تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 28 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):پيامبر خدا هنگام نشستن، بيشتر رو به قبله مى نشست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854125667




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گفت‌وگو با كارگردان «حيران»


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: گفت‌وگو با كارگردان «حيران»
گفت‌وگو با كارگردان «حيران»
با ترس از نمايش واقعيت‌ها نبايد صحنه را خالي كرد .اميدوارم «حيران» اين‌بار در شبكه نمايش خانگي ديده شود .شاليزه عارف‌پور كارگردان فيلم «حيران»كه در زمان اكران عمومي اين فيلم در ايران حضور نداشت، اين روزها كه فيلم در شبكه نمايش خانگي عرضه شده است، درباره‌ي اولين ساخته‌ي بلند سينمايي‌اش گفت: اميدوارم «حيران»لااقل اين‌بار در پخش رسانه‌هاي خانگي ديده شود. چراكه اميدوار بودم ساخت اين فيلم و به تصوير كشيدن يكي از مشكلات جامعه،خانواده‌ها و شهروندان و مخاطبان را درگير و متاثر كند.  كارگردان اين فيلم در گفت‌وگويي با ايسنا، با اشاره به اكران عمومي محدود "حيران" عنوان كرد: اتفاقي كه براي اكران اين فيلم افتاد به شدت دردناك بود و مهجور بودن اين فيلم در اكران مسلما براي من بسيار ناراحت‌كننده بود.  وي با بيان اين‌كه در زمان اكران اولين ساخته‌ي بلندش در ايران نبوده اظهار كرد:مي‌دانم كه پخش‌كننده اين فيلم از ماه‌ها قبل در تلاش بود تا اين فيلم را در يكي از گروه هاي سينمايي به نمايش در آورد اما نمي‌دانم چه كساني و با چه سليقه‌هايي به دسته‌بندي فيلم‌ها مي‌پردازند و بر چه اساس يا فاكتوري نام‌هايي مانند فرهنگي،خاص يا هنري را بر روي فيلم‌ها مي‌گذارند؟
گفت‌وگو با كارگردان «حيران»
كارگردان «حيران» ادامه داد: علي‌رغم تمام تلاش‌هاي تهيه‌كننده و پخش‌كننده ،اين فيلم در زمان اكران در گروه فيلم‌هاي فرهنگي قرارگرفت و در نمايشي بسيار محدود تنها 17 يا 18 روز و در 5 سالن و آن هم به شكل تك سانس و در ساعت‌هاي نامناسب به نمايش در آمد. در واقع هيچ چيز اين قضيه به اكران شبيه نبود. عارف‌پور تصريح كرد:گويي قرار بر ديده نشدن «حيران» بود، در حالي كه مضمون و نوع نگاه اين فيلم پتانسيل ارتباط و جذب مخاطب را دارا بود و فكر مي‌كنم كه اگر به شكل درست به نمايش در مي‌آمد، مردم هم از آن استقبال مي‌كردند. اين كارگردان با اشاره به نمايش‌هاي خارجي اين فيلم عنوان كرد: «حيران» در نمايش‌هاي خارج از ايران با استقبال بسيار خوبي مواجه شد. نگاهي تازه به مقوله عشق و موضوع مهاجرت از جمله مباحثي بود كه باعث شد ايرانيان و غير ايرانيان با فيلم ارتباط خوبي برقرار كنند. ولي افسوس كه هم‌وطنانم در كشور خودم با اكران آنچنان نامناسب موفق به تماشاي فيلم نشوند.
گفت‌وگو با كارگردان «حيران»
عارف‌پور درباره‌ي اين‌كه چرا به اين شكل اكران تن داده بود هم توضيح داد: زماني طولاني صرف شد اما در نهايت علي‌رغم تمام تلاش‌هاي مصطفي شايسته (پخش‌كننده فيلم) با نااميدي كامل به اين نتيجه رسيدند كه انگار تصميم بر اين است فيلم اينگونه اكران شود. كارگردان «حيران» در بخش ديگري از اين گفت‌وگو درباره نگاه رخشان بني‌اعتماد و شباهت اين فيلم به آثار اين كارگردان عنوان كرد: علاقه من به سينماي اجتماعي و طبيعتا نوع نگاه و شيوه فيلمسازي رخشان بني‌اعتماد يكي از دلايل همكاريم با ايشان بود و طي سال‌ها همكاري از او بسيار آموخته‌ام و تأثير همان آموزه‌ها و هم سليقگي‌ها مي‌تواند باعث شباهت‌هايي كه به نظر شما آمده باشد. البته اين‌بار حضور رخشان بني‌اعتماد در مقام مشاور و تهيه‌كننده در كنارم بي‌نهايت ارزشمند و حتي به مراتب آموزنده‌تر بود. خانم بني‌اعتماد برايم همراهي صميمي، پشتيبان و هميشگي است و دوباره در كنار او بودن برايم تجربه‌اي بي‌نهايت گران‌بها بود.
گفت‌وگو با كارگردان «حيران»
وي درباره‌ي تاثير حضور رخشان بني اعتماد در زمان فيلمبرداري«حيران»توضيح داد:رخشان بني اعتماد سعي مي‌كرد حتي المقدور سر صحنه نيايد تا فيلم آنطور كه من تشخيص مي‌دهم پيش رود و بعدها شائبه‌اي به وجود نيايد ولي طبيعتا در كل سعي مي‌كردم تا جايي كه لازم است از تجربيات ايشان استفاده كنم. عارف‌پور درباره‌ي حضور باران كوثري نيز در فيلم «حيران» گفت: «باران» را از سال‌ها قبل مي‌شناختم و با خصوصيات وي و توانايي‌هاي بازيگري‌اش آشنا بودم. از همان ابتدا كه جرقه‌هاي اوليه طرح به ذهنم زده شد به «باران» براي نقش «ماهي» فكر مي‌كردم و در اين رابطه با نغمه ثميني كاملا هم عقيده بوديم و فيلمنامه براساس حضور او نوشته شد و پس از اتمام به رخشان بني‌اعتماد و جهانگير كوثري ارايه شد.
گفت‌وگو با كارگردان «حيران»
وي از حضور زنده‌ياد خسرو شكيبايي در اين فيلم ياد كرد و افزود: اين فيلم آخرين حضور خسرو شكيبايي در سينماست و براي من كاركردن با ايشان اتفاق بسيار ويژه‌اي بود. اين كارگردان يادآور شد: قبلا در «سارا» و «درد مشترك» تجربه همكاري با خسرو شكيبايي را داشتم و از همان زمان سوداي همكاري با ايشان را داشتم. او علي‌رغم بيماري و كسالتش، انرژي بي‌نظيري براي كار مي‌گذاشت كه بي‌شك الگوي گران‌ قدري براي جوانان ما بود. به هر حال حضور او در اين فيلم براي من تجربه ويژه‌اي بود و تأثير و جذابيت شخصيت پدربزرگ به اين مسأله برمي‌گردد كه جان‌بخش آن خسرو شكيبايي بود. كارگردان «حيران» درباره‌ي اين‌كه چقدر از نقش پدربزرگ حيران به نظريات زنده‌ياد شكيبايي بر مي‌گشته هم توضيح داد: با وجود اين‌كه از ابتدا نقش پدربزرگ براي او و با توجه به خصوصيت‌هاي خاص وي نوشته شده بود و او نيز بسيار پايبند و متعهد به اصل فيلمنامه بود. اما نوع بازي و شيريني ذاتي او بود كه به مراتب نقش را جذاب‌تر كرد.
گفت‌وگو با كارگردان «حيران»
عارف‌پور در بخش ديگري از اين گفت‌وگو درباره‌ي سينماي اجتماعي و سختي‌هاي اين ژانر خاص به صحبت پرداخت و به ايسنا گفت:سينما و مشخصا سينماي اجتماعي آيينه‌اي از واقعيت‌هاي جامعه است و با به تصويركشيدن موضوعات قابل بحث و جدي در پي نگاهي نقادانه به جامعه و پيرامون است. ولي متأسفانه در شرايط فعلي مسوولين تاب رويارويي و چه بسا نقد آن را ندارند.به همين دليل پرداختن به موضوعات اجتماعي هيچ گاه مورد حمايت لازم قرار نمي‌گيرد و كما اينكه در موارد متعدد همين موضوع موجب مي‌شود كه فيلمسازان وفيلمنامه‌نويسان خيلي كمتر به سراغ اين نوع سينما بروند. وي ادامه داد: هميشه يكي از دغدغه‌هاي ذهني من مسأله مهاجرين و مهاجرت بوده و قصد داشتم با ساخت اين فيلم تأثير و دريچه‌اي تازه در نوع نگاه مردم به اين مقوله باز كنم. خصوصا نگاه‌هايي كه نسبت به مهاجرين و به ويژه مهاجرين افغان وجود دارد. چراكه معتقدم اگر افرادي خارج از كشور خود مرتكب كارهاي غيراخلاقي مي‌شوند اصلا قرار نيست مشكلات يك عده معدود به كل جامعه آنها تعميم داده شود. عارف‌پور در عين حال گفت:اما زماني كه به من اجازه داده نمي‌شود كه فيلمم را به شكلي درست به نمايش بگذارم تمام راه‌ها به روي من فيلم‌ساز بسته مي‌شود و شايد به همين دليل است كه اين روزها فيلمسازان كمتر به سراغ ژانر اجتماعي مي‌روند. هرچند كه به شخصه بر اين باورم كه با ترس از نمايش واقعيت‌ها، نبايد صحنه را براي نوعي ديگر از سينما كه در شرايط فعلي در جريان است، خالي كرد. وي با تاكيد بر اينكه در «حيران» قصد نداشته صرفا به بحث افغاني‌ها و زندگي و مشكلات آنها بپردازد،تصريح كرد:قصد داشتم با نگاهي واقعي داستان عشقي را بازگو كنم كه مسائل فرهنگي-اجتماعي در آن تاثير بسزايي گذاشته است. اين فيلم ممكن بود در هر جاي دنيا و با هر مليت و قوميتي ساخته شود. در واقع مساله من در اين فيلم اين بود كه هم مساله مهاجرت را مورد نظر قرار دهم و هم به اين نكته بپردازم كه زنان ايراني براي گرفتن حق اقامت براي همسر و فرزندان خود دچار مشكل هستند. در بسياري از نقاط دنيا زنان مي‌توانند براي همسر و فرزندانشان در كشور خود اقامت بگيرند. اما در ايران اگر يك زن ايراني با فردي خارجي ازدواج كند بايد همسر و فرزند او براي ورود به ايران ويزا بگيرند. اين مساله براي من بسيار مهم بود و تفاوت و نابرابري ها ميان زن و مرد در جامعه‌ي ما بسيار زياد است و متاسفانه حقوق برابر در قوانين ما پيش بيني نشده و فقط در حد شعار و در ظاهر اتفاقاتي افتاده است.
گفت‌وگو با كارگردان «حيران»
عارف‌پور در بخش ديگري از گفت‌وگويش با ايسنا درباره‌ي پايان بندي «حيران» خاطر نشان كرد: پايان‌بندي فيلم در واقع همان پايان تلخ رفتن «حيران» بود. با صحنه پاياني، تماشاگر مي‌تواند تصوري اين‌چنين داشته باشد كه ممكن است، «حيران» دوباره بازگشته باشد. وي درباره‌ي حضور فرهاد اصلاني و ژاله صامتي در اين فيلم هم اظهار كرد:فرهاد اصلاني را از سال‌ها پيش و از زمان تئاتر «عشق‌آباد» مي‌شناختم. از همان زمان به نظرم بازيگري توانا و ويژه بود و از همان ابتدا به وي براي نقش پدر فكر مي‌كردم. هميشه از بازي‌هاي درخشان، ژاله صامتي لذت برده بودم و در خاطرم مانده بود و براي همين به نظرم زمينه‌اي كاملا مناسب براي نقش آسيه (مادر ماهي) بود. عارف‌پور به حضور و نقش مهرداد صديقيان در «حيران» اشاره كرد و افزود:در ابتدا خيلي اصرار داشتم كه حتما نقش «حيران» را يك افغاني بازي كند، اما با زمان كمي كه داشتيم، تمام گزينه‌اي مطابق با تمام ويژگي‌هاي «حيران» پيدا نكرديم و به همين دليل به سراغ يك بازيگر ايراني رفتيم و مهرداد صديقيان به خوبي از عهده اين نقش برآمد. وي در ادامه به تاثير حضور و تهيه‌كنندگي جهانگير كوثري و رخشان بني‌اعتماد اشاره و عنوان كرد: بي‌نهايت از تجربه همكاري با ايشان خوشحالم و اميدوارم تمام كارگردان امكان و فرصتي داشته باشند تا با تهيه‌كنندگاني از اين دست همكاري كنند. اين كارگردان هم‌چنين به همكاري‌هاي بسيار خوب حسين جعفريان، فيلمبردار اين فيلم پرداخته و اظهار كرد:حسين جعفريان در اين راه، همراه،‌دوست و همكاري بسيار خوبي بود و همكاري ايشان مانند تصاويري كه درفيلم وجود دارد به نوعي استثنايي محسوب مي‌شد. عارف‌پور در پايان گفت‌وگويش با ايسنا هم با اشاره به عرضه اين فيلم در شبكه‌ي نمايش خانگي تصريح كرد: اميدوارم فيلم «حيران» اين بار ديده شود و تماشاگران بيشتري داشته باشد. چراكه براي من حتي يك تماشاگر هم مهم است و دوست دارم مردم كشور خودم هم اين فيلم را ببينند. به گزارش ايسنا،«حيران» براساس متني از نغمه ثميني به روايت قصه دختري روستايي به نام ماهي با بازي باران كوثري مي‌پردازد. او با جوان مهاجر افغاني با نام «حيران» كه نقش آنرا مهرداد صديقيان بازي مي‌كند آشنا مي‌شود و با وجود مخالفت‌هاي خانواده با او ازدواج مي‌كند، پيوندي كه پيامدهاي بسياري را به دنبال دارد.  تنظيم براي تبيان: مسعود عجمي 





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 297]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن