تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):گريه مؤمن از (درون) دل اوست و گريه منافق از (ظاهر و) سرش.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821050863




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي: تبيين تاريخ ايران مهم‌ترين وظيفه سازمان در سال جاري است


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي: تبيين تاريخ ايران مهم‌ترين وظيفه سازمان در سال جاري است
فرهنگ و هنر. ميراث فرهنگي
قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ، تاريخ ايران را تنها زندگي پادشاهان ندانست و اعلام كرد: تبيين و روشن كردن تاريخ گذشته اين سرزمين با هدف بازنگري در آن از اولويت‌هاي كاري سازمان در سال جاري است.

به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، حميد بقايي در مراسم معارفه مديرعامل جديد شركت توسعه ايرانگردي و جهانگردي افزود: برهمين اساس پژوهشگاه سازمان اين موضوع را به عنوان يكي از اولويت‌هاي اصلي سال جاري در دستور كار قرار خود داده است.

وي اظهار داشت: از مشكلات ما در حوزه تاريخ اين است كه تاريخ كشور همواره با سرنوشت حكومت‌هاي پادشاهي و سرنوشت پادشاهان بيان مي‌شود و كمتر به مسايل اجتماعي، فرهنگي و سياسي در آن توجه شده است.

بقايي با بيان اينكه متاسفانه در بحث‌هاي تاريخي ايران كمتر به نقش و جايگاه مردمان اين سرزمين اشاره شده، تصريح كرد: مردمان ايران در همه دوره‌هاي تاريخي مردماين آزاده و آزاديخواه بوده‌اند و بايد با مطالعه و كار پژوهشي در تاريخ كشور و براي تبيين واقعيت‌هاي آن بازنگري شود.

وي تاكيد كرد: ميراث فرهنگي تنها آثار تاريخي و ميراث گذشتگان نيست، بلكه هويت، ميراث معنوي و توانمندي و آزادگي ملت ايران بخش مهمي از ميراث فرهنگي اين كشور است.

قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي افزود: برهمين اساس سازمان به عنوان متولي اين حوزه تلاش جدي براي حفاظت و حراست از ميراث فرهنگي كشور به معناي واقعي آن دارد.

وي با اشاره به فعاليت‌هاي انجام شده در دولت جديد در حوزه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: در ابتداي كار دولت نهم، ما سازمان ميراث فرهنگي را در حالي تحويل گرفتيم كه با مشكلات عديده‌اي روبرو بود و فضاي نامطلوبي به دليل درگيري و مشكلات موجود بر تشكيلات آن حاكم بود.

بقايي با اشاره به اينكه در واقع ما يك ستاد انتخابات را در ابتداي كار دولت تحويل گرفتيم، اظهار داشت: دستاوردهاي فعاليت سه سال اخير در سازمان را هيچ نگاه منصفي نمي‌تواند انكار كند و اقدامات انجام شده در اين سازمان در حد يك انقلاب بود.

وي با اشاره به اينكه در آن دوران دو حوزه ميراث فرهنگي و گردشگري به تازگي ادغام شده بودند ، گفت: هنوز رابطه كاري مناسبي بين اين دو حوزه وجود نداشت و برخي نيز مايل نبودند اين دو حوزه به تعامل مناسب كاري برسند.

قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري افزود: امروز سازمان از يك مجري و متولي اصلي فعاليت‌هاي اجرايي به سمت يك ناظر و سياستگذار حركت كرده و سياست اصلي ما واگذاري امور به بخش خصوصي و حضور به عنوان ناظر و حمايت‌كننده است.

وي با اشاره به سياست‌هاي اصل ‪ ۴۴‬و موضوع خصوصي سازي، گفت: موضوع خصوصي‌سازي پيش از اين تنها به عنوان يك شعار مطرح مي‌شد ولي ما اعتقاد جدي داريم كه نمي‌توانيم مجري خوبي باشيم و بايد با سياستگذاري و حمايت امور اجرايي را به مردم و بخش خصوصي واگذار كنيم.

بقايي، حمايت از بخش خصوصي و ايجاد فضا و بستر لازم براي مشاركت بخش خصوي و فراهم كردن زمينه ايجاد تعاوني‌هاي مردمي براي بدست گرفتن امور اجرايي در سه حوزه كاري اين سازمان را از برنامه‌هاي محوري مديريت جديد برشمرد.

قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: برهمين اساس و در راستاي اجراي قانون، شركت توسعه ايرانگردي و جهانگردي با وظايف مشخص و قانوني براي آماده‌سازي زمينه واگذاري امور اجرايي به بخش خصوصي تشكيل شد.

بقايي با اشاره به اينكه سازمان نبايد هتل دار باشد، گفت: شركت توسعه ايرانگردي و جهانگردي به عنوان يك شركت مادر تخصصي تشكيل شده و وظيفه اصلي آن نيز واگذاري فعاليت‌هاي اجرايي سازمان از جمله مديريت هتل‌هاي وابسته به بخش خصوصي است.

وي تصريح كرد: در زمينه باستان شناسي و ميراث فرهنگي نيز امور بايد به بخش خصوصي واگذار شود البته بايد توجه داشت كه واگذاري به معناي فروش نيست.

وي با اشاره به فعاليت صندوق احيا و بهره برداري از اماكن تاريخي نيز گفت : اين صندوق با هدف واگذاري اماكن تاريخي قابل واگذاري به بخش خصوصي فعال شده و سازمان نيز دراين حوزه تنها به دنبال سياستگذاري، نظارت و حمايت است.

بقايي گفت: در حوزه باستان شناسي نيز سازمان به دنبال واگذاري اين امور به مجامع علمي و دانشگاهي است.

وي افزود: به عنوان مثال در دانشگاه زابل و سيستان رشته‌هاي باستان شناسي تدريس و پژوهشكده باستان شناسي وجود دارد و ما به دنبال اين هستيم كه باستان شناسي شهر سوخته را به اين گونه مجامع كه هم بومي هستند و هم توانمند واگذار كنيم.

وي با اشاره به اينكه به دنبال شكستن برخي انحضارها در اين حوزه هستم، گفت: با وجود فعاليت پژوهشكده و باستان شناسان متخصص و برجسته در دانشگاه سيستان و دانشگاه زابل باستان شناسي شهر سوخته به خارجي‌ها داده شده و هيچ نقشي براي اين دانشگاهيان در نظر گرفته نشده است.

وي در خاتمه تاكيد كرد: اقدامات انجام شده طي سه سال اخير در حوزه‌هاي كاري اين سازمان به خصوص در حوزه گردشگري به واقع در حد يك انقلاب كاري بوده است.

در ادامه اين مراسم مهدي جهانگيري و اكبر بهنامجو مديران عامل قديم و جديد شركت توسعه ايرانگردي و جهانگردي در خصوص فعاليت‌هاي انجام شده و برنامه‌هاي در دست اجرايي اين شركت سخنراني كردند.
 دوشنبه 30 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 331]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن