تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اولین چیزی که از انسانها سؤال می شود، نمازهای پنج گانه است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826162768




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش كامل آفتاب از مراسم توديع پورمحمدي: در انتخابات خيلي رنج كشيدم


واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: گزارش كامل آفتاب از مراسم توديع پورمحمدي: در انتخابات خيلي رنج كشيدم
پورمحمدي: اگر من مرده شور هم مي‌شدم آنقدر خوب مي‌شستم كه امروز يك تكنيك مرده شوري را در كشور ارائه مي دادم.
آفتاب: مراسم توديع پورمحمدي وزير سابق كشور و معارفه سيدمهدي هاشمي سرپرست وزارت كشور در مراسمي با عنوان «به پاس خدمت و صبوري» در تالار بزرگ كشور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سياسي آفتاب، در اين مراسم سخنرانان متعددي به ايراد سخنراني پرداختند از جمله سخنرانان اين مراسم علي لاريجاني، مهدي چمران، علا الدين بروجردي ، محمدي زاده، مهدي فضائلي، پرويز داوودي و احمدي مقدم بودند، مراسم توديع و معارفه وزير كشور ابتدا با مرثيه خواني به مناسبت شهادت حضرت زهرا توسط شهاب مرادي آغاز شد و سپس مهدي چمران به عنوان اولين سخنران براي ايراد سخنراني پشت تريبون قرار گرفت.

اختلاف‌ها در كار بحث طلبگي است

مهدي چمران رييس شوراي شهر تهران در سخنانش در اين مراسم گفت: «مسوولان بايد با روي خوش و پرتلاش كار را آغاز كنند و با همان روحيه باز پايان كار را بپذيرند. قطعا ملت و مردم از مسوولان انتظار دارند كه چنين روحيه‌اي را در كارها داشته باشند».

وي افزود: «ما شورايي‌ها كه حدود 110 هزار نفر هستيم از خدمات و تلاش‌هاي وزير كشور و تعاملي كه با شوراها داشته‌اند، تشكر مي‌كنيم‌».

چمران ادامه داد: «آن‌چه كه در مسائل كاري پيش مي‌آيد به خاطر مساله خدمت است و اين مسائل چيزي نيست. در واقع اگر بحث واختلاف نظري در مسائل كاري پيش مي‌آيد مباحث طلبه‌گي است و خوب است كه مباحث باز شود؛ چراكه اين مباحث همه براي اين است كه خدمت به مردم بهتر و سريع‌تر صورت بگيرد».

رييس شوراي عالي استانها اظهار داشت: «آقاي پورمحمدي به شوراها معتقد بودند و از تفكر شورايي حمايت كردند. آقاي پورمحمدي از شوراها كه يكي از دستاوردهاي مهم انقلاب اسلامي حمايت خوبي داشتند و من به نوبه خودم از وي تشكر مي كنم».

وي در ادامه با اشاره به سوابق هاشمي سرپرست جديد وزارت كشور خاطر نشان كرد:« با ايشان نيز از نزديك كار كرده‌ايم و انتظار داريم كه در اين حوزه كه مشغول به كار شده‌اند با ديدي وسيع‌تر و بازتر به مسائل بنگرند؛ چراكه كسي كه در اين سمت قرار مي‌گيرد بايد با ديد وسيع‌تر به همه مسائل كشور اشراف داشته باشد».

وي افزود:« اميدواريم آقاي هاشمي وسيع‌تر به مساله شوراها بنگرند تا زمينه براي ارتقاي هرچه بهتر اين نهاد ميسر شود».

پورمحمدي از حق خود مي‌گذشت تا دايره همكاري‌ها متزلزل نشود

سخنران بعدي اين مراسم كه توسط مجري برنامه براي ايراد سخنراني به جايگاه دعوت شد فرمانده نيروي انتظامي بود. او در ابتداي سخنانش با اشاره به تعامل خوب و مثبت وزارت كشور و نيروي انتظامي گفت:‌«بر اساس اين تعامل در حال حاضر اگر بگويم هيچ تنشي در هيچ يك از شهرستان‌هاي كشور در حوزه امنيت وجود ندارد، مبالغه نكرده‌ام و اين حاصل اعمال يك مديريت درست و مناسب است».

احمدي مقدم افزود: «تعامل وزارت كشور و نيروي انتظامي تعامل رو به رشدي بوده و در نظام نظارت آقاي پورمحمدي اين تعامل، ممتاز و برجسته بود؛ چنان كه تعامل فقط بين فرمانده نيروي انتظامي و وزير كشور نبود، بلكه در بدنه وزارت كشور و استانداران و فرمانداران با نيروي انتظامي وجود داشت؛ بنابراين اگر بگويم هيچ تنشي در هيچ شهرستاني در حوزه امنيت در حال حاضر وجود ندارد، مبالغه نكرده‌ام و اين طبعا حاصل اعمال يك مديريت مناسب و صحيح است» .

وي در ادامه به تعامل نيروي انتظامي و وزارت كشور در دو حوزه امنيت و ترافيك و حمل و نقل اشاره كرد و اظهارداشت: «آمارها در حوزه نظم امنيت و ترافيك و حمل و نقل نشان‌دهنده همكاري خوب اين دو نهاد است؛ چنان كه در طول ساليان اخير شاهد كاهش جرائم از جمله جرائم به عنف ، و آرامش در مناطقي كه سابقه بحران يا بستر بحران را داشته‌اند و خارجي‌ها نيز در آنجا بعضا تحركاتي را ايجاد مي‌كردند، بوديم؛ در حقيقت يك امنيت با ثبات و كار و تلاش در آن مناطق رونق گرفته است، در حوزه ترافيك و حمل نقل نيز با آمارهاي خوبي مواجه هستيم؛ از جمله كاهش تصادفات و تلفات كه بي‌نظير بوده و اين روند در آينده نيز ادامه دارد».

فرمانده ناجا خاطر نشان كرد: «آقاي پورمحمدي در دوران وزارت خود با صبر، درايت و علم مسائل را پيش مي‌برد و حتي گاهي اوقات ايشان از حق خود مي‌گذشتند تا دايره همكاري‌هاي متزلزل نشود».

علت تغييرات را به افكار عمومي بگوييد

سپس مدير عامل سابق خبرگزاري فارس به ايراد سخناني پرداخت و ‌گفت: «به عنوان يك عضو از جامعه رسانه‌اي كشور عرض مي‌كنم كه با توجه به تغييرات و جابه‌جايي‌هايي كه صورت مي‌گيرد، افكار عمومي انتظار دارند كه با توضيحات قانع‌كننده‌اي علت اين تغييرات ارايه شود».

مهدي فضائلي افزود:« البته به اين ملاحظات توجه دارم كه بهره‌برداري‌هاي خاص هميشه در اين موارد خواهد بود اما اگر به ابهاماتي كه در حوزه‌ افكار عمومي پديد مي‌آيد، پاسخي ندهيم، شك‌هاي متفاوتي ايجاد و كم كم به يقين تبديل مي‌شود».

مدير عامل سابق خبرگزاري فارس در اين مراسم با تشكر از تلاش‌هاي پورمحمدي اظهار داشت:« يكي از چالش‌هاي دوران فعاليت آقاي پورمحمدي با خبرگزاري فارس بود كه آن زمان من مسووليت آن را عهده‌دار بودم. در آن مقطع عده‌اي درصدد بهره‌برداري‌هاي خاص خود بودند و گمان و تصورشان اين بود كه ما با وزارت كشور اختلاف سياسي داريم و تلاش كردند آن را به موضوعي تبديل كنند كه اساسا در آن مقطع موضوعيت نداشت».

وي ادامه داد:«پورمحمدي جزو رسانه‌اي‌ترين وزراي دولت نهم و تعامل و همكاري ايشان با رسانه‌ها مثبت بوده است».

دبيركل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان در پايان گفت:« مجموعه‌ اقداماتي كه به خصوص در مقطع انتخابات صورت گرفت تا اطلاع‌رساني خوبي انجام شود ارزشمند است به گونه‌اي كه از همكاران رسانه‌اي تقريبا گلايه‌اي نشنيديم».

فضاي مجلس با تغيير پورمحمدي مثبت نبود

در ادامه اين مراسم رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي به نمايندگي از نمايندگان مجلس پشت تريبون حاضر شد و در سخناني از روحيه مصطفي پورمحمدي با وجود طرح بحث تغيير وي در وزارت كشور در انجام كارها به روال گذشته و با همان تلاش و توان روزهاي اول تقدير كرد.

بروجردي گفت:« بايد روحيه‌ي آقاي پورمحمدي را تحسين كرد؛ اين يكي از ويژگي‌هاي اصول‌گرايي است كه كار را به تعبير امام (ره) عبادت مي‌دانيم و طبيعي است با چنين تفكري شاهد چنين روحيه‌اي باشيم».

وي ادامه داد:« تعامل ايشان با مجلس شوراي اسلامي مثبت و خوب بود. آقاي پورمحمدي اگر نمايندگان وي را فرا مي‌خواندند و سوال داشتند با صبر و حوصله وقت مي‌گذاشت و وقت‌گذاري ايشان قابل توجه بود؛ البته نقش معاونت پارلماني را نيز بايد تحسين كنيم و جناب آقاي موسي‌پور نيز نقش مثبتي در برقراري اين تعامل داشتند».

نماينده بروجرد تصريح كرد:« از ابتداي دوره‌ي هفتم كه در كميسيون امنيت ملي فعال بوديم، شاهد پي‌گيري‌ها و دستورهاي آقاي پورمحمدي براي رسيدگي خاص به استان‌هاي مرزي بوديم و با توجه به اين كه ايشان جانشين فرمانده معظم كل قوا در نيروي انتظامي هستند در اين حوزه فعاليت‌هايشان چشمگير بود».

وي افزود:« ما جناب آقاي پورمحمدي را در طول دوران مسووليت‌شان وزير توانمند كابينه مي‌دانستيم و امروز هم همين توانمندي‌ها را در ايشان سراغ داريم. اميدواريم رياست محترم دولت از اين ظرفيت ارزشمند نظام استفاده‌ي ديگري بنمايد؛ البته اين بحث (تغيير) با توجه به تصميم دولت و اختياراتش اتخاذ شد. در آن زمان كه اين تصميم در حال اتخاذ بود فضاي مجلس در اين رابطه مثبت نبود، اما به هر حال به اين تصميم احترام مي‌گذاريم و امروز هم خرسنديم كه مسووليت اين وزارتخانه‌ي مهم و حساس به عهده‌ي برادر بسيجي و جانباز سيدمهدي هاشمي كه با فضاي اين وزارتخانه‌ي حساس نيز آشنا هستند، سپرده شد».

پيش از دولت نهم نيرنگ خدعه و فتنه در حوزه امنيت كشور ديده مي‌شد

سپس محمدي زاده استاندار خراسان رضوي به نمايندگي از استانداران و فرمانداران و بخشداران سراسر كشوردر اين مراسم سخن گفت و در ابتداي سخنانش اظهار داشت:« آقاي پورمحمدي چهره فاضل و خدومي هستند كه در وزارت كشور با صداقت به انجام وظيفه پرداختند».

وي افزود: «در روزگاري سخت خصوصا پيش از دولت نهم نيرنگ ، خدعه و فتنه در حوزه امنيت كشور ديده مي‌شد و در آن شرايط پورمحمدي در دفاع از انقلاب و ولايت، ترديدي به خود راه نداد و در طول دولت نهم نيز تلاش كرد كه كيفيت امنيت را در كشور ارتقا دهد و مناسبات سياسي كشور را تدبيرمديريت كند و با استفاده از نيروهاي متدين و اصولگرا تلاش زيادي را در راستاي تحقق اراده رييس جمهور عزيز كرد و فضاي خوبي را در اين ارتباط فراهم كرد».

محمدي زاده تصريح كرد: «يكي از مهمترين مسايلي كه بايد اشاره كرد اجراي منويات رييس‌جمهور مبني بر ارتقا و جايگاه استانداري‌ها در حد يك نمايندگي است و در اداره وزارت كشور در استان‌ها بايد به شان نمايندگي دولت در استان‌ها اشاره كرد

” بروجردي: ما جناب آقاي پورمحمدي را در طول دوران مسووليت‌شان وزير توانمند كابينه مي‌دانستيم. ... “

كه در اين ارتباط آقاي وزير كشور تلاش زيادي كرد».

وي در ادامه گفت: «ما همه از صداقت، صبر و حوصله و صبوري و مسووليت‌پذيري آقاي پورمحمدي تشكر مي‌كنيم آقاي پورمحمدي در طول سه سال خدمت، خدمات ارزشمندي را انجام داد كه براي ما به عنوان يك ذخيره با ارزش محسوب مي‌شود».

استاندار خراسان رضوي خاطر نشان كرد: «از طرف ديگر ما در حال حاضر آغوش‌مان را براي چهره خدوم ديگري باز مي‌كنيم؛ برادر عزيز آقاي هاشمي كه صداقت و صفا و تدبير و دلسوزي از جمله خصوصيات وي است».

وي در پايان گفت: «براي ما آقاي هاشمي به دليل سوابق خوب امنيتي و تلاش و كوشش‌هايي كه در طول تصدي خود در پست‌هاي مختلف داشته‌اند چهره‌اي ارزشمند است و ما اميدواريم كه ايشان نيز در ارتقاي هر چه بيشتر وزارت كشور و زيرمجموعه آن تلاش كند».

از اينكه پورمحمدي از وزارت كشور مي رود متاسفم

بعد از اتمام سخنان استاندار خراسان رضوي علي لاريجاني در جايگاه حاضر شد و در ابتداي سخنانش گفت: «يكي از اعمال شاق، سخنراني در مجالس ختم است».

وي افزود: «در بدو ورود آقاي پورمحمدي به وزارت كشور، بنده توفيق سخنراني براي ايشان را داشتم؛ ولي از اين‌كه فرصت ايشان در اين وزارتخانه كوتاه بود، متاسفم».

منتخب مردم قم در مجلس هشتم اظهار داشت:« پورمحمدي فردي لايق است و وزارت كشور هم وزارتخانه مهمي است اما برخي از وزارتخانه‌ها در كشور شأن استراتژيك دارند و تاثير آن‌ها بسيار زياد است، و در حقيقت قوه‌ي محركه‌ي كشور محسوب مي‌شوند كه يكي از آن‌ها وزارت كشور است كه اين امر ناشي از تنوع كاري و جايگاه بالايي است كه زيرمجموعه‌ي آن يعني استانداران و فرمانداران دارند؛ به همين دليل شخص وزير كشور نيز بايد متناسب با اين جايگاه تعريف شود تا بتواند بار كار را به درستي به دوش بكشد».

وي خاطر نشان كرد: «وزير كشور بايد يك نگاه عميق و يك نظريه‌ي صحيح و نو و متناسب با مقتضيات زمان نسبت به مسائل امنيتي داشته باشد چون امنيت يك مساله‌ي ساكن نيست، متناسب با آن بايد روش‌ها نيز تغيير كند، وزير كشور نيز بايد نگاهي روشن و آگاه به مساله‌ي امنيت داشته باشد و بر ذهنيت قبلي خود جمود نداشته باشد، بلكه با نگاهي متناسب با مقتضيات زمان نسبت به مساله‌ي امنيت باعث ايجاد آرامش و امنيت و حفظ حريم مردم ‌شود».

نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي تصريح كرد: «آقاي پورمحمدي به دليل سابقه‌ي تحصيل در حوزه و سابقه‌اي كه در حوزه‌ي امنيت داشت، هم‌چنين تلفيق اين دو و ذهنيت خلاق، روزآمدي را به عنوان صفتي مناسب به همراه خود و در واقع نگاهي تازه به مسائل داشت».

وي ادامه داد: «وزير كشور بايد رويكردي توسعه‌گرا نيز داشته باشد وزير كشور اگر بخواهد جايگاه مناسب استراتژيك اين وزارتخانه را حفظ كند بايد يك نظريه‌ي توسعه‌گرا در ذهن خود ترسيم و اين نظريه را به افراد زيرمجموعه‌ي خود القا كند؛ اما اگر خالي از اين ذهن باشد، كشور كم‌كم به سمت رخوت پيش مي‌رود؛ چرا كه ما مي‌دانيم وزارت كشور موتور حركت پيشرفت در كشور است و اگر رخوت در اين وزارتخانه ايجاد شود ساير دستگاه‌ها را نيز به خمودگي و رخوت تشويق مي‌كند».

لاريجاني متذكر شد:« پورمحمدي فردي عقل‌گرا و توسعه‌گرا بود كه نسبت به شرايط كشور واقع‌بين و براي خود داراي يك ذهنيت جاافتاده در امر توسعه است».

وي افزود:« آقاي پورمحمدي سابقه‌ي اجرايي قوي و دانش خوبي نيز در علوم اسلامي دارد، هم‌چنين تحرك براي يافته‌هاي جديد، و اين ويژگي‌ها از او فردي ساخته كه علاقه‌مند به پيشرفت كشور و داشتن نظريه باشد؛ چرا كه اگر يك مدير استراتژيك، نظريه نداشته باشد، نمي‌تواند در راستاي پيشرفت چندان موثر باشد».

منتخب مردم قم گفت:« وزير كشور بايد رويكردي درست نسبت به ايجاد وحدت ملي در كشور داشته باشد و اكنون به دليل شرايطي كه داريم به همگرايي و همدلي و وحدت ملي بيشتر نياز داريم و در واقع به نظريه‌اي درست در راستاي همگرايي و همبستگي براي ايجاد وحدت ملي نيازمنديم، به‌ويژه در شرايط فعلي و ضد اين مساله يعني تنگ‌نظري و ايجاد حلقه‌ي بسته براي مديريت».

وي افزود: «يك مدير استراتژيك بايد يك تئوري درست براي نهادهاي مدني در كشور داشته باشد؛ زيرا يكي از لوازم مهم دموكراسي، ايجاد تشكيلات مدني در كشور است و من متاسفم كه برخي افراد فكر مي‌كنند ايجاد تشكيلات مدني، احزاب و سازمان‌هايي كه باعث هرچه غني‌ترشدن دموكراسي مي‌شوند، اشكالي براي كشور هستند. من فكر مي‌كنم اين نگاه، نگاه عميقي نيست. ما اگر مي‌خواهيم

” لاريجاني متذكر شد:« پورمحمدي فردي عقل‌گرا و توسعه‌گرا بود كه نسبت به شرايط كشور واقع‌بين و براي خود داراي يك ذهنيت جاافتاده در امر توسعه است».... “

مثلا براي انتخابات، مشاركت مردم پرشورتر و دقيق‌تر باشد بايد نهادهاي مدني و بانشاط در كشور داشته باشيم و آقاي پورمحمدي به واقع اعتقاد راسخي به وجود نهادهاي مدني داشت و اين مساله را با جديت دنبال مي‌كرد».

لاريجاني خاطر نشان كرد:« آقاي پورمحمدي سه سال با علاقه و تلاش زياد در وزارت كشور حضور داشت و در واقع خدمت صادقانه كرد و من از ايشان تشكر مي‌كنم. ما در شوراي عالي امنيت ملي از نزديك شاهد فعاليت‌هاي ايشان بوديم. ايشان در امور، ديدگاه و ذهني نو داشتند و قطعا براي ايشان جاهاي مختلفي در كشور هست كه از خدمات و تجارب وي در آن جاها استفاده شود و اميد است ايشان هرچه زودتر در جايگاه مناسب قرار گيرند؛ چرا كه در دوران بلوغ كاري خود به سر مي‌برند و بايد از ايشان بهره‌ي مناسب را برد».

در انتخابات خيلي رنج كشيدم

پس از سخنان چند تن از مدعوين اين مراسم نوبت به سخنان پاياني مصطفي پورمحمدي در جايگاه وزير كشور رسيد . پور محمدي سخنانش را با تشكر از همكارانش آغاز كرد و گفت:« با حضور در اين مراسم بر بنده منت گذاشتند واين مراسم تجليل از خدمت و خدمتگذاري و تكريم از بندگان خداست».»

وي افزود:« مهم اين است كه انسان در وضعيتي كه قرار دارد سعي كند وظيفه خود را به خوبي انجام دهد تا امروز فكر نمي كنم كاري را خودم انتخاب كرده باشم و از كاري هم با اراده خودم بيرون رفته باشم. فكر مي كردم هر كجا كه من مسوول شدم بايد آن كار را به خوبي انجام دهم».

پورمحمدي اظهار كرد: «شوخي با يكي از دوستاني مي كردم و گفتم اگر من مرده شور هم مي‌شدم آنقدر خوب مي‌شستم كه امروز يك تكنيك مرده شوري را در كشور ارائه مي دادم، كاري كه در آن لحظه وظيفه ام بود هيچ ابايي نداشتم، به هر مسووليتي در هر شرايطي تن دادم و سعي كردم كارم را خوب انجام دهم. اميدواريم براي هر كاري به اذن الهي بتوانم با اين روحيه انجام وظيفه كنم . سعي مي كنم هرچه تقدير الهي باشد آنچه را كه شايسته است و در توانم است تكليف را ادا كنم و خدا را بي نهايت سپاسگذارم».

وي افزود: «خوشبختانه به خاطر اينكه نه در پذيرش مسووليت ها و ترك آن دخيل نبودم، يكي از آرامش هاي رواني من اين است كه هيچ مشكل پاسخگويي ندارم. اميدوارم به اذن الهي اين وضعيت همچنان ادامه پيدا كند».

وزير سابق كشور اظهار داشت: «توفيق خدمت، توفيق بالايي است كه خداوند به هر كس نصيب كند بايد ارزش آن را بداند. اميدوارم تجربه هايي كه در اين دوره به دست آمده است مورد استفاده قرار گيرد و به كار آيد و براي آقاي هاشمي نيز راهگشا باشد».

وي اضافه كرد: «‌از رييس جمهور تشكر مي كنم كه چنين مجالي را فراهم كردند و به من اعتماد كردند ، من هم سعي كردم اين اعتماد را به جا بياورم و مضايقه نكردم . شب از روز نشناختم و سرپا براي پاسداري از اين اعتماد و نعمتي كه در اختيار من قرار گرفت، تلاش كردم».

پورمحمدي گفت: «بايد فرهنگ خدمت را در كشور گسترش دهيم. براي اين كار بسيار تلاش كردم و براي جا افتادن آن بسيار گفت و گو كردم. اين فرهنگ با دستور العمل و بخش نامه جا نمي افتد، فرهنگ خدمت را بايد جدي گرفت و نهادينه كرد. گسترده ترين نهاد اجرايي كشور وزارت كشور است، يك سوم مديريت كشور در اختيار اين وزارتخانه است و بايد براي آن تلاش كرد. در كنار ايجاد فرهنگ خدمت احساس مي كنم بايد با نگاه مثبت اين فضا را ايجاد كرد.»

وي ادامه داد:«براي توسعه فرهنگ بايد تكريم كنيم و احترام بگذاريم و جايي اگر نياز شد تلنگر هم بزنيم، اما بدانيم مخاطبان ما انسان هستند كه بايد با عقلانيت و منطق با آنها برخورد شود. فكر مي كنم در اين وادي بايد زياد حرف بزنيم و كاستي هاي زيادي داريم».

پورمحمدي تصريح كرد:« از حوزه كارشناسي خوبي برخورداريم، اما كشور را همچنان با نگاه كارشناسي اداره نمي كنيم، دير نمي شود يك تصميم با سه روز فاصله اتخاذ شود، اما خوب و پخته شده باشد؛ اما وقتي آن تصميم شروع شد اجرا شود با قدرت كافي عمل شود حتي تصميم ضعيف را نيز مديران بايد به آن پايبند باشند».

وي افزود:« تزلزل در تصميم گيري سم مهلك براي كشور است و نهاد مديريت را سست و پوك مي كند، پس به كارشناسي بايد بها دهيم و نهاد كارشناسي را بايد تقويت كنيم. اين نكته اي است كه خواهش مي كنم به عنوان قاعده اصلي و قاعده فعلي كشور به آن توجه شود كه با ديكته و تحميل پيش نمي رود.»

وزير سابق كشور خاطر نشان كرد: « بايد اصل قانون باشد. قانون در مقاطع فراواني خود هدف است و وسيله نيست. نمي شود به بهاي اجراي دستور ديني از قانون سر باز زد؛ ما قانون را شرع مي دانيم. در نظام اسلامي بايد سعي كنيم از قانون تفسير آسان كنيم، بايد سعي كنيم نظام ديوان سالاري معيوبمان را با تفسير روان از قانون كم رنگ كنيم. اين يكي از راههاي اساسي خدمت بيشتر و انضباط بيشتر است».

وي افزود:« ‌نوآوري ،‌خلاقيت و ابتكارات جديد نيز مواردي بود كه طرح شد. زمان به سرعت مي گذرد، فرصت نداريم. اجراي سهميه بندي سوخت، كارت هوشمند و رايانه اي كردن

” من در انتخابات خيلي رنج كشيدم و شايد هم نياز نباشد بازگو كنم اما نياز يك كار بزرگ و به فرجام رساندن آن تعامل ، هم زباني و همراهي و از حق خود گذشتن است فكر مي كنم بايد اين را نهادينه كنيم. ... “

انتخابات و توسعه دولت الكترونيك و ... هميشه گفتيم فرصتها محدود است و البته فكر مي كنم از فرصت هايمان خوب استفاده كرديم».

پور محمدي ياد آور شد:‌« درجلسه دولت دربحث خداحافظي گزارش‌هايي را داديم و تلاش كرديم كارهاي انجام شده تكميل گردد در ارتباط با مقدمات كاربردي كردن كارت ملي تلاش كرده ام. چند بار به كميسيون امنيت دفاعي دولت زنگ زدم و كارهاي آن را پيگيري كردم . متن مفصلي براي مقام معظم رهبري در خصوص مسائل اصلي انتخابات و نگاه جديد نظام انتخابات كشور تهيه كردم و تحقيق كردم. امروز هم در شوراي امنيت كشور در جلسه خداحافظي تصميماتي گرفتيم كه بسيار مهم بود. هفته پيش هم شوراي اجتماعي كشور تصميمات مهمي گرفت. لحظات را بايد جدي گرفت و نگذاشت از دست برود؛ نوآوري ، سرعت و استفاده از فرصتها است».

وي تاكيد كرد:« ‌نظام اجتماعي و سياسي كشور بايد شفاف باشد. مديران بايد در اتاق شيشه اي بنشينند و قابل تفسير و برآورد و پيش بيني باشند. مدير خلاق امروزي مدير با برنامه و قابل پيش بيني است و عمل او در اتاق شيشه اي انجام مي مي‌شود. بحث حقوق اجتماعي ,عامه و اساسي است ما براي خودمان كه نيستيم، هركاري مي كنيم بايد براي مردم باشد. خود مردم نيز به ما اختيارات داده اند در حوزه امنيتي و اسرار نظامي حرف نمي زنيم و به كسي نمي گوييم، حق هم داريم اما اداره حكومت و امور حكومت از آن عامه مردم است و از حقوق عمومي است و بايد شفاف و در اتاق شيشه اي و قابل پيش بيني و قابل محاسبه براي شهروندان باشد. اين يك اصل اساسي است و بايد به خصوص در وزارت كشور به آن توجه شود. تلاش كردم رفتار سياسي و اجتماعي مان در وزارت كشور شفاف باشد. روز اول كه آمدم گفتم قانون انتخابات را بازنويسي كنيد آيين نامه سازمان هاي مردم نهاد را گفتيم سريع آماده كنند، قانون احزاب نيز همين طور، بسياري از آيين نامه هاي انتخابات و همين طور آمار انتخاباتي . من اين دوره محدوديت‌هايي داشته ام دوستان شوراي نگهبان گفتند شايد قانون به ما اجازه ندهد اما من معتقد بودم بسياري از اطلاعات را بايد منتشر كرد و هيچ ضرري نمي‌كنيم همان مقداري هم كه منتشر كرديم ديديم به نفع ما است و اين لازمه كار است. همين جا از دولت محترم خواهش مي كنم بحث نظام انتخابات كشور و قانون احزاب و تشكل هاي مردم نهاد را كه در دولت تصويب شده است را ابلاغ بفرمايند تا در دستور كار بيايد، بايد به سمت قانونمند شدن و شفاف سازي رفتارها پيش برويم».

وي افزود:« ‌در حوزه امنيتي نيز دقت و مراقبت ويژه اي داريم اينجا حريمي نيست كه هر كسي بتواند در آنجا به راحتي ورود پيدا كند شاكله و نظم خود را مي خواهد. خوشبختانه كار ساز و كارهاي خود را پيدا كرده است بايد حريم آن را جدي بگيريم بدانيم اين حريم آب مورد نياز و حيات زندگي مردم است وبايد آن را به خوبي و دقت و انضباط تعقيب كرد».

پورمحمدي گفت:« تعامل، همكاري و همگرايي در فعاليت هاي فرابخشي ،تقويت روحيه جمعي ،‌گذشت و حسن ظن جزو لوازم كار است، جزو مستحبات نيست. كار جمعي ، گذشت ، حوصله ، ايثار ، صبوري و تحمل مي خواهد از حق خود گذشتن مي خواهد . دنيا را هم نمي شود بدون كار جمعي اداره كرد. گذشت آن زماني كه اتوريته شخصي و كاريزماتيك وجود داشت؛ مدل دنيا مدل جمعي است. در حوزه مديريتي كار جمعي روحيه جمعي مي خواهد. تيم بايد كار كند و لوازم فعاليت تيمي را بايد به جا آورد. وزارت كشور بايد نماد اين همگرايي جمعي باشد.»

وي ادامه داد:« ما اگر معتقد هستيم مديران اجرايي كشور هستيم لازمه‌اش سعه صدر است بايد از خودمان شروع كنيم و شبكه اجرايي وزارت كشور و نهاد مديريتي كشور را در اين جهت به كار بگيريم.»

پورمحمدي اظهار داشت:« مديريت در شرايط خاص به جسارت ويژه نياز دارد بدون جسارت خيلي از كارها پيش نمي رود مدير بايد توان تصميم گيري و اجراي قوي و به موقع داشته باشد. اگر فرصت‌اش بگذرد ديگر ارزش ندارد ، اما بدانيد جسارت در جايگاه مديريتي محاسبه مي خواهد، جسارت به عنوان امر شخصي خيلي خوب است و نياز و ضرورت است، اما در حوزه مديريتي جسارت به همان اندازه كه ارزش دارد، خطر هم دارد و در كنار جسارت كه نياز و ضرورت است، تدبير و برنامه داشتن و محاسبه دقيق هم مي خواهد، والا حتما منافع مردم و كشور را به مخاطره خواهد انداخت. نبايد دقت و محاسبه فداي سرعت شود. به شدت عوامل روي هم تاثير مي گذارند يك لحظه چشم باز مي كنيم مي بينيم معادلات به هم ريخته است. درست است كه دنيا، دنياي سرعت است، اما در كنار اين سرعت دقيق ترين دستگاه هاي محاسباتي و اندازه گيري استفاده مي شود ما مديران بايد به اين مساله توجه كنيم.»

وي افزود:« ما به تعامل وسيع در حوزه هاي كلان مديريتي كشور نياز داريم. مجلس جايگاه بالا و ارزنده اي دارد دستگاه اجرايي در صورتي موفق است كه بتواند همگرا با مجلس عمل كند . اينكه بگوييم مثلا من نكته اي گفتم و مجلس را سر جايش نشاندم، امتياز نيست. يا مجلس بگويد من آمدم و توانستم حرف دولت را خفه كنم، اين كه مطلوبيت ندارد. حقوق همه محترم است اما اگر بخواهيم براي مردم كار كنيم و محصول مفيد به جامعه ارائه دهيم در گروي تعامل است. من خرسندم كه در تعامل با مجلس توانستم مدل قابل قبولي را ارائه دهم خيلي هم فشار آمد نمي خواهم چيزي

” داوودي: در واقع بهترين تشخيص را رييس‌جمهور با جمع‌آوري اطلاعات لازم و مناسب انجام مي‌دهند و اين جابه‌جايي به اين معنا نيست كه خداي نكرده ضعفي در آقاي پورمحمدي بوده است.... “

در اين رابطه بگويم، ولي فكر مي كنم ارزش اين تعامل را داشت. من الان حس مثبتي نسبت به نمايندگان دارم حتي عزيزي كه من را به استيضاح و سوال كشاند سعي كردم تا به امروز لب به گلايه از هيچ كس باز نكنم، وظيفه خود را انجام داده ام. من هم ناپلئوني در مجلس راي آوردم اما وظيفه خود مي دانستم با مجلس به عنوان نهاد مهم و تعيين كننده در كشور همكاري و همگرايي داشته باشم.ضرورت پيشرفت و خدمت و توسعه در كشور اين است.»

پورمحمدي خاطر نشان كرد:« من در انتخابات خيلي رنج كشيدم و شايد هم نياز نباشد بازگو كنم اما نياز يك كار بزرگ و به فرجام رساندن آن تعامل ، هم زباني و همراهي و از حق خود گذشتن است فكر مي كنم بايد اين را نهادينه كنيم .»

وي اضافه كرد:‌« امروز افكار عمومي تعيين كننده است. همواره گفته ام از افكار عمومي و ابزار رسانه غفلت نكنيم رسانه بايد در خدمت مديريت باشد و بايد براي پيشرفت كشور از مردم به ما تذكر بدهد و انتقاد كند و از ما توضيح و راهنمايي براي مردم ببرد. يك آمد و شد مثبت و موفق سعي كرديم اين آمد وشد را در حوزه رسانه و افكار عمومي منطقي كنيم.»

وزير سابق كشور در پايان گفت: « ايجاد صميميت و رفاقت اصلي است كه بايد به آن توجه كرد با رفاقت و صميمت كار پيش مي رود در همه عرصه هاي زندگي بايد اين موضوع به خوبي رعايت شود. حكما به خوبي گفته اند هزار دوست كم است و يك دشمن بسيار از همه سپاسگذارم و از اظهار لطف شان بي نهايت متشكرم. وفا كنيم و ملامت كشيم و خوش باشيم... كه در طريقت ما كافري است رنجيدن.»

اين جابجايي براي بهينه سازي است

بعد از سخنان پاياني وزير معزول كشور نوبت به معاون اول رييس‌جمهور رسيد كه پشت تريبون قرار گيرد . داوودي در ابتداي سخنانش گفت «: نقش وزارت كشور در پيشبرد امور و اهداف دولت بسيار مهم است».

پرويز داوودي اظهار داشت:« در واقع دولت نهم تلاش زيادي كرد كه ارزش‌هاي انقلاب را بازخواني و آنها را يادآوري كند و به عبارت ديگر، روحيه‌ي مقاومت را مجددا بازخواني كند».

وي افزود:« شعار دولت نهم اين بود كه اگر قبل از اين‌كه وارد صحنه شويم از ترس مرگ بترسيم، حتما مرده‌ايم، پس بايد با جديت و تلاش وارد صحنه شد و مبارزه كرد كه ان‌شاءالله به فضل الهي پيروز مي‌شويم».

معاون اول رييس‌جمهور تصريح كرد:« دولت نهم با شجاعت و پشتوانه‌ي ملت در صحنه‌هاي بين‌المللي حضور يافت و اهداف و آرمان‌هاي انقلاب را مطرح كرد و نتيجه‌ي آن اين شد كه شاهد پيشرفت پرسرعت و تصاعد‌گونه‌ در موضوع هسته‌يي باشيم؛ در واقع تكيه‌ي ما بر اين امر باعث شد استكبار جهاني در مواضع و موضوعات گوناگون و مختلف عقب‌نشيني كند».

وي ادامه داد:« وزارت كشوربه تنهايي يك دولت است و در واقع آن‌چه را دولت بايد انجام دهد، بايد به نوعي در سطحي كوچك‌تر انجام دهد».

داوودي گفت:« يكي از وظايف مهم و اساسي وزارت كشور برگزاري انتخابات و صيانت از آراي مردم است در واقع برگزاري انتخابات با حضور باشكوه مردم، پشتوانه‌اي ارزشمند براي جمهوريت نظام و دژ محكمي در دفاع از انقلاب و نظام است تا بتواند با شجاعت در صحنه‌هاي بين‌المللي مواضعش را مطرح كند و بايستد، و وزارت كشور در اين حوزه نقش مهمي دارد».

وي افزود:« آوردن عدالت به متن مردم به عنوان يكي از مباحث مهم و اساسي كه دولت نهم بر روي آن تاكيد داشت و از مهم‌ترين ابزارهاي عملياتي‌كردن اين ايده سفرهاي استاني است».

معاون اول رييس‌جمهور ياد آور شد:« چه كسي مسوول اصلي و درگير اصلي اين سفرهاست، جز وزارت كشور و كاركنان متعهد و محترم و تلاش‌گر آن در استانداري‌ها».

وي در ادامه با تشكر از كاركنان وزارت كشور و استانداران گفت:« ما در پيشبرد كارها به همدلي نياز داريم. ما هنوز در اول راهيم و كارهاي بزرگي بايد انجام دهيم كه بدون همدلي پيش نمي‌رود».

معاون اول رييس‌جمهور در ادامه از زحمات پورمحمدي قدرداني كرد و افزود:« اگر جابه‌جايي در اين وزارتخانه در حال انجام است، نوعي بهينه كردن و يك جابه‌جايي در درون كارگزاران نظام براي بهتر استفاده كردن از نيروها در موقعيت‌هاي مختلف است، در واقع بهترين تشخيص را رييس‌جمهور با جمع‌آوري اطلاعات لازم و مناسب انجام مي‌دهند و اين جابه‌جايي به اين معنا نيست كه خداي نكرده ضعفي در آقاي پورمحمدي بوده است».

وي افزود:« من از آقاي پورمحمدي به خاطر سعه صدر و خوش‌اخلاقي‌شان در تمام امور تشكر مي‌كنم».

اقدامات پورمحمدي را دنبال مي كنم

در پايان اين مراسم سرپرست جديد وزارت كشور به ايراد سخناني پرداخت و گفت:« خدا را شكر مي‌كنم. نمي‌دانم چه كار خوبي انجام داده‌ام و دعاي خير چه كسي پشت سر ما بوده است كه در ايام شهادت حضرت امير (ع) توفيق حضور در وزارت كشور را پيدا كردم و امروز هم در روز شهادت حضرت فاطمه (س) همسر اين عزيز، توفيق پيدا كردم در محضر شما شرفياب شوم».

مهدي هاشمي افزود:« از اشكالاتي كه در برگزاري برنامه پيش آمد و جسارتي كه به محضر عزيزان شد عذرخواهي مي‌كنم. اميدوارم بتوانم اين مساله را جبران و برطرف كنم».

وي در پايان گفت: «از استاد خودم و سرور عزيز، جناب حجت‌الاسلام والمسلمين پورمحمدي تقدير و تشكر دارم. درس‌هاي زيادي از ايشان ياد گرفتيم، اميدوارم بتوانيم اقداماتي كه ايشان پايه‌گذاري كردند دنبال و اهداف انقلاب اسلامي، انقلابي كه ريشه در دين ما دارد و اهداف دولت نهم را با همكاري شما پي‌گيري كنيم».
 سه شنبه 31 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 394]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن