تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تا زمانى كه مردم، امر به معروف و نهى از منكر نمايند و در كارهاى نيك و تقوا به ي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855379232




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

توصيه هايي در مورد آمادگي در مقابل حوادث شيميايي ، بيولوژيک و هسته اي


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:


با توجه به وقوع حملات شيميائي ،. بيولوژيک و يا هسته اي در طول جنگ ها و جهت کم کردن آمار تلفات انساني مسئولين توصيه هايي را به شرح زير اعلام مي دارند .
*آمادگي در مقابل انفجار ساختمان
۱ - خروجي اضطراري را شناسائي کنيد .
۲ - کپسول آتش نشاني را آماده نگه داريد ، محل آنرا بدانيد و نحوه استفاده از آن را ياد بگيريد .
۳ - کمک هاي اوليه را ياد بگيريد .
۴ - در هر طبقه از ساختمان بايد يک کيت حاوي وسائل ذيل در محل هاي مشخص شده وجود داشته باشد : راديو قابل حمل با باطري اضافه . چراغ قوه هاي متعدد با باطري هاي اضافه جعبه کمک هاي اوليه و راهنماي استفاده ، تعدادي کلاه ايمني و نوار شبرنگ براي محصور کردن نواحي خطر * آمادگي و عکس العمل در برابر حمله شيميائي و بيولوژيک
اولين و مهمترين اقدام تنظيم موج راديو يا تلويزيون براي دريافت توصيه هاي مسئولين جهت ماندن يا خارج شدن از ساختمان مي باشد . همچنين توصيه هائي در مورد اقدامات لازم در حين حمله و بعد از آن داده خواهد شد .
کارهائي که شما مي توانيد انجام دهيد عبارتند از :
۱ - يک بسته حاوي اقلام زير تهيه کنيد ؛ راديوي باطري دار آب آشاميدني و غذاهاي فاسد نشدني يک حلقه نوار درزگير ، قيچي و نايلون براي مسدود کردن در و پنجره و مجاري تهويه و جداسازي يک اطاق براي جلوگيري از ورود مواد شيميائي خطرناک جعبه کمک هاي اوليه .اقلام بهداشتي شامل صابون ، آب و مواد رنگبر و ضدعفوني کننده ۲ - در صورت وقوع حمله ، تمام تهويه ها از جمله بخاري ، تهويه مطبوع و هواکش را خاموش کرده و يک اتاق مسدود شده در مرکز خانه را بعنوان پناهگاه انتخاب کنيد .
۳ - اگر هنگام حمله خارج از منزل و در يک ناحيه بدون محافظت قرار داريد برخلاف جهت باد از منطقه آلوده دور شده ، هر چه زودتر پناهگاهي يافته و براي توصيه هاي بعدي به راديو و تلويزيون گوش کنيد .
۴ - بعد از يک حمله بيولوژيک يا شيميائي در کمک به ديگران دقت کنيد تمام لباس ها و اقلام در تماس با بدن فرد آلوده را درآورده ، چشم ها را با آب فراوان شستشو داده ، صورت و موها را با آب صابون به آرامي شسته ، ساير نواحي آلوده بدن را با پارچه آغشته با آب و صابون خيس کرده و با آب تميز شستشو دهيد و لباس هاي غيرآلوده به فرد بپوشانيد . ( لباس هاي موجود در کشوها و قفسه ها احتمالاً آلوده نيستند ).
* آمادگي براي حمله هسته اي :
۱ - تمامي علائم هشدار و آژيرهاي خطر در منطقه خود را ياد بگيريد .
۲ - يک بسته حاوي مقادير کافي آب ، غذاهاي فاسد نشدني ، دارو ، سوخت ، صابون ، آينه ،. باند ، گاز و لوازم شخصي براي مصرف دو هفته آماده کنيد .
۳ - ساختمانهايي را که در ناحيه شما بعنوان پناهگاه مشخص شده اند شناسائي کرده و به تمامي افراد خانه آگاهي لازم در مورد محل اين ساختمانها را بدهيد .
* در صورت وقوع حمله هسته اي يا راديولوژيک :
۱ - به نور انفجار نگاه نکنيد . چون ممکن است باعث کوري شود .
۲ - در صورت شنيدن آژير خطر در صورت امکان در زيرزمين پناه بگيريد .
پناهگاه هاي هسته اي بايد هم قادر به حفاظت ساکنان در برابر پرتوهاي موجود باشند و هم آنها را در مقابل خطر آتش سوزي خارج از پناهگاه حفظ نمايند .
* حفاظت از بارش ها
هنگامي که هشدار بارش مواد پرتوزا از طريق رسانه ها اعلام مي شود ، ممکن است پناهگاه بارش در اختيار نداشته باشيد . در اين صورت در يک زيرزمين با توجه به فرصتي که در اختيار داريد ، مي توانيد تا حدودي پناهگاه ايجاد کنيد . گوشه اي از زيرزمين راکه از پنجره دور باشد ، انتخاب کنيد و به اين ترتيب پناهگاه خود را بسازيد . درب هاي داخلي خانه را از لولا خارج کنيد و از آنها به عنوان سقف پناهگاه استفاده کنيد . از کابينت ها ، نيمکت ها و ديگر وسايلي که تحمل بار دارند ، براي سقف استفاده کنيد و درب هاي خانه را به عنوان کف سقفي که تحمل وسايل سنگين را دارد ، از دو سمت ، روي کابينت ها و ... قرار دهيد . آجر ، بلوک هاي بتوني ، کيسه يا جعبه هاي شني ،. کتاب يا ديگر مواد حجيم را روي سقف قرار دهيد تا نفوذ تشعشعات به داخل پناهگاه کاهش يابد . در اطراف و جلوي پناهگاه ، ديواري از مواد سنگين و حجيم بسازيد . ازيک کابينت کوچک يا جعبه مي توانيد به عنوان ورودي استفاده کنيد . در صورتيکه بيرون از خانه هستيد در زير هر چيزي که ممکن است باعث محافظت شما شود پناه گرفته و صاف روي زمين دراز کشيده و سر خود را بپوشانيد . ۳ - اگر به اندازه اي که نور انفنجار را ببينيد به محل انفجار نزديک هستيد ظرف ۲۰ دقيقه مي توانيد به حالت راحت باش درآئيد . البته امواج راديواکتيو ممکن است صدها کيلومتر حرکت کنند . بنابراين تا زماني که توسط مسئولين اعلام شود در پناهگاه باقي بمانيد .
در هنگام وقوع حادثه هسته اي ، در صورتي که ناچار به استفاده از روشنايي غيربرق يا گاز بوديد ، بايد مراقب آتش سوزي باشيد .
* چند سفارش براي جلوگيري از آتش سوزي
۱- از تلنبار کردن زباله و آشغال در خانه و اطراف آن خودداري کنيد .
۲ - سيگار نکشيد و کبريت نزنيد و براي روشن کردن زيرزمين تاريک از فندک استفاده نکنيد ، زيرا بخارهاي نفت يا گاز مي تواند باعث انفجار مهيب يا آتش سوزي شود .
۴ - تمام آتش هاي خانگي ( بخاري گازسوز ، نفت سوز ، اجاق گاز ) را خاموش کنيد .
۵ - شير اصلي گاز را ببنديد .
* در صورت آتش سوزي
۱- ابتدا سوخت و مواد آتش زا را از محل دور کنيد .
۲ - با انداختن پتوي نم دار بر روي آتش ، آن را خاموش کنيد .
۳ - با آب ، شن يا کپسول آتش نشاني آتش را خاموش کنيد .
۴ - مطمئن شويد شير گاز بسته است و آن گاه آتش را با کپسول آتش نشاني خاموش کنيد .
۵ - آتش ناشي از مواد نفتي را با آب خاموش نکنيد ،. ابتدا شير سوخت را ببنديد و از خاک ، .شن ، پتو و مواد ديگر استفاده کنيد .
۶ - در آتش سوزي ناشي از الکتريستيه ، مطمئن شويد کليد برق قطع است ، آن گاه آتش را خاموش کنيد . اگر برق قطع نيست ، از آب استفاده نکنيد .
* آلودگي زدايي و دانستن مراقبت هاي بهداشتي و کمک هاي اوليه :
هر فرد خانواده بايد کمک هاي اوليه ومراقبت هاي بهداشتي را بياموزد زيرا امکان ادارد دکتر و پرستار به سهولت در دسترس نباشد .
کلاسهاي آموزشي در اين زمينه به صورت رايگان در کليه مراکز جمعيت هلال احمر داير مي باشد .

هم اکنون اقدام کنيد .
اصول اوليه آموزش افراد در کمک هاي اوليه و مراقبت هاي پزشکي عبارتند از :
۱ - حفظ جان انسان ها
۲ - کاهش جراحات و بيماري
۳ - تسکين درد و رنج
۴ - مراقبت و کمک به بهبودي افراد مجروح
* تذکراتي در مورد کمک هاي اوليه
برخورد با پرتوها يا آلودگي با مواد پرتوزا بلافاصله علائم ايجاد نمي کند ، بنابراين اگر دچار پرتوگيري و يا سوختگي شده ايد و يا در تنش و نگراني مي باشيد ، به نکات زير توجه کنيد :
۱ - آرامش خود را حفظ کنيد .
۲ - لباس هاي آلوده خود را به دقت درآوريد و آن ها را در کيسه پلاستيکي برچسب دار بريزيد .
۳ - به سرعت دوش آب سرد بگيريد و آلودگي را توسط صابون به طور ملايم بزداييد در صورت نبودن حمام ، آلودگي را با يک حوله مرطوب بزداييد و لباس هاي پاکيزه و بدون آلودگي بپوشيد .
۴ - پوست خود را کيسه نکشيد ، زيرا اين کار ، مواد پرتوزا را به نقاط ديگر انتقال مي دهد .
۵ - مي توانيد از آب و مواد غذايي که در ظروف سربسته قرار دارند ، براي خوردن و آشاميدن استفاده کنيد . براي خوردن ميوه و سبزي همواره از آلوده نبودن آن ها به مواد پرتوزا اطمينان حاصل کنيد .
۶ - اگر موهايتان آلودگي دارد ، آن را کوتاه کنيد .
۷ - براي کمک به فرد آسيب ديده ، ابتدا وي را در مکاني راحت بخوابانيد وبا ملحفه يا پتو بپيچيد تا آلودگي پخش نشود . در صورت تعيين شدت آلودگي و تأييد مقامات ذيصلاح ، مي توانيد با رعايت مقررات رفع آلودگي ، به ايشان کمک کنيد .
۸ - در مصدومين بي هوش قبل ازهرکاري ،.خيلي فوري و پيش از حرکت دادن ، از نظر قطع تنفس ، خونريزي شديد يا شکستگي استخوان ، وي را معاينه کنيد و بدن وي را با پتو گرم نگه داريد .
۹ - هرگز به شخص نيمه هوشيار يا مصدومي که جراحت هاي غيرعادي دارد ، چيزي نخورانيد .
۱۰ - اگر مجروح تنفس ندارد ، با دميدن هوا به شش هاي مجروح به او تنفس مصنوعي بدهيد ، ابتدا نفس عميقي بکشيد ، آن گاه سوراخ هاي بيني مصدوم را بگيريد و دهانتان را روي دهان وي قرار دهيد و هوا را به شدت در شش هاي وي بدميد تا سينه هايش بالا آيد . اين کار را در هر ۳ ثانيه تکرار کنيد .
۱۱ - وجود جراحت ها ، وضع را وخيم تر مي کند و مهمترين کار ، ابتدا جلوگيري از خونريزي و سپس شستشو و زدودن آلودگي و ميکرب هاست . زخم را با پارچه بپوشانيد تا گرد و خاک و ميکرب روي آن ننشيند . براي قطع خونريزي ، زخم را با باند ، محکم ببنديد . اگر باز هم خونريزي ادامه دارد ، آن را با دست بفشاريد تا خونريزي قطع شود .
۱۲ - سوختگي ها را با پارچه يا باند بزرگ و پهن و خشک بپوشانيد و به مصدوم مايعات يا محلول ORS بدهيد تا دچار شوک نشود . لباس هايي را که در اثر سوختگي به پوست چسبيده اند ، جدا نکنيد ( فقط لباس هاي اضافي را قيچي کنيد ) . تاول را پاره نکنيد و بر سوختگي هاي شديد ، کرم و روغن نماليد .
۱۳ - شکستگي استخوان ها خيلي دردناک است ،. به طوري که شخص از حرکت دادن و جابه جا کردن آن عاجز است . در اين صورت ابتدا بايد عضو شکسته را بي حرکت کرده و آن گاه فرد مصدوم را جابجا نمود ، زيرا نقاط تيز استخوان ممکن است جراحات شديدي به اعضاي مجاور مانند رگ ها و اعصاب وارد آورد . اگر پشت يا گردن مصدوم درد دارد و شخص نمي تواند آن را حرکت دهد ، بدون اينکه گردن را جابجا کنيد ، بايد بيمار را بر روي تخته اي سخت قرار دهيد و قست خالي پشت و گردن را با بالش پر کنيد و سر را از دو طرف بپوشانيد تا حرکت نکند .
۱۴ - در صدمات ناشي از تشعشعات ، معالجه شامل استراحت ، تغذيه ،.آشاميدن و روحيه دادن به مصدوم مي باشد . در صورت زخم شدن دهان ، آن را با آب نمک قرقره دهيد . به دليل استعداد اين بيماران براي عفونت ، دهان آنان را پاکيزه نگه داريد و زخم را با پارچه استريل بپوشانيد .
۱۵ - در صورت نبودن امکانات و تجهيزات براي مراقبت از بيماران مي توانيد به ابتکار خودتان از اشيايي که در دسترس است براي ساختن تجهيزات مانند تخت ،. بيماربر ،. آتل و .... استفاده کنيد .
به خاطر داشته باشيد که اين اقدامات تنها با تمرين هاي عملي به صورت ماهرانه قابل انجام است و کلاس هاي آموزشي يکي از راه هاي آموختن ماهرانه اين عمليات مي باشد .
* جلوگيري از گسترش مواد آلوده و پرتوزا در اين هنگام منبع محدود آب آشاميدني در بسته خود را تنها براي موارد اضطراري آشاميدن بگذاريد . تمامي زباله هاي خود را در سطل زباله قرار دهيد ، زباله هاي آلوده به مواد پرتوزا را جداگانه در بسته بندي هاي مخصوص قرار دهيد . فضولات افراد پرتو گرفته را بايد در کيسه اي پلاستيکي ضد آب بريزيد و آن را گره بزنيد و در داخل سطل زباله قرار دهيد . همچنين البسه آلوده را تعويض کنيد و از لباس هايي که آلودگي به مواد پرتوزا ندارند ، استفاده کنيد هيچ گاه لباس هاي خود را تکان ندهيد ، زيرا اين کار باعث پراکندگي غبار پرتوزا مي شود و براي ديگران ايجاد خطر مي کند . اگر آب در اختيار داريد ، پوست و موهايتان را خوب بشوييد .
* تخليه منطقه آلوده به مواد پرتوزا
در آلودگي هاي کوچک ،.تخليه محل با نظر کارشناسان مي باشد . زيرا تا زمانيکه برخورد با مواد آلوده چه به طور مستقيم ( از خود چشمه پرتوزا ) و يا غيرمستقيم ( از طريق اشياء. آلوده شده ) ادامه دارد ، خطرهاي ناشي از پرتوگيري نيز ادامه مي يابد .
بنابراين ارتباط خود را با مقامات مسؤول از طريق راديو حفظ کنيد .
* تهديدات هسته اي :
قرار گرفتن در معرض تشعشع چه به شکل جنگ هسته اي و يا حوادث راکتورها و چه به شکل بمب هاي کثيف يکي از مرگبارترين تهديدات نامرئي است محافظت در مقابل تشعشعات بستگي به عوامل متعددي دارد . اما به هر حال اقدامات متعددي وجود دارند که با عمل کردن به آنها مي توان ميزان خطر را کاهش داد .
الف - بمب هاي کثيف
يک بمب راديو اکتيو کثيف در حقيقت يک بمب هسته اي به معناي سنتي خود نيست بلکه يک بمب معمولي ولي مخلوط شده با مواد راديواکتيو است که منفجر شده و مواد راديواکتيو را در ناحيه وسيعي پخش مي کند .
چون در يک بمب کثيف واکنش هسته اي رخ نمي دهد بنابراين ابر قارچي شکل معمولي بمب هاي هسته اي که پر از يد راديو اکتيو است ايجاد نمي شود . همين يد راديو اکتيو است که علت افزايش سرطان تيروئيد بعد از انفجارات و حوادث هسته اي مي باشد . بنابراين يديد پتاسيم هيچ کمکي به کاهش خطرات احتمالي ناشي از تشعشع يک بمب کثيف نمي کند .
در حقيقت انفجار يک بمب کثيف باعث توليد مقادير معمول گرد و غبار مثل ساير انفجارات مي شود . اما اين گرد و غبار با عناصر راديو اکتيو مخلوط است . انفجار ميتواند باعث صدمات فوري بعلت خود انفجار شود ولي اثر عناصر راديو اکتيو را نمي توان به راحتي تخمين زد .
اثر گرد و غبار راديو اکتيو به کميت وکيفيت آن و به استعدادي افرادي که در معرض آن قرار مي گيرند بستگي دارد . قرار گرفتن در معرض اين مواد احتمال ابتلا به سرطان در طول زندگي را افزايش مي دهد ولي احتمال ايجاد بيماري در آينده نزديک بسيار کم مي باشد .
گروه خاصي از مردم شامل اطفال ،. افراد مسن و افراد دچار ضعف سيستم ايمني مواجه با خطر بالاتري ازعوارض ناشي از تشعشع در طول زمان مي باشند . اما روي هم رفته خطر اصلي در اين است که بمب کثيف مي تواند با ايجاد وحشت و اختلال فعاليت ها بر روي يک شهر تأثير منفي زيادي بگذارد .
براي پيشگيري از خطر اين نوع بمب در وهله اول نبايد به محل گرد و غبار و در کل محل انفجار نزديک شد و در مرحله بعد اگر انفجاري رخ داد و ابري از گرد و غبار مشاهده گرديد به منزل رفته و درها و پنجره ها را ببنديد .
اين کار مانع از ورود گرد و غبار به منزل مي شود و نهايتاً اگر گرد و غبار روي بدن و لباس شما نشست در حداقل زمان ممکن لباس هاي خود را درآورده و دوش بگيريد .
ب - حوادث هسته اي
احتمال بروز حادثه در نيروگاه هاي هسته اي نکته جديدي نيست . يکي از راههاي کاهش عوارض حوادث هسته اي استفاده از قرص هاي يديد پتاسيم است . اين قرص ها خطر سرطان تيروئيد بعلت تشعشع را کم مي کند . دارو نسبتاً بي خطر بوده و حاوي همان فرم يد موجود در نمک مصرفي است . قرص هاي يديد پتاسيم با جلوگيري از جذب يد راديواکتيو توليد شده توسط انفجارات هسته اي در تيروئيد باعث محافظت از تيروئيد مي شود .
غده تيروئيد هر گونه يد در دسترس را جذب کرده و تفاوتي مابين يد راديواکتيو و يد معمولي نمي گذارد . بنابراين غده با يديد پتاسيم پر و اشباع شده و هيچ گونه يد داراي رادياسيون را جذب نمي کند .
افراد زير ۴۰ سال و اطفال داراي بيشترين خطر ابتلا به سرطان تيروئيد بعد از قرار گرفتن در معرض تشعشع هستند . بطور کلي خطر سرطان تيروئيد کمتر از بعضي سرطان هاي ديگر مي باشد ولي دراطفال خطر بيشتري دارد .
متخصصين توصيه مي کنند مردمي که نزديک به يک نيروگاه هسته اي زندگي مي کنند قرص هاي يديد پتاسيم را براي موارد اورژانس در دسترس خود نگاه دارند . بهتر است اين قرص ها بعد از حادثه و قبل از قرار گرفتن در معرض تشعشع استفاده شوند يعني قبل از اينکه ابر هسته اي به فرد برسد . ميزان تأثير اين قرص ها بعد از يک دوره ۴۸ ساعته رو به کاهش مي رود البته بايد بر روي اين نکته تأکيد کرد که يديد پتاسيم فقط باعث محافظت بر عليه سرطان تيروئيد است و نبايد درماني براي تمام سرطان ها و تمام عوارض تشعشع محسوب شود همچنين انواع متعدد ديگري از سرطان مثل سرطان خون به تشعشعات نسبت داده شده است .
ج - خطر جنگ هسته اي
پيشرفت در مراقبت هاي پزشکي باعث شده است که مردم زيادي حتي کسانيکه نزديک به محل يک بمب هسته اي بوده اند احتمال زنده ماندن داشته باشند .
فردي که در معرض دوزهاي بالا قرار گرفته است نياز به ترياژ ( تعيين اولويت درماني ) و بستري شدن فوري دارد . براي دوزهاي متوسط تا زياد با درمانهاي حمايتي مثل آنتي بيوتيک اغلب مي توان فرد را نجات داد . دوزهاي متوسط تا زياد معمولاً در مورد يک بمب واقعي يا حادثه اي در يک راکتور هسته اي صدق مي کند .
بعد از گذشت خطر حاد ، موج بعدي با انتشار تشعشع به ميزان کم رخ مي دهد که مي تواند توسط باد تا هزاران کيلومتر منتقل شود . پيش بيني اينکه اوضاع جوي چطور مي تواند بر انتشار يک ابر هسته اي از يک انفجار دوردست تأثير بگذارد غير ممکن است ولي آشنائي با خطرات آن مي تواند به مسئولين اجازه دهد که اقدامات محافظتي را انجام دهند .
زماني که شما از انفجار يک بمب هسته اي اطلاع داشته باشيد بيشترين کوشش ها بايد در جهت اقدامات محافظتي مثل يد و بررسي جهت اطمينان از عدم آلودگي منابع غذائي باشد . عوارض قرار گرفتن د رمعرض تشعشع با ميزان کم نياز به سالها زمان براي پديدار شدن دارد که به محققين زمان کافي براي مداخله مي دهد .
www2.irib.ir/health






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 318]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن