واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مدير كل مركز هنرهاي نمايشي كشور: تئاتر سرآمد همه هنرهاست
داخلي. فرهنگي. تئاتر.
مدير كل مركز هنرهاي نمايشي كشور گفت: تئاتر سرآمد همه هنرها در دنيا محسوب ميشود.
"حسين پارسايي" روز پنجشنبه در همايش "ارديبهشت تئاتر ايران" كه در محل مجتمع فرهنگ ارشاد اسلامي ايلام برگزار شد، افزود: از ابتداي سال ۸۷ در هنر نمايشي تئاتر يك خيز برداشتيم كه امسال چهار فصل تئاتر ايران در كشور برگزار شود.
وي افزود: تحقق وعدههاي نمايشي در شهرستانها، حمايت از كارگردانان برتر استانها، اعزام نمايشهاي برتر به جشنوارههاي خارج از كشور و تامين اعتبار و تجهيزات از جمله برنامههاي مركز هنرهاي نمايشي در كشور است.
وي گفت:اردي بهشت تئاتر نمادي از اخوت و همدلي همه بازيگران عرصه نمايش ئتاتر است كه در جايگاه خود خوش درخشيدند.
وي افزود: جشنواره تئاتر استان اگر قرار است تماشاگران و مردم را ناديده بگيرد و تنها به رقابت بپردازد، بهتر است اجرا نشود زيرا بن و اساس هنر نمايش از خواستگاه اول يك بازيگر و يك تماشاگر بوده است.
وي گفت: در ابتدا انسان خلاق بود و يك چشم نظاره گر كه محل اتصال را شكل ميدهد و اكنون در عصري كه از دريچه تصوير به سهولت با دنيا ارتباط برقرار ميشود بهتر استن محصولات و دستاوردهاي فرهنگي هر منطقه به نماش گذاشته شود.
پارسايي گفت: تئاتر استاني بايد به سمتي برود كه توليد انديشه كند و فرهنگ خاص منطقه را به نمايش بگذارد زيرا در عرصه هنر نمايش انسانهايي كه توليد انديشه ميكنند برنده و ممتازند.
وي افزود: سال گذشته بيش از شش هزار اجراي تئاتر عمومي در كشور به نمايش گذاشته شد و بيشتر آنها در تهران متمركز شده بودند كه براي ترويج فرهنگ نمايش و برقرار كردن ارتباط با مردم امسال قرار است به تئاتر شهرستانها توجه بيشتري شود.
وي گفت: براي توسعه و احياي فرهنگ تئاتر و هنر نمايش در شهرستانها امسال قرار است ۵۰درصد اعتبارات به شهرستانها اختصاص يابد و ۵۰درصد بقيه در تهران به عنوان پايتخت و مركز تئاتر كشور هزينه ميشود.
وي افزود: آن چيزي كه از تئاتر شهرستانها ميخواهيم توجه به فرهنگ و آرمانهاي شهرستان خودشان است، ميخواهيم كه اين فرهنگها به صورت نوين و معاصر به نمايش گذاشته شوند.
وي گفت: آن چيزي كه نيازمند توجه ، احياي مجدد است، باورها و ارشهاي بومي هر منطقه است كه در قالب هنر نمايش تئاتر بايد به نمايش درآيند.
وي افزود: در سال ۸۵حدود ۸۰درصد متن نمايشنامهها ترجمه خارجي نمايش بود كه براي تئاتر كشور زيبنده نيست البته نافي ارزشهاي نمايش خارجي نيستم اما زماني بايد به سراغ آثار ترجمه برويم كه اول تئاتر خود را بشناسيم.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان ايلام نيز در اين همايش گفت: متاسفانه در سال گذشته تاحدودي بحث تئاتر در استان ايلام با ركود مواجه شده بود و به صورت نيمه فعال ادامه داشت.
حجتالاسلام "حسين ملكي" افزود: نگاهي كه امسال و امروزه به تئاتر ميشود از سوي مسوولان كشوري يك نگاه مدبرانه و عميق است كه اميدواريم در سال آتي باعث نوآوري و شكوفايي استعدادهاي جوانان عرصه تئاتر كشور شود.
وي گفت: اكنون تعداد هفت انجمن تئاتر در قالب ۳۰گروه نمايشي در استان وجود دارد كه پنج انجمن آنها فعال است.
وي گفت: بخش عمدهاي از هنر نمايشي استان ايلام با همكاري بنياد شهيد به روي صحنه رفته است كه در راستاي ترويج فرهنگ ايثار و شهادت فعاليت داشته است.
وي افزود: استعدادهاي نهفته و خوبي در ايلام وجود دارد و جوانان اين استان با توجه به مقامهايي كه در جشنوارههاي مختلف هنرهاي نمايشي به دست آوردهاند داراي توانايي و قابليت شكوفايي در اين عرصه هستند.
وي، ابراز اميدواري كرد كه با حمايت مركز امور نمايش كشور از هنرمندان جوانان ايلامي نيز بتوانند استعدادهاي خود را در قالب هنر نمايشي در راستاي توجه به ارزشها و فرهنگ عالي اسلام و سنتها و آرمانها به معرض ديد علاقمندان بگذارند.
در ادامه اين همايش متن پيام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي كه به مناسبت روز جهاني تئاتر تنظيم شده قرائت شد و نشست پرسش و پاسخ نيز با حضور مسوولان كشوري و هنرمندان استان ايلام برگزار شد.
گفتني است در اين همايش فرهنگي از پيشكسوتان و هنرمندان ئتاتر استان ايلام تجليل شد.
پنجشنبه 26 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 412]