تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835341057
ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم
واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم
سالاريان معاون شوراي عالي اطلاعرساني: زماني كه بحث ادغام به طور ناگهاني و عمومي مطرح شد، از كارمند ساده شورا گرفته تا كارشناسان خبره كارگروههاي شورا در مواجهه با اين شوك دست از كار كشيدند.
شوراي عالي اطلاعرساني با حكم ويژه رهبر باقي ميماند
پريسا سجادي - فناوران
حجتالاسلام سعيد سالاريان، دست راست و همراه قديمي دكتر حميد شهرياري از سالهاي دور همكاري در موسسه تحقيقات علوم اسلامي نور است.
آمدن اين دو به شوراي عالي اطلاعرساني را با توجه به تجربه آنان در حوزه نشر الكترونيكي و به ويژه توليد محتواي اسلامي، ميشد از ابتدا نشانه تغيير رفتار اين نهاد در حوزه فناوري اطلاعات دانست.
نتيجه اين همكاري نيز در شكلگيري «طرح تسما» رخ نمود.
با سعيد سالاريان كه به صراحت لهجه و شجاعت تصميم، به ويژه در مسايل مالي، شناخته ميشود، درباره موضوعات مختلف، از «تسما» گرفته تا سبيت آلمان گفتوگو كردهايم.
• سال گذشته نخستين جشنواره تسما با دو برنامه اصلي طرح بازار ملي اشتراك محتوا وارزيابي وبگاههاي دولتي آغاز به كار كرد و بنا بود تا پايان سال 86 اين دو برنامه نهايي شود، اما چنين نشد. چرا؟
دبيرخانه شورا سال گذشته را در فشار سخت وضعيت شوراهاي عالي سپري كرد؛ اين واقعيتي است كه اگر بيان نشود، به درستي نميتوان فعاليتها را مورد ارزيابي قرار داد. واقعيت اين است كه هر سازماني براي انجام شايسته مسوليتهاي خويش نيازمند ثبات و استواري است، اگر چنانچه اين ثبات زير سوال برود، بهطور طبيعي كاركنان و مسئولان سازمان در انجام وظيفه دچار تزلزل شده و بهدنبال آن خروجيهاي كاري سازمان به حداقل رسيده و در نهايت ميتواند منجر به توقف امور در سازمان شود.
دقيقا همزمان با برگزاري جشنواره بحث ادغام شوراها بهنحو جدي مطرح شد و به نوعي بقاي شورا زير سوال رفت، اما ما تصميم گرفته بوديم با قوت و قدرت جشنواره را برگزار كنيم. جالب است بدانيد كه براي برگزاري جشنواره تمامي انجمنها و اتحاديههاي صنفي مرتبط، براي همكاري با شوراي عالي اطلاعرساني اعلام آمادگي كرده بودند. در حالي كه بعد از طرح موضوع ادغام به جز يك انجمن تمامي آنها كنار كشيدند و حتي برخي توصيه كردند كه با اين اوضاع نمايشگاه را برگزار نكنيم. اما ما حسب وظيفه عمل كرديم.
• علت اصرار در برگزاري جشنواره تسما چه بود؟
اولا جشنواره تسما، رويدادي بود كه با طراحي دبيرخانه براي اولينبار قرار بود اتفاق بيفتد و ما قبلا قول برگزاري آن را به مردم داده بوديم و برگزار نشدن آن ضعف در برگزاري يا انجام نشدن تعهد محسوب ميشد. به عبارتي ديگر برگزاري جشنواره رسالتي بود كه بار آن را بهدوش خود احساس ميكرديم .
ثانيا برگزاري اين جشنواره به نحوي معرفي طرح تسما و همچنين به منصه ظهور در آوردن توان موجود در كشور در حوزه توليد محتواي الكترونيكي بود كه در شرايط كنوني بسيارحايز اهميت است؛ لذا براي برگزاري آن حتي در آن شرايط سخت، اصرار داشتيم.
در خصوص نحوه برگزاري نيز ذكر اين نكته خالي از لطف نيست كه بدانيد بهعنوان مثال با وجود مذاكراتي كه با صداوسيما بر سر پخش تبليغات تسما داشتيم، اما ظاهرا موضوع ادغام شوراها روي اين مسئله هم تاثير گذاشت و به هر دليل تبليغات تسما پخش نشد.
با اين حال با همه كم لطفيها ما نمايشگاه را برگزار كرديم. بازار ملي اشتراك محتوا هم با راهاندازي يك سايت مرتبط ايجاد شد و اتفاقا استقبال خوبي هم از آن شد؛ چنانكه بانك جامعي جمعآوري و در دسترس داوران قرار گرفت، اما براي خريد محتواي الكترونيكي به دليل اينكه تاحدود دي ماه سال گذشته درگير مبادله موافقتنامه بودجه بوديم، توفيق چنداني نداشتيم. اما هم اكنون آماده ايم و به حول و قوه الهي در سال جاري قطعا بازار را راه اندازي كرده و خريد محتوا خواهيم داشت.
• واقعيت اين است كه هنوز هم بحث ادغام شوراها مطرح است و سرنوشت شوراي عالي اطلاعرساني تا پيش از اعلام نظر مجمع تشخيص مصلحت نظام در هالهاي از ابهام قرار دارد. با اين حال شورا براي امسال ميتواند اعلام برنامه داشته باشد؟
نظر مجمع تشخيص مصلحت در اين خصوص براي ما كاملا محترم است، اما نكته قابل توجه اين است كه اولا اين شورا زيرمجموعه شوراي عالي انقلاب فرهنگي است و ثانيا طي نامهنگاري كه دكتر شهرياري، دبير شورا با دفتر مقام معظم رهبري داشتهاند، براي چگونگي ادامه فعاليتهاي اين شورا و دبيرخانه آن، دستورالعمل و مسير خاصي ترسيم شده است كه بر اساس آن ما مسئوليت خويش را با جديت دنبال ميكنيم.
• پس شورا امسال فعاليتهاي خود را خواهد داشت؟
قطعا، ضمن اين كه امسال جشنواره خريد محتوا را خواهيم داشت كه موافقتنامه بودجه سال 86 آن امضا شده است. البته ممكن است به دليل برگزاري جشنواره رسانههاي ديجيتال، نمايشگاه تسما نداشته باشيم، اما جشنواره را امسال باقوت برگزار خواهيم كرد و براي سال آينده هم پيشبينيهاي لازم انجام شده است.
• با اين اوصاف ميتوان گفت جشنواره رسانههاي ديجيتال سايه سنگيني بر سر نمايشگاه تسما انداخته است؟
نه، اين تلقي اشتباهي است كه تصور ميشود مركز توسعه فناوري اطلاعات و رسانههاي ديجيتال به صورت نهادي موازي با شوراي عالي اطلاعرساني ظاهر شده است. در واقع بين فعاليت ما در جشنواره تسما و جشنواره رسانههاي ديجيتال تفاوتهايي وجود دارد. اين مركز در وزارت ارشاد متولي ساماندهي ثبت نرمافزار است.
همانطور كه ميدانيد فرايند توليد نرمافزار از دو بخش اصلي تشكيل ميشود؛ توليد محتوا و مديريت ارايه محتوا. به همين دليل يك محتواي مشخص مي تواند به اشكال متفاوتي و در قالب نرمافزارهاي گوناگون ظهور كند، هدفي كه ما دنبال ميكنيم به بخش تامين محتوا باز ميگردد.
ما معتقديم كه توليد تخصصي انواع محتواي الكترونيكي، فارغ از توجه به قالبها بهعنوان ركن اصلي در توسعه صنعت نرمافزار در كشور بايستي مديريت و حمايت شود.
ما به شكل ارايه كاري نداريم و اين بخش را وظيفه وزارت ارشاد ميدانيم .البته مسئوليت كنترل محتواي توليد شده با موازين شرعي و حدود اجتماعي نيز با وزارت ارشاد است.
بنابراين ملاحظه ميكنيد كه حوزههاي فعاليت كاملا از هم جداست.
ما از اينكه وزارت ارشاد بالاخره وارد حوزه نرمافزار شد بسيار خرسنديم و از اين بابت خدا را شاكريم؛ شخصا در حوزه نشر الكترونيك حدود 8 سال است كه در حال مذاكره با وزارت ارشاد بر سر اين موضوع بودم كه اين وزارتخانه بايد به حوزه ديجيتال وارد شود. خوشحاليم كه از يك سال گذشته اين امر محقق شده است و هر كمكي هم از دستمان برآيد كوتاهي نميكنيم.
• اما نكته اينجاست كه به گفته رييس دفتر فناوري اطلاعات و رسانههاي ديجيتال وزارت ارشاد و شوراي عالي اطلاعرساني بايد در اين حوزه نقش سياستگذار را ايفا كند و وارد بخش اجرايي نشود. ضمن اينكه به گفته ايشان بنا بوده است كه شوراي عالي اطلاعرساني فقط به بخش محتواي الكترونيكي وبگاههاي دولتي وارد شود و محتواي الكترونيكي توليد شده در بخش خصوصي را به دفتر رسانههاي ديجيتال بسپارد، نظر شما چيست؟
اينجا چند موضوع با هم خلط شده است. نكته اول اينكه براساس موافقتنامهاي كه هر دستگاه اجرايي همچون شوراي عالي اطلاعرساني با سازمان مديريتوبرنامهريزي امضا ميكند، شرح وظيفهاش در سال مربوطه تعريف ميشود و اين موضوع كاملا قابل بررسي است. ضمن اينكه در قالب تئوري، اين تقسيم وظايف معقول است. اما در واقع خروجي هر نهاد تعيين كننده است و بايد ببينيم چه كاري در كجا و چگونه به سرانجام ميرسد.
نكته دوم اينكه در مورد موضوع وبگاههاي دولتي ما طرحي را جهت ارزيابي و ردهبندي وبگاههاي دولتي ارايه و با همكاري علمي دانشگاه تهران و سرمايه مالي دبيرخانه شوراي عالي اطلاعرساني اجرا كرديم.
در اين پروژه مخاطب صرفا دولتيها بودند، به اين ترتيب كه تمامي وبگاههاي دولتي را كه به كاربران خدمات ارايه ميدهند جمعآوري و با معيارهايي، مورد ارزيابي و ردهبندي قرار داديم. اين موضوع هيچ ارتباطي با موضوع توليد محتواي الكترونيكي و خريد محتوا ندارد.
و نكته سوم اينكه اتفاقا در موافقتنامهاي كه با سازمان مديريت امضا كرديم، مقرر شد كه در طرح بازار اشتراك هيچ خريدي از دولتيها صورت نگيرد و صرفا بخش خصوصي و تعاوني مخاطب اين طرح باشند.
حضور سازمانهاي دولتي در نمايشگاه تسما هم به اين منظور بود كه تعاملي ميان بخش دولتي و بخش خصوصي كه متقاضي دريافت خدمات و خريد محصولات بودند، برقرار شود.
در نهايت چنانكه قبلا عرض كردم ما معتقديم توليد محتواي ديجيتالي در كشور بايد تخصصي شده و در اين بخش تقسيم كار صورت بگيرد. به اين صورت كه بنگاههايي به صورت تخصصي بخشهاي مختلف توليد نرمافزار را براساس استانداردها بر عهده بگيرند و اين طور نباشد كه هر كس در هر مكان با هر امكاناتي نرمافزار توليد كند و استانداردي در كار نباشد.
• قاعدتا بنگاههايي كه از آن نام ميبريد، بايد به بخش خصوصي سپرده شود. در اين ميان شورا كجاي كار خواهد بود؟
ما به عنوان واسطه ميان بخش خصوصي و دولت ظاهر ميشويم. به اين شكل كه دولت را براي خريد و حمايت از بخش خصوصي و صرف بودجه در مسير توليد استاندارد هاي لازم در اين بخش توجيه ميكنيم؛ كاري كه در جشنواره بازار ملي اشتراك محتوا صورت گرفت. اين اقدامات صرفا به منظور توسعه توليد محتواي الكترونيكي و ساماندهي آن انجام ميشود.
• يكي از موضوعاتي كه توسط شوراي عالي اطلاعرساني پيگيري ميشود، اما تقريبا ميتوان گفت هيچگونه اطلاعرساني بر روي آن انجام نميشود، پروژه تكفا 2 است. آيا خبري از اين پروژه داريد؟
اين پروژه در حال اجراست و هيچ مشكلي در مسيرش قرار ندارد و با همكاري تيم ايرلندي و پيمانكار پروژه، اقدامات به روز در حال انجام است و انشاءالله تا پايان سال مالي 86 يعني اواخر تيرماه 87 كليات تكفا 2 جمعآوري و تا سه چهارماه بعد نتيجه آن ارايه خواهد شد.
• به زودي اجلاس آفريقاي ITU با شعار «كجاي كاريم؟» از سلسله نشستهاي پيگيري كننده احكام WSIS در قاهره برگزار ميشود، آيا شورا براي حضور در اين نشست فكري كرده است؟
شوراي عالي اطلاعرساني از جمله نهادهايي است كه در زمينه حضور درنشستهاي بينالمللي جامعه اطلاعات فعال بوده است. ما در نشست ژنو، تونس، پاريس و آتن شركت داشتيم، اما ظاهرا حضور در اجلاس ياد شده به عهده وزارت بازرگاني گذاشته شده است.
• يكي ديگر از نشستهاي WSIS كه بدون حضور ايران برگزار شد، نشست اخلاق در جامعه اطلاعات بود كه اسفند ماه گذشته در هانوي ويتنام برگزار شد، ما در اين نشست هم نبوديم. اما در همان زمان تيمي از شورا به سبيت آلمان اعزام شد، دليل اين انتخاب چه بود؟
حضور نيافتن در نشست هانوي را نبايد به چرايي حضور در سبيت مربوط كرد وچه بسا هركدام جايگاه خود را دارد. حضور و يا عدم حضور ما در نشستهاي جامعه اطلاعات موضوعي است كه بهتر است علل آن را از دبير محترم شورا كه پيگير اين مباحث هستند، جويا شويد.
اما در خصوص حضور در نمايشگاه سبيت بايد بگويم كه يكي از معضلات موجود در كشور ما، كم اطلاعي يا بياطلاعي مسوولان از توسعه فناوري اطلاعات در حوزه بينالمللي است. صرف دارا بودن تكنولوژي كافي نيست. ما در حال حاضر امكانات تكنولوژيكي خوبي در اختيار داريم، اما در عمل از 50 درصد امكانان آن هم به دليل بياطلاعي نميتوانيم استفاده كنيم. پس لازم است كه دستاندركاران IT كشور از نزديك با فناوريهاي نوين اطلاعات و ارتباطات و كاركردهاي آن آشنا شوند.
نمايشگاه سبيت آلمان كه در آن تمامي محصولات چرخه توليد فناوري اطلاعات از بستههاي نرمافزاري گرفته تا اتوماسيون اداري، هوش مصنوعي و... يك جا ارايه ميشود، از موقعيتهاي منحصربه فردي است كه با حضور در آن ميتوانيم به هدفمان، يعني آشنايي دستاندركاران IT كشور با فضاي فناوري اطلاعات در دنيا و چگونگي بهكارگيري آن درجهت تسهيل امور و ارتقاي كمي و كيفي در خدمات رساني شايسته به مردم، دست يابيم. ضمن اينكه درنظر داريم نتايج اين سفر و خروجيهاي آن را در قالب يك كتاب براي استفاده ساير افراد عرضه كنيم.
• آيا اين كتاب تهيه شده است؟
هم اكنون در حال جمعآوري اطلاعات از اعضاي تيم اعزامي به سبيت هستيم و تا چند ماه آينده، اين كتاب منتشر خواهد شد.
• در پايان اگر نكتهاي باقي است، بفرماييد.
در مورد بحث ادغام شوراها بايد متذكر شوم كه ما بارها گفتهايم كه با موضوع ادغام مخالف نيستيم. اما انتقاد به چگونگي انجام اين امر و اطلاعرساني آن است. زماني كه بحث ادغام به طور ناگهاني و عمومي مطرح شد، تنها نتيجه آن اين بود كه از كارمند ساده شورا گرفته تا كارشناسان خبره كارگروههاي شورا در مواجهه با اين شوك دست از كار كشيدند.
اين اتفاق ميتوانست حسابشدهتر اتفاق بيفتد و ساز و كارهاي آن در فضاي غيرعلني انجام شده و بعد اطلاعرساني عمومي شود.
ما در زمان طرح اين موضوع همان قدر از چند و چون آن مطلع بوديم كه شما خبرنگاران ميدانستيد و از ما ميخواستيد كه پاسخگو باشيم!
موضوعي كه بايد بگويم اين است كه ما همگي براي انجام وظيفه اينجا گردهم جمع شدهايم و قطعا ما در موقعيتها و مسئوليتهاي ديگري كه داشتيم، كاراييها و توانمنديهايي وجود داشت كه به دنبال افزايش آنها مسئوليت جديد را پذيرفتهايم. نكته اينجا است كه طرح اينچنيني موضوعات فقط باعث تحليل قواي موجود در كشور ميشود.
به عنوان مثال در حوزه طرح تسما، 9 كارگروه فعال از 14 كارگروه تعريف شده در طرح، به جد مشغول كار بودند و كارشناسان آن همگي از بهترينهاي فناوري اطلاعات كشور انتخاب شده بودند. اما وقتي اين كارشناسان حس ميكنند پشت ميزي نشستهاند كه اركانش متزلزل است، مردد شده و كار متوقف ميشود، كه اين امر و توقف مقطعي فعاليتها، دستاورد اعلام ناگهاني طرح ادغام شوراها بود.
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[مشاهده در: www.itna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 533]
صفحات پیشنهادی
ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم
ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم سالاريان معاون شوراي عالي اطلاعرساني: زماني كه بحث ادغام به طور ناگهاني و عمومي مطرح شد، از كارمند ساده شورا گرفته تا ...
ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم سالاريان معاون شوراي عالي اطلاعرساني: زماني كه بحث ادغام به طور ناگهاني و عمومي مطرح شد، از كارمند ساده شورا گرفته تا ...
تسما تخصصی میشود -
21 ا کتبر 2009 – ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم-ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته ... تصميم، به ويژه در ...
21 ا کتبر 2009 – ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم-ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته ... تصميم، به ويژه در ...
معاون سيما: صداوسيما به سراغ ساخت برنامه خنثي نخواهد رفت
ما به هر ميزان كه فرصت داشته باشيم منوياتمان را با هم مطرح كنيم تا فرصت تعامل ما با حوزههاي فرهنگي و برنامهسازي .... ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم.
ما به هر ميزان كه فرصت داشته باشيم منوياتمان را با هم مطرح كنيم تا فرصت تعامل ما با حوزههاي فرهنگي و برنامهسازي .... ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم.
بگرد تا بگرديم
چه موسيقي نامجو را بپسنديم و چه آن را دوست نداشته باشيم، به هر حال موسيقي او جزء معدود آثار هنري بوده كه در اين سال ها ..... ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم ...
چه موسيقي نامجو را بپسنديم و چه آن را دوست نداشته باشيم، به هر حال موسيقي او جزء معدود آثار هنري بوده كه در اين سال ها ..... ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم ...
تركي: علي دايي از فرهنگ من سوء استفاده كرد
در مورد كار من فقط يك كميته ميتواند نظر دهد كه كميته داوران است. اما كميته انضباطي قصد احضار .... ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم · بلد نيستم فيلم تجاري ...
در مورد كار من فقط يك كميته ميتواند نظر دهد كه كميته داوران است. اما كميته انضباطي قصد احضار .... ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم · بلد نيستم فيلم تجاري ...
وعدهاي كه محقق نشد
وعدهاي كه محقق نشد GPRS يا General Packet Radio Service خدمتي است كه از طريق آن شما هميشه و همهجا آنلاين بوده و ... ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم ...
وعدهاي كه محقق نشد GPRS يا General Packet Radio Service خدمتي است كه از طريق آن شما هميشه و همهجا آنلاين بوده و ... ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم ...
عملكرد مبهم نهادهاي نظارتي در حوزه ICT
اگر بخواهيم مروري كوتاه بر كل نهادهاي نظارتي كشور داشته باشيم با اسامي زيادي مواجه خواهيم شد كه البته موضوع اين متن ... ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم ...
اگر بخواهيم مروري كوتاه بر كل نهادهاي نظارتي كشور داشته باشيم با اسامي زيادي مواجه خواهيم شد كه البته موضوع اين متن ... ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم ...
تازهترين اثر آيتالله خامنهاي منتشر شد
احادیث و روایات: پیامبر اکرم (ص):سه ويژگى است كه در هر كس يافت شود، ويژگى هاى ايمان كامل مى گردد: آن كه وقتى خشن. .... ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم ...
احادیث و روایات: پیامبر اکرم (ص):سه ويژگى است كه در هر كس يافت شود، ويژگى هاى ايمان كامل مى گردد: آن كه وقتى خشن. .... ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم ...
جوان 32 ساله قرباني اختلافات مالي شد
احادیث و روایات: پیامبر اکرم (ص):مؤمن شوخ و شنگ است و منافق اخمو و عصبانى. .... ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم · مادرم مرا به هنر علاقهمند كرد · ليلا حاتمي: ...
احادیث و روایات: پیامبر اکرم (ص):مؤمن شوخ و شنگ است و منافق اخمو و عصبانى. .... ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم · مادرم مرا به هنر علاقهمند كرد · ليلا حاتمي: ...
مطبوعات فرانسه در چنبره مشكلات مالي و رقابت با اينترنت
اين امر به معناي پايان اختيارات كاركنان در مديريت روزنامه است. ... بحران جاري تازهترين مورد از مشكلات مالي لوموند است. ... ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم ...
اين امر به معناي پايان اختيارات كاركنان در مديريت روزنامه است. ... بحران جاري تازهترين مورد از مشكلات مالي لوموند است. ... ممكن است امسال نمايشگاه تسما نداشته باشيم ...
-
گوناگون
پربازدیدترینها