار بزرگي بود كه با سرودن شاهنامه ، تاريخ ايران را هم به تصوير كشيد .
وي افزود: زيبايي شناسي در شاهنامه هم شناخت شگرفي دارد و در دوره اي كه به علت جنگها و غارتگريها و ديو صفتي سلاطين حاكم ، دوره سقوط ايران بود ، هنرمندان ما با شناخت شاهنامه از آن بهره فراواني بردند .
مراسم با اجراي قطعات نمايشي با عنوان « كمانگير » به نويسندگي و كارگرداني عماد عبادي و بازيگري علي عباسي و نازي حداديان ، پرده خواني «شبير » به كارگرداني حسن سرچاهي و بازيگري علي عباسي ، تعزيه خواني « قريب » به كارگرداني حسن سرچاهي و بازيگري هادي آقاحسيني و اجراي موسيقي سنتي توسط گروه موسيقي به سرپرستي سعيد اردياني پايان يافت ./110
سه شنبه 31 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1802]