واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تمايل به لاريجاني در نظرخواهي از نمايندگان
حسينيان گفت: لاريجاني در چند سال گذشته، نشان داده است مرد بحرانهاست. بحران احتياج به مرداني دارد كه در لحظات بايد تصميم بگيرند و من به خوبي اين توان را در لاريجاني ديدهام؛ بنابراين لاريجاني مقبوليت بيشتري براي رياست مجلس هشتم دارد.
حسينيان گفت: لاريجاني در چند سال گذشته، نشان داده است مرد بحرانهاست. بحران احتياج به مرداني دارد كه در لحظات بايد تصميم بگيرند و من به خوبي اين توان را در لاريجاني ديدهام؛ بنابراين لاريجاني مقبوليت بيشتري براي رياست مجلس هشتم دارد.
روحالله حسينيان در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران درباره مسائل مطرح شده از رياست مجلس هشتم در جلسه گروه «2+9» گفت: با همه ارادت به همه افرادي كه كه در معرض رياست مجلس هستند و اين كه همه اعلام نمودهاند، تنها به تكليف عمل ميكنند، اين جسارت را به من ميدهد كه بگويم: به نظر من، آقاي لاريجاني مقبوليت بيشتري نسبت به ديگر افراد مطرح دارند.
تاكنون در بسياري از نظرخواهي از نمايندگان، بيشتر نظر به لاريجاني دارند. به علاوه، لاريجاني همه شرايط لازم را دارد. لاريجاني يك شخصيت بينالمللي و ديپلمات كارآمدي است كه شايد مفهومسازي وي در ادبيات سياسي، نشاندهنده بالندگي وي باشد. لاريجاني در چند سال گذشته، نشان داده است مرد بحرانهاست. بحران احتياج به مرداني دارد كه در لحظات بايد تصميم بگيرند و من به خوبي اين توان را در لاريجاني ديدهام. لاريجاني اين وسعت فكر و مديريت را دارد كه از لايههاي گوناگون در پيشبرد اهداف انقلاب و مردم استفاده كند و اين خود مزيتي مهم است.
وي در ادامه با اشاره به اينكه برخلاف نظر برخي كه بر اين باورند، چنانچه لاريجاني مديريت مجلس را به عهده گيرد، هر روز با دولت تنش ايجاد خواهد كرد، گفت: به نظر من، اين موضوع درست نيست. با اين كه لاريجاني با احمدينژاد بر سر نحوه مذاكرات هستهاي اختلاف داشتند و استعفا داد، هرگز ديده نشده است كه وي درصدد تضعيف دولت باشد و حتي روابطش را با احمدينژاد قطع نكرد.
حتي آقاي احمدينژاد در سفر اخير قم به مشورتهاي آقاي لاريجاني با ديد مثبت نگاه كرد كه اين، خود تجربه مثبتي از همدلي نمايندگان و دولت بود. من به درايت لاريجاني اعتقاد دارم و اميدوارم مجلسي تشكيل شود كه با قانونگذاري درست و نظارت قوي، موانع خدمترساني بيشتر دولت را بردارد و هر قوه با متانت و درايت و قدرت مشكلات مردم را بكاهند و در نظام بينالملل با اقتدار بيشتري ظهور پيدا كنند.
حسينيان با اشاره به اينكه لاريجاني شخصيت مستقل خود را دارد و نبايد هيچ كس انتظار اين را داشته باشد كه مجلس تابع داشته باشيم كه مهر پلاستيكي باشد، اما انتظار اين است كه استراتژي مجلس عدم درگيري و هماهنگي با دولت براي حل مشكلات مردم باشد. در يك نظام هماهنگ، همه اجزا بايد به يك سو حركت كنند و بايد اين همسويي استراتژي باشد. ما نبايد مسائل را خلط كنيم. اختلاف سليقه يا حتي فكر چيزي است، اختلاف مباني چيز ديگري و مهمتر جايگاههاست در مسئوليتهاي اجرايي سلسله مراتبي در اختلاف نظرها بايد يا نظر مافوق عمل شود و يا استعفا، ولي در دو قوه كه بنا بر قانون اساسي، يكي برنامهريز و مجري است و ديگري، قانونگذار و ناظر كاملاً متفاوت است، اتفاقاً كنارهگيري لاريجاني را دليل بر همدلي ايشان ميدانم و اگر او اهل جدل و منازعه بود، ميايستاد و به جدال ادامه ميداد و اين هرگز به سود نظام نبود.
رئيس مركز اسناد انقلاب اسلامي درباره گروه «2+9» گفت: اين گروه، يك جمع دوستانه براي رايزني در مورد مجلس آينده هست و تنها در جلسه نقطه نظرات اعلام ميشود، والا اين گروه نه جايگاه حقوقي دارد و نه جايگاه شرعي تا درباره رهبري مجلس آينده تصميمگيري كند. اصلا اين كه گروهي بنشينند و تصميمگيري براي 290 نماينده برگزيده ملت ايران داشته باشند، توهين به نمايندگان است و قطعا، اين نمايندگان هستند كه براي مديريت و رهبري خود، بايد تصميم بگيرند. اين جلسه ميتواند پيشنهادهاي خود را به نمايندگان بدهد تا خود تصميم بگيرند.
وي همچنين تصريح كرد: مسائل گوناگوني در جلسات مطرح شد. دوستان ما در يك جمعبندي به اين نتيجه رسيدهاند كه يكي از آسيبهاي مجلس هفتم، اين بود كه تلقي نمايندگان اين بوده كه در تصميمگيريها مشاركت ندارند و احساس دلسردي و بينقشي ميكردند. ما اصرار داشتيم اين تلقي چه واقعي و چه غيرواقعي وجود دارد و اين ذهنيت بايد مرتفع شود و برنامهاي طراحي و پيشنهاد شود كه اين ذهنيت را مرتفع كند.
طرح آقاي لاريجاني براي گام نخست استاني كردن بود كه هيأت مديره و كادر مديريت و رياست در فراكسيون اكثريت با مشاركت همه استانها باشد كه همين طرح در پنجشنبه عملي شد.
حسينيان با اشاره به اينكه در زمينه مديريت مجلس هشتم دو نظر بود، افزود: يك نظر تداوم مديريت سابق در فراكسيون و هيأت رئيسه مجلس و نظر دوم، اين بود كه اين مجلس ماهيت جديدي دارد و دو سوم از نمايندگان جديد هستند و قطعا بايد تحولي در مديريت نيز پديد آيد.
نماينده برگزيده مردم تهران در مجلس هشتم گفت: ما وكيل وكلا نيستيم تا به جاي آنها تصميم بگيريم. تنها اصرار ما اين است كه در مديريت مجلس، راهكارهايي در نظر گرفته شود كه هيچ يك از نمايندگان احساس نكنند گروهي محدود تصميم گيري ميكنند و ديگران هم بايد اجرا كنند.
رئيس مركز اسناد انقلاب اسلامي تصريح كرد: انتظار ما اين است كه مديريت مجلس، مجلس را در جايگاه خود، يعني قانونگذاري و نظارت قرار دهد، مديريتي باشد كه در موقعيتهاي بحراني تصميمساز و قاطع باشد و خود را در حد يك دخالتگر پايين نياورد و از روزمرگي و قوانين جزيي، دو فوريتهاي پيدرپي و امثال اينها پرهيز كند.
وي در ادامه، با اشاره به اينكه يك مجلس قوي را نه تنها براي دولت دردسر نميدانم، بلكه پشتوانه قوي براي دولت ميدانم، گفت: يك مجلس قوي، خوش فكر و كارشناس در امور سياسي و اقتصادي و فرهنگي براي دولت، يك مشاور قدرتمند خواهد بود. برعكس، اگر يك مجلس ضعيفي تشكيل شود، براي جبران ضعف، بايد پيوسته مچگيري كند؛ با چنگ در چهره دولت بيندازد و اين براي همه ضرر دارد، چرا كه نه دولت تشويق ميشود تا لوايح كارشناسي شده و لوايح شامل و فراگير را به مجلس بفرستند و نه ضعف دولت به سود نمايندگان است. اگر دولت با پشتوانه مجلس بتواند مشكلات مردم را مرتفع كند، قطعا اعتبار نمايندگان نزد ملت بالا خواهد رفت. علاوه بر اين، يك مجلس قدرتمند و دولت مقتدر جايگاه بينالمللي نظام را بالاتر خواهد برد و از توطئههاي دشمنان خواهد كاست.
حسينيان درباره اينكه آيا نظر دوستان دولتي شما در دولت و رايحه خوش هم همين است، گفت: البته بنده سخنگوي هيچ كدام از اينها نيستم و اينها خود بايد مواضعشان را اعلام كنند. آنچه بنده عرض كردم، نظر شخصي خودم بود.
وي در پايان اظهار اميدواري كرد كه بتوانيم مجلسي قدرتمند، هوشمند، عاقل، كلاننگر، كارآمد، اهل مشورت با دانشمندان و مرتبط با دانشگاهها تشكيل بدهيم تا جايي كه ميشود به مردمي كه به ما اعتماد كردند، پاسخي درخور دهيم و در پيشگاه خداوند بزرگ و حسابرس، روسفيد و در پيشگاه شهدا سرافراز باشيم.
شنبه 28 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]