تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بهترين علم آن است كه مفيد باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849274560




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

راديوي قابل حمل بسازيد


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: رادیوی قابل حمل بسازید
رادیوی قابل حمل
 مجموعه‌ی درهم برهم سیم‌های رنگی در شکل سمت راست یک رادیو است. این رادیو را در عرض چند دقیقه می‌توان ساخت. البته ساخت آن با سیم‌های سوسماری رنگی سریع‌تر و دقیق‌تر خواهد بود.این رادیو خیلی شبیه رادیو کریستال ساده(که در سری اول کاردستی‌های عملی دیدید) است با این تفاوت که به جای "سیم‌پیچ (آماده‌ی) دور هسته‌ی فریتی"، در این پروژه، ما از سیم‌پیچ دور کارتن استفاده نموده‌ایم. بدین ترتیب به سیم آنتن بلند و اتصال زمین نیازی نیست. ما علت این موضوع را در قسمت"چگونه رادیو کار می‌کند؟" توضیح می‌دهیم.  وسایل مورد نیاز:1- جعبه‌ی مقوایی به ابعاد 40*14*33 سانتی‌متر. لزومی به رعایت دقیق ابعاد نیست. هر جعبه‌ای از 20 سانتی‌متر تا 50 سانتی‌متر (در هر وجه) برای این منظور خوب است زیرا می‌توانیم به کمک تنظیم خازن متغیر ایستگاه‌های مختلف را دریافت نماییم.2- 18 متر سیم لاکی نمره 223- خازن متغیر (0 تا 160 پیکوفاراد)4- دیود ژرمانیوم 1N34A5- گوشی پیزوالکتریک6- 5 سیم‌سوسماری. دو سر این سیم‌ها گیره‌های سوسماری قرار دارد.
رادیوی قابل حمل
اولین قدم پیچیدن 18 متر سیم لاکی دور کارتن مقوایی است. بسته به ابعاد جعبه‌ای که انتخاب نموده‌اید ممکن است بین 8 تا 25 دور سیم حول جعبه پیچیده شود. تعداد دور سیم به همراه خازن متغیر تعیین کننده‌ی بسامد امواج‌رادیویی دریافتی است. اگر شما نتوانستید با تنظیم خازن متغیر تمام باند امواج ‌رادیویی را دریافت کنید، می‌توانید با افزودن یا برداشتن حلقه‌های سیم حول کارتون مقوایی، بسامدهای پایین یا بالاتر را دریافت کنید. وقتی 12 دور سیم حول جعبه بپیچید بازه‌ی بسامدی خوبی به دست می آورید.همان‌طور که در تصویر می‌بینید سیم‌ها، خیلی منظم کنار هم پیچیده نشده است و برخی از آن‌ها روی هم و برخی با فاصله قرار گرفته‌اند این موضوع اثری در عملکرد رادیو ندارد. اما بدون شک شما می‌توانید رادیویی زیباتر از این را بسازید. شما می‌توانید سیم‌ها را حول جعبه‌ی چوبی، فومی یا پلاستیکی بپیچید این موضوع نیز اثری در عملکرد رادیو ندارد فقط دقت کنید جعبه فلزی نباشد.
رادیوی قابل حمل
می توانید از نوار چسب برای محکم کردن سیم‌ها در محل خود استفاده نمایید. ابتدا یک طرف سیم را به جعبه بچسبانید، حدود 30 سانتی‌متر از سیم را آزاد بگذارید تا بتوان آن را به سایر قعات وصل نمود. پس از پیچیدن باقی سیم حول جعبه، انتهای آن را به جعبه چسب بزنید و باز هم حدود 30 سانتی‌متر از انتهای آن را آزاد بگذارید. شما می‌توانید به کمک تکه‌های نوار چسب، باقی حلقه‌های سیم را در جایشان محکم نمایید.
رادیوی قابل حمل
در پایان ساخت سیم‌پیچ، لازم است به کمک چاقو یا سمباده، انتهای لاکی سیم‌ها را (حدود 2 تا سه سانتی‌متر) بردارید.اکنون آماده‌اید تا رادیو را کامل کنید. این مراحل به سرعت پیش می‌رود زیرا ما به کمک سیم‌سوسماری قطعات را به هم وصل می‌کنیم. البته اهمیت ندارد از چه رنگی در سیم‌کشی استفاده می‌کنید اما برای توضیح ساده‌تر در این کاردستی، از سیم‌های رنگی استفاده کرده ایم.ابتدا خازن را به سیم‌پیچ وصل نمایید. در اینجا از دو سیم‌سوسماری زرد استفاده شده است. اگر قسمت چرخان خازن را رو به پایین بگیرید می توانید سیم‌های سوسماری را به پایه‌ی وسط و پایه سمت راستی وصل کنید.
رادیوی قابل حمل
سرهای دیگر سیم‌ سوسماری به سیم‌پیچ (دور کارتون مقوایی) وصل می‌شود.سپس، گیره‌ی سیم سبز را به یک سر سیم‌پیچ و گیره‌ی سیم قرمز را به سر دیگر سیم‌پیچ وصل کنید. سر دیگر سیم قرمز را به دیود ژرمانیوم وصل نمایید. اهمیت ندارد کدام سر دیود را به سیم قرمز وصل کنید. سر سیم‌سوسماری دیگر را به طرف دیگر دیود وصل کنید. در اینجا ما از سیم‌سوسماری سبز استفاده کرده‌ایم.
رادیوی قابل حمل
 تنها کار باقی مانده وصل کردن طرف دیگر دو سیم‌سوسماری سبز رنگ به گوشی پیزوالکتریک است. در این قسمت نیز، اهمیت ندارد این سیم‌ها را چگونه به گوشی وصل می کنید.  استفاده از رادیودر حالی که گوشی را در گوشتان گذاشته‌اید، پیچ خازن متغیر را بچرخانید تا ایستگاه‌های مختلف را دریافت کنید. به محض اینکه صدای ایستگاهی را دریافت نمودید جعبه را به اطراف حرکت دهید تا ببینید آیا می‌شود صدای قوی‌تر را دریافت نمود. در واقع شما در اینجا، جعبه را در جهت آنتن فرستنده ایستگاه رادیویی قرار می‌دهید. در حالتی که حداکثر شدت صدا دریافت می‌شود در واقع آنتن فرستنده‌ی رادیویی یا در مقابل جعبه یا پشت به آن قرار دارد. گاهی گرفتن جعبه، به سمت کوه یا شهر (که در نزدیکی شما قرار دارد) نیز می‌تواند باعث دریافت امواج قوی‌تر شود. اگر رادیو روی ایستگاه‌ها با بسامد کم تنظیم نشد، می‌توانید دو سر بیرونی خازن متغیر را به هم وصل کنید. بدین ترتیب ظرفیت خازن متغیر افزایش یافته و در نتیجه بسامد دریافتی کاهش می‌یابد. شما می‌توانید دو سر کناری خازن متغیر را با سیم‌سوسماری یا با لحیم کردن آن‌ها به هم وصل نمایید. همچنین می توانید برای دریافت ایستگاه‌ها با بسامد کم ، تعداد دور سیم‌پیچ دور جعبه را افزایش دهید یا بالعکس برای دریافت بسامدهای زیاد تعداد دور سیم‌پیچ را کاهش دهید. بازگشت





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 802]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن