واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فرمانده نيروي انتظامي كشور: سطح تماس پليس با مردم كاهش مييابد
خبرگزاري فارس: فرمانده نيروي انتظامي گفت: در پايان برنامه پنجم توسعه حضور پليس كاملاً نامحسوس خواهد بود و سطح تماس پليس با مردم كاهش مييابد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس سردار اسماعيل احمدي مقدم در مراسم پاياني اولين همايش ملي پيشگيري از جرم افزود: نيروي انتظامي در ذات و ماموريت اوليه خود، مامورياست كه مسئوليت مبارزه با جرم و تعقيب مجرمان و اجراي عدالت را دارد.
سردار احمدي مقدم گفت: پيشگيري ادبيات و واژه جديدي است كه در چند سال اخير به ادبيات پليس وارد شده است. پيش از اين پيشگيري در ذهن انسان با درمان برابري ميكرد.
وي اظهار داشت: امروز حوزه پيشگيري در حوزههاي ديگر هم موضوعيت پيدا كرده اما قبل از آن بايد به گام بعدي هم اشاره كرد، گام بعدي در اين حوزه پيشبيني است، اساساً در حوزه پيشگيري تلاش بر آن است تا قبل از اينكه با مجرم برخورد شود، بسترهاي آسيب و جرمخيزي هدف قرار گيرد و هدف اين است تا جرمي اتفاق نيفتد.
فرمانده نيروي انتظامي گفت: اگر جرمي واقع شد واكنش پليس برخورد با مجرم و تحويل به مقامات قضايي و مجازات وي خواهد بود. پليس بايد قبل از وقوع يا حين وقوع جرم، سرعت واكنش قابل قبولي داشته باشد و از مظلوم حمايت كند در اين راه ناجا بايد صلاحيتها و توانمنديهاي خود را ارتقا دهد.
سردار احمدي مقدم افزود: اينكه يك مجرم را دستگير كنيم يك اقدام واكنشي و معلولگراست بايد در حوزه علتها مداخلاتي انجام شود. حوزه پيشگيري ناظر بر اصلاح بسترهاي آسيب، جرم و ناهنجاري است.
وي اظهار داشت: اينكه بتوانيم شرايط فضاي آينده را رصد كنيم و بتوانيم از قبل طرح و برنامه لازم را داشته باشيم نكته مهمي است، پيشگيري هم در جاي خود يك اقدام واكنشي است چون ما تلاش ميكنيم، بسترهاي در حال تشكيل را خنثي كنيم اما در پيشبيني از مسافتهاي طولاني و دورتر زماني ميتوان موارد و بسترها را حدس زد.
احمديمقدم گفت: بايد از اساس اجازه وقوع حوادث و اتفاقات را ندهيم، نه اينكه بسترها را خنثي كنيم. معنا و ادبيات اين موضوع در كشورمان بسيار جديد است.
وي افزود: البته در كشورهاي پيشرفته آينده پژوهي در دستور كار قرار دارد و از پيشبيني هم يك گام جلوتر رفته و آن هم پيشسازي آينده است ميتوان در آينده مداخله كرد. امكانات ما براي مداخله در محيط و رصد آن محدود است.
احمدي مقدم گفت: در برنامه پنجم توسعه اساس كاركرد پليس، حوزه پيشگيري است و نيروي انتظامي بايد دو گام جلوتر از پيشگيري حركت كند.
وي با اشاره به اينكه يك سازمان منفعل همواره در پشت جريانات حركت ميكند و متناسب با اتفاقات عمل نميكند، افزود: يك سازمان فعال همواره در جلوي مسئله حركت ميكند و اساساً از ابتدا جلوي وقوع اتفاقات نامطلوب را ميگيرد.
فرمانده نيروي انتظامي تاكيد كرد: در برنامه پنجم توسعه يك كارگاه علمي با استفاده از توان همه مسئولان اجرايي، مديران علمي و متخصصان تشكيل شده تا سند پيشبيني فضاي پنجساله در حوزه امنيت، جرم و ناهنجاري را بر مبناي سند برنامه پنجم توسعه تهيه كند.
سردار احمدي مقدم گفت: نيروي انتظامي در بين همه دستگاهها يك سازمان پيشرو است و يك سند كاملاً علمي براي پيشبيني آينده تهيه كرده است.
وي اظهار داشت: در اين سند تغييرات جمعيتي، اقتصادي، تغييرات زيست محيطي، تغييرات امنيت داخلي و پيراموني و تحولاتي كه از دنيا بر امنيت كشور تاثير ميگذارد با دقت بسيار زياد پيشبيني شده و در يك سند جمعآوري شده است.
سردار احمدي مقدم افزود: امروز ميتوانيم تا پنجسال آينده را پيشبيني كرده و رويكردهايمان براي حضور فعال و كنش مند در چنين فضايي را انتخاب كردهايم.
فرمانده نيروي انتظامي با تاكيد بر اينكه براي حضور در فضاي آينده چهار رويكرد اساسي و راهبردي انتخاب شده گفت: حوزه اول تقويت حوزه اجتماعي و فرهنگي در نيروي انتظامي براي افزايش اعتماد عمومي، افزايش منزلت اجتماعي پليس و اقتدار آن است.
وي در ادامه افزود: پليس بايد نامش مشكل را حل كند نه حضورش، افزايش مشاركت اجتماعي و قدرت حل و فصل اجتماعي نهادهاي انتظامي و نهادهاي مشاركتي محله محور از برنامهها پليس است.
سردار احمدي مقدم گفت: حوزه هنر، رسانه، همكاري با نهادهاي فرهنگ ساز مانند صدا و سيما، آموزش و پرورش، مساجد و سازمانهاي مردم نهاد كه اثرگذارند در اين زمينه به ما كمك خواهند كرد.
وي درباره رويكرد دوم گفت: حوزه آموزش رويكرد بعدي است، نيروي انتظامي براي ورود به فضاي جديد نياز به حرفهاي شدن دارد، نياز به افرادي متناسب با شرايط آينده يكي از نيازهاست اين افراد يا نيروهاي فعلي ناجا هستند كه بايد به سلاح آينده و علم مجهز شوند يا نيروهاي جديدي خواهند بود كه در آينده جذب خواهند شد.
احمدي مقدم تاكيد كرد: پليس در حوزه آموزش بايد پيشرفتهاي چشمگيري داشته باشد.
*شليك پليس به يك فرد بيگناه قابل قبول نيست
فرمانده نيروي انتظامي كشور گفت: حوزه بعدي رفتار پليس و استاندارد سازي آن است اينكه پليس گلولهاي شليك كند و به جاي برخورد به مجرم، شهروند بيگناهي را هدف قرار دهد قابل قبول نيست قدرت پليس در كاربرد سلاح و تجهيزات بايد افزايش يابد.
وي در ادامه افزود: پليس مناسب با رشد علمي و استفاده از فناوريهاي جديد حركت ميكند.
سردار احمدي مقدم گفت: حوزه چهارم رويكرد دانش و پژوهش محوري است، همايش پيشگيري از جرم يكي از حركتهاي اين رويكرد محسوب ميشود پليس در حوزه پيشگيري گامهاي اوليهاي را برداشته است اما اين اقدامات بايد به بلوغ برسند.
فرمانده نيروي انتظامي گفت: در حوزه توليد دانش و كاربرد آن بايد حرف براي گفتن داشته باشيم اينكه مصرف كننده دانش ديگران و نظريههاي غربي باشيم در خور و شايسته نظام جمهوري اسلامي ايران نيست.
سردار احمدي مقدم افزود: اساساً نظريههاي علمي در حوزه علوم انساني متناسب با فرهنگ همان جامعه است و بايد بوميسازي شود، در حوزه علوم انساني عيناً از جامعهاي به جامعه ديگر قابل تعميم نيست.
وي گفت: در مكتب اسلام حرف براي گفتن بسيار داريم، رويكرد چهارم ما توسعه فنآوري و كاربرد آن است در حوزه فنآوري صرف استفاده از سختافزار نميتوان آن را فنآوري ناميد.
سردار احمديمقدم اظهار داشت: فنآوري فرآيندهاي توليد هر سازمان را در برميگيرد و شامل حوزه مديريت، دانش، حوزه نرمافزار و سخت افزار است.
وي افزود: سازمان فنآوري مدار بايد تشكيل دهيم بايد از ابزارها، نرمافزارها، سيستمهاي نوين مديريت بخوبي استفاده كنيم.
فرمانده نيروي انتظامي هدف از اين رويكردها را تغيير موازنه پليس محسوس و نامحسوس دانست و تاكيد كرد: در پايان برنامه پنجم توسعه اين موازنه تغيير كرده و حضور پليس كاملا نامحسوس خواهد بود.
سردار احمدي مقدم گفت: يكي از شكايتهاي مردمي رفتار تند پليس است البته آموزش لازم در اين زمينه به پرسنل ناجا براي افزايش سعه صدر ارائه شده است اما اين اقدام تا حدي معلولگرايي است. براي حل علت آن بايد سطح تماس پليس و مردم به حداقل برسد.
* همه مشكلات با حضور پليس حل نميشود
فرمانده نيروي انتظامي افزود: بايد از اين مرحله گذر كنيم و به مرحلهاي برسيم كه مردم امنيت و محصول كار پليس را ببينند نه خود پليس را، اينكه تصور ميشود با حضور پليس مسائل حل ميشود بايد تغيير كند اين گفتمان اجتماعي كه حتي اگر امنيت باشد اما حضور پليس را حس نكنيم ، امنيت وجود ندارد، نيازمند تغيير است.
وي در ادامه گفت: خودمان را براي حضور نامحسوس در جامعه آماده كردهايم همه امكانات و توانائيها و شرايط محيط را شناسايي كرده و به توانمنديهايمان اعتقاد داريم، براي حضور در جامعه هدفگذاري كرده و آينده خود را مشخص كردهايم.
وي با اشاره به نقش امر به معروف و نهي از منكر در پيشگيري اجتماعي گفت: نصحيت كردن يكي از روشهاي سنتي امر به معروف و نهي از منكر است اما بايد براي اين وظيفه ديني از ابزارها و روشهاي نوين استفاده كنيم.
سردار احمدي مقدم با اشاره به نقش آموزش گفت: عرصه هنر، رسانه و فيلم ابزاري مناسب براي اشاعه امر به معروف و نهي از منكر است و باعث حسي شدن آن ميشود.
وي افزود: توسعه امر به معروف و نهي از منكر با عنوان كنترل اجتماعي كار ويژه پليس نيست اما بايد در اين زمينه فعال باشيم.
فرمانده نيروي انتظامي گفت: كار ويژه نيروي انتظامي كنترل خارجي است يعني كنترلهاي حكومت در جامعه كه فرد، حكومت و جامعه را به هم پيوند بزند و زمينهاي را فراهم كند كه مجموعههاي پيشگيري حلقههاي جدا از هم نباشد.
سردار احمدي مقدم با اشاره به اينكه در زمينه مشكلاتي داريم ادامه داد: پيشگيري با عنوان يك مفهوم، ساختار و يك سياست تعريف خاص خودش را دارد.
فرمانده نيروي انتظامي كشور افزود: در حوزه قوانين و مسائل حقوقي مشكلات زيادي داريم، در حوزه قانونگذاري به سياستهاي جديد در حوزه جرم و پيشگيري از جرم نياز است. بايد برخي عناوين مجرمانه در قانون كاهش يافته و مجازاتهاي جايگزين زندان در نظر گرفته شوند.
وي گفت: زندان محلي براي نگهداري افراد جنايتكار و خطرناك است، آيا از ابزارهاي ديگر براي مجازات نميتوان استفاده كرد. اگر قانون تغيير نكند شاهد افزايش و توسعه زندانها بوده و زندان نيز كاركرد اصلي خود را از دست خواهد داد.
سردار احمدي مقدم اظهار داشت: برخي افراد از جمله معتادان و بيخانمانها در آستانه فصل زمستان تخلف ميكنند تا زمستان را در زندان سپري كنند، اين نوعي تشويق است.
وي با اشاره به تجربه موفق واگذاري مسئوليتهاي قوه قضاييه به راهنمايي و رانندگي گفت: رسيدگي به جرائم راهنمايي و رانندگي به پليس واگذار شد و بسياري از مشكلات در اين زمينه برطرف گرديد.
فرمانده نيروي انتظامي با انتقاد از ارائه آمارها متفاوت از معتادان در كشور افزود: اگر خواهان اقتدار پليس هستيم بايد راهكارها و زمينههاي آن را فراهم كنيم.
* برخي تابلوهاي پليس را ميكنند
سردار احمدي مقدم گفت: محدود كردن نيروي انتظامي به نفع جامعه نيست و نبايد ادبيات دفاع از حقوق شهروندان باعث شود كه مجرمان هم مدعي شوند كه حقوق شهروندي اين است كه رهايش كنيم.
وي در ادامه افزود: بايد اول تعريف شود كه حقوق شهروندي و تكاليف شهروندي چيست؟ پليس با اجراي طرحهاي امنيت اجتماعي، امنيت اخلاقي و انضباط اجتماعي به دنبال تأمين حقوق شهروندان است، به طور مثال وقتي خياباني بسته ميشود، حقوق مردم در حال تضعيف است و زماني كه پليس با جرثقيل اقدام به برداشتن خودروي متخلف ميكند، بعضي از افراد عنوان ميكنند كه تابلويي در اين رابطه در سطح خيابان وجود ندارد، اين در حالي است كه پليس بر علائم تقدم دارد، بعضيها هم آن قدر جري هستند كه تابلوهاي راهنمايي و رانندگي را ميكنند و زماني كه از سوي پليس برخورد ميشوند، ميگويند اينجا تابلويي نيست.
انتهاي پيام/ش
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 208]