واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: بياييد از شر سيمها خلاص شويم!
اگر از راهكارهايي كه در اين مقاله به آنها اشاره كرديم بهره بگيريد، ميتوانيد تعداد سيمهاي اطراف خود را به يك چهارم ميزان فعلي كاهش دهيد بدون اينكه هزينه زيادي هم صرف كرده باشيد. با اين كار هم محيط كار و زندگي خود را زيباتر ميكنيد و هم بازده كاري خود را افزايش ميدهيد.
بياييد از شر سيمها خلاص شويم!
محمدامين ناهيد- حياتنو
در دنياي امروز در هر خانهاي ابزارهاي ديجيتالي زيادي وجود دارند. هر كدام از اين ابزارها براي بازدهي بيشتر بايد به وسيله يك يا چند سيم به ابزارهاي ديگر متصل شوند. براي مثال سيستم صوتي شما علاوه بر اتصال به اسپيكرها بايد به تلويزيون و پخشكننده DVD هم ارتباط داشته باشد. همچنين تلويزيون شما هم بايد به پخشكنندههاي DVD و VCD شما متصل باشند. اگر هم به سراغ كامپيوتر و لپتاپ شما هم برويم كه سيمها آنها را كاملاً احاطه كردهاند. به همه اينها كابلهاي شبكه را هم اضافه كنيد كه خود يك مشكل ديگر در محيط كار و حتي محيط منزل به مشكلات شما اضافه ميكنند.
اين سيمها و كابلها در خانه و محل كار ما تقريباً به يك معضل بزرگ تبديل شدهاند كه علاوه بر نماي ظاهري نامناسب، موجب سردرگمي خود ما هم ميشوند. علاوه بر اين هر يك از اين سيمها با يك فركانس مشخص روي يك موج سينوسي خاص اطلاعات را منتقل ميكنند، با توجه به اين امر اگر اين سيمها به صورت مجتمع در كنار هم قرار بگيرند موجب تداخل موجها و افت كيفيت صدا و تصوير و يا حتي اطلاعات در ابزارهاي ديجيتالي شما ميشوند.
غير از سيمهاي ارتباطي، كابلهاي برق زيادي هم اطراف شما را گرفتهاند كه با رساندن برق به ابزارهاي ديجيتالي آنها را راهاندازي ميكنند. يك كامپيوتر به تنهايي حداقل به 3 منبع برقي مستقل براي مانيتور، كيس و اسپيكر نياز دارد با توجه يه اين امر تقريباً همه ما با معضل كمبود پريز برق در خانههايمان مواجه شدهايم.
همانطور كه ميبينيد در دنياي امروز ما در بين سيمها و كابلهاي زيادي زنداني شدهايم. براي رهايي از اين معضل راهكارهاي زيادي از جمله استفاده از سيستمهاي بيسيم ( Wireless ) وجود دارد كه علاوه بر اينكه محيط كار و خانه شما را زيباتر ميكند، موجب افزايش بازده كار شما هم ميشود. در بعضي موارد استفاده از سيستمهاي بيسيم در مقايسه با سيستمهاي سيمي موجب صرفهجويي در هزينه هم خواهند شد.
شايد از خود بپرسيد كه پيادهسازي سيستمهاي بيسيم حتي در خانهها هم ممكن است؟ اصلاً ابزارهاي لازم براي اين كار در كشور ما موجود است؟ جواب هر دو سوال فوق مثبت است. امروزه در بازار ابزارها زيادي موجود است كه مي توانيد با استفاده از آنها از شر سيمها خلاص شويد. به عنوان نمونه براي سيستمهاي صوتي هم اكنون اسپيكرهاي بيسيم با قيمتي مشابه اسپيكرهاي سيمي در بازار وجود دارند.
اين اسپيكرها كه حتي در سيستمهاي صوتي دالبي 7.1 هم كار ميكنند داراي كيفيتي خوب هستند. با وجود اين اسپيكرها، شما ميتوانيد بدون نگراني از كمبود سيم آنها را هر چقدر كه ميخواهيد از هم دور قرار دهيد و از صداي فراگير واقعي آنها لذت ببريد. اگر زياد با كامپيوتر سروكار داشته باشيد حداقل در منزل شما دو PC و يا يك PC و يك لپتاپ وجود دارد.
اگر هم از اينترنت ADSL استفاده ميكنيد، كه مودم ADSL شما با يك كابل شبكه به PC و يا لپتاپ شما بايد متصل شود. اما اگر شما يك مودم بيسيم كه Access Point هم داشته باشد خريداري كنيد ميتوانيد تمام كامپيوترها را به يكديگر متصل كرده و از اينترنت هم همزمان استفاده كنيد بدون آنكه از يك كابل براي اين منظور استفاده كرده باشيد. همچنين براي اينكه ديگر سيمهاي كيبورد و موس را روي ميزتان نبينيد مي توانيد از كيبورد و موس بيسيم بهره ببريد.
اين نوع از كيبرد و موسها امروزه به وفور در بازار وجود دارند. علاوه بر اين شما ميتوانيد از هدفون و اسپيكر هاي بيسيم هم در سيستم خود سود ببريد. براي رهايي از شر سيمهاي زياد در اطرافتان شما راهكار ديگري هم در اختيار داريد و آن هم استفاده از دستگاههايي است كه از پورت HDMI برخوردار هستند. اين پورت موجب صرفهجويي بسيار زيادي در مصرف سيم براي ارتباط ابزارهاي ديجيتالي با هم ميشوند.
شما در دستگاههاي امروزي حداقل به دو سيم براي ارتباط اسپيكر با سيستم و يك سيم براي ارتباط تصوير با سيستم نياز داريد. اما اگر از پورت HDMI دستگاهتان استفاده كنيد ميتوانيد تمام اين سيمها را با يك سيم كه به اين پورت وصل شده جايگزين كنيد. تكنولوژي HDMI امكان انتقال همزمان صدا و تصوير را تنها از طريق يك سيم براي شما فراهم ميآورند. اين پورت امروزه در اكثر تلويزيونهاي ديجيتالي از نوع پلاسما و LCD و حتي در برخي تلويزيونهاي CRT كار گذاشته شده است.
حتي لپتاپهايي هم در بازار وجود دارند كه از اين پورت بهره ميبرند. براي اينكه بتوانيد كابلهاي برق خود را هم كاهش دهيد ميتوانيد از پاورهايي بهره بگيريد كه داراي چندين ورودي اضافي باشند. براي مثال در كامپيوتر خود پاوري تعبيه كنيد كه علاوه بر تامين برق كيس، بتواند با داشتن يك ورودي 3 شاخه برق مانيتور شما را هم فراهم كند. به اين ترتيب شما ديگر نيازي به پريز اضافي براي راهاندازي مانتيور خود نداريد.
اگر از راهكارهايي كه در اين مقاله به آنها اشاره كرديم بهره بگيريد، ميتوانيد تعداد سيمهاي اطراف خود را به يك چهارم ميزان فعلي كاهش دهيد بدون اينكه هزينه زيادي هم صرف كرده باشيد. با اين كار هم محيط كار و زندگي خود را زيباتر ميكنيد و هم بازده كاري خود را افزايش ميدهيد.
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 352]