واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: ادبيات پليس بايد تغيير كند
جام جم آنلاين: نيروي انتظامي سالهاي اخير را با تغيير رويكرد نسبت به تعامل با مخاطبان خود آغاز كرده و بويژه در بخش راهنمايي و رانندگي و پليس راه تلاش كرده است كه در ارتباط مناسبتري با مردم و ارائه خدمات خود به آنان قرار گيرد، اما با اين حال برخي خبرها حكايت از نارضايتي مردم از رفتارهاي برخي ماموران پليس از جمله در كلانتريها و نيز در برخي طرحهاي انتظامي در سطح شهرها دارد.
سردار رويانيان، رئيس پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي از جمله فرماندهان پليسي است كه همواره بر كنش متعادل و مناسب با مردم و احترام گذاشتن به شهروندان سخن گفته است.
بر اين اساس است كه راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي در اين سالها بر رويكرد «پليس مردممدار و مودب» تاكيد داشته است.
رويانيان سال گذشته از برنامهريزي نيروي انتظامي براي تغيير ادبيات و رفتار پليس راهنمايي و رانندگي با مردم در شهرها و جادهها خبر داد و اعلام كرد كه نيروي پليس هنگام مواجهه با مردم بايد رفتار و كردار مناسب را سرلوحه كار خود قرار دهد.
به گفته وي، برنامه پليس راهنمايي و رانندگي اين است كه حتي هنگام جريمه كردن رانندگان متخلف و برخورد و رسيدگي به تخلفات رانندگي، ماموران پليس به سمت مردم بروند و منتظر پياده شدن رانندگان نشوند.
سرهنگ اسماعيلي، فرمانده پليس راه كشور نيز در گفتگو با از برنامهريزي جدي پليس براي تغيير نوع ادبيات گفتاري با مردم در جادهها خبر داد و گفت: احترام به مردم حتي بايد در نوع ادبيات نيز نمود پيدا كند.
ضرورت آموزش رفتارهاي مناسب
با وجود تغيير محسوس رفتار و نوع نگرش پليس به نحوه تعامل با مردم در سطح شهرها و جادهها، همانگونه كه مديركل حفظ حقوق شهروندي قوه قضاييه در گفتگو با خبرگزاري مهر اعلام كرده است، هنوز مردم از نحوه رفتار پليس در كلانتريها و البته در برخي برخوردهاي ماموران انتظامي در جريان طرحهاي امنيت اجتماعي گلايه دارند.
در برخي طرحهاي اجرا شده نيروي انتظامي در سطح شهرها كه عموما با عنوان امنيت اجتماعي است نيز شاهد برخي رفتارهاي نامناسب با مردم هستيم. برخي از شهروندان در گفتگو با خبرنگار جامجم و يا در تماسهاي تلفني از نحوه رفتار برخي ماموران پليس تحت عنوان امنيت اجتماعي اظهار نارضايتي كردهاند.
عليرضا زرينپور، يكي از شهرونداني است كه معتقد است پليس علاوه بر داشتن اقتدار و قاطعيت و حتي خشونت، در برخورد با متخلفان بايد وجهه اجتماعي خود را نيز حفظ كند و مراقب باشد كه با رفتار نامناسب يك يا دو مامور با مردم در جريان اجراي اين طرحها، عملكرد مناسب نيروي انتظامي در استقرار نظم و امنيت زير سوال نرود.
يكي ديگر از شهروندان نيز با بازگويي چند نمونه از برخورد نامناسب ماموران پليس با مردم در جريان اجراي طرح امنيت اجتماعي و اخلاقي، ميگويد: بسياري از كساني كه در خيابانها و مراكز مختلف بعضا داراي رفتارها و يا پوششهاي نامناسب هستند، بر اثر غفلت و ناآگاهي است و نيازمند راهنمايي و مشاوره هستند و نبايد با آنها برخوردهاي خشن با هدف اصلاح صورت گيرد.
شهروند ديگري كه تاكيد ميكند ساعت 30/10 روز 21 ارديبهشت ماه در ميدان تجريش شاهد برخورد نامناسب ماموران اجراي طرح امنيت اجتماعي بوده است، ميگويد: همه ما از طرح امنيت اجتماعي حمايت ميكنيم، اما حتي اگر كسي به اين طرح اعتراض كرد، پليس نبايد با پرخاش و توهين با مردم برخورد كند؛ آن هم در ملا‡عام و جايي كه مردم ازدحام كردهاند.
وي تاكيد ميكند: در آن روز وقتي خانمي به نحوه برخورد با دخترش اعتراض كرد، مردم زيادي جمع شدند و جناب سرهنگي كه با لباس شخصي، به نظر مسوول هم ميرسيد، رو به زنان كرد و با آنها با بياني نه چندان شايسته سخن گفت.
محمدرضا فهميده، شهروند ديگري هم در انتقاد به ادبيات برخي ماموران راهنمايي و رانندگي ميگويد: به نظر من اين كه ماموري در خودروي پليس بنشيند و در بلندگو با لحني تند با رانندگان سخن بگويد. نشان ميدهد ماموران ما در آداب برخورد با شهروندان مشكل دارند و بايد آموزش لازم را ببينند.
صولت فروتن
سه شنبه 31 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 352]