بسیاری از کارآفرینان در خلق و ایجاد یک محصول جدید و منحصربهفرد مهارت دارند؛ اما تعداد زیادی از کارآفرینان مشتاق، از تعیین یا ایجاد بازاری که محصول یا سرویس آنها را تقاضا کند، غفلت میورزند. اغلب شنیده میشود.
به گزارش شرکت نظربازار، بسیاری از کارآفرینان در خلق و ایجاد یک محصول جدید و منحصربهفرد مهارت دارند؛ اما تعداد زیادی از کارآفرینان مشتاق، از تعیین یا ایجاد بازاری که محصول یا سرویس آنها را تقاضا کند، غفلت میورزند. اغلب شنیده میشود که کارآفرینان با جملاتی مانند: «چون من محصول را دوست دارم، افراد دیگری هم پیدا میشوند که آن را دوست داشته باشند»، «اگر دیگران میتوانند با فروش این محصول درآمد داشته باشند، پس من هم میتوانم» و «چون هیچ فروشگاهی در شهر من این محصول را نمیفروشد، پس حتماً نیاز به آن وجود دارد»، وجود نیاز برای محصول خود را توجیه میکنند و این مرحله را نادیده میگیرند. اگر تحلیل بازار بهصورت کاملتری انجام شود و کارآفرین از نتایج آن استفاده کند، نرخ شکست کسبوکارهای جدید بهطور درخور توجهی کاهش خواهد یافت. ضرورت تحقیق بازار، بهخصوص برای کارآفرینانی که قصد ارائۀ یک محصول جدید را دارند، بیشتر است.
تحقیقات بازاریابی
تحقیقات بازاریابی (Marketing research): عبارت است از فعالیتهایی که ارتباط لازم را بین مصرفکنندگان و خریداران و مدیران بازاریابی، از طریق تبادل اطلاعات برقرار میکند.
در ابتدا هدف بازاریابی پیداکردن تکنیکهایی برای افزایش فروش بود و فهم و درک مشتریان هیچ جایگاهی در بازاریابی نداشت. اما با گذر زمان و پیشرفت تکنولوژیِ تولید و پیشیگرفتن تولید کالاها و عرضه از تقاضا، مدیران بازاریابی بهطور فزایندهای به اهمیت فهم و درک مشتریان پی بردند و امروز شعار بازاریابها این است: «شناخت و درک خریداران بهصورت انفرادی، همراه با شناخت یک بخش بازاریابی تخصصی.» امروزه تمامی شرکتهای پیشرو در عرصۀ تولید و تجارت، بهمنظور اثربخشی بازاریابی، از مجموعهای از فنون تحقیقات بازاریابی بهره میگیرند و تحقیقات بازاریابی یکی از ابزارهای قوی و مؤثر تصمیمسازی برای مدیران بازاریابی بهشمار میرود. در گذشته تحقیقات بازاریابی عبارت بود از روش جمعآوری و تجزیهوتحلیل اطلاعات برای کمک به مدیران در اخذ تصمیمات مطلوب بازاریابی. اما از دهۀ ۱۹۹۰ به این طرف، تحقیقات بازاریابی یکی از اجزای مکمل مراحل تصمیمگیری تلقی میشود.
مزایای تحقیقات بازار
بهرهبرداری از فرصت: یکی از مزایای بزرگ انجام تحقیق بازار این است که شما را قادر به پیداکردن فرصتهای مختلف در بازار کرده و امکان بهرهبرداری از آنها را بهطور مؤثر فراهم میکند. بهعنوان مثال، ممکن است به یافتن اینکه آیا محصولتان مناسب مخاطبان هست یا خیر کمک کند. بهعلاوه اگر مناسب نباشد، برای شناسایی مخاطبان مناسب نیز کمک میکند.
تشویق ارتباطات: تحقیقات بازار برای پیداکردن بهترین راه برای برقراری ارتباط با مشتریان به شما کمک میکند. پس از اخذ نتایج تحقیقات، ماهیت، مخاطب، شخصیت، علائق، عدم علائق و… مخاطبان مشخص میشود و این باعث میشود راههای ارتباط و رسیدن به آنها آسانتر شود.
حداقلکردن ریسک: یکی دیگر از مزایای عمدۀ تحقیقات بازار این است که کمک میکند تا ریسکهای کسبوکار حداقل شده و اقدامات مورد نیاز دربارۀ موضوعات خاص در نظر گرفته شود. برقراری روند و سهم بازار و نیز وضعیت بازار بهطور مداوم تغییر میکند. در چنین سناریویی، تنها تحقیقات بازار کامل میتواند به ادامۀ روند و سپس تدوین و فرمولهکردن برنامه با توجه به نیازهای فعلی و مورد نیاز مشتریان کمک کند. از آنجا که تحقیقات بازار، واکنش و انتخابها و اولویتهای مشتریان را نشان میدهد.
کشف مشکلات احتمالی: یک کسبوکار میتواند محصول را تغییر دهد؛ حتی زمانی که آن محصول در حال تولید یا در فرایند تولید است. اگر یکی از نتایج تحقیقات در دست باشد، پیداکردن مشکلات و سپس کار روی آنها آسانتر است.
تحقیقات بازار موبایلی چیست؟
تحقیقات بازار موبایلی، مربوط به آن دسته از کاربرانی است که در تحقیقات بازاریابی از ابزارهای موبایلگونه استفاده میکنند یا به تحقیق دربارۀ این ابزارها میپردازند. تا همین سالهای اخیر، اصطلاح «تحقیقات بازار موبایلی» مترادف تحقیقاتی بود که دربارۀ تلفنهای همراه یا موبایل صورت میگرفت؛ اما با وجود وسایل جدید الکترونیکیِ همراه، مثل تبلت و فبلت، این اصطلاح نیز مفهوم گستردهتری پیدا کرده است.
انتشار محتوا:اخبار رسمی